Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 889

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 16 sty 2009, 10:35

naprawde jestem ciekaw, jak to wszystko sie zakonczy. Zespol nie gra najlepiej, nowy trener, nowi pilkarze...w niezbyt dobrym momencie wyszla na jaw ta afera.
Calderon będzie mógł o sobie powidzieć,że podczas jego prezydentury Real zawsze kończył sezon z mistrzostwem.
i trzeba mu to oddac.uprzatnal balagan, ktory zostawil Perez i wygraliscie lige. TYlko,ze jesli te wszystkie zarzuty okaza sie prawda,to watpie czy ktokolwiek zapamieta Calderona jako osobe, ktora przywrocila Real na tron w Hiszpanii.

PS: Lato tez ponoc zfalszowal wybory :o

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 16 sty 2009, 11:50

calderon mimo ze kontrowersyjny zrobił coś co zawsze mu będzie zapamiętane - CUD. bo tym było zdobycie mistrzostwa w pierwszym sezonie jego rządów w Realu.
Przyszedł do klubu który był w totalnej zapaści sportowej, a zostawi Real majac 2 mistrzostwa i superpuchar w 3 lata. W dodatku tak 'niekochany' tutaj Mijatovic zakontraktował Realowi Capello - czyli trenera który w 89% odpowiada za pierwsze mistrzostwo i Juande Ramosa który może sie okazać idealnym trenerem dla Realu.

Mijatovic to dla wielu stereotyp człowieka który wydaje w cholere kasy. A niech ktoś sobie pomyśli ile trasferów do Realu czarnogórca było nieudanych? Powiem wam 2 - Emerson i Saviola. A wyobraza sobie ktoś dziś Real bez Pepe, Higuiana, Gago, Robbena? jesli tak to jestem pod wrażeniem

bałagan jaki zapanuje po dymisji Calderona odbije sie na tym sezonie i na przyszłym. M.in tym że nasi rywale mogą nam sprzątnąć sprzed nosa kilka naszych celów transferówych - Benzeme - Barca, Teveza - Inter itp. W dodatku nikt nie zadecyduje o przyszłości (bojac sie odpowiedzialnosci) Sergio Ramosa, CAnnavaro czy Juande Ramosa

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 16 sty 2009, 13:31

Mijatovica można uważać za nieudacznika, ale nie za to co zrobił ale czego nie zrobił. Mógł sprowadzić Ribery'ego w miejsce Beckhama,mógł kupić Pato za grosze, mógł zapłacić mniej za Pepe, mógł w te lato wzmocnić drużynę i spełnić prośby Schustera, Pedja miał duży wływ na politykę transferową, Calderon mu ufa. Calderon nie dbał o Canterę, Michel nie bez powodu zrezygnował. Coś w tym klubi się psuło, asymetria w kwestii obsadzenia pozycji na boisku jest teraz wyraźna, czyja to wina? nie mówiąc o tym całym cyrku o nazwie "Lass i Klass".

Skoro większość zarządu ma się podać do dymisji to Ramon nie ma wyjścia, nigdy jednak nie wiadomo. Ja widzę wiele nieodowiedzialności wśród władz, gdy słyszę ,że Gaspart jest za pozostaniem Ramona na stanowisku to czuję że jego dymisja może nam pomóc a nie zaszkodzić. Po co ciągnąć wojnę z mediami ,która i tak negatywnie odbije się na drużynie?

Stało się, kolejne trzęsienie ziemi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sty 2009, 14:14

Po Gasparcie można się było spodziewać dokładnie takiej wypowiedzi. Zresztą ja wychodzę z tego samego założenia :P Wracając jednak do Gaspa to najbardziej spodobał mi się ten fragment:
”Kiedy byłem prezydentem Barcelony, mówiono o mnie wiele złych rzeczy, a ja musiałem wszystkiego wysłuchiwać. Jednak jedną z największych i najbardziej dotkliwych obelg, jakie kiedykolwiek padły pod moim adresem, usłyszałem w Madrycie. Taksówkarz powiedział mi, że chciałby, abym już zawsze był prezydentem Barcelony. Wtedy zdałem sobie sprawę, że muszę odejść i jeszcze w trakcie tego samego tygodnia zrezygnowałem”
:lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 sty 2009, 16:36

jezeli Perez bedzie startowal, i jezeli jego karta przetargowa bedzie CR7 to jestem pewien ze wygra i jestem pewien ze Krystyna bedzie grala w PD

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 sty 2009, 17:52

A wyobraza sobie ktoś dziś Real bez Pepe, Higuiana, Gago, Robbena?
a napisz jeszcze ile oni kosztowali.lepszy spec od negocjacji zalatwil ich by o wiele taniej...kto o zdrowych zmyslach zapalcilby takie kwoty za tych pilkarzy co Mijatovic??

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 16 sty 2009, 19:44

30 mln za Pepe
36 za Robbena
12 za Higuina
20 za Gago

Każdy z nich był wart swojej ceny. A kto przy zdrowych zmysłach dałby 125 mln za Kake?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sty 2009, 19:47

Każdy z nich w momencie dokonywania transferu był wart swojej ceny?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 sty 2009, 20:18

Każdy z nich był wart swojej ceny. A kto przy zdrowych zmysłach dałby 125 mln za Kake?
co ma Kaka do nich??zaden z nich nie byl wart tej kasy co za nich zaplacono.to ze teraz graja lepiej nie znaczy byli teraz warci.lepszy negocjator kupilby ich o wiele taniej to juz pisalem.Dinho kosztowal Milan 21 mln a popatrz ile placil Real

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 sty 2009, 20:45

300 mln wydane przez 3 lata. Sporo

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sty 2009, 20:49

Calderon zrezygnował ?

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 16 sty 2009, 21:00

mete pisze:
zaden z nich nie byl wart tej kasy co za nich zaplacono.to ze teraz graja lepiej nie znaczy byli teraz warci.lepszy negocjator kupilby ich o wiele taniej to juz pisalem.
To prawda. Choc to ze sprawdzaja sie i sa pozytkiem dla zespolu, to akurat pedje broni.

Calderon podziekowal i dobrze. Glupio teraz wyglada(wczesniej tez tak wygladalo) to cale bronienie sie, ze nie zna tych gosci i nie ma nic wspolnego z afera.
Wroci Perez i kurde, boje sie najgorszego. A moze nauczyl sie czegos na bledach z przeszlosci...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 sty 2009, 21:01

fieldy pisze:Calderon zrezygnował ?
Powaznie nie wiesz? :?:
Neta nie miałem pół dnia, niedawno mi właczyli i robiłem inne rzeczy :D // fieldy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sty 2009, 22:55

http://www.as.com/encuestas/encuesta/Candidatos-11716

Przychylam się do opinii Bieniasa. Jeżeli Perez wróci to wróci z rozmachem. Obstawiam Cristiano Ronaldo.

PS:

Obrazek

Trochę późno, ale lepiej późno niż wcale :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 sty 2009, 23:28

vakabayashi pisze:30 mln za Pepe
36 za Robbena
12 za Higuina
20 za Gago

Na miejscu Szejkow dawalbym nawet wiecej bo....MC nie ma nic do zaoferowania wielkim pilkarzom oprocz kasy. A jestem pewien ze jak juz jedna gwiazda przejdzie to kolejna moga byc juz tylko kwestia czasu.

Co do RM to ci akurat sama nazwa wabia najwiekszych wiec taki Pepe jest przeplacony przynajmniej o 1/3 ceny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”