FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 898

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 05 cze 2009, 13:23

Mentor pisze:Krzychu, ale tutaj nie ma się nawet co wydawać bo inna opcja po prostu nie istnieje :P Na środku obrony mamy nadmiar obrońców i kogoś będzie się trzeba pozbyć (!) a na lewej mamy braki tak więc jest się nad czym zastanawiać? Nie. Jeżeli zarząd myśli o sprowadzeniu Mxawella to tylko i wyłącznie w takiej roli jaką pełnił Sylvinho.
Nie chciałem na cwaniaka wyjść że niby taki pewny jestem :P Nie piję do Ciebie, ale ogólnie tak mam, że mi sie 'wydaje' :P

Ibra jakoś mi mimo wszystko nie pasuje, ale może dałoby to trochę świeżości, żeby nie powtórzył sie scenariusz z sezonu 2006/07 i 'drużyna 6 pucharów' :? (taką miała przynajmniej być). Wiem, że jest to inna drużyna, ale ryzyko zawsze jest, a Ibra z chęcią by sie połakomił na tytuł w Hiszpanii czy LM :P

Co do Pepa to widać jak jest dojrzały i trochę dziwie się Laporcie że sam o tym nie pomyślał, choć może chciał pokazać że podobała mu się praca Guardioli, żeby nie było nietaktu ze strony zarządu po takim sezonie. A może Joan już wie że kandydat zarządu zdobędzie fotel prezesa za rok :P ? Coś ostatnio było o tym kogo prawdopodobnie desygnuje zarząd do kontynuacji. Jeśli w następnym sezonie pójdzie wszystko dobrze i koleś się więcej będzie pokazywał, to ma szanse, ale konkurencja nie będzie spać. Zobaczymy jakie propozycje przedstawią, właśnie to dopiero za rok czyli można na razie poprzestać z tą dyskusją :D.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 cze 2009, 13:33

arek_ahig pisze:Zlatan mial olbrzymi kredyt zaufania u Capello i mimo iz gral fatalnie gral kosztem wspomnianego Del Piero, ktory byl wielce niezadowolony z tego faktu
Moze i tak. Nie sledze tego co działo sie w Juventusie dokładnie. Pamietam że Zlatan żalił sie na swoje ustawienie i to pamietam, że zalił sie dośc głośno w mediach.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 cze 2009, 13:35

Babel pisze:
arek_ahig pisze:Zlatan mial olbrzymi kredyt zaufania u Capello i mimo iz gral fatalnie gral kosztem wspomnianego Del Piero, ktory byl wielce niezadowolony z tego faktu
Moze i tak. Nie sledze tego co działo sie w Juventusie dokładnie. Pamietam że Zlatan żalił sie na swoje ustawienie i to pamietam, że zalił sie dośc głośno w mediach.
Nie było żadnego konfliktu między Del Piero a Zlatanem. Grał Szwed, ale Alex nie atakował go w mediach czy coś w tym stylu. Bardziej miał żal do Capello. Zlatan bardziej mi zapadł w pamięci bójką z Vieirą na treningu czy obrażeniem Zalayety, który go zmieniał w meczu z Treviso.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 05 cze 2009, 13:47

Co do tego, że jeżeli kluby sie dogadają to Zlatan przejdzie to nie ma watpliwości.

Chodzi mi raczej o wypowiedź agenta Etoo, który nic nie wie na temat jakichkolwiek negocjacji.

Zresztą ta wypowiedz Raioli o niczym nowym nie swiadczy, on również nie potwierdza żadnych negocjacji. To, że z chęcią upchnie Szweda gdziekolwiek jest oczywiste nie od dziś.

btw Raiola to koleś - twierdzi, że Nedved może trafić do... Interu :)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 cze 2009, 14:03

eto'o moze nie chciec nigdzie sie ruszac. ma karte przetargowa w postaci konczacego sie kontraktu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 cze 2009, 14:17

Otóż to. Dlatego Kameruńczyk na najwięcej do gadania. Jakby się uparł to może zostać w klubie i za rok odejść za darmo. Mam nadzieję, że tego nie zrobi, ale nie jestem to wykluczone. Zresztą w takiej sytuacji zarząd chyba będzie wolał przedłużyć z nim kontrakt o przynajmniej jeden rok. Oczywiście Samu może na to nie pójść.

Ciekaw jestem jak to wszystko się zakończy. Mam nadzieję, że klub i Eto'o dojdą do porozumienia cokolwiek miałoby ono oznaczać.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 05 cze 2009, 14:26

Mentor pisze:Otóż to. Dlatego Kameruńczyk na najwięcej do gadania. Jakby się uparł to może zostać w klubie i za rok odejść za darmo. Mam nadzieję, że tego nie zrobi, ale nie jestem to wykluczone. Zresztą w takiej sytuacji zarząd chyba będzie wolał przedłużyć z nim kontrakt o przynajmniej jeden rok. Oczywiście Samu może na to nie pójść.
Ja nie boje sie że odejdzie za darmo . Jak by to groziło to szefostwo da mu ten 1 mln eur. dodatkowo ( bo chyba o taka kwotę się rozchodzi ) a potem go opchną , korzystając z faktu że zawarł 3 letnią umowę i już nie ma za bardzo argumentów . Też bym chciał żeby Samu wbijał gole dla nas w przyszłym i wielu sezonach potem ale nigdy nie wiadomo . On jest graczem dośc himerycznym , ibra wydaje się być bardziej poukładany a to w sumie tez ważne .

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 cze 2009, 14:29

nie o taka kwote - przy podpisywaniu kontraktu z karta zawodnicza w reku dostaje sie duzo wyzsza prowizje niz przy zwyklym transferze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 cze 2009, 14:31

O jakiej 3-letniej umowie mówisz :> Obecny kontrakt Samuela wygasa za rok. Możemy go opchnąć teraz albo podpisać nowy kontrakt na jego warunkach przy czym im dłuższy kontrakt byśmy chcieli tym większe musiałyby pewnie być zarobki. Kameruńczyk jest świadom tego, że odchodząc za rok może liczyć na wielkie zarobki u nowego pracodawcy. Zarząd Barcelony z kolei może zechcieć przedłużyć kontrakt tylko o rok a to wcale nie musi Kameruńczykowi pasować. Nie mniej jednak jak już wspominałem mam nadzieję, że obejdzie się bez większych zgrzytów.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 05 cze 2009, 14:36

Mentor pisze:3-letniej umowie mówisz :> Obecny kontrakt Samuela wygasa za rok.
Wiem podałem przykład , że jak zawrze 3 letnią umowę to już nie bedzie mógł szantarzowac odejściem za darmo a wtedy go opchną . Troche wybiegłem w przyszłość .
rkoeman pisze:nie o taka kwote - przy podpisywaniu kontraktu z karta zawodnicza w reku dostaje sie duzo wyzsza prowizje niz przy zwyklym transferze.
Ale Eto'o chce byc najlepiej zarabiającym grajkiem . Podpisze kontrakt gdy mu położą 9-9,5 mln roczni . Obecnie ma 7,75-8 mln . Więc w gruncie rzeczy chodzi mu o bańke by podpisać nową umowę z nami .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 cze 2009, 14:51

To nie jest tylko milion. Nie uważasz, że Eto'o nie powinien być najlepiej zarabiającym piłkarzem w zespole? Dla mnie to nie do zaakceptowania. W takiej sytuacji podwyżka Samuela powinna pociągnąć za sobą podwyżki dla innych a tego trzeba uniknąć. Oczywiście pomijam tych piłkarzy, którzy podwyżki mają już obiecane bo na nie zasłużyli.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 05 cze 2009, 15:14

Mentor pisze:To nie jest tylko milion. Nie uważasz, że Eto'o nie powinien być najlepiej zarabiającym piłkarzem w zespole? Dla mnie to nie do zaakceptowania. W takiej sytuacji podwyżka Samuela powinna pociągnąć za sobą podwyżki dla innych a tego trzeba uniknąć. Oczywiście pomijam tych piłkarzy, którzy podwyżki mają już obiecane bo na nie zasłużyli.
Doskonale sobie zdaje sprawe z tego . Ta podwyzka ma tylko pokazać jedną rzecz . Chcesz milion ok ale przy najbliższej sposobności odchodzisz bo cały czas siejesz ferment w szatni a twoje roszczenia płacowe pociagają lawine bardziej uzasadnionych wniosków niż twój . Dlatego uważam że się zgodzą na jego warunki a jak podpisze to see ya . Tak myślę

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 cze 2009, 15:17

Ale zrozum, że Samuel nie dostanie podwyżki, która umiejscowi go na szczycie klubowej listy płac. Klub się nie zgodzi na takie warunki.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 05 cze 2009, 15:26

To pomyśl puszcza kolesia wartego 30 mln wolno , czy dadzą mu 1 mln wiecej po czym szybko opchną , dając tym samym do zrozumienia że na fochy można sobie pozwolić w innych klubach .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 cze 2009, 15:29

Ale skąd pomysł, że za rok będzie go łatwo opchnąć? Nie będzie łatwiej niż teraz. Ewentualnie za rok możemy uzyskać za niego mniejsze pieniądze bo więcej wart nie będzie.

Dając mu najwyższy kontrakt pokażemy tylko to, że jesteśmy bezradni i musimy tańczyć jak nam zagra.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”