Everton (zbiorczy) - Strona 88

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Re: Everton (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 03 lut 2015, 13:02

Wiem, wiem. Już wszyscy się z tego śmieją.

A co do samego wypożyczenia to może to być dla nas dobry ruch. Straciliśmy Eto'o więc dzięki Lennonowi przynajmniej utrzymamy status quo pod względem ilościowym. Skrzydłowy się przyda, bo i Pienaar i ostatnio McGeady są kompletnie bez formy, Osman ciągle kontuzjowany, Mirallas po ostatniej sytuacji z karnym to kompletna zagadka... A nuż Aaron odpali. Jak widać na zdjęciach załączonych powyżej to jest baaardzo zdeterminowany chyba. Albo rzeczywiście traktuje to niczym zesłanie do obozu pracy czy coś.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 03 lut 2015, 13:21

Śmiechłem jak to zobaczyłem na FB, dawno takiego szczęścia w oczach nie widziałem u Drake'a.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lut 2015, 13:27

:D

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 lut 2015, 13:41

Zdjęcie nr 3 najlepsze, ma jakąś taką głębię, jakiś taki cichy dramatyzm.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 03 lut 2015, 13:41

I jeszcze nieco mniej poprawne:
Obrazek

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 07 lut 2015, 17:46

Już podane oficjalne składy obu drużyn:Obrazek
U nas do gry wraca McCarthy co bardzo cieszy. W pierwszym składzie dalej Stones, Oviedo zastępuje Bainesa (zdaje się jakaś kontuzja), Barkley dalej ławka. Ciekawe czy Lennon dostanie jakieś minuty. przy niekorzystnym wyniku jest to prawdopodobne, ale jeszcze jest jeszcze Ross czy Kone. Mam obawy przed tym meczem, skład mnie nie przekonuje do końca, taktyka raczej też - wygląda na to, że będziemy chcieli zagęścić środek i liczyć na szybkie ataki Lukaku czy Mirallasa. No i oczywiście wejścia z boków obrony.

COYB!

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 lut 2015, 20:55

Właśnie ograliśmy Young Boys 4-1 na ich stadionie więc w zasadzie awans mamy w kieszeni. Super. Szkoda tylko, że złapaliśmy kilka żółtych w tym czerwoną bezpośrednią Stonesa.

Łapcie vinesy z brameczkami:

Szkoda tylko, że czeka znów liga i tradycyjne męczarnie. Bo już nie wierzę, że nagle się obudzimy i nagle zaskoczymy.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 26 kwie 2015, 16:32

Everton - Manchester United 3:0

drużyna przyjezdna rozbita, aczkolwiek pod względem poczynań ofensywnych, to jednak goście mieli więcej do powiedzenia. Zwłaszcza w pierwszej połowie. Inna sprawa, że nie były to jakieś stuprocentowe okazje, pewnie za najgroźniejszą należy uznać tę Fellainiego, ale mnie najbardziej podobała się koronkowa współpraca Younga z Shawem, zaraz na początku drugiej odsłony meczu. Gdyby Juan Mata był w stanie czysto uderzyć w piłkę, to być może oglądalibyśmy naprawdę efektownego gola. Poza tym postawa obrońców Evertonu bez zarzutu, weteran Distin już chyba nie ma czego szukać na Goodison Park, nie mówiąc zwłaszcza o pierwszym składzie. Szkoda, lubię Francuza i liczę na to, że jeszcze będzie okazja, aby zobaczyć go w akcji. A dzisiaj kapitalny McCarthy. Uwielbiam takich zawodników, wkładają całe serducho do gry i poza skutecznym czyszczeniem środka pola, są jeszcze w stanie od czasu do czasu zaskoczyć ofensywnym akcentem, jak miało to miejsce w dniu dzisiejszym. W ataku dosyć mizernie Lukaku, nawet niespecjalnie się cieszył po trafieniu Mirallasa. Ciekawe, jak to w przyszłości będzie z tym wielkim talentem Belga. Sezon dla Evertonu w gruncie rzeczy przeciętny, na pewno na plus popisowe występy w Lidze Europy, a i takie imponujące zwycięstwa jak to dzisiejsze, na pewno nieco wzmocnią pozycję Roberto Martíneza.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 21 maja 2015, 11:52

A tak prezentować się będą nowe domowe koszulki Evertonu na kolejny sezon:
Obrazek

Na karku fajny motwy:
Obrazek

Tutaj na video:

Naprawdę ładne. Proste, bez większych udziwnień. Takie jakie lubię.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 maja 2015, 12:03

Zdjęcia jakby z pokazu koszulek reprezentacji Kongo,a nie Evertonu :D

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 21 maja 2015, 12:08

Tak by mogła wyglądać reprezentacja ISIS z Lukaku i Bainesem jako przedstawicielami emiratów Europejskiego oraz Afrykańskiego

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 21 maja 2015, 14:33

Rzeczywiście, coś w tym jest, ale też bez przesady, Bainesy to brytol z krwi i kości, a jak na dzisiejsze czasy to jeszcze w dodatku raczej "starej daty". :nein:

Poza tym to wczoraj rozdawano nagrody dla piłkarza sezonu etc. Laureatami zostali:
Gracz sezonu:
Obrazek

Chairman’s Blueblood Award
Obrazek

Bramka sezonu:

Zawodnik roku wg piłkarzy:
Obrazek

Młody piłkarz sezonu:
Obrazek

Jeśli chodzi o mnie to sam zagłosowałem na piłkarza sezonu na McCarthyego. W sumie zastanawiające, że dwie tak ważne statuetki zgarnął obrońca środkowy i kapitan, w sytuacji kiedy nasza obrona była w trakcie sezonu tak tragiczna... Końcówkę Jags miał naprawdę dobrą, ale jakiś niesmak pozostaje. Młody piłkarz sezonu to bez wątpienia Stones, chociaż Lukaku też zasługuje na uznanie. Barkley poniżej oczekiwań.

Bramka sezonu oczywiście i w pełni zasłużenie Jags. Piękny gol, z arcyrywalem i to jeszcze w samej końcówce. Kto nie widział ten trąba. Zgarnął zresztą ponad 90% głosów...

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 cze 2015, 17:09

Ptaszki ćwierkają, że jesteśmy bliscy pozyskania drugiego piłkarza w tym sezonie. Po Cleverleyu, który trafił do Evertonu na zasadzie wolnego transferu (wygasła umowa z MU), na Goodison Park miałby trafić ponownie... Gerard Deulofeu. Kwota o której się mówi to zawrotne... 3 mln Ł (czytałem też o 4.3 mln). Jeśliby to się sprawdziło to świetny transfer! :brawo:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 cze 2015, 18:32

Nie wiem na ile wiarygodne są te ptaszyny, ale porządne źródła ze strony Hiszpanii/Barcelony mówią jednym głosem o kwocie 6 mln euro oraz opcjach odkupienia za 9 mln w 2017 roku i 12 mln w 2018 roku.

Życzę Deulofeu powodzenia, powoli tracę wiarę w gościa i na ten moment wątpię w jakąś eksplozję formy w najbliższych latach, ale gdyby się okazał jednak porządnym grajkiem to klauzule wykupu wyglądają dobrze :P Pewnie stąd tak niska kwota samego transferu, coś za coś.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 24 cze 2015, 12:05

Zdaje się, że masz racje. Dziś przeczytałem, że transfer może być ogłoszony w przeciągu 24 godzin. Mówi się o 4.2 mln funtów, czyli 6 mln euro + opcje odkupu. Dziwi mnie taka klauzula ze strony Barcelony, bo Deulofeu na pewno już tam kariery nie zrobi.

Sporo się mówi o Dannie z Crystal Palace i jakimś obrońcy z Juventusu, którego nazwisko wypadło mi z głowy. W każdym bądź razie ma być to następca Distina, który przeszedł do Bournemouth, gdzie ponoć ma zarabiać... 40 tys. funtów tygodniowo :brawo: .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”