Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 88

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
3
6%
Antoine Griezmann
7
13%
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 16 paź 2010, 20:54

Salas11 pisze:Sądząc po statystykach meczu, Getafe grało a Atletico strzelało :lol: Rzuci ktoś nieco światła na przebieg spotkania? :wink:
Statystyki bardzo mylą. Od początku Atletico miało przewagę z której nic nie wynikało, czyli trzymamy 20-30 metrów piłkę przed bramką przeciwnika przez minutę i wtedy próbujemy ją wgrać w pole karne, ale przejmują ją rywale. Szczerze to Ateltico zagrało może nie co ponad przeciętnie, ale bardzo mnie rozczarowało Getafe z którym zawsze się grało bardzo ciężko, a tym razem mimo braku w podstawie Godina, Aguero i Forlana grało się dość łatwo.
Salas11 pisze: Niepokojące zjawisko, superstrzelcy minionego sezonu grają teraz piach :shock: Forlan, Higuain, Villa, Rooney, Milito, Di Natale... Pewnie jeszcze by się paru znalazło. Czyżby obciążenia były tak wysokie, że teraz klasowy napastnik nie może rozegrać dwóch sezonów na równym, wysokim poziomie?
Brak Forlana w podstawowym składzie to nie brak jego formy. Bo jak łatwo zauważyć na początku sezonu ją miał. Ławka rezerwowych to najprawdopodobniej wynik jego wyjazdu na mecz Urugwaju z Ch8inami.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 paź 2010, 21:03

Asteniu pisze:Brak Forlana w podstawowym składzie to nie brak jego formy. Bo jak łatwo zauważyć na początku sezonu ją miał. Ławka rezerwowych to najprawdopodobniej wynik jego wyjazdu na mecz Urugwaju z Ch8inami.
Z tym że mecz z Chinami okazał się być spacerkiem, więc nie sądzę aby Forlan jakoś specjalnie miał go w nogach, ale Qique Sanchez Flores swoje powody musiał mieć. Trzy punkty są, więc nie ma się nad czym rozwodzić.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 paź 2010, 21:08

Brak Forlana w podstawowym składzie to nie brak jego formy. Bo jak łatwo zauważyć na początku sezonu ją miał. Ławka rezerwowych to najprawdopodobniej wynik jego wyjazdu na mecz Urugwaju z Ch8inami.
:zgon:

A widziales Asteniu ostatnie kilka meczow Atleti :> Diego dreptal po boisku,a w spotkaniu z Sevilla przycmil go nawet twoj ulubieniec Costa :wink: Na poczatku sezonu strzelal,ale te bramki wypracowywali mu koledzy,a on tylko dokladal noge. Jeszcze sie nam Urugwajczyk obudzi,to pewne,ale obecnie formy niestety nie ma i to jest fakt :|

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 paź 2010, 16:12

Ruch Chorzów skontaktował się z przedstawicielami Atlético Madryt w sprawie rozegrania z hiszpańską drużyną meczu uświetniającego przyszłoroczne otwarcie zmodernizowanego Stadionu Śląskiego - informuje Dziennik Zachodni.

"Triumfator Ligi Europejskiej wstępnie wyraził zainteresowanie przyjazdem do Polski w tym sezonie i teraz będziemy prowadzić dalsze negocjacje z Hiszpanami." - powiedział Mariusz Gudebski, rzecznik Niebieskich.

"My chcielibyśmy, żeby mecz Ruchu z Atlético uświetnił otwarcie Stadionu Śląskiego zaplanowane na przełom lipca i sierpnia przyszłego roku." - dodaje.

Wiosną klub, obchodzący dziewięćdziesięciolecie istnienia, zamierzał zorganizować festyn dla sympatyków oraz uroczystą galę w Teatrze Rozrywki. Niestety, wszystkie imprezy trzeba było odwołać z powodu kwietniowej katastrofy pod Smoleńskiem.

Wspomniana impreza odbędzie się w chorzowskim Teatrze Rozrywki 18 listopada.

"Uroczystość będzie się ona składać z części oficjalnej i artystycznej, a na naszą galę chcemy zaprosić wszystkich sympatyków i ludzi zasłużonych dla Ruchu." - zapowiada Marzena Mrozik, dyrektor marketingu chorzowskiego klubu.
Zrodlo: AtleticoPoland.com

Jutro mecz z silnym Villarreal. Patrzac na dotychczasowa dyspozycje 'YS' remis wzialbym w ciemno,chociaz z drugiej strony do gry wraca Kun,ktory w spotkaniu z Rosenborgiem pokazal,ze jest w nadspodziewanie dobrej formie,wiec zaden wynik tak naprawde mnie nie zdziwi. W sumie to bardzo ciekaw jestem obsadzenia pozycji w ataku :think: Osobiscie postawilbym na Aguero i Coste,a Diego zostawil na II polowe jako jokera. Zobaczymy co wymysli Quique.

Bedzie to rowniez mala rocznica dla QSF,ktory dokladnie rok temu przejal stery Atleti.

Genialna kompilacja o Rojiblancos :arrow:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 paź 2010, 23:11

Obroncy powinni zostac wykastrowani za to co z nimi zrobil Rossi :angry2: I polowy nie widzialem w calosci,wiec sie nie wypowiadam,ale za to II to byla jakas masakra... Zero pomyslu,tuzin dosrodkowan prosto w rece bramkarza,setka glupich strat,no i w koncu Kun,ktory zamiast dostawic noge i strzelic bramke woli zanurkowac niczym Gila... Sevilla,Barca,Villarreal & Valencia --- na 12 mozliwych oczek Rojiblancos zdobawaja 1. Czolowka odplynela dzisiaj zolta lodzia podwodna...

Villarreal dostaje w pelni zasluzone 3 punkty. Mam nadzieje,ze powalcza o podium w tym sezonie,bo to naprawde fajna druzyna grajaca bardzo ladna dla oka pilke. No i ten Rossi :love:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 paź 2010, 22:08

Moze mi ktos powiedziec o pierwszych 2 miechach Frana Meridy? Widze ze zdobyl troche wystepow wiec jaka jest jego rola w zespole? I jak sie spisuje?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 paź 2010, 22:49

Magnum pisze:Moze mi ktos powiedziec o pierwszych 2 miechach Frana Meridy? Widze ze zdobyl troche wystepow wiec jaka jest jego rola w zespole? I jak sie spisuje?
Ales sie uczepil tego Meridy :P

Najczesciej gra na skrzydle,a w meczu bodajze z Sevilla QSF ustawil go jako AMC tuz za plecami Forlana. Na razie nic wielkiego nie pokazal,chociaz golym okiem widac,ze ma ogromny potencjal i juz niedlugo Atletico(a moze i Roja) powinno miec z niego mase pozytku. Na razie musi zadowolic sie ogonami i ewentualnymi wystepami w LE badz CdR,no chyba,ze ktos z dwojki Simao & Reyes zlapie kontuzje,wtedy Fran automatycznie wskoczy do pierwszego skladu.

Jego pierwsze miesiace w PD w skali od 1 do 10 ocenilbym na mocna 7 :)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 28 paź 2010, 13:12

Z Villarrealem można było wygrać. Może gdyby sędzia prowadził te zawody tak jak powinien to byśmy wygrali, choć lepsi nie byliśmy. Można napisać że gorsi, ale bramka na 1-0 ustawiła to spotkanie. Wracając do sędziego to to co zrobił w 45+1 minucie spotkania to kpina. Aguero ewidentnie faulowany w polu karnym, a ten zamiast gwizdnąć karnego gwiżdże koniec pierwszej połowy. SKANDAL.

W II połowie ta sytuacja z Aguero to także był faul. Aguero utrzymał by się przy piłce, ale został podcięty. Z drugiej strony też można było gwizdnąć karnego za faul Filipe na Nilmarze, bo była to dość podobna sytuacja. Dochodzi do tego jeszcze sytuacja z 2 minuty, gdzie ponoć faulowany był Simao (tego nie widziałem) i sytuacja z 3 minuty gdzie Aguero zdobył bramkę z wątpliwego spalonego.

Villarreal mnie bardzo mocno zaskoczył. Grają oni świetną piłkę, taką której jeszcze w wykonaniu żadnej drużyny nie widziałem. Te ich prostopadłe piłki na małej przestrzeni są genialne. Może nie tyle same podania, tylko komunikacja między podającym, a obsługiwanym podaniem zawodnikiem. Patrzy się na to z wielką przyjemnością.
Magnum pisze:Moze mi ktos powiedziec o pierwszych 2 miechach Frana Meridy? Widze ze zdobyl troche wystepow wiec jaka jest jego rola w zespole? I jak sie spisuje?
Ja mam nie co inne odczucia. Merida ma mnóstwo szczęścia, bo to co gra w 80% przypadku grałby Jurado którego na jego szczęścia już nie ma. Dla mnie widać że Merida ma spore umiejętności, jednak z pisaniem o ogromnym potencjale bym się wstrzymał. Szczególnie z tego względu że póki co jak wchodzi z ławki to nie wiele do gry wnosi. Nieco lepiej wygląda to jak już gra w podstawowym składzie, wówczas coś więcej próbuje, stara się chwilami brać ciężar gry na siebie co różnie mu wychodzi. Wczoraj w Copa del Rey się nie popisał. Co prawda zdobył bramkę, ale na tle trzecioligowca wyglądał średnio, a to chyba nie najlepsza rekomendacja.

Jednak póki co z oceną jego przydatności, potencjału itd. wstrzymał bym się i to nawet do przyszłego sezonu. Merida w Atletico jest od niecałych 4 miesięcy, po wielu latach wrócił do La Liga, musi zdobyć zaufanie w Atletico i być cierpliwym. W sumie mam nadzieje że za dwa sezony będziemy mieli naprawdę dobrego pomocnika, choć osobiście do jego wielkiej kariery (nawet tej w reprezentacji) podchodzę bardzo sceptycznie.

Co do wczorajszego spotkania z Univ. Las Palmas to trochę zdenerwowało mnie tchórzostwo Quique. Wiem że to spotkanie trzeba było wygrać aby podreperować morale, ale na cholerę z 3 ligową drużyną wystawiać aż tak mocną jedenastkę ? Na bramce mógł postawić na Joel'a. Jeżeli de Gea dostanie kontuzji to będzie musiał bronić Joel, a doświadczenia to on prawie nie ma, więc przy okazji takiego spotkania trzeba mu było dać pograć. Następna rzecz. Po cholerę grał Godin, a po przerwie wszedł za niego Luis Filipe ? Nie lepiej było dać szansę Pulido na pokazanie swoich umiejętności ? Przecież na co dzień gra on w III lidze, więc poziomem by nie odstawał. Dalej szansę mógł jeszcze dostać Koke i Gallegos. Nawyżej wygralibyśmy nie 0-5, tylko 0-3 ale Ci zawodnicy zyskali by jakieś ogranie z pierwszą drużyną. Mam nadzieje że zobaczymy ich w rewanżu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 paź 2010, 18:53

W II połowie ta sytuacja z Aguero to także był faul. Aguero utrzymał by się przy piłce, ale został podcięty.
Kurcze,musze sciagnac ten mecz i zobaczyc to jeszcze raz,bo jak dla mnie to Kun 'nurkowal',ale oczywiscie moge sie mylic.
Ja mam nie co inne odczucia. Merida ma mnóstwo szczęścia, bo to co gra w 80% przypadku grałby Jurado którego na jego szczęścia już nie ma.
Nie ma Jurado,ale jezeli w zimie przyjdzie Afellay (oby) lub jakis inny klasowy offensive allrounder to kariera Meridy moze powaznie przyhamowac :think:

Rzeczywiscie mocna ekipe na ULP wystawil QSF :shock: Mozna bylo dac szanse wiekszej ilosci wychowankow,bo kiedy to robic jak nie w meczach z takim wlasnie rywalem :?:

Asteniu - widziales juz w akcji Alberto Peree ? Dobry jest ? Jeszcze nie mialem przyjemnosci ogladac go w akcji,a ponoc niezle spisywal sie w sparingach.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 paź 2010, 19:53

[k****] wiedzialem,ze Piatti i Kalu beda szalec...

Zamiast spokojnego 3-0 mamy remis i cos czuje,ze sporo nerwow strace w II polowie. Atleti ma ogromna przewage tylko za wiele z tego nie wynika,a jak juz cos jest na rzeczy to nie ma wykonczenia. Almeria groznie kontratakuje,wiec uwazac bedzie trzeba do konca,ale najpierw oczywiscie strzelamy... :pray:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 31 paź 2010, 20:00

Hmm.... Hmm... Ładnie to tracić bramki do szatni? :> Nie chcę psioczyć, ponaglać czy wywierać presję, ale do roboty :won:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 paź 2010, 20:02

Dr.Football1 pisze:Zamiast spokojnego 3-0 mamy remis i cos czuje,ze sporo nerwow strace w II polowie.
Nie martw się, wujek Bartek też trzyma kciuki za Atletico, bo lubię QSF. Mam nadzieję, że trochę poszalejecie w 2 połowie, a ta bramka Piattiego (siła+szczęście+umiejętności=piękny gol) powinna was rozjuszyć.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 paź 2010, 21:16

II polowa byla tak slaba i bezplciowa,ze nawet nie ma za bardzo o czym pisac... Multum dosrodkowan i strzalow z dystansu - o ile to drugie jeszcze rozumiem to jestem ciekaw do kogo byly te wrzutki ? Do malutkiego Kuna czy czajacego sie przed polem karnym Diego ? Albo sprowadzic jakiegos wysokiego napastnika zima (np. Hulk,Cardozo)albo starac sie grac bardziej kombinacyjnie(nawet prostopadle pilki grane sa gora WTF!!!),w koncu odpowiedni wykonawcy do tego sa. Slabiutko zagral Luis Filipe,a Fran Merida takie zmiany moze sobie darowac... Aha,no wlasnie z taka lawka nie mozna myslec o 'czworce' - w 80 minucie kiedy wchodzil Garcia juz wiedzialem,ze to sie dobrze nie skonczy.

Za tydzien wyjazd na Bernabeu po najnizszy wymiar kary :cry:

Trzeba sypnac troche kasa w styczniu,a najlepiej jak przyjdzie jakis szejk.
Nie martw się, wujek Bartek też trzyma kciuki za Atletico
Slabo wujek trzymal :P

Dobrze,ze chociaz Baskowie mnie nie zawodza :spoko:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 paź 2010, 21:27

Dr.Football1 pisze:Slabo wujek trzymal
Wujek już nic nie powie. Dobiło mnie Atletico. Weekend zaliczam na - 350 zł. Zajebiaszczo i wykurwiście. Idę się upić, a na koniec powiem tyle - tak słabej połowy nie widziałem od dawna...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 lis 2010, 18:00

Marca podala przypuszczalne sklady:

Obrazek

W defensywie brak Godina i Perei :| Najbardziej obawiam sie o boki obrony i srodek pomocy. Oby Di Maria nie osmieszyl dzisiaj Valery,a Kasmirski przypomnial sobie,ze jeszcze calkiem niedawno uwazano go za jednego z najlepszych lewych obroncow w Europie. Tiago i Assuncao niech lepiej zajma sie destrukcja i nie przeszkadzaja za bardzo w kreowaniu akcji. W przodzie licze na przeblyski Kuna,Diego,Reyesa i Simao,czyli jak zwykle...

Real wyglada niesamowicie mocno. Remis biore w ciemno,ale nie pogardzilbym nawet jednobramkowa porazka. Zeby tylko mi stream poszedl :pray:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”