FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 892

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 maja 2009, 10:58

szwed bedzie u was gral na lewym ataku za henka i francka sobie odpuscicie :P

caceres u was zostanie i bedzie gral z lewej strony - jarzinho dobrze kombinuje. przy czym niewiele wiecej niz w tym sezonie, jesli abidal bedzie zdrowy. na srodku nie bedzie mial szans na gre, a barcelona go nie odda juz sezon po tym, gdy wydala na niego solidna sumke. w realu byloby to mozliwe (choc mlody pilkarz to niekoniecznie), ale u was raczej nie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 31 maja 2009, 11:44

Jak wygląda sprawa Marca Crosasa? On jest wypożyczony z opcją pierwokupu do Celticu, czy sprzedany definitywnie z prawem odkupienia przez Barcę w ciągu dwóch lat? Wydaje mi się, że ta druga wersja jest prawdziwa, ale nie jestem do końca pewien.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 maja 2009, 11:47

On jest wypożyczony z opcją pierwokupu
:rotfl: Gdzie tu sens i logika? :rotfl:

Zostal sprzedany a klazula? wrocic nie wroci jezeli o to ci chodzi

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 31 maja 2009, 11:57

Jak to gdzie sens i logika? Celtic wypożycza piłkarza i w przypadku wykupienia go ma do niego pierwszeństwo. Ale jeśli nie wróci to dobrze, bo jeśli sobie nawet w Szkocji radzi przeciętnie, to nie miałby po co wracać.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 maja 2009, 12:08

Napisales tak ze wynika z tego iz Barcelona go wypozycza.....
Co do Crosasa jak dobrze pamietam klauzula jest na 2 lata i wtedy za jakies grosze mamy mozliwosc go dokupienia

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 maja 2009, 12:15

krzychu212 pisze:Przyznasz, że jest rożnica.
Nie sądzisz chyba, że ktoś zapłaci za Francka kwotę w okolicach 100 mln? :lol2:

Zmian w zespole może być sporo. Pep mówił już, że potrzebuje szerszej kadry tak więc kilka nowych twarzy na pewno się pojawi. Jestem szalenie ciekaw kogo przywitamy bo konkretnych typów mam niewiele a właściwie to mam jeden typ - Ribery :P Prawdopodobnie wróci Henrique no i Milito tak więc na środku obrony mamy komfortową sytuację. Mam nadzieję, że Caceres będzie ogrywany na lewej jeżeli nie ma szans gry na środku. Ciekawe czy w pomocy powróci temat Hernanesa :think:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 maja 2009, 12:21

A nie macie w planach zarzucenia swoich sideł na Villę lub Silvę? Z tego co słyszałem obaj zapewniali że w przyszłym sezonie zagrają w Champions League, a przecież Valencia po raz kolejny dała dupy...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 maja 2009, 12:25

Ewentualny transfer Villi uzależniony jest od przyszłości Eto'o. Samu podpisze nowy kontrakt albo odejdzie. Jeżeli odejdzie to dla mnie El Guaje jest naturalnym kandydatem na jego miejsce. Silva z kolei w moim odczuciu stanowi alternatywę w razie niepowodzenia transfery Francka.

Jestem przekonany, że przynajmniej jeden z nich odejdzie z klubu. Być może odejdą obaj.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2009, 12:31

Ciekawe czy w pomocy powróci temat Hernanesa :think:
wszystkie znaki na niebie wskazuja ze nowym trenerem Milanu zostanie Leonardo i Hernanes ma byc naszym priorytetem.wiec mozemy sie spodziewac walki o niego jezeli wykazecie zainteresowanie.nam moga pomoc znajomosci Leonardo.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 31 maja 2009, 12:53

emdżej pisze:Jak wygląda sprawa Marca Crosasa? On jest wypożyczony z opcją pierwokupu do Celticu, czy sprzedany definitywnie z prawem odkupienia przez Barcę w ciągu dwóch lat?
Sprzedany z możl. odkupu na 900 tyś euro .
mete pisze:wszystkie znaki na niebie wskazuja ze nowym trenerem Milanu zostanie Leonardo i Hernanes ma byc naszym priorytetem.wiec mozemy sie spodziewac walki o niego jezeli wykazecie zainteresowanie.nam moga pomoc znajomosci Leonardo.
A nam fakt że wygraliśmy wszystko i szykuje się dream team jeszcze mocniejszy . Jestem ciekaw czy Milan przebudzi się czy znó zawalczy o 3-4 miejsce w serie A

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 31 maja 2009, 13:30

Mentor pisze:Nie sądzisz chyba, że ktoś zapłaci za Francka kwotę w okolicach 100 mln? :lol2:
No może nie aż tyle. To były słowa Hoenessa, ale coś w okolicach 60-70 może kosztować, a to już 2 razy więcej niż nasz najdroższy transfer w historii (Javier 'kłólik' Saviola? xD).
RóżA pisze:A nie macie w planach zarzucenia swoich sideł na Villę lub Silvę? Z tego co słyszałem obaj zapewniali że w przyszłym sezonie zagrają w Champions League, a przecież Valencia po raz kolejny dała dupy...
Ja myśle podobnie jak Mentor. A Silva nie wiem czy nie byłby nawet lepszą opcją od Francuza. O wiele mniej by sie za niego zapłaciło. Valencia poniosła porażke w tym sezonie i mając do tego duże problemy finansowe i brak LM w następnym będzie negocjować ostro, ale jeśli dobrze to rozegramy to da się ugrać dobrą cenę.

Kolejna plotka z Forlanem i Cesciem dzisiaj wypłynęła na światło dzienne. Co do Cesca to ok, ale nie za 40 mln. Razi mnie to bardzo że za wychowanka moglibyśmy zapłacić takie pieniądze. Z Pique było inaczej bo chyba 8 mln (?) i to tak jakby pokrywało sie z tym co płacilibyśmy mu przez lata jego gry w Man Utd gdyby grał u nas. Ale z kolei jak nie wyłożymy ok 40 mln to raczej Cesca nie dostaniemy. Przydałby się bo jak pokazał ten sezon Iniesta nie jest człowiekiem z żelaza i przytrafiają mu się kontuzje, a Cesc mógłby go zastępować w takich sytuacjach, bądź przy ewentualnej absencji Xavi'ego. Oprócz tego dochodzi jeszcze Forlan. Też by drogo chodził, ale nasz (jeśli z nami zostanie) środkowy napastnik jedzie na PNA a poza tym sezon się skróci przez MŚ i będzie większa intensywność gry, a na dodatek więcej meczy np w KMŚ czy superpucharach i myśle że to byłaby dobra opcja. Wtedy Bojan niestety musiałby iśc na wypożyczenie bo zmarnowałby sezon siedząc na ławce. Podobno Depor chciałoby go wypożyczyć. Nie pasują mi wypożyczenia bo zawsze zawodnik na nich tracił z tego co pamiętam gdy wracał to już nie było dla niego miejsca. Ale przeważnie byli to zawodnicy o mniejszym talencie niż Bojan i może w jego przypadku zdałoby to egzamin.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 maja 2009, 14:10

krzychu212 pisze:A Silva nie wiem czy nie byłby nawet lepszą opcją od Francuza.
Silva nie może być lepszą opcją od Francuza bo jest zwyczajnie gorszym piłkarzem.

O cenie Francka nie będę więcej pisał bo już to wałkowałem.
krzychu212 pisze:nasz najdroższy transfer w historii (Javier 'kłólik' Saviola? xD).
A przypadkiem Marc Overmars nie był droższy :>

Cesc jest super, ale jakoś nie widzę dla niego miejsca obecnie. Przecież jasne jest, że w środku musi grać dwójki Xavi-Iniesta + DM. Xavi jeszcze na emeryturę się nie wybiera a na dodatek przeżywa najlepszy okres w swojej karierze. Fabregas jeżeli chce grać w Barcelonie to niech zaczeka jeszcze przynajmniej rok a może i dwa lata. Wątpię, aby przybył wcześniej i pełnił rolę rezerwowego.

Forlan nie przyjdzie bo po co? Po to w składzie jest Bojan czy Henry, aby mieć opcje na środek ataku. Poza tym nieźle nam idzie gra z Leo na środku ataku. Diego jest za stary, aby rozpatrywać jego kandydaturę pod kątem następcy Samuela więc temat Urugwajczyka w Barcelonie dla mnie nie istnieje. Guardiola powiedział, że w przyszłym sezonie chce mieć szerszą kadrę a więc jasne jest, że Bojan nigdzie nie pójdzie. Szersza kadra to więcej piłkarzy a nie mniej :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 maja 2009, 14:13

Forlan był dobra opcja ale za czasów Ryja i szkoda, że wwtedy sie na niego nie zdecydowano. W 3 sezonie pracy Ryja powinien u nas być i basta. Dzisiaj ma 30 lat niby nie duzo, ale trzeba za niego grubo ponad 20 zaplacić, a moze nawet i 30 sobie zarzada Atletico. Przy pozostaniu Eto'o napastnik nam nie jest potrzebny, nawet patrzac, że Eto'o stracimy na kilka tygodni na poczatku 2010. Bojan i Henry dadza rade.
Wazniejsze jest, zeby pozyskac kogos kto bedzie wzmocnieniem na boki napadu, kto w razie braku Tititego zajmniej jego miejsce i nie bedzie trzeba tam dawać Andresito. Ribery to najlepsza dzisiaj opcja, ale Silva mi spokojnie by odpowiadał. Tego całego Hernanesa mielismy kupić chyba za 18 mln dzisiaj pewnie bedzie trzeba dołozyć jeszcze kilka ojro, choć ewidentnie ma talent i być może bedzie kimś kto da swobode w dokonwywaniu wyboru Pepowi na pozcyji ktora zajmuje Iniesta. Kasa bedzie przynajmniej na ten transfer wychodziła na 0 bo licze, ze ze sprzedazy Hleba i Gudiego kase jako tako dostanie blaugrana.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 31 maja 2009, 14:17

Mentor pisze:
krzychu212 pisze:nasz najdroższy transfer w historii (Javier 'kłólik' Saviola? xD).
A przypadkiem Marc Overmars nie był droższy :>
Owszem. Overmars kosztował chyba 39mln euro, a Saviola jakieś 25mln.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2009, 14:32

A nam fakt że wygraliśmy wszystko i szykuje się dream team jeszcze mocniejszy
tylko ze u nas bedzie prawdopodobnie podstawowym zawodnikiem.a u was pozostaje mu walka z Iniesta czy z Xavim.duzo meczy bedziecie miec ale watpie czy Hernanes bedzie chcial byc tylko rezerwowym zwlaszcza ze to sezon przed mundialowy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”