Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 90

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 31 sie 2005, 10:43

No to mamy 3 mln euro za Zurawia + 700 tys z Franka ... Czyli mozna by było jeszcze poszalec na rynku transferowym.

Ale chyba Cupiał woli kupic sobie nowego MAy BAcha.... :?

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 31 sie 2005, 10:58

jackieboy pisze:(....)

zastanow sie co piszesz!!! Goscu lozy wielka kase na klub a ty wyskakujesz z takimi insynuacjami!!! :evil: :evil:

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 31 sie 2005, 11:09

mam pytanie ..... czy Kryszałowicz bedzie mógł zagrac w meczach PU z Vitorią ?? czy moze jest juz za pozno i nie mozna zmieniac skladów na europejskie puchary ?? sorry ale nie orientuje sie i prosiłbym o wyjasnienie :wink:

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 31 sie 2005, 11:18

nowok pisze:mam pytanie ..... czy Kryszałowicz bedzie mógł zagrac w meczach PU z Vitorią ?? czy moze jest juz za pozno i nie mozna zmieniac skladów na europejskie puchary ?? sorry ale nie orientuje sie i prosiłbym o wyjasnienie
Z tego co wiem to można będzie go zgłosić bo dopiero co skończyły się eliminacje, a przed fazą grupową można kogoś jeszcze dodać. Jeśli się myle niech mie ktoś poprawi.

jackieboy pisze:No to mamy 3 mln euro za Zurawia + 700 tys z Franka ... Czyli mozna by było jeszcze poszalec na rynku transferowym.

Ale chyba Cupiał woli kupic sobie nowego MAy BAcha....
Wisła tylko jemu zawdzięcza swoją "potęge" (skoda, że są nią tylko w Polsce :( )

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2005, 11:42

Szkoda, że wczoraj nie było mnie wieczorkiem przy kompie bo napisałbym coś wcześniej a tak to wszystko zostało już powiedziane chyba no ale co tam.

Frankowski w Elche :o :shock: :roll: To ja już wolałbym Levante i to całkiem serio mówię. Co to jest Elche? Na co on tam liczy? Na grzanie dupy w Hiszpanii na stare lata i nic poza tym. Tomasz pokazał jakie ma ambicje :? To już lepiej było zostać w Wiśle chyba. Jak po raz pierwszy dzis przeczytałem news o tym transferze to nieźle się roześmiałem. Teraz jednak widzę, że to nie jest śmieszne tylko żałosne.
ehh nie chce mi się nawet pisać na temat tego transferu ... Franek [*]

Bardzo zaskoczyła mnie szybko załatwiona sprawa z Kryszałowiczem. To bardzo dobry zakup i powinien godnie Franka zastąpić. Teksty tego typu co cytował Piwus czyli koniec ery Wisły to śmiech na sali po prostu i szkoda tego komentować nawet. Wisła nawet jak sprzeda połowę zawodników z pierwszej jedenastki to dalej będzie o klasę lepsza od pozostałych drużyn w lidze i chcąc nie chcąc będzie wygrywać. Oczywiście 'tylko' mistrzostwo Polski bo przecież nie ma nic innego do wygrania.

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 31 sie 2005, 12:01

cloner pisze:Kasperczak ?? przeciez on sie wogole nie nadaje na Polskie boiska :!:
Nie zgadzam się. Heniu to najlepszy polski trener. Wisła zrobiła błąd rozstając się z nim. Liczka to było nieporozumienie ale dobrze, że zatrudnili Engela, teraz niech nie zrobią tego będu po raz drugi i dadza popracowac Engelowi.

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 31 sie 2005, 12:05

szkoda że poszedł se do jakiegoś Elche. W II ligowcu siedzieć... . Na onecie pisało coś takiego; zamiast
Franek, Franek łowca bramek. To pisało:
Franek, Franek łowca firanek czy jakoś tak. Ale kasa jest i kupić można nowych. Pod warunkiem że kasy ktoś pokryjomu nie wyda... .

P.S podajcie mi jakieś synonimy do słów Żniwiarz, Kosiarz(nie podawać farmer, rolnik)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 31 sie 2005, 12:08

Tylko ze to nie chodzi oto zeby w Polsce lac wszystkich bo to od kilku sezonow juz jest.A przydaloby sie wreszcie cos konkretnego w europie a Franka juz nie ma teraz news ze Sobola chca sprzedac a skad wziac zastepcow?Z calym szazunken Kryszal to nie jest juz klasa Franka moze jakies 4 sozony temu byl i owsze.Teraz lepszy od niego jest Reksio wg mnie.Pewnie ze nie jest to koniec Wisly ale jak tak dalej pojdzie to niefajnie.Bo niestety watpie zeby bylo na tyle kasy zeby na przyszle eliminacje kupic jakis super zawodnikow.Moze byc np tak jak z Golosiem ze chlopak napewno ma talent ale potrzebuje sporo czasu zeby pokazac co umie.A czasu znowu pewnie nie bedzie a i kasy na uksztaltowanych zawodnikow pewnie tez nie.Niestety...

Awatar użytkownika
[nevermind]
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: [nevermind] » 31 sie 2005, 12:20

Ja sie ciesze ze Frankowski polecial opalac dupe w Hiszpani, Kryszalowicz ma wszelkie predyspozycje by go godnie zastapic, a nie bedzie marudzil co pol roku ze chce zmienic klub. Teraz niech jeszcze wezma Uche, bo go nie trawie, gra tylko pod publiczke, najbardziej mnie rozmieszylo to jego akcja przy 3 bramce dla PAOK-u, Uche probuje kiwac, ktos mu odebral pilke i biegnie pod bramke, Uche za nim, az zdycydowal sie go sfaulowac 25-30 metrow od bramki.

Pewnie Paulista tez bedzie po dobrym sezonie tak kozaczyl:/ Chce do nowego klubu, ble ble.

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 31 sie 2005, 12:28

Niestety zawsze po nieudanych eliminacja LM jest to samo. Sprzedaje się najlepszych i od nowa budowanie składu na lige polską i później Champions League. Ale nie dziwie się np. Frankowi, że chciał odejśc po takiej klęsce na pewno czuł się spalony i chciał sprubowac czegoś nowego. No i troche kasy zarobić. :glass:

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 31 sie 2005, 12:35

Marco pisze:
jackieboy pisze:(....)

zastanow sie co piszesz!!! Goscu lozy wielka kase na klub a ty wyskakujesz z takimi insynuacjami!!! :evil: :evil:
No wiesz ale juz od jakiegos czasu dochodza infa ze CUpiał chce sprzedac Wisłe.. itp. Nie wyszło z Szwajcarami... Kazdy kibic jest mu wdzieczny i to bardzo kiedy kilkanascie lat temu zrobił z Wisły polska Potęge.
Ale chyba przyznasz mi racje ze hurtowe sprzedawanie Wislaków to nie za bardzo dobry ruch.
Według mnie Wisła ma sklad który w tym i "może" nastepnym sezonie moze zapewnic sobie mistrza, ale powinna teraz postawic na młodszych zawodników. MAm nadzieje ze atak nie będzie tylko opierał sie na Kryszałowicz-Penksa.... WIecej chyba powinien Grac Piotrek Brozek i Konrad Gołos <on czasem nie jest kontuzjowany ?? > .

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8764
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 sie 2005, 12:36

piwus pisze:
cloner pisze:p.s. - zycze Wam Wislakom, zeby Henio zrezygnowal ze swojego kontraktu :D bo inaczej czarno widze Wasza przyszlosc
A mógłbyś trochę rozwinąć swoją myśl? Bo po sugestiach o Lechu i Legii, nie jestem pewien, czy dobrze interpretuję.

Interpretacja a:
Wisła zbankrutuje, bo Heniu ją wykończy finasowo
Interpretacja b:
Fifia po pół roku przypomni sobie, że Wisła łamie prawa półFrancuzów i tego nie przepuści
Interpretacja c:
Kasperczak wznieci bunt i razem z Basałejm przejmą klub, rozprzedadzą go i ogłoszą banktuctwo
Interpretacja d:
Ponieważ Wisła jest niewiarygodnym partnerem, Zieliński nie zostanie jej trenerem, kiedy zwolnią go w Warszawie
Interpretacja e:
Cupiał mając dość nocnych telefonów od pana Fogiela (prawnik pana Henrego), Kasperczaka, żony Kasperczaka (jedyna rzecz, której boi się Heniu, podobno są powody), sprzeda klub Glazerowi, bo on lubi się użerać
Interpretacja f:
Heniu zostanie prezesem PZPN i zdegraduje Wisłę do A-klasy
Interpretacja g:
Heniu zostanie prezesem FIFA i odbierze Wisle statut klubu sportowego
Interpretacja h:
Nie ma interpretacji h.
hmm, Twoje interpretacje sa dosc kiepskie, jedynie ta pierwsza troche logicznie wyglada :D niekiedy Twoje texty, ktore z zalozenia maja byc jedna wielka ironia wychodza na jedna wielka klape :!: :D:D

K.J. pisze:O cloner, slyszalem, ze bierzecie do Legii na trenera Jaska Urbana... ten to sie dopiero nadaje na polskie boiska...
no, mam nadzieje, ze nie stanie sie to cos :D:D
Urban niech sobie prowadzi mlodziezowke Osasuny :D nawet niech dostanie ten 1.zespol Osasuny :D

Pisakk pisze:Jak podała "Gazeta Wyborcza" Wisła dostała za Frankowskiego 900 tys. euro a jeśli Elche awansuje do Primera Division to dostanie jeszcze 200 tys.
jesli podala to GW to znaczy, ze jest to na 99% prawda :)
czyli wg mnie calkiem niezle pieniadze dostala za 'emeryta' - bo w koncu Frankowski mlody nie jest ;)

MARCINNN pisze:Nie zgadzam się. Heniu to najlepszy polski trener. Wisła zrobiła błąd rozstając się z nim. Liczka to było nieporozumienie ale dobrze, że zatrudnili Engela, teraz niech nie zrobią tego będu po raz drugi i dadza popracowac Engelowi.
taaaak :?: a co ten Kasperczak osiagnal z Polskimi klubami :?:
fakt, ze w Afryce mu sie powiodlo, ale w Polsce nic nadzwyczajnego :!:
Mistrzostwo Polski zdobylo w ostatnich kilkunastu latach kilku trenerow :D
i tez mam ich nazywac najlepszymi :?:
wg mnie Liczka to byl najwiekszy niewypal chyba w transferach Wisly :)
a Engel najbardziej udany transfer :)

alex90 pisze:szkoda że poszedł se do jakiegoś Elche. W II ligowcu siedzieć...
za mloda jestes, i chyba nie wiesz gdzie Frankowski gral juz w swojej karierze :D wiekszosc czasu spedzil wlasnie w 2.lidze :D:D np. francuskiej ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8764
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 sie 2005, 13:39

Wisła: Kalu Uche sprzedany :!: :!: :!:

Wisła Kraków SSA podpisała z hiszpańską UD Almeria kontrakt transferu definitywnego 23 letniego napastnika - Kalu Uche.

Nigeryjczyk przebywa aktualnie w Hiszpanii, gdzie finalizuje rozmowy na temat kontraktu indywidualnego oraz przechodzi testy medyczne.

Źródło: Biuro prasowe Wisła Kraków SSA

wg mnie - bardzo dobry transfer - Wisle kasa sie przyda :D:D:D

sorry za posta pod postem

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 sie 2005, 14:06

To w takim razie co się stanie? Co takiego strasznego stanie sie w przyszłości jeśli Kasperczak nie zrezygnuje ze swojego konktraktu. Napisałeś, że moje interpretacje są tragiczne, ale zastanawiam się czy ktoś ma lepsze.
cloner pisze:p.s. - zycze Wam Wislakom, zeby Henio zrezygnowal ze swojego kontraktu :D bo inaczej czarno widze Wasza przyszlosc
Już drugi post, a Ty nie wyjawiałeś, co miałeś na myśli :shock:.

monster
Pseudoforumowicz
Kontakt:

wisła kraków

Post Wyświetl pojedynczy post autor: monster » 31 sie 2005, 14:42

eeee cze szkoda ze franek odchodzi był dobry ale przynajmniej będziemy przynajmniej mieli żurawskiego który tez dobże gra.Morze wkońcu wisła zacznie wygrywać duzo meczy licze na to. :twisted: :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”