Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 88

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Beckie_MU
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Beckie_MU » 07 lip 2007, 20:02

boskigonzo pisze:MU zakontraktowalo Rodrigo Possebona ...

Wchodze w google, szukaj... rezultaty sa ale wszystkie po portugalsku... Zna ktos go , wie cos o nim, chociaz kapeczke :P
Likened to Roy Keane, Rodrigo is exceptionally strong in the tackle, a quick and accurate passer, and has been described by coach Hector Rodrigúez as being 'a player that will run through walls for his team-mates'.

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 10 lip 2007, 21:11

Temat przycichl wiec trzeba cos napisac... :wink: Dzisiaj mecz Brazylii w Copa America a szanse na nastepny wystep ma Anderson.Nie widzialem jak gra ale slyszalem ze przyzwoicie sie prezentuje w tym turnieju.W sumie czekam na zakonczenie juz Copa i na oficjalna prezentacje bylego gracza Porto.Ciekawe jaki numer dostanie...Wczoraj za to odbyla sie prezentacja Hagreavesa i Naniego.Portugalczyk dostal nr 17 a Anglikowi jeszcze nie przydzielono numeru ale dlaczego? :? Na dniach ma byc podpisany kontrakt z Tevezem wlasciwie to jestem zaskoczony tym transferem ale nie ukrywam ze sie z tego powodu ciesze.Niby wszystko jest juz dograne kluby sie dogadaly a sam zainteresowany zgodzil sie na transfer.Co wiecej mowil ze obiecal Fergusonowi ze od nowego sezonu bedzie wystepowal w jego zespole :) Mam nadzieje ze dostrzyma obietnicy i po zakonczeniu Copa America oficjalnie podpisze kontrakt i moze odbedzie prezentacje z Andersonem 8) Wszyscy pisza ze ManU to wydalo juz w tym sezonie 50 mln funtow na transfery a nawet 70 liczac transfer Teveza jednak ostatnio okazalo sie a wlasciwie ktos udowodnil ze Ferguson i spolka wydali zaledwie 20 mln funtow (bez teveza)Ponoc za Naniego i Andersona wydali odpowiednio 7 i 8 mln funtow i reszte zaplaca w ciagu nastepnych lat w ratach a na Owena kasa byla juz sezon temu i wlasciwie to zalegle pieniadze...Cieszy polityka klubu.Wlasciwie to jestem pod wrazeniem bo Ferguson nie przyzwyczail nas do wydawania tylu pieniedzy w ciagu jednego okienka transferowego.Jezeli dojdzie Tevez to wydaje mi sie ze sklad jest kompletny...Jak to sam Ferguson powiedzial ma sklad porownywalny do tego z 99 roku.Ponoc celem na sezon 2007-2008 ma byc potrojna korona...Jak bedzie sie okaze, z takim skladem napewno sa szanse i trzeba to wykorzystac :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 10 lip 2007, 21:26

Adas07 pisze:Portugalczyk dostal nr 17 a Anglikowi jeszcze nie przydzielono numeru ale dlaczego?
Pewnie dlatego ze nasz "wieczny talent" i następca Ryana :arrow: Kieran Richardson wyleci...i dobrze :] Tak więc zwolni się 23 czyli akurat numrek dla Owena :wink:

Co do kwot transferowych to już słyszałem tyle wersji że naprawde nie wiem ile rzeczywiscie wydaliśmy. Pewnie się tego nie dowiemy bo Glazer nic ujawniać nie musi....
Tevez, Tevez....
Już by mógł w końcu przyść i okienko transferowe "do" klubu mielibyśmy za sobą. Nie był na szczycie mojej listy napastników ale uciesze się jak bedzie potwierdzony ten transfer :) Ma ogorme mozliwość a razem z Roo to może być duet na miare "Diabelskich Bliźniąt" :twisted: Yorke i Cole podobni w stylu gry tak jak Roo i Tevez a wszyscy pamiętamy jak grali :]
A wiec czekamy Carlitos :twisted:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 10 lip 2007, 21:42

Anderson zargał w sumie na Copa tylko 90 minut. I grał w kratke. W sumie Dunga powinien mu chyba dac wiecej szans. Niektórzy gracze prezentowali sie naprawde słabiej a mimo to ciągle grali.

OH czeka pewnie az zwolni sie 23 po Richardsonie.
Ciekaw jestem kto dostanie 8 które Roo zwolnił. Głowni kandydaci to Anderson, Tevez i Rossi. Stawiam ze to jednak bedzie Anderson, Tevez pewnie łyknie wolne 32( tak jak w WHU) a wiele wskazuje ze Rossiego juz u nas moze nie byc. Ma ponoc ofery z Parmu, Milanu i Fiorentiny. Najwiecej oferuja ci ostatni - 7.5 mln. Ja osobiscie wolałbym aby Rossi został. Ale zarówno on jak i Smith musza zdecydowac czy pogodzą sie z byciem nr 4 w ataku (w sumie 3.5 ze względu na Sahe :lol: ). Wg mnie jeden z nich na pewno odejdzie bo byłby w ataku naprawde tłok.

Odnosnie pieniędzy. Teraz moglismy wydac wiecej bo w zeszłym roku prawie nic nie wydalismy(liczą to co kupilismy i sprzedalismy)
Mamy wiec kase z dwóch okienek.
Pozatym kwoty podawane w prasie tez nie musza byc prawdziwe albo dokładne.
Wiele wskazuje na to ze w wypadku Andersona i Naniego te kwoty rzędu 17 mln funtów miały charakter 'up to' tak samo jak w wypadku Carricka, gdzie podstawowa suma wynosiła 14 mln a pozostałe 4 zalezały od sukcesów MU w lidzie i pucharach. Takie umowy w przypadku młodych graczy to standard.
Tevez teraz dołączy do nas na zasadzie 2-letniego wyporzyczenia i bedziemy opłacac tylko kontrakt, reszte bedziemy mogli wypłacic po zakonczeniu wypozycznie jesli dalej bedziemy zainteresowani. Nie wiadomo tylko ile wyniesie ta suma odstępnego i tu media teraz maja pole do popisu.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 10 lip 2007, 21:56

John Travolta pisze:Anderson zargał w sumie na Copa tylko 90 minut. I grał w kratke. W sumie Dunga powinien mu chyba dac wiecej szans

Dunga to dziwny trener....i to nie tylko dlatego że Anderson już od dwóch spotkan nie powąchał murawy....bo te jego zmiany, rotacje np. sytuacja z Diego :roll:

Jeżeli ktoś ma odejsc z pierwszej lini...to niech to bedzie Smith :) Oby Ferguson też tak uważał bo oddać Rossiego to by była głupota a znajac zdrowie Sahy wiek Ole to Peppe może w tym sezonie troche pograć 8)
Smith miał swoją szanse i na mój gust jej nie wykorzystał. Rossi to talent czystej wody o czym swiadczy jego gra w kadrze z starszymi zawodnikami, zainteresowania tak uznanych firm, sezon w Parmie, dorobek w rezerwach :wink: Swoją droga jakby Viola go kupiła to duet Rossi-Lupoli byłby reaktywowany :wink:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 10 lip 2007, 22:17

Rossi pisze:orke i Cole podobni w stylu gry tak jak Roo i Tevez a wszyscy pamiętamy jak grali Krzywy
si...
martwi mnie tylko ze ani Roo ani Tevez nie maja warunkow do gry w powietrzu...a Cole i Yorke(pomimo 175cm) grali zajebiscie glowa
John Travolta pisze:Ciekaw jestem kto dostanie 8 które Roo zwolnił. Głowni kandydaci to Anderson, Tevez i Rossi.
8 dostanie pewnie Anderson, Tevez 32 a Rossi o ile zostanie to dostanie swoja stara 19
John Travolta pisze:. Wg mnie jeden z nich na pewno odejdzie bo byłby w ataku naprawde tłok.

wole Rossiego niz Smitha

PS. Rossi - ladny avek :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2007, 22:20

John Travolta pisze:Anderson zargał w sumie na Copa tylko 90 minut. I grał w kratke. W sumie Dunga powinien mu chyba dac wiecej szans. Niektórzy gracze prezentowali sie naprawde słabiej a mimo to ciągle grali.
Rossi pisze:Dunga to dziwny trener....i to nie tylko dlatego że Anderson już od dwóch spotkan nie powąchał murawy....bo te jego zmiany, rotacje np. sytuacja z Diego

Jesli jeszcze Anderson w pierwszym spotkaniu moze nie był jednym z najsłabszych w ekipie Kanarkow jednak w drugim napewno, wiec to raczej nie wina zadnej rotacji tylko formy. Podobnie Diego zagrał bardzoo słabo w pierwszym spotkaniu i juz raczej nie dostanie wiele minut do pokazania się. Anderson starał sie pokazac, kiedy Meksyk się bronil i cos tam wychodzilo, w drugim spotkaniu w podstawowym skladzie delikatnie mowiac sobie nie poradzil.
Inna sprawa, że nie wiem ktorzy byli ci inni. Diego nie gra, Elano podobnie. Pierwszy zagrał godzine, drugi połtora spotkania, a Anderson łacznie jedno. Baptista gra od wszystkich lepiej i o dziwo nawet Josue.

Zgadzam sie, że Dunga to dziwny trener. :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 10 lip 2007, 22:30

boskigonzo pisze:si...
martwi mnie tylko ze ani Roo ani Tevez nie maja warunkow do gry w powietrzu...a Cole i Yorke(pomimo 175cm) grali zajebiscie glowa
No tak tylko skoro był Beckham który dawał ciasteczka na głowe ( szczególnie Dwight swietnie to wykorzystywał) to napastnicy o takiej charaktersyce byli jak najbardziej na miejscu. Teraz nasza gra się zmieniła Ronaldo to nie jest skrzydłowy z zadaniami "do koncowej i centra" Giggs to potrafi ale widać Ferguson stawia na gre szybką po ziemi wiec Roo i Carlos się do obecnego sysemu nadają w 100 % :]
Inna sprawa że Yorke-Cole łaczyli świetną gre głową i po ziemi też umieli poklepać ( vide LM i mecz na CN z Barca). Ale ten duet już przeszedł do historii a szkoda :płacze: uwielbiałem ich szczególnie naszą "19". Za to Roo i Tevez mają wielkie jaja :P
boskigonzo pisze:Rossi o ile zostanie to dostanie swoja stara 19

A Rossi miał 19 :?: coś koło 42 :P
boskigonzo pisze:PS. Rossi - ladny avek
Na wspomnienia mnie wzieło :wink:

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 10 lip 2007, 23:17

Rossi pisze:Za to Roo i Tevez mają wielkie jaja
A to skad wiesz? :D Nie no duet Rooney-Tevez iscie diabelski :twisted: Haha juz slyszalem opinie ze to bedzie najbrzydszy duet napastnikow ale co tam oni maja dobrze grac a nie wygladac...Czekam na potwierdzenie transferu Teveza i wlasciwie starczy transferow. :wink: Jezeli nikt klasowy nie odejdzie bo bedzie naprawde dobrze bo na kazda pozycje bedzie z 2-3 graczy.Co do tych nr to moze rzeczywiscie Owen Hargreaves dostanie 23 ale dopiero wtedy kiedy Kieran odejdzie.Osobiscie wiazalem nadzieje z Kieranem ale wydaje sie jakby stanal w rozwoju i nie prezentuje zbyt wyskokiego poziomu oczywiscie moze byc w kadrze o ile mu odpowiada gra raz na jakis czas wejscie z lawki bo inaczej nie widze dla niego miejsca.Nani ma nr 17 Owen moze 23 ale co z Andersonem i najprawdopodobniej z Tevezem?Moze 8 dla Andersona po Rooneyu a dla Teveza hmmm moze 14 jak Smith odejdzie czego za bardzo niechce bo uwazam go za dobrego gracza moze nie na pierwsza 11 ale zawsze taki waleczny zawodnik sie przydaje.Jak juz wspomnialem czekam teraz na Teveza i sklad gotowy :)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 11 lip 2007, 0:30

Rossi pisze:No tak tylko skoro był Beckham który dawał ciasteczka na głowe ( szczególnie Dwight swietnie to wykorzystywał) to napastnicy o takiej charaktersyce byli jak najbardziej na miejscu. Teraz nasza gra się zmieniła Ronaldo to nie jest skrzydłowy z zadaniami "do koncowej i centra" Giggs to potrafi ale widać Ferguson stawia na gre szybką po ziemi wiec Roo i Carlos się do obecnego sysemu nadają w 100 % Krzywy
Inna sprawa że Yorke-Cole łaczyli świetną gre głową i po ziemi też umieli poklepać ( vide LM i mecz na CN z Barca). Ale ten duet już przeszedł do historii a szkoda Crying uwielbiałem ich szczególnie naszą "19". Za to Roo i Tevez mają wielkie jaja Razz

wiem, ale uparlem sie na tych wysokich napastnikow :P dla mnie to poprostu dodatkowy bonus na boisku. Taktyka moze byc podpasowana na niskich pilkarzy...Ale przy stalych fragmentach albo dlugich pilkach wysokim jest latwiej...W szczegolnosci gdy za rywala ma sie np takiego Kinga :P
Rossi pisze:A Rossi miał 19 Question coś koło 42 Razz

o ile dobrze pamietam mial i to i to =P

Awatar użytkownika
Beckie_MU
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Beckie_MU » 11 lip 2007, 10:10

Adas07 pisze:juz slyszalem opinie ze to bedzie najbrzydszy duet napastnikow ale co tam oni maja dobrze grac a nie wygladac
Jeszcze przydałby się Ribery i Krzynówek i mamy najseksowniejszą drużynę na świecie.
Adas07 pisze:Nani ma nr 17 Owen moze 23 ale co z Andersonem i najprawdopodobniej z Tevezem?Moze 8 dla Andersona po Rooneyu a dla Teveza hmmm moze 14 jak Smith odejdzie czego za bardzo niechce bo uwazam go za dobrego gracza moze nie na pierwsza 11 ale zawsze taki waleczny zawodnik sie przydaje.Jak juz wspomnialem czekam teraz na Teveza i sklad gotowy
Ja przypominam, że oprócz numeru 8 wolny jest jeszcze numer 12, będący kiedyś własnością bardzo dobrego i perspektywicznego ( :lol: ) Belliona. Zobaczymy jak piłkarze (tzn. Tevez i Anderson) między sobą rozstrzygną tę kwestię, bo Hargreaves prawdopodobnie na "23" czeka.

Brazylia awansowała do finału Copa America, a Anderson znów nie grał ani minuty...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 lip 2007, 10:20

Beckie_MU pisze:
Brazylia awansowała do finału Copa America, a Anderson znów nie grał ani minuty...
I pewnie juz nie zagra. Podoba mi sie jak gra, ale jego czas w reprezentacji jeszcze nadejdzie.

Mam pytanie do fanow Man U - jak wyglada sprawa z wiecznym talentem K.Richardsonem? Zostaje czy odchodzi?

Mass
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 11 lip 2007, 11:01

mistyk pisze:Zostaje czy odchodzi?

A kto tam wie, nic oficjalnego nie ma.
Z kolei, nie jeden fan wiecznego talentu Richardsona już go nie kocha. Reasumując, może zostać i tak pewnie zostaną mu do grania spotkania w CC. Wszystko jedno.

Awatar użytkownika
wisieq
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wisieq » 11 lip 2007, 11:39

Wg. mnie na sprzedaż powinien pójsć Richardson,O'Shea,Smith(jeśli przyjdzie Tevez),i ew. któryś z obrońców,bo polecałbym zostawić Pique a sprzedać kogoś z trójki Silvestre,Heinze,Brown.Moja jedenastka na nowy sezon jest nastepująca:
B:VDS(Kuszczak)
O:P:Neville(Brown,Pique),Ś:Vidić ,Ferdinand(Heinze,Pique,Brown,Silvestre),L:Evra(Heinze,Silvestre,O'Shea)

P:P:Ronaldo(Park,Fletcher)Ś:Hargreaves,Scholes(Anderson,Carrick,Fletcher)
L:Giggs(Nani,Park,Ronaldo)
A:Rooney,Saha(Smith,Solskjaer,Rossi)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 11 lip 2007, 13:06

mistyk pisze:jak wyglada sprawa z wiecznym talentem K.Richardsonem? Zostaje czy odchodzi?

Niby sa pogloski ze odchodzi do Evertonu i innych klubow, ale nic oficjalnego jeszcze nie ma. Dla mnie sytuacja jest jasna- chlopak na bank przy takiej kadrze sobie nie pogra na lewej flance, wiec po co go trzymac na uwiezi...
wisieq pisze:O'Shea

no i po co ? imo moze nie ma wielkich umiejetnosci ale genialny rezerwowy :)
wisieq pisze:(Heinze,Pique,Brown,Silvestre)

Heinze i Sylvek w srodku raczej nie sa geniuszami...
wisieq pisze:L:Evra(Heinze,Silvestre,O'Shea)

jest jeszcze Evans :] ...mamy az nadmiar lewusow...z tym ze bardzo chetnie bym zostawil i Evre i Gabiego . Chyba ze Argentynczyk chce pokazac ze boi sie rywalizacji i woli odejsc
wisieq pisze:Nani

Nani moze grac i na lewej i na prawej :)
wisieq pisze:A:Rooney,Saha(Smith,Solskjaer,Rossi)

a gdzie nasz alfonso tevez ? :lol: Anderson jeszcze moze grac w napadzie jako cofniety...

Podziele sie z wami jeszcze moim szatanskim i bardzo trudnym do wykonania planem :twisted: Otoz, bardzo chetnie w United widzialbym mlodziutkiego Adu...Wiem- pomoc mocno obsadzona, ze dupy nie idzie wcisnac, Anderson jest...Problem w tym ze ja Adu widzialbym bardziej jako zastepce Scholesa niz Andersona w tej roli...Takie moje malutkie marzenie :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”