Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 898

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 sie 2011, 20:18

Oj tam pizda od razu... Barwna postać nadająca kolorytu tej lidze. Gdyby nie Barton, to straszna nuda by była na St. James' Park. :P

Szczęsny dostał kartkę za przebiegnięcie całego boiska, żeby kłócić się z arbitrem.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 sie 2011, 20:33

No to walczymy z LFC i Spursami o 4 miejsce. Będzie ciężko.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 sie 2011, 20:34

Ja bym tam karnego nie dal, symulka Gervinho jak dla mnie. Arsenal bez temperamentu, ta druzyna wyglada jakby miala dosc juz przed sezonem. Szczesny chyba na Valdesie sie wzoruje, tyle ze w PL za takie przelaje czasem daja kartki i dobrze. Mecz slaby ale kolejny z groznych rywali dla United gubi punkty czyli jest dobrze. Wenger chyba troche ponarzeka na sedziow po meczu. Dobrze, ze liga juz wrocila :D

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 sie 2011, 20:39

Barton jaki aktorzyna :lol: IMO nawet karny tam powinien być na Gervinho. Sędzia [']

Prowokowanie rywala to chyba głowna bron Newcastle w ostatnich meczach z AFC.
Symulka Gervinho to raz. A Dwa to prowokowanie zaczął Song.
Song powinien wylecieć wcześniej oby FA go zawiesiła 3 mecze byłyby gut. Potem nie wiadomo gdyby sędzia Songa wyrzucił ta sytuacja z Gervinho by się powtórzyła, mecz mógłby być inny. Barton czerwo Gervinho żółta.

Awatar użytkownika
Sensitive
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sensitive » 13 sie 2011, 20:41

Mecz bez fajerwerków. Co do gry Arsenalu można było spodziewać się, że nie zagrają z polotem, że to będzie trudny sezon. Bardzo zaskoczyła mnie jednak słabiutka gra Newcatle. Nie wiem, dlaczego nie próbowali niczego fajnego zagrać. Może nasza gra defensywna się aż tak poprawiał. Newcastle w pamiętnym meczu 4-4 z nami w tamtym sezonie oddał 19 strzałów a dziś jedynie trochę z dystansu.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 13 sie 2011, 20:42

Widzę że ładny debiut miał Gervinho :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sie 2011, 20:48

Gervinho nie grał źle, fajnie mijał rywali, ale z podaniem końcowym były problemy.
Song powinien wylecieć za nadepnięcie Bartona - pierwszy błąd sędziego.
Gervinho upada, sędzia nie gwiżdże, czyli grają dalej, Barton podbiega do Gervinho i za koszulkę go zaczyna szarpać, dlaczego nie ma karnego w tej sytuacji ja się pytam ? Drugi błąd sędziego. Trzeci błąd ? proszę bardzo - żółta dla Bartona, gdy powinna być czerwona. Jak można za szarpanie rywala, gdy piłka jest w grze dać tylko żółtą ? Diaby Bartona tylko odepchnął przed sezonem i wyleciał. Do tego powinien być karny za atak Bartona na Gervinho.

Mecz słaby, ale też się nic wielkiego nie spodziewałem. Podobała mi się gra w defensywie. Verma i Kos dali radę, zresztą Gibbs też. Wojtek najlepszy z tego grona, bo choć nie miał wiele strzałów do obrony, to rządził polem karnym i często sam ubiegał rywali. W ataku za to tragedia. Robin najsłabiej ze wszystkich dotychczasowych występów (sparingi liczę) nic mu nie wychodziło. Gervinho się starał, ale czegoś zabrakło, no i Arshavin tak sobie. Ramsey i Tomas fajnie w środku, ale do przodu nic nie grali. Wenger musi kogoś kupić, bo będzie bida.

Szkoda tych kartek i fauli, bo Song i Gervinho pewnie z Liverpoolem i United nie zagrają.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 sie 2011, 20:59

Jak ktoś chce tu dawać karnego to chyba o innej sytuacji mówimy :o Synmulka ewidentna. Barton oczywiście też przesadził z reakcją, ale nie zgadzam się z fieldym, że powinien dostać czerwoną albo tym bardziej karny :wink: Dajmy spokój. Jak ktoś tu powinien wylecieć to raczej Song chwilę wcześniej. Rozczarował mnie Barton z tą symulką jakby dostał od Kliczki. Sam w życiu pare osob pobil, wiec poowinien wiedziec jak to jest :lol:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 13 sie 2011, 21:04

Dobry mecz, biorąc pod uwagę moment sezonu, zawirowania wokół składu i postawę Newcastle. Zabrakło trochę szczęścia, ale to Arsenal dominował, Sroki praktycznie cały mecz w 11 na własnej połowie. Nie jest łatwo strzelić bramkę takiemu autobusowi jak się jest w najwyższej formie, a co dopiero teraz. Brakuje trochę prędkości i tempa, niezbędnych do rozrywania obrony. Szczególnie było widać to pod koniec spotkania. Ale treningi powinny być już lżejsze po okresie przygotowawczym, także powinno to wyglądać lepiej w następnych spotkaniach.
Sytuacja z karnym... Połowa sędziów by gwizdnęła połowa nie. Walton akurat nie gwizdnął, ok. Ale dawać czerwo za małego liścia w twarz? :roll:
Song pewnie dostanie karę od władz ligi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sie 2011, 21:08

mi nie chodzi o karnego po upadku Gervinho. Sedzia nie przerwał gry po jego upadku, bo piłka trafiła do gracza Newcastle, więc grali dalej i w tym momencie Barton zaczyna rywala szarpać (gdy piłka była w grze), zaatakował rywala w polu karnym, to nie jest karny ? Dla mnie dodatkowo czerwo, jak Gervinho dostał za klepnięcie go w pysk, to za szarpanie, które było chwile wcześniej (to Barton zaczął :D) też powinna być czerwona, przynajmniej na moje oko.
A to, że Song powinien dostać, to przecież napisałem wyżej. Kolejny błąd tego słabego sędziego.
Liczę, że Frimpong w tym sezonie powalczy z Songiem, bo Kameruńczyk nie prezentuje się najlepiej.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 13 sie 2011, 21:19

fieldy pisze:mi nie chodzi o karnego po upadku Gervinho. Sedzia nie przerwał gry po jego upadku, bo piłka trafiła do gracza Newcastle, więc grali dalej i w tym momencie Barton zaczyna rywala szarpać (gdy piłka była w grze), zaatakował rywala w polu karnym, to nie jest karny ?
Sędziowie nie dają karnych za takie zabawy w polu karnym :wink: Ja przynajmniej nic takiego nie widziałem, albo nie pamiętam. Raczej uznaje się to za sytuacje 50:50.
fieldy pisze: Liczę, że Frimpong w tym sezonie powalczy z Songiem, bo Kameruńczyk nie prezentuje się najlepiej.
Akurat dzisiaj dobrze zagrał, poza tym idiotyzmem na Bartonie. A Frimpong z kolei słabiej. No i zdecydowanie za dużo się z piłką wozi, co mnie drażni i co kiedyś Arsenalowi wyjdzie zapewne bokiem. Jeszcze za smarkaty jest na taką grę na takim poziomie. I na pewno to nie jest pozycja na to.

BTW Trochę za dużo tylko tych kartek.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 sie 2011, 21:50

Ja sie zastanawiam, co Wenger chcial osiagnac wpuszczajac Frimponga i Djourou. Przeciez remis nigdy nie byl naszym celem. :roll:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 13 sie 2011, 22:00

Magnum pisze:Ja sie zastanawiam, co Wenger chcial osiagnac wpuszczajac Frimponga i Djourou. Przeciez remis nigdy nie byl naszym celem. :roll:
Chłopaki są zmęczeni okresem przygotowawczym. Pomocnicy i skrzydłowi robią zazwyczaj najwięcej km. No i grając w 10 na wyjeździe trzeba było w takiej sytuacji wzmocnić środek boiska. Więc zmiany jak najbardziej uzasadnione.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 13 sie 2011, 22:03

fieldy pisze: Sedzia nie przerwał gry po jego upadku, bo piłka trafiła do gracza Newcastle, więc grali dalej i w tym momencie Barton zaczyna rywala szarpać (gdy piłka była w grze), zaatakował rywala w polu karnym, to nie jest karny ? Dla mnie dodatkowo czerwo, jak Gervinho dostał za klepnięcie go w pysk, to za szarpanie, które było chwile wcześniej (to Barton zaczął :D) też powinna być czerwona, przynajmniej na moje oko.
Zgadzam się w 100 %. Sędzia w jednej akcji popełnił zbyt wiele błędów. Pierwszy błąd był w momencie wymuszenia karnego przez Gervinho. Sędzia powinien przerwać grę i pokazać zawodnikowi żółtą kartkę. Drugi błąd to taki, że jak wyrzucać jednego do i wyrzucić drugiego ( jeden zaczyna, a drugi oddaje, czyli obaj siebie warci). Trzeci błąd to taki, że nie podyktował karnego dla Arsenalu za faul bez piłki Bartona na Gervinho.

Sędzia zapewne miał na uwadze to, że popełnił błąd nie wyrzucając Songa z boiska i dlatego pokazał Bartonowi tylko żółty kartonik, ale to go nie usprawiedliwia.

Transfer Nasriego do City już pewny? Czy jakaś kontuzje ma? Zastanawia mnie właśnie czemu zabrakło go w pierwszej 11.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 13 sie 2011, 22:09

romantyk_emil pisze:Trzeci błąd to taki, że nie podyktował karnego dla Arsenalu za faul bez piłki Bartona na Gervinho.
A gdzie Ty tu widzisz faul misiu? Bo go złapał za koszulkę? :roll:
Piłkarze nie raz nie dwa podlatują do siebie po takich zajściach i nigdy za takie doskoki nie daje się wolnych w jedną albo drugą stronę. Ewentualnie rzut sędziowski.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”