AS Roma (zbiorczy) - Strona 89

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 wrz 2006, 23:18

goofii pisze:Wlasnie troche mnie zdziwily slowa Spala w sumie nie ogladalem wiekszosci 1 polowy bo sie spoznilem ... ale w 2 polowie Roma miala totalna przewage i panowala nad wszystkim co sie dzialo na boisku ... bardzo ladnie w srodku klepali itd
Az mi sie nie chce wierzyc zeby ta sama Parma byla wstanie w 1 polowie w jakims stopniu zagrozic Romie ... no ale skoro Spaletti Luciano tak mowi to cos musi w tym byc
Też nie oglądałem meczu od poczatku bo spóźnili się z transmisją, wcześniej leciała liga Chińska, tyż w nogę :P Ale jak juz się połączyli to wygrywaliśmy 1:0 i... zbyt wiele się nie działo. Co prawda kontrolowaliśmy przebieg meczu, do ataku rzucać się nie trzeba było (było 1:0), Parma była w letargu, no ale mogło to wyglądać lepiej jeśli chodzi o strzały na bramkę. Pod koniec I połowy poszła jedna nasz akcja prawie zakończona bramką, a po chwili z kontry nastąpił cios decydujący na 2:0 i koniec tej części meczu. Ale jak pisałem kilka chwil przed strzeleniem na 2:0 nic wielkiego na boisku się nie działo. II połowa to już inna bajka... i wiemy jak się to zakończyło. Ale żeby powiedzieć że Parma choćby w I poł. grała lepiej... :badziewie: Jak wiadomo mecz z ławki ogląda się nienajlepiej :P
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2006, 23:52 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 24 wrz 2006, 23:48

Dość mocno zaryzykował Spal wstawiając w pierwszym składzie Rosiego. Z Interem zagrał bardzo słabo. Często po takich meczach daje się na dłużej odpocząć zawodnikowi. A tymczasem Spal zachował się jak wytrawny trener ... siatkówki. Wprowadził chłopaka w pierwszym składzie - na przełamanie :wink: I Rosi odwdzięczył się, grając bardzo dobrze i strzelając swoją pierwszą bramkę w Serie A. Dotychczas rzadko miałem sposobność dokładniejszemu przyjrzeniu się jego grze. A na prawym skrzydłe bardzo fajnie sobie radził. Jak na swój wzrost jest dość szybki i ma niezłą koordynację. Dryblingi też mu wychodziły. Myślę, że mecz z Interem przegrał głównie w swojej głowie. Dziś było całkiem przyzwoicie, co dobrze rokuje przed kolejnymi spotkaniami, w których pewnie będzie dostawał swoje kolejne szanse. Kto wie - może już w środę znów wybiegnie w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 25 wrz 2006, 0:20

Spal raczj kierowal sie tym ze gramy z Valencia i widac bylo po skladzie ze zastosowal rotacje i dal odpoczac kilku zawodnikom

pozatym Spal nie ma manewru .. jak nie ma Manciniego i Taddiego to nie ma sily musi grac Rosi i Montella bo kto ? .. wentualnie Cassetti

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 wrz 2006, 0:57

Rosi :arrow: moj faworyt jesli chodzi o ostatni rzut mlodych wilkow z Trigorii :twisted: ... wierze w niego bardziej niz w Okake :wink: Mimo mlodego wieku juz zaliczyl kilka wystepow w 1 skladzie ... i to czasami pogrywal ze hoho :P
Przede wszystkim silny fizycznie , wyskoki i znakomicie przygotowany motorycznie. Do tego naprawde niezly drybling i calkiem niezle dosrodkowanie co jeszcze szczegolnie wazne grajac skrzydlowego :twisted:
Czytalem kiedys ze Spal widzial go w zeszlym sezonie bardziej jako obronce :roll: nawet probowal go wystawiac, chyba w meczu z Parma na wyjedzie w zeszlym sezonie ... ale wedlug mnie zdecydowanie lepeij wypada w pomocy ... bo narazie nie jest jeszcze do konca tak ograny i pewny w swoich zagraniach zeby grac na obronie.
Ciekawe czy Spal po tym jak go przez ten sezon uksztaltuje pilkarsko bedzie chcial go wypozyczyc zeby sie ogral i posmakowal gdzies gry co tydzien przez 90 minut bo wydaje mi sie ze zyskal by na tym sam pilakrz. Wiadomo ze narazie sie musi uczyc pod okiem Spala oraz podpatrywac najlepszych z Romy, ale przychodzi taki czas ze treningi juz nie wystarcza zeby sie rozwijac i potrzeba bedzie zaczac grac :twisted: a po sezonie wroci jak Aquilani i bedzie mozna mu szukac miejsca w pierwszej 11 na tsale :twisted:

BTW Cassetti mnie dzis jakos nie zachwycil ... troche mu brakuje do Panucciego a przeciez ma juz 29 lat i jakos mocno sie nie rozwinie. Niby gral poprawnie ale bez fajerwerkow ... w ofensywie tez nie blyszzczal jak to zwykl Christian :roll:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 25 wrz 2006, 9:37

Rosi - z wygladu i bujania sie przypomina mi C . Ronaldo :D

Cassetti - moze i tak ale Panucci ostanio tez jakies wielkich fajerwerkow nie gra :>

Awatar użytkownika
subuK
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: subuK » 25 wrz 2006, 10:17

De Rossi Aquilani Rosi Okaka i jeszcze wielu innych młodszych m.in. Cerci, zauważyłem że Roma nie musi robić wiele transferów skoro tacy gracze się pokazują w młodzieżówce :p Tak jak ktoś napisał w tym temacie Roma ma najlepszą młodzież we Włoszech, ciekawi mnie jak uważacie ile są warci owi piłkarze na rynku transferowym wg mnie przedstaia się to następująco:
De Rossi :arrow: 22 mln
Aquilani :arrow: 14 mln
Rosi :arrow: 6 mln
Okaka :arrow: 5 mln
i nie są to ceny z kosmosu ale takie za które od razu by sie zgłosiło sporo kupców, czekam na wasze opinie

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 25 wrz 2006, 10:28

transfermarkt.de proponuje takie ceny:
de Rossi: 18 mln
Aquilani: 5 mln
Rosi: 600 tys
Okaka: 1,5 mln
i sądzę, że są to ceny bardziej odpowiadające rzeczywistości niż Twoje. Kto by dał 14 baniek za Aquilaniego? W tej chwili są to dobrze zapowiadający się młodzianie, ale nic poza tym (mówię o 3 ostatnich). W piłce seniorskiej właściwie nic nie osiągnęli. Oczywiście można liczyć że wraz z rozwojem ich cena wzrośnie i osiągnie poziom proponowany przez Ciebie ale w tej chwili to jest lekka przesada.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 wrz 2006, 10:30

Dosc o pilkarzach :P ... czas na finanse :twisted:

Jak donosi Bloomberg Roma jest 3 najbardziej dochodowym klubem na swiecie :twisted: ... przynajmniej jesli chodzi o rynek gieldowy. W 2006 roku akcje Romy poszly w gore o 41% 8) Jednak nalezy pamietac ze wartosc akcji nie jest scisle zwiazana z zyskiem klubu :roll: ... raczej odzwieciedla to oczekiwania inwestorow w stosunku do przyszlych dzialan w klubie 8)

Akcje Juventusu z wiadomych powodow spadly najbardziej na wloskim rynku gieldowym spolek pilkartskich ... w Maju akcje spadly z poziomu 2.50 euro do 1,49 :roll: ... oczywscie zyskali na tym rywale i tak akcje Romy poszly w gore z 0,5 centa do 1 euro 8)

Po aferze Calciopoli AS Roma jesy upatrywana przez inwestorow jako klub ktory bedzie najbardziej porocentowal ... ale wszytsko lezy w rekach zarzadu czy sprosta oczekiwaniom inwestorow :roll:

I jeszcze troche o kasie ... ale tej od telewizji :P
Il Romanista donosi z telewizja SKY wstrzymala wyplate premii w wyskosci 7 mln funtow dla Juve i Milanu za skonczenie ligi w na 1 i 2 miejscu .... tym samym zdecydowano ze pieniadze zostana wyplacone Interowi i Romie ktore to klub zostaly wyznaczone przez Lega za prawowitych zwyciezcow 8)
Nagroda ma byc wyplacona w przyszlym miesiacu :twisted:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 25 wrz 2006, 10:32

Zgadzam się, ale z drugiej strony kwoty z transfermarkt są niekiedy bardzo absurdalne jeśli chodzi o kluby spoza Niemiec.

goofi, takie wiadomości to możesz oznajmiać mi codziennie :D Widać, że w klubie coraz lepiej się dzieje. Ciekawy jestem jeszcze ile obecnie wynosi to nasze zadłużenie.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2006, 10:38 przez Diablo_ASR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 25 wrz 2006, 10:35

Diablo_ASR zdaje sobie z tego sprawę. Choć w tym wypadku są chyba bardziej miarodajne niż kolegi
subuKa

goofii no i pięknie. a te 7 baniek to na dwóch czy na łebka?
:D

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 wrz 2006, 10:50

Z tego co zrozumialem SKY wyznaczylo premie w wysokosci 7 mln funtow czyli 10 mln euro dla 2 zespolow ktore zakonczyly lige na 1 i 2 miejscu ... wiec pewnie to jakos podziela w zaleznosci do miejsca ... kazda kasa sie przyda :twisted:

Awatar użytkownika
subuK
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: subuK » 25 wrz 2006, 12:08

Sprawdziłem ceny na Tranfermarkt.de zanim to naisałem i dlatego yo napisałem, ceny tam są troszke dziwne tam Nonda kosztuje 6 baniek czy jest na świecie klub ktory by zapłacił za tego zawodnika tyle? ale zastanówcie się taki Aquilani popatrzcie na jego potencjał umiejetnosci w jego wieku wszechstronnosć itp, gdyby wystawili tych zawodników na liste transferową napewno znaleźli by sie kupcy ;p

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 25 wrz 2006, 18:48

Tak wiec paszkwil nastepnym razem wchodz na stronke http://soccerlive.tv.pl/ , sciagnij programik i ciesz sie mozliwoscia ogladania naszej ukochanej Romy przez cale 90 minut
Dzieki ale raczej nie skorzystam. Nie jara mnie ogladanie meczu z 5 minutowym opiznieniem. Juz zdecydowanie wole sluchac radia.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 25 wrz 2006, 19:30

paszkwil pisze: Dzieki ale raczej nie skorzystam. Nie jara mnie ogladanie meczu z 5 minutowym opiznieniem. Juz zdecydowanie wole sluchac radia.
Oczywiście o gustach sie nie dyskutuje. Ale małe sprostowanie- nie 5 minut a dwie. Poza tym w radiach internetowych też jest poślizg. Jednak na siłę namawiać nie będę.

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 25 wrz 2006, 20:49

sprzedac Aquilaniego ? chlopcze, co Ty gadasz ? To przyszlosc Romy i Italii...nie bede pisal o Fatym, ktory nie jest wychowankiem, Rosim, (obydwu za nic w swiecie nie chcial puscic Spall, nawet, jesli mieliby pomoc w sciagnieciu Esposito...) Okaka...
szkoda D'Agostino...swego czasu chcial go Ferguson, nie przypuszczalem, ze Alberto przeskoczy go umiejetnosciami...w pewnym momencie sie zatrzymal ;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”