Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 881

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 24 lip 2012, 11:45

Wy na prawdę nie ma macie lepszych rzeczy do roboty, niż jaranie się sprzedażą karnetów? W powietrzu przeczuwam, że staniecie się bardziej upierdliwi od kibiców Barcelony :roll:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 lip 2012, 11:52

Arwin pisze:Wy na prawdę nie ma macie lepszych rzeczy do roboty, niż jaranie się sprzedażą karnetów? W powietrzu przeczuwam, że staniecie się bardziej upierdliwi od kibiców Barcelony :roll:
Szanowny Panie. To nie jest jaranie sie sprzedaza karjetow, choc napewno ona cieszy, ale jest to swoistego rodzaju kuksaniec w kierunku pewnego forumowego eksperta, ktory calkiem niedawno wieszczyl porazke Juve w tej materii. Za to Twoje czepialstwo w momencie kiedy nie zna sie sedna sprawy jest troche nie na miejscu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 lip 2012, 12:06

http://www.goal.com/en/news/596/exclusi ... vetic-deal
Fiorentina have asked Juventus to include Luca Marrone in their offer for Stevan Jovetic,
However, Fiorentina could now accept an offer in the region of €22m plus 50 per cent of the economical rights of Marrone
Do tego należy dodać, że dogadany jest już transfer Poliego, który blokuje tylko jeden szczegół. Transfer Joveticia. Poli przyjdzie jeśli będzie dogadany transfer Joveticia, albo by po chwili wylądować w Fiorentinie na współwłasności, albo by zastąpić na pozycji vice-Pirlo Marrone, jeśli to on trafi do Fiołków. Czyżbyśmy się zbliżali do finału :>

I jeszcze bardzo pochlebny artykuł o Masim. Nie widziałem chłopaka w Trofeo Tim, ale we Włoszech bardzo go chwalą.
http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... e-grabbing#
Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, 12:16 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6663

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lip 2012, 12:16

Jest druga strona medalu - rozpaczliwie pchamy się po Pazziniego, teraz chcemy robić wymianę z Quaglierellą w roli głównej.

Samo oddanie Marrone bardzo mnie ucieszy. Byłem zwolennikiem jego wypożyczenia, bo się marnuje na ławce, a teraz po wzmocnieniach zmarnuje się jeszcze bardziej. Oddanie go w rozliczeniu za Jojo to świetny ruch. Zastanawia mnie tylko po co nam Poli, skoro nie oddamy go Violi? Przecież w środku pomocy i tak jest ścisk, na ławce zasiądą Asamoah, Pogba, Padoin, Giaccherrini może tam grać, Isla. Żaden z nich co prawda nie zastąpi Pirlo, ale przecież Poli też tego nie zrobi...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 lip 2012, 12:28

Ja uważam, że pozycja Pirlo to jedno a pozostałe dwie pozycje to drugie. Na pozycji box-to-box mamy kapitalnych graczy, ale rywalizujących tam i tylko tam. Przecież Kwadwo, Isla, Vidal lub Marchisio to skrajnie inni gracze niż Pirlo i z tego powodu nie są dla Andrei alternatywą . Poli jest od nich piłkarsko słabszy, ale ma odpowiednią charakterystykę by grać na pozycji Pirlo. To naturalny ragista tak jak Pirlo. Lepiej jest wystawić Poliego i zachować schemat gry (tyle, że na niższym poziomie) niż wywracać pomoc do góry nogami.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lip 2012, 12:45

To ja już wolę dać szansę Pogbie, bo jak go oglądałem go w reprezentacji to on to wszystko trzymał w kupie. Poli jest jak dla mnie za słaby, nie widzę w tym przyszłości, chociaż dawniej uważało się go za spory talent.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 lip 2012, 12:58

Poli ma 22 lata i nie byłby wcale drogi (5 mln € + połowa Bouya). Mi taki transfer się podoba. Nawet jeśli Poli nie będzie klasowym piłkarzem w przyszłości problemów z odzyskaniem tych 5 mln € nie powinno być najmniejszych. A jeśli wygryzie go Pogba to też się nic nie stanie. Rywalizacja w aktualnym JUVE jest ogromna i Poliego też musi dotyczyć. Nie ukrywam, że wolałbym gdyby Pirlo zmieniał Marrone bo jak gra to wygląda bardzo fajnie, ale jeśli ceną transferu Joveticia ma być Poli a nie Marrone w szerokiej kadrze to ja ją przyjmę z wielkim uśmiechem na ustach. Jojo to priorytet.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lip 2012, 13:03

Jak dla mnie to Poli będzie kosztował 5 mln, będzie siedział na ławce cały sezon, a te 5 mln można spożytkować na transfer Armero, bo o te 5 mln właśnie się rozchodzi.

Jak nie widziałeś trofeo TIM to obczaj skróty, jaką piękną piłkę Marrone rzucił do Lichsteinera z Interem to myślałem, że to Pirlo. But it was Marrone, parafrazując klasyka. Luca dobrze wyglądał, musi grać.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 lip 2012, 13:06

Widziałem tę piłkę. Śliczna!
Jak dla mnie to Poli będzie kosztował 5 mln, będzie siedział na ławce cały sezon, a te 5 mln można spożytkować na transfer Armero, bo o te 5 mln właśnie się rozchodzi.
To też prawda, choć trzeba dodać, że nie wiemy ile pieniędzy tak naprawdę JUVE ma w kasie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lip 2012, 13:13

(L)oczkerson pisze:To też prawda, choć trzeba dodać, że nie wiemy ile pieniędzy tak naprawdę JUVE ma w kasie.
Z jednej strony nie mamy 5 mln na Armero, sprzedajmy dla kasy Matriego i Fabio, a z drugiej rzucamy ni z tego nie z owego 25 mln na van Persiego. Dziwne to jest. Raczej wszystkie transakcje czekają aż do kwestii ostatecznego rozwiązania napadziora, potem policzy się straty i ewentualnie dokupi kogoś na lewą stronę.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 lip 2012, 13:18

Myślę, że ma to coś wspólnego z zaintersowaniem Krasiciem. Po sprzedaży Matriego, Fabio Q, Krasicia, Melo i Iaquinty wpłynie do klubowej kasy trochę grosza, więc powinno starczyć i na Van Persiego i na Armero bez problemu. Chociaż ja bym wolał żeby któryś z pierwszej dwójki pozostał w Juventusie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lip 2012, 13:31

Snipp_ pisze:Myślę, że ma to coś wspólnego z zaintersowaniem Krasiciem. Po sprzedaży Matriego, Fabio Q, Krasicia, Melo i Iaquinty wpłynie do klubowej kasy trochę grosza, więc powinno starczyć i na Van Persiego i na Armero bez problemu.
Nie wiem, czy Marotta aż tak bardzo uzależniałby kupno nowych graczy od sprzedaży tych niepotrzebnych, zwłaszcza, że negocjacje wydają się być w zaawansowanym stadium w obu przypadkach. Jak idzie sprzedaż - każdy widzi, Melo jest dla Turków za drogi (IMO bzdura, jestem przekonany, że jak będą chcieli to zapłacą), Krasić do Turcji iść nie chce, Iaquinta ma ogromną pensje. Sprzedaż leci jak krew z nosa. Trochę byłoby to ryzykowne ze strony Marotty. Moim zdaniem ma pieniądze na Jojo czy van Persiego już teraz, tylko cwanie patrzy gdzie wyjdzie mu taniej, żeby jeszcze na lewą stronę starczyło. Ale jest takie powiedzenie: chytry zawsze traci dwa razy.
Snipp_ pisze:Chociaż ja bym wolał żeby któryś z pierwszej dwójki pozostał w Juventusie.
Ja też, bo panicznie bronię się przed Pazzinim. Lepszy on niż Boriello, ale jednak...

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 lip 2012, 13:40

Ostatnio czytałem, że Van Persie rzekomo podniósł swoje oczekiwania finansowowe do 13mln za sezon, a tuż po tym pojawiły się informacje jakoby był blisko Juventusu. Jakim cudem jesteśmy w stanie mu tyle zapłacić? Jestem ciekaw do jakiego porozumienia doszedł Juventus z Holendrem jeśli rzeczywiście już się dogadano.

Wiecie może czy Boakye jest szykowany do pierwszego zespołu, idzie na wypożyczenie czy do Primavery?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lip 2012, 13:45

Snipp_ pisze:Jestem ciekaw do jakiego porozumienia doszedł Juventus z Holendrem jeśli rzeczywiście już się dogadano.
Nie wiem skąd te informacje wypłynęły (czy z Arsenalu, czy z Juve), ale bardziej skłaniam się ku opcji, że to rzekome dogadanie się z Holendrem było raczej hakiem na Violę, żeby ta się nie ociągała. Coś w stylu "nie chcecie z nami, to bawcie się sami, my zaraz będziemy mieli nowego kolegę". Jeśli wierzyć doniesieniom, zadziałało :mrgreen:
Snipp_ pisze:Wiecie może czy Boakye jest szykowany do pierwszego zespołu, idzie na wypożyczenie czy do Primavery?
Z młodymi są zawsze problemy. Ja bym go zostawił, bo wygląda fajnie, ale też musi grać, więc bym go wypożyczył :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 lip 2012, 13:57

Mnie najbardziej zastanawia czym Viola chce przekonać Joveticia do pozostania. Przecież tam już nie ma nawet niezłych graczy od kiedy odszedł Montolivo, Boruc, Gamberini i Behrami. Z kim on tam ma grać? Już w zeszłym sezonie Jojo cierpiał na brak klasowych partnerów w zespole, ale teraz?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”