F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 90

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 maja 2005, 22:48

Widzę, że przyszły posiłki z BO (albo ktoś podłapał taki sami nick i avatar :roll: :wink: ) Ciekaw jestem czy to na stałe czy tylko sytuacja wymusiła.
Żeby nie było off-topic to szkoda, że Eto przeprosił ale pewnie była to decyzja wymuszona tak więc nic na to nie poradzimy.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 16 maja 2005, 22:48

TAk może nie w temat rozmowy, ale Bracelonie należą się gratulacje za to mistrzsotwo, jednak trzebaa dodać , że pomogła im w tym duza kasa wydana przez ostatnie dwa lata( Ronaldinho, Etoo, Giuly, Beletti .... ) w czym upodabniają się do Realu.
No i Barcelonie pomogła również słaba forma Relau, którą madrycki zespół prezentował przez spory okres tego sezonu.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 17 maja 2005, 9:07

No ciekaw jestem co piłkarze z Madrytu by zrobili gdyby w tym sezonie zdobyli La Liga :?: Myślę, że postąpili by tak samo jak E2. A co insynuacjami dotyczącymi sędziowania meczów Barcy :?: Czy to było w porządku :?: NIE, NIE I JESZCZE RAZ NIE :!: A więc może skończcie ten temat, bo rodzą się negatywne emocje (choć w sumie zawsze takie były między cules realu i Barcy). Każdy ma coś na sumieniu i nikt już tego nie zmieni.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 17 maja 2005, 10:23

Figo11
1.Eto'o został zgłoszony przez Real tylko do LM, do La liga już nie (a najprawdopodobniej zostanie pichichi). Wychodzili więc chyba z założenia: nie gra dla nas, ale też dla nikogo innego (na szczęście nie wyszło :D ).
2.Real, w przeciwieństwie do Mallorki, robił spore problemy z transferem do Barcelony.

W dodatku wydaje mi się, że najlepszym rozjemcą w tym sporze jest sam Eto'o - skoro Real był dla niego taki dobry to czemu Kameruńczyk tak go nie znosi?? Chyba jednak czuje się skrzywdzony przez ten klub??

Zresztą sprzeczamy się dlatego, że niezbyt obiektywna "Marca" wymyśliła papierową aferę - w historii burzliwych relacji Barca-Real znaleźć można wiele bardziej kontrowersyjnych wypowiedzi, czy zachowań (np. insynuacje Carlosa o stronniczości sędziów).

Zgodzę się z Tobą tylko w jednej kwestii - że każdy broni swoich. Uwielbiam Barcę, więc nienawidzę Realu, cieszę się z takich gestów i nie wierzę, że inni kibice zwaśnionych ze sobą zespołów nie odczuwają satysfakcji z takich zachowań (przykładem może być gest Tottiego z meczu w Turynie, który Roma wygrała 4:0, skierowany do trenera Lippiego).

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 17 maja 2005, 13:20

pippen - nie myślałeś chyba, że bez zakupu nowych graczy Barça zdobędzie mistrzostwo? Zobacz sobie lepiej ile Real wydał na swoje ostatnie transfery, a ile Barça, i kto miał z tego więcej pożytku.

Co do Eto'o, pozostaje mi jedynie napisać to, co napisałem pod jednym z ostatnich newsów:

Widać Eto'o szanuje Real, tak jak Real kiedyś go szanował. Jednak to co zrobił Figo (proponuję zobaczyć co gadał tydzień przed i tydzień po transferze do Blancos), jak zachowywał się Real w stosunku do E2 (nie dał mu żadnej szansy na pokazanie się i chciał za wszelką cenę, aby grzał ławę w Realu, Perez nie chciał zgłosić go do La Liga [jak napisał Bienias, pozdro BO :)], i aby E2 nie przeszedł do FCB), czy obrażanie E2 od małp na Bernabeu, nijak się ma do przyśpiewki kibiców Blaugrany znanej już od około od 30. lat.

Druga sprawa, że E2 jest osobą publiczną i nie wypada mu tak śpiewać. Nie jest jednak przecież z parafii sióstr klementynek. Do Stoichkova jeszcze mu daleko.

Kibicom Realu proponuje spojrzeć na ostatnie zachowanie Roberto Carlosa: to co zrobił świadomie dając swą koszulkę po meczu faszystom z 'Ultras Sur' jest o nieporównywalnie gorsze od tego co zrobił E2.

Co do tego, czy E2 powinien przeprosić: niech mi ktoś napisze, kiedy Real jako klub, obecnie, za pomocą przedstawicieli lub sam Perez, przeprosili za to, co robił Franco? Bo jakoś sobie nie przypominam. To tak eot. E2 przeprosił, bo musiał i tak wypada, wiadomo było, że tak zrobi, bo 'Marca' uwielbia sensacje i by mu tego nie odpuściła.

Przypomnę także, jak Figo w 1999 roku po wygraniu przez Barçę mistrzostwa Hiszpanii śpiewał: "Blancos, llorones, felicitad a los campeones", by rok później przejść do Realu. Ciekawe co kibice Realu czuli jak to śpiewał, a co jak został zawodnikiem Blancos :]

Według tego, czego się przed chwilą dowiedziałem, to przemówienie E2 wyglądało mniej więcej tak:

Najpierw E2 dziękował wszystkim, gdy powiedział już wszystko co chciał powiedzieć, podszedł do grupy piłkarzy i chciał oddać mikrofon kolejnemu zawodnikowi Blaugrany, jednak w tym momencie bezwzględnie najlepszy piłkarz na świecie Gerard (:shock:), powiedział mu co ma krzyczeć, wtedy E2 wszedł na środek i zaczął śpiewać "Madrid, cabron, saluda al campeon" razem z ludźmi cieszącymi się z mistrzostwa FCB.

Tak na marginesie, to od kilku lat już niektórzy zawodnicy Barçy i Realu po zdobyciu La Liga zachowują się podobnie, czego najlepszym przykładem są opisane powyżej "śpiewy Figo".

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 maja 2005, 18:51

Niggaz pisze:Widzę, że przyszły posiłki z BO (albo ktoś podłapał taki sami nick i avatar :roll: :wink: ) Ciekaw jestem czy to na stałe czy tylko sytuacja wymusiła.
.
eee to ten sam Bienias co na BO :wink: Jedno foro sportowe nie wystarcza wiec wpadlem tutaj troche podyskutowac

baryla_pce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baryla_pce » 17 maja 2005, 20:18

troszeczke sie namnozylo tych kibicow FC Barcelony :/

Awatar użytkownika
qczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qczak » 17 maja 2005, 20:21

baryla_pce pisze:troszeczke sie namnozylo tych kibicow FC Barcelony :/
to chyba dobrze co

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 17 maja 2005, 20:25

baryla_pce pisze:troszeczke sie namnozylo tych kibicow FC Barcelony :/
To źle? Oczywiście rozumiem, iż uważasz połowę fanów FC Barcelony na tym forum za tzw. 'sezonowych fanów', jednak muszę Cię zaskoczyć. Naturalnie po zdobyciu przez Katalończyków mistrzostwa kraju zebrała się na tym forum 'paczka' kibiców, jednak ponad 60% to starzy kibice, który nie kochają Barcelony od momentu ich wspaniałej gry.

Saviola jest słaby do FCB? Ktoś takie zdanie tutaj napisał, i się z tym Userem całkowicie nie zgadzam. Obecnie prezentuje dobrą formę i nie wiem, jakie argumenty świadczące o tym, że nie pasuje do Barcelony może mi dać... :?

zawdi pisze: jeny co za ludzie. abramowicz sie odezwal. idz sie pobawic lego
:lol: Za to Cię lubię... ;)
Ostatnio zmieniony 17 maja 2005, 20:28 przez Anka, łącznie zmieniany 1 raz.

baryla_pce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baryla_pce » 17 maja 2005, 20:25

zalezy jak lezy ;) roznie mozna na to pa3ec :P
a tak na temat to van Bommel zaklepany... i zeby Xaviego nie pusvcili do Juve

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 maja 2005, 21:48

Anka pisze:
Saviola jest słaby do FCB? Ktoś takie zdanie tutaj napisał, i się z tym Userem całkowicie nie zgadzam. Obecnie prezentuje dobrą formę i nie wiem, jakie argumenty świadczące o tym, że nie pasuje do Barcelony może mi dać... :?

Na 26 meczow w lidze strzelil 7 bramek jak na napastnika kandydujacego do Barcy to troszke za malo.
Argumet:w stylu w jakim gra teraz Barca nie ma miejsca dla malego "krolika" i sa w niej teraz lepsi i skuteczniejsi chocby Henka.

Ficyk
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ficyk » 17 maja 2005, 21:59

no niestety, mimo iz saviole darze duza sympatia, to aktualnie nie ma dla niego miejsca w naszych szeregach. Bienias ma racje.

trzeba go sprzedac poki jest czas i wyciagnac za niego maks $$

pozdro Bienias :D

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 17 maja 2005, 22:06

Cieszyłbym się bardzo gdyby Laporcie udało się pozyskać jakichś klasowych zawodników na bazie wymiany za Saviolę i Riquelme. Pozwoliłoby to obniżyć koszty takiego transferu i za dopłatą zdobyć jakiegoś cracka + przynajmniej solidnego zmiennika. Saviola nie błyszczy w słabszej lidze francuskiej, więc nie bardzo widzę go w Barcelonie na przyszły sezon. W dodatku wciąż nie chce się zgodzić na redukcję pensji, która jest ciut za wysoka :wink:

Ficyk
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ficyk » 17 maja 2005, 22:12

za riquelme byc moze pozyskamy Javiera Rodrigueza z Villa, mlody perspektywiczny obronca.

mi jak kazdemu marzy sie henry i przede wszystkim misza ballack :)

Michael przybywaj

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 maja 2005, 22:24

Misza nie przejdzie bo MvB juz jest zaklepany. Szkoda ze rok temu nie przeszedl......

BO atakuje :wink:

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”