Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 05 gru 2018, 12:04
Kojiro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 05 gru 2018, 12:28
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 gru 2018, 12:50
Nie wiedziałem, że auta elektryczne składają się z trawy i tlenu.
Nie, nie staliśmy się. Na tym polu przoduje Litwa. U nas śmieci się utylizuje, przetwarza i składuje w odpowiednich miejscach. Nie to co na tym ekologicznym zachodzie, który do nas zwozi swoje zapasy.
To mi wystarczy, by wiedziec, że jeszcze w podstawówce o tym nie miałeś.
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 05 gru 2018, 13:26
Kojiro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 gru 2018, 14:01
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 05 gru 2018, 14:11
Kojiro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 gru 2018, 14:29
Rojiblanco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 gru 2018, 14:42
A istnieje statystyka mówiąca o tym jak wygląda ilość (w masie, czy objętości) śmieci wobec tych utylizowanych? Oczywiście myślę tu o takiej, która pokazuje maksymalnie wiele państw, najlepiej cały świat.Rojiblanco pisze: Zupełnie inną sprawą jest to, ze im więcej takich zakładów, tym oczywiście lepiej, bo śmieci nie ubywa, zwłaszcza biorąc pod uwagę rozwój produkcji w Chinach i eksport tych produktów (to doskonały przykład na to, że problem śmieci jest bardzo rozległy, a argument ze sprowadzaniem używanych aut jest nieadekwatny do istoty problemu, służy on jedynie temu, aby zbić sobie dodatkową kasę na szarakach, ktorych nie stać na życie na wyższym poziomie (kupno tylko nowych aut), a żyć jakoś trzeba) - notabene, kupno nowych aut w Polsce zaliczyło duży wzrost w ostatnich latach, ale rządząca partia wspaniale go od nowego roku uwali
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 05 gru 2018, 14:44
Kojiro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 gru 2018, 15:07
Nie orientuję się dobrze co do tego, ale to jest trudny temat, bo w wielu krajach jeśli już podają te ilości to są one po prostu szacunkowe - jak np. w krajach Afryki można jedynie szacować ile odpadów jest im podrzucanych statkami. Nawet niedawno oglądałem na YT ciekawy (dla mnie) materiał co do odpadów trafiających bodajże do Ghany i tam też podawano szacunkowe ilości. Nie pamiętam jak ten reportaż się nazywał.czarny samael pisze: A istnieje statystyka mówiąca o tym jak wygląda ilość (w masie, czy objętości) śmieci wobec tych utylizowanych? Oczywiście myślę tu o takiej, która pokazuje maksymalnie wiele państw, najlepiej cały świat.
Np. "Polska produkuje X ton śmieci, a przez recykling przechodzi 20% X. W tym samym czasie we Francji produkuje się 120% X ton śmieci, a recykling przechodzi Y% z nich"
I jeszcze tendencje, tzn. w których krajach ten procent się zwiększa lub zmniejsza.
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 05 gru 2018, 15:17
Kojiro
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 05 gru 2018, 15:37
Kojiro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 gru 2018, 15:43
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 05 gru 2018, 15:53
Kojiro
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited