Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 90

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 lis 2010, 20:02

No i po co mi te statystyki? Stadion nawet duzy w polowie zapelniony nie wyglada fajnie. Legia mogla miec wiekszy stadion niz Lech ale po co skoro realia polskiego futbolu sa jakie sa. I tak ten z Poznania bedzie lepiej wygladal niz tez z Gdanska czy Wroclawia. Beda ladne stadiony z duza wolnyck krzeselek na meczach z cieniasami.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lis 2010, 21:12

A propos stadionu Lecha. Czy z tym starym dachem nad jedną z bocznych trybun będzie coś zrobione (tj. zostanie zastąpiony takim samym nowym dachem jak reszta stadionu), czy już zostanie tak jak jest i będzie tak ciulowo wyglądać?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lis 2010, 1:23

Wilmore pisze:A gdzie ja chcę zamykać stadion?
Nie byłem w Poznaniu, ale jeśli prawdziwe są informacje dotyczące sektora gości, czyli totalnej prowizorki, które do mnie docierały, to uważam, że klub nie powinien ponosić odpowiedzialności za to, że miasto wybudowało mu stadion niedostosowany do rozgrywek klubowych.
Stadion nie jest dostosowany do rozgrywek. Żartujesz :?: To chyba kibice są nie dostosowani do siedzenia obok siebie. Nie wiem po co inne zabezpieczenia i jakie. Druty kolczaste, mury, fosy, czy może inne bardziej rygorystyczne zabezpieczenia. Jakoś tego nie widzę na stadionach w Anglii, Hiszpanii czy Niemczech. Tam nawet takie odgrodzenie nie jest potrzebne. Po prostu temu klubowi już podziękować i biletów nie wydawać.
Bienias pisze:No i po co mi te statystyki? Stadion nawet duzy w polowie zapelniony nie wyglada fajnie. Legia mogla miec wiekszy stadion niz Lech ale po co skoro realia polskiego futbolu sa jakie sa. I tak ten z Poznania bedzie lepiej wygladal niz tez z Gdanska czy Wroclawia. Beda ladne stadiony z duza wolnyck krzeselek na meczach z cieniasami.
A co kogo Legia obchodzi. Lech tego stadionu nie budował, ten stadion nie był budowany tylko i ze względu na spotkania Lecha i widowiska sportowe związane z Kolejorzem. Ma spełniać więcej funkcji.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lis 2010, 16:29

A co kogo Legia obchodzi. Lech tego stadionu nie budował, ten stadion nie był budowany tylko i ze względu na spotkania Lecha i widowiska sportowe związane z Kolejorzem. Ma spełniać więcej funkcji.
ooo to zapomnieliscie o biezni w takim razie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 lis 2010, 18:36

Weszlo poinformoiwalo, ze Zielinski praktycznie zwolniony a jutro zostanie ogloszona decyzja....
nie wiem, dlaczego dzien przed waznym meczem z MC - gdzie byc moze niezagrozeni pilkarze MC beda chcieli zwolnic trenera a tutaj Lech strzela sobie w leb... jak zwolnic to po meczach z Gornikiem badz Zaglebiem a nie po efektownych wygranych i przed waznym meczem :roll:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 lis 2010, 18:37

Kretyństwo. Zieliński nie jest z mojej bajki, ale w tym momencie go zwalnianie jest niepoważne.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6695

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lis 2010, 18:41

Może liczą na efekt nowej miotły w meczu z MC :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lis 2010, 18:43

nie po efektownych wygranych
Co się działo przed meczem z Cracovią to nie wiem, ale wiem, że druga połowa meczu z Wisłą to już efekt nowej miotły, bo piłkarze wiedzieli, że pojawi się ktoś nowy, nie mam jeszcze pojęcia kto, i chcieli się przed nowym trenerem jak najlepiej zaprezentować.
Decyzja fatalna. Polaczkowatość w pełnej krasie zaprezentowana przez działaczy Lecha.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 lis 2010, 18:48

Wilmore pisze:ale wiem, że druga połowa meczu z Wisłą to już efekt nowej miotły, bo piłkarze wiedzieli, że pojawi się ktoś nowy, nie mam jeszcze pojęcia kto, i chcieli się przed nowym trenerem jak najlepiej zaprezentować.
Ja slyszalem, ze wiedzieli juz przed meczem...
Zreszta komu oni chca sie zaprezentowac... Bakero? i tak wiekszosc z nich ma pewne miejsce

zatrudnili by kogos porzadnego.. wkoncu srodki na to maja

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lis 2010, 18:51

Tak, wiedzieli przed meczem, a w drugiej połowie zagrali tak, a nie inaczej, bo poczuli się przez Wisłę zagrożeni i wykorzystali wszystkie jej błędy pokazując dobry futbol.
Za Zielińskiego mieli pewny plac za zasługi i poprzednie miesiące. Ktokolwiek nie przyjdzie, to pewnie da im carte blanche i będzie patrzył przez pryzmat treningów i meczów, kto na co zasługuje. Zaczęli pracować na swoje już przedwczoraj, całkiem udanie zresztą.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lis 2010, 19:56

W Lechu będzie Bakero. Tu się pojawia pytanie:
Macie jakieś fajne kasyna w Poznaniu?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lis 2010, 21:21

Ważne spotkania to Lech ma w lidze, LE to dodatek, który okazał się bardzo opłacalny przez rywali. Kolejorz zagra z City tak samo jakby zagrał z Zielińskim na ławce czy bez niego. Wiadomo, że będą i tak gryźć trawę i grali tak jak nikt się po nich nie spodziewa. Piłkarze od dawna wiedzieli, że to koniec Zielińskiego w Poznaniu- być może i dobrze, bo to ich zmobilizowało w PP i w spotkaniu z Wisłą.
Ja mam nadzieję, że następcą nie będzie Bakero, z Jacka Ci lepsi i tak sobie nic nie robili, trenowali jak chcieli, w lidze sobie odpoczywali, ale i tak grali. Autorytetu Zielińskiego nie było czuć ani trochę. Teraz aż boję się co będzie robił Stilic, Krivets czy Peszko przy gościu, którym można sterować jeszcze bardziej i który skompromitował się w Polsce na całej linii. Nic zostaje mi wierzyć, że to naprawdę plotki, a trenerem zostanie naprawdę porządny trener z Niemiec.
Przynajmniej już wiem dlaczego transfery w lato były jakie były, skoro w Lechu trzeba czekać 3 miesiące na zebranie się ludzi odpowiedzialnych za ten klub i wywalić trenera to co dopiero mówić o tym, żeby dogadać transfer. Pół roku na Krivetsa, pół roku na Rudnevsa.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 lis 2010, 21:26

Jarzinho pisze:Ja mam nadzieję, że następcą nie będzie Bakero, z Jacka Ci lepsi i tak sobie nic nie robili, trenowali jak chcieli, w lidze sobie odpoczywali, ale i tak grali. Autorytetu Zielińskiego nie było czuć ani trochę.
Broń Boże Bakero! Jak przyjmiecie jego, to kupcie od razu wagon czystej. Zieliński za bardzo jest spięty jak na klub pokroju Lecha. Facetowi brakuje trochę luzu, a to się odbija na relacjach z piłkarzami. Nie wiem kogo wymyślicie, ale może warto teraz klepnąć kogoś zdolnego z klubu (macie tam jakąś dobrą duszę, którą szanują w klubie?), aby pobył strażakiem do końca rundy i wtedy skoncentrować się na dobrym trenerze z zagranicy. Jest budżet, jest marka, jest potencjał, więc jakieś poważne nazwisko z dobrą pensją też by się znalazło. Może wielu uzna, że jestem jakiś poroniony, ale w Polsce brakuje trenerów z posłuchem.

Ale byłby szok jakby przyszedł teraz Czesio Michniewicz. Mało realne, ale tak sobie pomyślałem...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 02 lis 2010, 21:37

bartbuks pisze:Ale byłby szok jakby przyszedł teraz Czesio Michniewicz. Mało realne, ale tak sobie pomyślałem...
W sumie czemu nie :?: Chłopak ma łeb na karku ,zna się troszku na taktyce i na pewno nie dał by się nikomu przekrzyczeć w drużynie. Poza tym co by nie mówić już w Poznaniu kiedyś był i coś tu osiągnął w dodatku jest też w Poznaniu dość lubiany, z miła chęcią bym go zobaczył, jednak jeżeli jest możliwość sprowadzenie kogoś z Niemiec to wtedy nawet nie ma się co nad Czesiem czy innym Marianem zastanawiać.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 lis 2010, 21:39

Trzeba było się zainteresować np. Ole Gunnarem Solskjaerem, który wykonuje kawał świetnej roboty w rezerwach United. Ciągle powtarzają tego Petrescu i o nim marzą, zamiast pomyśleć żeby kogoś podobnego wyrwać. Tyle, że ponoć Ole już ma iśc do Molde tam trenować, a jestem przekonany, że za odpowiedni hajs, jakby zobaczył stadion etc. zdecydowałby się tutaj popracować, bo spokojnie przy dobrej grze w pucharach mógłby się wypromować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”