Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 89

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 maja 2006, 21:08

w sumie należałoby napisać jedynie O KUR*A, bo to chyba jedyny sensowny komentarz. Zgadzam się z Zazą, że dobrze że chociaż Żurawskiego zabrał :lol: No cóż, jak zajdziemy daleko to nikt nie będzie miał pretensji do Janasa, jeszcze nawet go pochwalą za odwagę, ale jak się nie uda (do czego w chwili obecnej bardzie się przychylam) to niestety ale Pawełek poleci.

Szkoda Dudka i Franka, dla których przygoda z kadrą już się chyba skończyła :(

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 15 maja 2006, 21:08

Kłos - Jeden z najlepszych obrońców reprezentacji Polski, świetnie gra głową, często jak na obrońcę strzela gole, a na Mundial nie jedzie. Trochę dziwne, no ale zobaczymy co się będzie działo z Ekwadorem, Kostaryką czy Niemcami.

Dudek - Mhmm.. dlaczego on nie pojechał...Mimo tego, iż nie gra w klubie jest lepszy od takiego Fabiańskiego i bije go doświadczeniem. Jego obrona karnych w LM...No cóż ;)

Frankowski - Najlepszy strzelec polskiej drużyny w EMŚ nie jedzie do Niemiec. To jest śmiech na sali. To, że teraz się zablokował to nie znaczy, że już nie jedzie na Mundial.

Sagan i Sosin - Wolę Sosina, ale nawet gdyby pojechał Sagan nie zdziwiłbym się tak, jak się zdziwiłem gdy zobaczyłem nazwisko Jeleń czy Brożek. O Grzesiu już nie wspomne bo to było wiadome, że król strzelców im. Walerego Łobanowskiego musi pojechać. Szkoda, bo Sagan ma już swoje lata i wątpie by za kilka lat znowu walczył o miejsce.

Zobaczymy co sie będzie działo :) Na trasmisję zaprosza Harnaś :)!

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 15 maja 2006, 21:12

Nie moge aż mam dola przez Janasa :? :angry: :płacze:
Co on narobil... Giza, Brożek... co oni zrobili dla reprezencji , a czy ich froma jest taka super na ten czas :> :nein: :nein: NEIN!
Rasiak, Mila takze :nein: :cegła:
Szkoda mi jedynie Franka i Dudka .... :think:

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 15 maja 2006, 21:12

Moim skromnym zdaniem kadra powolana jest dobra... moze cos osiagnie. Brak Franka i Dudzia nie jest zaskoczeniem jak dla mnie... Franek po przejsciu do Wilkow sie zablokowal, w reprezentacji w meczach i na treningach nei blyszcza i wogole... Sytuacja Dudka znana... tu nie gra to i na Mundialu nie bedzie gral... Gorawski i Brozek- zaskoczenie.... Nie grali nic ostatnio w kadrze, ale jada... Zmiennicy... Rasiak zaprezentowal sie z tej lepszej, bardziej gietkiej strony i jedzie... Nie mam nic przeciwko strzelaniu przez niego takich bramek jaki strzelil z Wyspami...Sagan i Sosin nic nie zaprezentowali wielkiego w reprezentacji chociaz wystepy w lidze budza szacunek... Sosin krol strzlcow, Sagan polowa bramek strzlonych przez klub nalezy do niego... Ale coz..Mila... hmm dostal szanse byc dublerem ciekawe czy uda mu sie wypracowac jakas forme do mundialu... Obrona nie budzi zastrzezen poza tym ze brak w niej Klosa... Wedlug mediow mial pewne miejsce w skaldzie... Ostatnio popelnial wiele dziwnych bledow- kara za to go spotkala.. Zas Giza... hmm tyo tez budzi zdziwienie... Ale widac dorze pracuje tam w Cracovi... Mysle ze damy rade!! :D
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 21:15 przez pablisso, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 maja 2006, 21:15

herdek pisze:Dudek - Mhmm.. dlaczego on nie pojechał...Mimo tego, iż nie gra w klubie jest lepszy od takiego Fabiańskiego i bije go doświadczeniem. Jego obrona karnych w LM...No cóż
No i ? Na ławce doświadczenie chyba nie jest niezbędne. Janas postawił na Boruca więc po co miał zabierać Dudka ?

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 15 maja 2006, 21:15

Ależ Janas nam niespodzianki zrobił :D Mam nadzieje, że wie co robi i nie rzucał monetą... 4 lata temu była jazda na Engela bo nie zmienił składu z eliminacji, to teraz mamy, nie wiem co o tym myśleć. Janas ma farta i oby go tym razem nie opuścił :pray:

Franek - skoro nie strzelał przez ostatnie tygodnie to nagle nie zaczął by trafiać jak w eliminacjach, tym bardziej, iż sam mówił, że brakuje mu siły i szybkości i , że czuje się jak by biegał w workiem cementu na plecach.

Kłos - nie dziwie się, to już nie ten sam Kłos, w lidze polskiej się nie wyróżniał, nie jest już młody więc dlaczego miał by jechać...

Dudek - tu się akurat dziwie, nie bardzo rozumiem :/ no ale jest też z tego plus, jedzie Fabian;]
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 21:33 przez MARCINNN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 maja 2006, 21:17

Dudka
Akurat o ile sie zgodze z tym, ze Klos powinien jechac (przeciez to kpina, ze nie jedzie :? ) to akurat ciesze sie, ze jedzie tez Dudka. Fakt, ogrania nie ma, ale jakie ogranie ma Gancarczyk, Giza, czy nawet Jelen albo Fabianski? Podobne. A Dudke wole 100 razy bardziej niz Rzase. Gral raczej i tak nie bedzie w pierwszym skladzie, ale na rezerwowego sie przyda.

Najbardziej mnie wkurzylo, ze nie ma Dudka. Mogl jechac jako trzeci, a tak mamy jednego Boruca i dwoch, ktorzy w kadrze grali kilka (z Fabianskim to nawet nie wiem czy kilka) razy :? A co jak co, ale zgranie bramkarza z obroncami jest dosc wazne. Poza tym najnormalniej w swiecie mu sie nalezalo. Jezeli nie jedzie bo nie gra, to dlaczego jedzie Mila? Co, mamy jakis deficyt pomocnikow w Polsce?

Giza, Gorawski, Brozek... no raczej nie bardzo :|
Z Jelenia sie akurat ciesze, bo na chwile obecna to jezeli nie jest w najlepszej formie, to na pewno ma jedna z wiekszych ochote do gry. A i leszczem nie jest.

"Seleckjoner reprezentacji Polski szokuje!" - moze chodzilo Janasowi o takie naglowki w prasie zagranicznej?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2006, 21:18

Wiecie co jest najgorsze :!: ze w przypadku jakis kontuzji w ataku czy jakich kolwiek absencji takich graczy jak Zuraw czy Ebi nie mamy sensownej alternatywy (tylko odpukac w niemalowane) bo w taki raszie przyjdzie nam jeszcze ogladac duet Rasiak Brozke :shock:

chyba dobre jest swtierdzenie (chyba Godlewskiego) iz pierwszy raz pomyslal ze jest to kadra na EURO 2008 :!:

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 15 maja 2006, 21:20

Zico to po co brał Fabiańskiego i Kuszczaka jak Boruc będzie bronił??

Rezerwowi bramkarze są potrzebni (kartka, kontuzja) i to o dosć dobrych umiejętnościach, ponieważ jakaś nagła przyczyna i co wejdzie nie doświadczony Fabiański?

Jestem za zabraniem Jurka ! Chociaż decyzja poszła !

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 15 maja 2006, 21:21

Powiem tak jak zobaczylem powolania to ujrzalem swiatelko w tunelu dla tej kadry.

Fabianski- ten to jest ten mlody zdolny niech poczuje Atmosferę
Gorawski - myslalem ze on w Rosji umarl
Dudka -wtf? mlody zdolny czy jak? Ale może da radę
Garncarzyk- mysle ze ma szansę
Mila - ja nawet rozumiem tą decyzję moze nie gra w klubie ale to jest jedyny rezerwowy rozgrywajacy jakiego mamy, bo przepraszam ale Burkhardt to nie jest jezcze to i pewnie nie będzie ...
Giza- szok zatkalo mnie
Jelen- szybki i krreatywny i skuteczny moze grac na prawym skrzydle rezerwa dla Smolarka
Brozek - jakos nie wiem czy wszycy zapomnieli ale to krol strzelcow el ms u21 :) napewno lepsze rozwiazanie niz boazeria
Rasiak - nc ale moge go jakos przezyc

Jak dla mnie ta kadra ma sznse powalczyc o wiele wieksze niz poprzendie ja teraz czekam tylko na 3 słupek w bramce i bede Content

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 maja 2006, 21:22

:shock: O kuwa jednym słowem ! Kadra EURO2008 jak powiedział Godlewski
Początek ogłaszania i brak Dudka ! ładnie się dzieje. Później też nie obyło się bez sensacji, ale w 100% popieram trenera. Tak sobie teraz myśle, że może i lepiej że jedzie dwóch młodszych bramkarzy. Dudka raczej nie pogra, ale doświadczenie zbierze. Gancarczyka można się było spodziewać bo Rząsa nie prezentuje nawet połowy jego umiejętności dlatego dublerem będzie w miare niezłym. Giza jest ogromną sensacją (choć po ogłoszeniu bramki i obrony po cichu liczyłem na niespodziankę w postaci Burkhardta). Niespodziewanie też Gorawski.
No i werdykt który wzbudza mnóstwo kontrowersji czyli zostawienie Franka. Zresztą sam zawodnik nie będzie miał prawa polemizować bo co on sobą ostatnio prezentuje ? Brożek to przyszłośc dlatego też brawo za te decyzje (choć z drugiej strony szkoda że kosztem Sagana)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2006, 21:23

Sero pisze:No i werdykt który wzbudza mnóstwo kontrowersji czyli zostawienie Franka.
żadna kontrowersja, o dmiesięcy gola nie trafił, jest cieniem samego siebie z przed roku, słuszna decyzja.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 maja 2006, 21:25

fieldy pisze:żadna kontrowersja, o dmiesięcy gola nie trafił, jest cieniem samego siebie z przed roku, słuszna decyzja.

Oczywiście także popieram trenera no ale jakby przejżeć poprzednie strony tematu to nikt nie zostawiał Franka w domu. Forma jednak fatalna

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2006, 21:27

Sero pisze:Oczywiście także popieram trenera no ale jakby przejżeć poprzednie strony tematu to nikt nie zostawiał Franka w domu. Forma jednak fatalna
napisałem chyba wczoraj po meczu, ze zostawiłbym i Rasiaka i Franka, a w ich miejsce janczyka i Korzyma, to mnie wyśmiali :P Janas choć trochę posłuchał, zostawił Franka i wziął młodego napastnika, który bedzie zbierał doświadczenie,

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 maja 2006, 21:28

fieldy pisze:żadna kontrowersja, o dmiesięcy gola nie trafił, jest cieniem samego siebie z przed roku, słuszna decyzja.
Prędzej Franek nagle błysnie i znowu zacznie strzelac niż Rasiak wygra pojedynek główkowy.
Gdzie jest konsekwencja - jeśli nie Frankowskiego który zgodze się jest bez formy to dlaczego jest Rasiak, którego forma jest wcale nie lepsza, a nie np. Saganowski. Ten skład musi sam potwierdzic swoje umiejętnosci, ale obawiam sie i tu cytat z mojej skromnej osoby
czy przypadkiem Janas nie rozwlił drużyny zamiast nią wstrząsnąć.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 21:30 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”