Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 90

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 08 sie 2005, 14:27

Rossi pisze: Ja też musze stwierdzić że Inter zasługuje na lepszego trenera :!: Mi się zdaje że Mancini jest na początku swojej trenerskiej kariery i już wypusicił sie na głeboki wody jak widac te wody chcyba są dla niego za głebokie. Kto wię może gdyb Inter mjał lepszego( bardziej doświdczonego) coacha może Moratti nie musiałby przeznaczyć tyle pieniędzy na coroczne transfery. Ale pewnie jak w tym sezonie Mancini nie zdobędzie mistrza pożegna się z Mediolanem.
W sezonie 2000-2001 Mancini pracował w Lazio jako grający asystent ówczesnego trenera - Svena Gorana Erikssona. Po zakończeniu piłkarskiej kariery Mancini odkrył swoją nową pasję - trener.

Pierwszym klubem Manciniego - trenera była AC Fiorentina. Nie był to najlepszy okres klubu z Florencji, który znajdował się w beznadziejnej sytuacji finansowej, nie zdołał utrzymać się w lidze a z powodu bankructwa został zdegradowany do Serie C. Mancini jednak wytrwał do końca sezonu w Fiorentinie, postanowił odejść nie godząc się z tym ,że z klubu odchodzili najlepsi gracze. Mimo to zdołał zdobyć z tym zespołem Puchar Włoch.

Kolejny sezon Mancini rozpoczynał już na ławce Rzymskiego Lazio, które zwolniło Alberto Zaccheroniego i zatrudniło właśnie Roberto, który powracał do stolicy Italii jako trener. Tam największym sukcesem było wywalczenie Pucharu Włoch w sezonie 2003-2004.

Mancini lubiany jest przez piłkarzy ,którzy z nim pracują. Jest to zapewne spowodowane tym ,że on sam nie tak dawno biegał po boisku i w pełni rozumie piłkarzy mogąc wczuć się w ich sytuację. Prowadzone przez niego zespoły grały ładny dla oka ofensywny futbol. On sam uważa ,że najważniejsze jest to ,aby dobrze się bawić na boisku i czerpać radość z gry, a wtedy dobre wyniki same przyjdą.

Tak wiec Mancini nie byl od razu 'wpuszczony w gleboka wode', nabral doswiadczenia w Lazio, mial jako takie wyniki, wiec nie mozna powiedziec zeby Inter zle wybral, oczywiscie do Ancelottiego czy Capello nie ma go co porownywac (choc Mancini ma lepsze stosunki ze swoimi pilkarzami).

BTW. Mancini jest chyba specjalista od zdobywania PW. (zdobyl z Viola, Lazio i Interem)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 sie 2005, 17:45

Nie wiem czy pamietacie ze jak Mancini przychodził do Lazio to rzymianie pozbyli sie juz swoich gwiazd aby pokryc długi(Crespo, Nesta, Nedved)a drużyna z Rzymu miała wtedy etykiete najładniej grającej druzyny serie a i juz wtedy mowiło sie o jego przejsciu do Interu.
Mancini w Lazio dysponował podobna kadra do dzisiejszej jednak wyniki miał swietne(biorac pod uwage skład personalny).Mancini jest młody i niedługo udowodni swoja klase.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 08 sie 2005, 18:34

Podziwiam Manciniego co on robil w poprzednim klubie. Lazio bylo bardzo slabiutkie i gwiazdami byly jakies Gianicheddy, Pandevy i takie tam a jednak Mancini tchnal w nich ducha walki i Lazio skonczylo bardzowysoko w tabeli. Teraz ma do dyspozycji o 300% lepsza druzyne i powinien powalczyc razem a NerAzzurromi o trofeum scudetto :P

POZDRO

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 sie 2005, 12:56

Zadem obibok nie bedzie mowil , ze Mancini jest slabym trenerem. Owszem do najlepszych mu jeszcze brakuje , ale jest mlody. Jestem ciekaw czy jaki kolwiek inny szkoleniowiec poukladal by tak gre zespolu w ktorym wymieniono spora czesc skladu i sam bylby nowy. Nie sadze

Awatar użytkownika
zazul
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zazul » 09 sie 2005, 13:22

Kogo nazywasz obibokiem :D ???????
Tego kto ma inne zdanie?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 sie 2005, 20:59

Inter walczy z Szachtarem w pierwszym meczu kwalifikacji do LM.Po pierwszej połowie jest 0-0.Mam nadzieje ze w grugiej cos ustrzelą.
FORZA INTER :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 sie 2005, 22:10

Zwyciestwo 2-0 :!: :D Dobry zwiastun sezonu. Rok temu w pierwszym meczu el.LM zremisowalismy , a pozniej przez caly sezon sie to ciagnelo miejmy nadzieje , ze teraz bedzie podobnie ze zwyciestwami :twisted: Martins i Adriano odrazu bramki :D

Awatar użytkownika
BartiX_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartiX_FCI » 10 sie 2005, 22:12

No i jest ! 1 mecz w sezonie 2005/2006 zakonczony. Inter wygral na wyjezdzie z Szachtarem 2-0 po bramkach Martinsa i Adriano :) Pieknie!

Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RVN10 » 10 sie 2005, 22:29

moze ma ktos juz bramki??

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 sie 2005, 22:42

Bardzo dobry wyjazdowy wynik z silną drużyną. Z tego co wiem to Szahtar miał optyczną przewagę w meczu ale niewiele z tego wychodziło bo groźniejsze sytuacje stwarzał Inter i w samej pierwszej połowie mógł strzelić 2 lub nawet 3 bramki. Po strzeleniu bramki przez Obe Inter już pewnie kontrolował sytuację na boisku i próbował powiększyć prowadzenie co się udało w 78 minucie kiedy to Adriano wpakował piłkę do ukraińskiej ramki.

Wydaje się, że rewanż na pustym San Siro będzie formalnością :D .
RVN10 pisze:moze ma ktos juz bramki??
Niedługo będą…. :wink:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 11 sie 2005, 0:30

2:0 i powinniscmy juz awansowac na luzie. Mam nadzieje ze chlopaki Mancio tak nie mysla bo moga spoczac na laurach. Cieszy skutecznosc napadziorow ale szkoda ze mecz za bardzo nie wyszedl Solariemu :|

Oto oceny telewidzow

JULIO CESAR 7.765
CORDOBA 7.8575
ZANETTI J 7.7608
STANKOVIC 7.9012
ADRIANO 8.8149
VERON 7.7772
SOLARI 6.6559
FAVALLI 6.7912
CAMBIASSO 7.8367
MATERAZZI 7.7642
MARTINS 8.6932
PIZARRO CORTES 8.1439
ZE MARIA FERREIRA 8.0050
W skali 1-10 :]

Ta jedenastka wyszla w pierwszym skladzie :arrow:

Obrazek

POZDRO

Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RVN10 » 11 sie 2005, 2:47

solari ma najgorszą notę

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 11 sie 2005, 10:09

Bravoo Inter :D
Widać Adriano Martins juz w pierwszym meczu pokazali klase i tak mam być przez cały sezon :!: Tylko jak mma problem na Rai 2 był ten mecz ale mi już drugi raz w czasie jakiegos meczu na tym kanale blokuja go i jest niedostepny a po meczu jest juz dostepny u was tez tak jest???

Awatar użytkownika
BartiX_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartiX_FCI » 11 sie 2005, 10:14

U kazdego tak jest :/ Nie wiem po co puszczaja mecz jak potem ten kanal kodują i niemozna ogladac....dymisja :[

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 11 sie 2005, 11:02

Rossi pisze:Bravoo Inter :D
Widać Adriano Martins juz w pierwszym meczu pokazali klase i tak mam być przez cały sezon :!: Tylko jak mma problem na Rai 2 był ten mecz ale mi już drugi raz w czasie jakiegos meczu na tym kanale blokuja go i jest niedostepny a po meczu jest juz dostepny u was tez tak jest???
Myslalem ze mnie jasny szlag trafi jak zobaczylem ze usluga jest niedostepna. Cholerni makaroniarze nigdy nie kodowali, a teraz cos im odwalilo. Wstyd ... :]

POZDRO

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”