Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 88

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 wrz 2006, 19:31

Nie popadałbym w jakiś hurra optymizm po tym meczu. Tak na dobrą sprawę to przy odrobinie szczęścia z Górnikiem mógł być podobny wynik, a jak wiem przełamanie to było żadne. Nie zgadzam się też z tym, że Roger „szalał na flance”, według mnie on prezentuje teraz formę, która nie daje przepustki do pierwszego składu. Zero szybkości, zero przebojowości, jedno co mu pozostało to technika, ale na prawdę - gra słabiutko. Edson bardzo statyczny (jak zwykle zresztą) i nawet karnego nie strzelił. Mimo tego, że nie straciliśmy po raz pierwszy w tym sezonie bramki to uważam, że gra defensywna pozostawiała wiele do życzenia. Najlepszym zawodnikiem po raz kolejny był oczywiście Rado, który moim zdanie jest w tej chwili najlepszym kopaczem naszej mizernej ligi.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 18 wrz 2006, 22:01

Zwycięstwo pewne i przekonywujące, ale teraz trzeba spokoju, a nie huraoptymizmu i mówienia, że Legia już jest super. Ja proponuję poczekać bo teraz zaczyna się prawdziwy miesiąc prawdy dla Legii który pokaże w którym miejscu jest zespół Wdowczyka. Teraz kolejno mecze z Koroną, rewanż z Austrią i na koniec Wisła. Najważniejszy jest ten drugi mecz, a trzeba zaznaczyć, że wiedeńczycy chyba po tym remisie wreszcie coś załapali. W miniony weekend odnieśli pierwsze zwycięstwo nad Mattersburgiem 3:1.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 19 wrz 2006, 18:23

Dziś Dzienniku bardzo fajny wywiad z Wdowczykiem. Z kilku ciekawych wypowiedzi mozna przytoczyć następującą:
W trudnych chwilach miałem wsparcie właścicieli klubu i zarządu. Jeśli wszystko się dobrze układa, to rozmawiamy raz na jakiś czas. W chwili kryzysu i nagonki prasowej panowie Walter i Wejchert zaskoczyli mnie. Kontakt mieliśmy bez przerwy. Podtrzymywali mnie na duchu, a nie stawiali ultimatum. Byli blisko. Mieliśmy spotkania, także z zespołem. Jasno powiedziano zawodnikom, że nic się nie zmieni, jeśli chodzi o trenera, nawet gdy przegramy z Austrią.
Bardzo cieszy takie postepowanie Waltera z Wejchertem, którzy cierpliwie czekają na wyniki. Podtrzymanie zaufania jakim cieszy się Wdowczyk widoczne było już wcześniej, np. Fakt wieścił, że Walter tupnął i nie zgodził sie na żadne transfery, gdy tymczasem zakupiono Juniora i wypożyczono Dicka. No ale wiadomo - Fakt.
Z innych poruszanych spraw na czoło wysuwa się dalsza polityka transferowa klubu. Wdowczyk zapowiedział dalsze wzmocnienia w zimie i kontunuowanie poszukiwania nowych zawodników za granicą. Jednocześnie zdradził, że Legia chciała zakupić Jelenia, Łobodzińskiego czy Matusiaka ale kazdy z nich "był nie do ruszenia". Jest to kolejny argument przeciwko kibicom, którzy zarzucają Legii stawianie na zawodników z zagranicy.
Wdowczyk odnosi się także (nieprzychylnie) do cynizmu pismaków - jednego dnia tworzą bohaterów by następnego ich gnoić.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 wrz 2006, 23:40

Niestety Drago w Wiselce...

Coz nie mozemy wymagac od niego lojalnosci ale....
:arrow: Sam twierdzi ze w Serbii interesuje go praca tylko w Partizanie bo go nie zdradzi wiec powinien wiedziec coz teraz uczynil....
:arrow: Twierdzil ze w polsce liczy sie dla niego tylko Legia (ja bym mu tylko Pogon lub Zaglebie Sosnowiec)
:arrow: za 2 tyg niestety przekona sie ze jego mit na Legii upadl
:arrow: niestety jestem pewien ze jezeli gra Wisly sie nie poprawi to kibice Bialej Gwiazdy przypomna mu gdzie pracowal co spowoduje ze przez ta prace spali sie i w Warszawie i w Krakowie...

Drago przemysl to jeszcze a ja sie zdecydujesz to zabierz zdrajce Vuko :!: :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 wrz 2006, 23:43

Deltinho oferował Wiśle Svitlice, teraz Aco? Dajcie spokój, oni kochają Legię, nie są możliwe takie transfery. Zresztą Aco jest ponownie akceptowany, więc czemu nagle ktoś chciałby się go pozbywać? Przecież to piłkarz klasy Szymkowiaka, jak niegdyś twierdzono przy Łazienkowskiej :lol:.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 wrz 2006, 23:49

Nie wiem czy jest akceptowany. Jeżeli to on jest tym donosicielem to u Wdowca jest już skreślony. Tak więc nic nie stoi na przeszkodzie aby zimą, razem ze Stanko powędrował do Krakowa. Vukovic już raz próbował jeśli dobrze pamiętam. :think:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 wrz 2006, 23:52

Próbowal, ale teraz Wisla jest za biedna, by przyjąć pensje tych Serbów :(.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 19 wrz 2006, 23:52

Nie przesadzajmy - dostał dobrą propozycję w dobrym klubie do tego w kraju który zna - to poszedł. Kibic może sobie wybrać jeden klub na całe życie bo kibicowaniem nie zarabia na życie swoje i swojej rodziny. Z piłkarzami, trenerami czy działaczami to już inna sprawa.

Nigdy nie przepadałem za gościem. Fajne, że zdobył mistrza w cięzkich czasach, pytanie tylko jakim kosztem. Nigdy nie podobał mi się styl jego pracy czy pomysły taktyczne, niektóre sprawy poza sportowe też były "nie halo".

Ale jak wspomniałem - nic do niego nie mam. Wręcz przeciwnie - życzę mu wielu sukcesów - czyli wicemistrzostwa Polski 8) i zakwalifikowania Wisełki do dalszych gier w Pucharze Uefa. Niech jemu, Wiśle i polskiej piłce wyjdzie to na zdrowie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 wrz 2006, 23:58

Vuko kiedys byl tak samo dobry jak Szymek ale dzis obaj sa w takiej formie ze ja polecam im albo okregowke albo zakonczenie kariery :P

Vuko flirtowal z Wisla a ten kto nigdy nie kibicowal Legii to nie wie co to dla ans znaczy...A Kaczorowski sie o tym przekonal...... :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 20 wrz 2006, 0:09

Vukovic w zimie odchodzi - i z powodów sportowych i tych innych także :wink: Myśle, że nigdzie nie da się go sprzedać (może jakimś cudem do szejków ale wątpię) więc pewnie polubownie rozwiązą kontrakt. A czy Okuka przepusci sciagniecie za friko swojego ulubieńca? Pożyjemy, zobaczymy :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8703
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2006, 0:13

Wg mnie w zimie kilku pilkarzy z Legii moze odejsc, Aco to juz prawie pewne :wink: Tylko nie wiem kto jeszcze :shock: Wdowczyk zapowiedzial wzmocnienia, ale zeby ktos przyszedl, musi ktos odejsc :lol:
Jesli chodzi o Wisle to wg mnie Vukovic moze byc ich wzmocnieniem, moze pod okiem Drago koles odzyje [oby nie] :wink:

p.s. - cos czuje, ze 24 pazdziernika spotkacie sie z Arka w PP :lol: no chyba, ze jutro przegracie z Sanokiem :lol2:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 20 wrz 2006, 0:22

Z Aco jest mały problem - on w sumie miał dotychczas jeden dobry sezon w seniorskiej karierze. Wiec z tym odżywaniem nie byłoby łatwo.

A kto odejdzie? Mozna strzelać - Korzym, Goti, Kiełbik. Może zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami nie będą robić problemów najstarszym w drużynie, czyli może ktoś z trójki: Władeczek, Surma, Szala. W każdym razie raczej będą to Polacy.

Przypomniało mi sie coś. Wiadomo, że Okuka bardzo foruje swoich. Dlatego piłkarze Legii przez pewien czasie krzyczeli na siebie: Surmić, Szalić, Saganović itd. Kiełbowicz nie trzeba było nawet mocno zmieniać :lol: Zobaczymy jak to będzie ze swojakami w Krakowie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 wrz 2006, 0:27

bartbuks pisze: Vuko flirtowal z Wisla a ten kto nigdy nie kibicowal Legii to nie wie co to dla ans znaczy...A Kaczorowski sie o tym przekonal...... :!: :!: :!:
Tak jesteście niesamowici. Tylko, że Kaczorowski nigdy nie deklarował milości do Legii i nie pojechał do Krakowa ledwo się pojawiła okazja do odejścia z klubu. Kasperczak postawił weto i musiał jechać do Grecji. No, ale wystarczyło, że strzelił parę bramek po powrocie i kibice już nie mieli problemów. Taka kara wybiórcza, jak zarząd, który nie zawiesił Eltona za jazdę po pijanemu, bo akurat był potrzebny w drużynie.

Reasumując, nie ma co się chwalić, że dokopali kibice Kaczorowskiemu, bo to nic nie kosztowało.

Ciekawe podniecenie w temacie o Legii na temat sytuacji w Wiśle. Pędzę uspokoić. Zarząd blokował Mielcarskiego, blokował Petrescu, za to teraz sprowadzi tabuny niepotrzebnych Serbów. Ochłońcie z tych marzeń, ale na wszelki wypadek ręce na kołdrze jak będziecie się kładli.
cloner pisze: p.s. - cos czuje, ze 24 pazdziernika spotkacie sie z Arka w PP :lol: no chyba, ze jutro przegracie z Sanokiem :lol2:
Wisła nie gra z żadnym Sanokiem :|. No chyba, że mówisz o Legii i przestałeś używać w stosunku do niej określenia "my" :shock:. I jeszcze się z niej naśmiewasz :roll:? I piszesz w drugiej osobie? Chyba się znowu nie przerzuciłeś :/?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 20 wrz 2006, 0:46

piwus pisze:Taka kara wybiórcza, jak zarząd, który nie zawiesił Eltona za jazdę po pijanemu, bo akurat był potrzebny w drużynie.
Dostał największą w historii klubu karę finansową. Jak jesteś przy karach to przypomnij kary Dudki, który grając w Amice przejechał człowieka po pijaku, młodych z Wisły, którzy urządzali sobie wyścigi po mieście i przetracili jednemu kolano, Mijailovića, którey uciekał przed policja a ta oddała strzały ostrzegawcze, Mijailovića, który jescze z jednym kolega pobił jakiegoś gościa w klubie nocnym. Wszystkie pewnie bardzo dotkliwe.

piwus pisze:Ochłońcie z tych marzeń, ale na wszelki wypadek ręce na kołdrze jak będziecie się kładli.
:shock: co za żenada :-/ Taki przykład od Moderatora? :brawo: taki onetowy styl.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 wrz 2006, 0:55

Co mnie obchodzi Amica? Nie mam pojęcia jaką karę tam poniósł, ale Dudka płaci cały czas rodzinie zabitego. Kuzera został wyrzucony z Wisły, Mijailovic odsunięty od składu na rok. Wszystkich ruszono po kieszeni. A Elton dostał wyłącznie karę pieniężną. Podałem przykład, że w Legii tępi się nieporządane zachowania tylko wtedy, kiedy jest to na rękę. A po kiego grzyba piszesz o Wiśle? Jakbym kibicował Izolatorowi Boguchwała też byś wspominał wpadki jego piłkarzy w tym temacie? Zabolało, to nie musisz odpisywać, a nie wynajdywać incydenty z Wisły, bo nijak się mają do tematu.
deltinho pisze: :shock: co za żenada :-/ Taki przykład od Moderatora? Brawo taki onetowy styl.
Ale podniecenie z ostatnich dwóch dni od razu opadło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”