Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 88

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lip 2006, 21:51

dzieciol pisze:ale to jest dokladnie to samo...poszedlem Twoim tokiem myslenia...to ze ja w A klasie strzelam 4 bramki w spotkaniu nie jest nawet rownowazne jednej asyscie w 1 lidze...juz nie mowie o ligach zachodnich...przeciwnik w ocenianiu zawodnika odgrywa decydujaca role...
Jak nie sedzia, to slabi przeciwnicy... Wszystko byl Niemcy byli be.

To co maja wprowadzc wspolczynniki przy ustalaniu krola strzelcow :?: Za bramke Ekwadorowi bedzie od 1 bramki odejmowane 0,5 gola a za strzelenie gola poteznym Czechom beda dodawane 2 gole do klasyfikacji strzelcow danego pilkarza. Trzerba z tym do Blattera wyskoczyc, bo to kolejny debilny pomysl by byl po ograniczeniu liczby graczy ;)

Czy to wina Niemcow ze mieli rywali jakich mieli :?: Nikt za 20 lat chcac sprawdzic sobie krolow strzelcow na przestrzeni dziejow nie bedzie patrzyl komu dany pilkarz strzelal bramki... Klose ma wielka szanse zapisac sie w historii pilki obok Laty czy Ronaldo. Sam fakt zdobycia korony krola strzelcow sie bedzie liczyl.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lip 2006, 21:54

eee no nie zmieniaj tematu..piszemy tutaj nie o koronie krola strzelcow...a o tym jak kto jest wybierany do najlepszej 11 MS...a tam to powinni wziasc pod uwage...co z tego ze strzelal bramki Kostaryce?! z lepszymi nie blyszczal...a tu chyba ma sie wybierac najlepszych?!

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 07 lip 2006, 21:55

Panowie widze, ze jeszcze nikt nie podjal tematu: "Oszczerstwa niemieckiej prasy wobec Wlochow".
Niemcy nie moga pogodzic sie z porazka. Obwiniaja Wlochow o zawieszenie Fringsa, a sami nie pamietaja jak Slowak drukowal w meczu z Albicelestes :)
Nie jestem jakims specjalnym fanem Italii (w finale bede za nimi), ale piekniejszego widoku niz placzacy Niemcy juz chyba nie zobacze. Chyba caly Swiat sie cieszyl z tego sukcesu Italii. Nawet najwieksi jej przeciwnicy mieli satysfakcje, nawet nie z porazki Niemcow, ale stylu :P
Cos pieknego FORZA ITALIA

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3345

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 lip 2006, 21:56

W pilce klubowej juz takie wspolczynniki od bramek sa naliczane.W najsilniejszych ligach za jedna bramke zawodnik dostaje 2 punkty w tych srednich 1.5 punkta a w takiej Polsce 1 punkt za jedna bramke.

A tak w ogole uwazam ze Klose powinien byc bo na tych mistrzostwach zaden napastnik nie wyroznil sie tak jak on.Gral naprawde bardzo dobrze.Brakuje Grosso moze jeszcze Maxiego.Ballack to chyba przez grzecznosc tam sie znalazl.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 lip 2006, 22:00

Martinho pisze:Ciekawe dlaczego Ty Mascherano chciales wpierdzielic
Powinienes wiedziec, skoro piszesz, ze ogladales mistrzostwa.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lip 2006, 22:00

dzieciol
Dla mnie korona krola strzelcow = nominacja conajmniej do najlepszej "11". I tematu nie zmieniam.

assurbanipal

Mowiac stylu co masz na mysli :?: Ze Wlosi mieli druzgocaca przewage nad Niemcami :?: Przewage mieli ale zaraz zeby mowic, ze mieli wieksza satysfakcje ze stylu niz z porazki Niemiec to chyba przesadziles. Zreszta assurbanipal dla mnie to mozesz sie podniecac porazka Niemcow ;)
Corinthians pisze:Powinienes wiedziec, skoro piszesz, ze ogladales mistrzostwa.
Tez powinienes wiedziec dlaczego nalezy sie miejsce w liscie nominowanych dla Klose i Ze Roberto.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lip 2006, 22:03

Martinho pisze:Dla mnie korona krola strzelcow = nominacja conajmniej do najlepszej "11". I tematu nie zmieniam.
hola ..jeszcze nie wszystkie Karty zostaly rozdane...niech Toni strzeli w niedziele 4 a Klose nic...i co?! przypomne Ci Twoje slowa...bo nie jestes zadowolony z nominacji Toniego... a korona to najlepsza 11...;)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 lip 2006, 22:07

Martinho pisze:Tez powinienes wiedziec dlaczego nalezy sie miejsce w liscie nominowanych dla Klose i Ze Roberto.
Wez mi wytlumacz co takiego pokazal Ze Roberto? Strzelił gola z metra w pusta bramke?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 lip 2006, 22:07

Corinthians pisze:Wez mi wytlumacz co takiego pokazal Ze Roberto? Strzelił gola z metra w pusta bramke?

Brazylijczyk to nie zawsze ofensywa. Ze Roberto robił w defensywie i był najlepszym graczem Canarinos na mundialu. Moim zdaniem słusznie wśrod najlepszych
dzieciol pisze:...niech Toni strzeli w niedziele 4 a Klose nic...i co?!

Klose napewno nie strzeli, bo nie zagra.

Ale troche dziwnie to FIFA robi. Czemu przed najważniejszymi meczami wszystko jest już wybrane :? Od najmłodszego gracza po "11" :roll:

Ps. gdzie będzie można zamieszczać swoje "11" mundialu ?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lip 2006, 22:10

dzieciol pisze:hola ..jeszcze nie wszystkie Karty zostaly rozdane...niech Toni strzeli w niedziele 4 a Klose nic...i co?! przypomne Ci Twoje slowa...bo nie jestes zadowolony z nominacji Toniego... a korona to najlepsza 11...
Klose ma nie zagrac w meczu z Portugalia. Napisalem ze Klose bedzie krolem, bo nad 2 w klasyfikacji ma 2 bramki przewagi, wiec watpie zeby ktos strzelil hattricka w finale.
Corinthians pisze:Wez mi wytlumacz co takiego pokazal Ze Roberto? Strzelił gola z metra w pusta bramke?
A Mascherano :?:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lip 2006, 22:16

Martinho pisze:wiec watpie zeby ktos strzelil hattricka w finale.
a jednak..i takie rzeczy sie zdazaja...

PS..to moze tlumaczyc nominacje Toniego...bo idac Twoim tokiem myslenia...Fifa zabezpieczyla sie na ewentualnosc Toniego czy Henrego jako krola..wiec macie odpowiedz dlaczego oni tez sa ;)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 lip 2006, 22:19

Martinho pisze:A Mascherano
Mascherano bez watpienia byl najlepszym albicelestes na mistrzostwach, swietnie zabieral pilki przeciwnikom i rozpoczynal akcje, widzial co sie dzieje na boisku, rozciagal gre, uspokajal, znakomicie podawal, podciagal gre do przodu i zabezpieczal tyly.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 lip 2006, 22:19

Hola, hola!!!

Henry zasłużył jak najbardziej na miejsce nie tylko w nominowanej 23 zawodników a nawet w podstawowej jedenastce. Przecież to głównie dzięki niemu reprezentacja Francji zaszła tak daleko w tych mistrzostwach, wyróżniał się i to znacznie na tle innych napastników biorących udział w turnieju. Gadanie, że nie powinien się tam znaleźć jest całkowicie nie na miejscu :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lip 2006, 22:27

czeher pisze:Dobra tylko ze akurat w przypadku napastnikow musieli kogos nominowac a wyrozniajacych sie napastnikow bylo jak na lekarstwo
jak mam być szczery to ten młody Kadar [chyba tak] z Togo się wyrózniał walecznością, choć strzelił chyba tylko Korei

assurbanipal pisze:ale piekniejszego widoku niz placzacy Niemcy juz chyba nie zobacze
może płaczący odchodzący Kaziu M. ? :lol:
RóżA pisze:Henry zasłużył jak najbardziej na miejsce nie tylko w nominowanej 23 zawodników a nawet w podstawowej jedenastce. Przecież to głównie dzięki niemu reprezentacja Francji zaszła tak daleko w tych mistrzostwach, wyróżniał się i to znacznie na tle innych napastników biorących udział w turnieju. Gadanie, że nie powinien się tam znaleźć jest całkowicie nie na miejscu
Róża nie przesadzasz przypadkiem ?
Titi grał dobrze, ale nie błyszczał aż tak, aby go brac do "11" MŚ.
Też chciałbym aby wymiatał, ale prawda jest taka, że dobrze zaczał grać wtedy kiedy Zizou, czy Makelele, na początku [chociażby ze Szwajcarią] ni egrali na miarę swoich możliwości i wtedy nikt nie wróył im miejsca w finale, ja sam życzyłem im odpadnięcia, za styl jaki pokazali.
Titi jest trochę podmeczony sezonem, do tego gra sam w ataku, al enie gra na tyle odbrze, aby wcisnąć go do "11" najlepszych piłkarzy turnieju.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 lip 2006, 22:32

fieldy pisze:Róża nie przesadzasz przypadkiem ?
Titi grał dobrze, ale nie błyszczał aż tak, aby go brac do "11" MŚ.
Też chciałbym aby wymiatał, ale prawda jest taka, że dobrze zaczał grać wtedy kiedy Zizou, czy Makelele, na początku [chociażby ze Szwajcarią] ni egrali na miarę swoich możliwości i wtedy nikt nie wróył im miejsca w finale, ja sam życzyłem im odpadnięcia, za styl jaki pokazali.
Titi jest trochę podmeczony sezonem, do tego gra sam w ataku, al enie gra na tyle odbrze, aby wcisnąć go do "11" najlepszych piłkarzy turnieju.

Czy przesadzam...hmmm. Myślę, że nie. Thierry grał w każdym meczu i można powiedzieć z ręką na sercu, że za każdym razem wyróżniał się na tle swoich kolegów z drużyny. Na początku również mnie irytowała nieporadność Francuzów, z Henrym włącznie, ale mogę też powiedzieć że to on najlepiej spisywał się w meczu ze Szwajcarią. Ponadto w prawie każdym meczu pokazuje na co go stać pomimo kontuzji z którą gra już prawie pół roku :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”