Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 879

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 gru 2008, 14:29

jesli nie wiesz, jak dziala psychika czlowieka nie musisz sie tak bulwersowac o byle gowno. naprawde wszyscy zrozumieli przeslanie schustera, tylko ty dalej masz z tym problem.

nie ma to jak zmienic trenera tuz przed meczem z zenitem, pare dni przed gd, a nastepnie meczami z valencia i villareal.

dla mnie ramos jest dobrym trenerem, ale nie jest duzo lepszy od schustera, jesli w ogole jest lepszy. ja do takiej zmiany przekonany wiec nie jestem. zwlaszcza w tym momencie. jak ma byc zmiana to chce kogos, kto naprawde z cala pewnoscia jest duzo lepszy od bernda.

czekamy na potwierdzenie lub dementi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 gru 2008, 14:57

Rzeczywiście, jeśli to prawda, to moment nie najlepszy sobie wybrali na zmianę trenera. Aczkolwiek Ramos w Hiszpanii pokazał, że na rzeczy się zna. Myślę, że personalnie taka zmiana jest dobra, choć nie koniecznie teraz. mogli poczekać kilka tygodni, choć wtedy - po przegranych z Barcą, Valnecią i ŻŁP mogliby sobie pluć w brodę.

Nie wiem czy Schuster ma poparcie wśród piłkarzy, jeśli nie to taka zmiana może podziałać na nich bardzo dobrze. Wszyscy widzieli co sie stało z nastawieniem graczy Spurs, których opuścił nielubiany ... Ramos :P Choć jak popierają Schustera, to już gorzej.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 gru 2008, 15:00

no nie tylko ja mam problem z zrozumiemiem psychiki i przesłania Schustera. jakoś po tym przesłaniu i Raul i Casillas mieli watpliwości

a najwieksze waplitowci miał schuster który po swoim przesłaniu....stracil prace. myśle ze powinien zostać jakimś mędrcem w przyszłości

krótka piłka. nie ma wyników + głupie wypowiedzi = zegnamy Bernarda.

co ciekawe Ramos to całkiem rozsadny pomysł. panika mogła wybuchnąc potym gdyby trenować zaczął nas Portugal

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 09 gru 2008, 15:04

Pedja już przedstawił Ramosa oficjalnie na konferencji jako nowego trenera Realu. Moment sobie wybrali idiotyczny ale mam nadziję że to wpłynie tylko pozytywnie na piłkarzy i Ramos będzie miał wejście smoka w GD. W końcu mamy też trenera który preferuje fajną ofensywną grę. Teraz jeszcze niech ściągnie jakiegoś Navasa czy innego Capela i zaczniemy wreszcie grać dwoma skrzydłami a nie jakimś dziwadłem z jednym skrzydłowym i 3 środkowymi pomocnikami.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 gru 2008, 15:12

moment jest bardzo dobry. debiutuje z Zenitem u siebie - w meczu który jest o nic. ma szanse poznac do soboty skład klub zasady działania. ma czas przygotować taktyke ustawić pilkarzy coś przećwiczyc z nimi. ma czas coś zmienić a tego niemiec nie miał ochoty zrobić. moze siegenie po rezerwowych po Antona czy Garego z Castilli moze COŚ zmieni.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 gru 2008, 15:24

Z tym ćwiczeniem jakichś zagrań, czy stałych fragmentów bym nie przesadzał, do meczu z Barcą dużo czasu nie zostało. Jedyne co tak naprawdę może zmienić to nastawienie graczy. Może trochę wiary im doda, zmobilizuje ... bo gadanie, że szans nie mają [na moje oko] może nie zadziałać mobilizująco.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 gru 2008, 15:31

zawsze mozna cos wymyślić w kilka dni. a po drodze ma towarzyski mecz w którym moze przećwiczyć pare rzeczy dać szanse wychowankom zmienić taktyke
itp itd.

niemiec poleciał własnie za tą wypowiedz która miała być pewnie super błyskotliwa a była delikatanie mówiac....niefortunna

nastawienie graczy jest pierwsza rzecza do zmiany. bo wielu z nich ma ostatnio gorące głowy

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 gru 2008, 15:38

Teraz jeszcze niech ściągnie jakiegoś Navasa czy innego Capela i zaczniemy wreszcie grać dwoma skrzydłami a nie jakimś dziwadłem z jednym skrzydłowym i 3 środkowymi pomocnikami.
Jak wygrywaliście Mistrzostwo w cuglach i laliście Barce to pewnie to "dziwadło" było niesamowitym zmysłem taktycznym? :roll:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 09 gru 2008, 15:51

Kamil232 pisze:Jak wygrywaliście Mistrzostwo w cuglach i laliście Barce to pewnie to "dziwadło" było niesamowitym zmysłem taktycznym?

Dobrze powiedziane. To nie Schuster jest winny naszej slabej ostatnio postawie, niemiec nie polamal specjalnie zawodnikow, a w kontuzjach wlasnie nalezy szukac przyczyn fatalnej postawy zespolu. druzyna krwawi, musza wychdzoic Salgado, Marcelo i Saviola i potem niestety tak to musi wygladac.
Nie jestem zadowolony z tej zmiany, byc moze bedzie korzystna, tego nie wie nikt, przekonamy sie wkrotce.

Ramos faktycznie moze pociagnac za soba Navasa czy Capela i to mzoe byc zaleta jego osoby, w Sevilli za jego kadencji gra ukladala sie znakomicie, oczywiscie dopki wszystko sie nie posypalo, z roznych przyczyn.

dzieki Berndowi za walke, jednak ja bardzo tesknic nie bede.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 09 gru 2008, 16:13

Nie było to żadnym zmysłem taktycznym i jak większość kibiców zawsze twierdziłem że powinniśmy grać dwójką skrzydłowych. W obecnym momencie tak grać nie możemy bo odszedł Robinho i nam został szklany Robben i pajac Drenthe. Ogólnie też trzeba przyznać że poprzednie mistrzostwo zdobyliśmy w dużej mierze dzięki Capello i temu jak poukładał grupkę kłócących się ze sobą zawodników w walczący razem zespół. Byłem za zwolnieniem Schustera w lecie. Teraz w moim odczuciu jest debilna pora ale coś trzeba zmienić bo będzie upokorzenie.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 09 gru 2008, 16:16

Ja traktowałem go już wcześniej jako jednego z kandydatów, jeśli Real będzie grał tak jak Sevilla 2 sezony temu (świetne skrzydła) to jestem na tak. Szkoda trochę Schustera ale widać było ,że jego związek z Realem a przede wszystkim z zarządem dobiega końca.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 gru 2008, 16:19

peepe

a za fakt ze prócz Higuina i Gago zaden piłkarz nie ma formy u nas? kto odpowiada? a za przegranie jak dziecko z Unionem za porazki z Juve kto odpowiada? Za przegranie z Sevilla w niedziele - w momencie gdzie na boisku byli gracze zdolni wygrać z Sevilla (czytaj wróciło dużo konuzjowanych) kto ponosi wine?

kontuzje, okej. ale w tym sezonie zagraliśmy moze 2 dobre mecze. reszta to pełna słabość union, deportivo, almeria, sevilla, juventus
zawsze można coś wymyślić, siegnać po graczy Castilli (Garyego czy Antona, Tebara) mozna szukać rozwiazań. Schuster ich nie szukał trzymał sie 4-3-3 do którego od czasu kontuzji Diarry(DLR) i Robbena nie było graczy. w dodatku powiedział o kilka głupich słów za dużo

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 09 gru 2008, 16:20

Pelart pisze:Szkoda trochę Schustera ale widać było ,że jego związek z Realem a przede wszystkim z zarządem dobiega końca.
Po tekście: "W GD nie mamy szans" zarząd raczej nie miał innej mozliwości...

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 09 gru 2008, 16:26

Liczę na jedno, na to ,że Ramos zachęci niektórych Hiszpanów do gry u nas, taki Silva, dlaczego niby nie mamy szans go wyciągnąć, podejrzewam, że Valencia będzie zmuszona wbrew sobie na sprzedaż jednej ze swoich gwiazd, pytanie brzmi, której? Ramos, proszę, ustaw tę drużynę tak, by grali szybciej, wykorzystaj talent Higuaina, znajdż miejsce dla Van der Vaarta, pokaż Gutiemu, że nie jest najważniejszy. Poproś o jakiegoś porządnego obrońcę, nie daj sobie narzucić zdania Pedji odnośnie transferów. Daj szansę wychowankom, ta drużyna ma wielki potencjał, kilka inteligentnych korekt sprawi, że staniemy się godnym rywalem dla Barcy, może nie w niedzielę, ale w rundzie wiosennej.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 09 gru 2008, 17:06

Nie sądziłem, że Schuster zostanie zwolniony jeszcze przed Gran Derby, a jednak czy był to dobry ruch to się jeszcze okaże. Oby mu się wiodło jak w Sevilli, a nie jak w Londynie :D Chociaż jakby nie patrzeć tą wypowiedzią, że pokonanie Barcelony jest absolutnie niemożliwe Schuster sam się zwolnił :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”