Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 898

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 183

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 maja 2012, 16:48

Agent Chivu zapodal, ze prawdopodobnie Rumun odchodzi za granice bo dostal wspaniala oferte. PSG? :lol:

Nie ukrywam licze na czystke, MM twierdzi, ze zostana tylko ci, ktorzy na to zasluzyli. To lato to moment prawdy dla zarzadu.

Aha z Destro moze byc cos na rzeczy. W sumie sezon fajnie zagral, ale troche sie obawiam czy po powrocie nie podzieli losu Biabianego.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 maja 2012, 17:22

Strama chce miec skrzydla na kolejny sezon. Na prawde gosc plusuje u mnie (pierwszy, ktory dostrzega to o czym pisze od lat - skrzydla to podstawa ofensywy we wspolczesnym futbolu).
Pierwszym celem jest Lavezzi i tutaj w razie niepowodzenia bedzie mozna mowic o kolejnej porazce ala Sanchez, Mascherano bo sprawa jest nakrecona do granic mozliwosci, negocjacje potwierdzone przez ds Napoli. Argentynczyk na 99% zmieni otoczenie po sezonie.
Drugoplanowe cele to np. Gomez z Catanii - ciekawy zawodnik raczej jednak na lawke.
Destro to pewniak na pozycje vice Milito. Mysle, ze nie podzieli losu Luca bo na lige europejska bedzie jak ulal, a Diego ma swoje lata i taki odpoczynek w srodku tygodnia dobrze zrobi. Mamy pol karty Kucki wiec z Genua da sie dogadac.
Ciekawsze rzeczy dzieja sie jednak w Milanie...

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 15 maja 2012, 17:35

Drugoplanowe cele to np. Gomez z Catanii - ciekawy zawodnik raczej jednak na lawke.
Moje marzenie od 2 lat, znakomity przebojowy zawodnik aż mnie zdziwiło że wreszcie dziennikarze napisali o nim w kontekście Interu. Sprzeczałbym się że to opcja na ławkę, gdyż nie jest to zawodnik słaby psychicznie, grając przeciwko mocniejszym rywalom zawsze spisywał się wyśmienicie, różnica między nim a chociażby Quaresmą czy Biabianym polega na tym że on oprócz szybkości pracuje cały mecz dla drużyny, indywidualne popisy odstawia na dalszy plan, w dodatku potrafi pociągnąć grę gdy drużynie nie idzie, byłbym zaszczycony mogąc zobaczyć go w trykocie Interu.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 maja 2012, 18:50

Wlasnie agent Gomeza podal, ze zawodnik raczej opusci Catanie tego lata, ale obok Interu zainteresowanie wyrazilo m. in. Atletico.
Za duzo go nie widzialem, ale generalnie pozostawil pozytywne wrazenie, tyle, ze jego staty nie powalaja jak na ofensywnego gracza wiec dla mnie bardziej opcja na lawke. :P
E: Widzieliscie prawdopodobne wyjazdowki ala reprezentacja Holandii?

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 15 maja 2012, 19:14

Jeśli Strama planuje grać skrzydłami to trzeba nam i Lavezziego i Gomeza, zostaje w obwodzie Coutinho i Alvarez którzy z braku laku mogą grać na skrzydłach. Atletico niech się wali GOMEZ DO INTERU !

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 maja 2012, 19:34

Nic mi nie wiadomo i zainteresowaniu Gomezem Atletico,ale bardzo mozliwe,ze Simeone bedzie chcial skaperowac swojego bylego podopiecznego z pracy w Catanii.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 maja 2012, 19:00

Podobno zostala podjeta jedyna sluszna decyzja o wykupieniu Guarina. Pozostaje czekac na oficjalne potwierdzenie.
E: Prawdopodobnie wykupilismy Kolumbijczyka za 11mln.
E2: Lucio mowi do widzenia.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 17 maja 2012, 8:47

Maciek (interista) pisze:Prawdopodobnie wykupilismy Kolumbijczyka za 11mln.
Niektóre źródła podają cenę 12,5 mln. Niemniej jednak to dobra wiadomość. Jeśli Freddy nie będzie łapał zbyt wielu kontuzji to szybko może stać się kluczowym zawodnikiem środka pola.
Maciek (interista) pisze:Lucio mowi do widzenia.
Czytałem kiedyś, że interesuje się nim PSG i była wzmianka o możliwej zamianie na Sakho. Nie śledzę ligi francuskiej, ale z tego co mi się kojarzy to Francuz w dość młodym wieku zaczął grać w pierwszym składzie paryżan i chyba był (jest?) kapitanem. Mógłby ktoś zweryfikować moje domysły?

Teraz podobno skupiamy się na Destro. Szkoda, że musimy wydawać kasę na zawodnika, którego kiedyś oddaliśmy lekką ręką Genui. Włoch w Primaverze już swego czasu prezentował się bardzo dobrze i było to tylko kwestią czasu kiedy jego talent wystrzeli. Nie twierdzę, że z marszu stanie się kluczowym zawodnikiem, ale na zmiennika dla Milito będzie się nadawał.

Macie jakieś newsy o Lavezzim? Czytałem, że bliżej mu do PSG niż do nas. Szkoda. Szykuje się powtórka z Sancheza.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 maja 2012, 9:06

Czytałem kiedyś, że interesuje się nim PSG i była wzmianka o możliwej zamianie na Sakho. Nie śledzę ligi francuskiej, ale z tego co mi się kojarzy to Francuz w dość młodym wieku zaczął grać w pierwszym składzie paryżan i chyba był (jest?) kapitanem. Mógłby ktoś zweryfikować moje domysły?
Sakho jest kapitanem. Zaczął grać w pierwszej drużynie w wieku 17 lat. Materiał na klasowego stopera. Ostatnio coś przebąkiwał o odejściu.
Macie jakieś newsy o Lavezzim? Czytałem, że bliżej mu do PSG niż do nas. Szkoda. Szykuje się powtórka z Sancheza.
Lavezzi prawdopodobnie na dniach podpisze kontrakt z PSG, które zapłaci Napoli klauzulę odejścia, czyli 31 mln euro.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 maja 2012, 9:27

O ile wykupienia Guarina raczej wszyscy oczekiwali to odejsciu Lucio w tym okienku bedzie mila niespodzianka. Mam nadzieje, ze jeszcze kilku weteranow pojdzie jego sladem.

W sprawie Lavezziego klasyczna wloska dezinformacja. Maradona juz poinformowal o odejsciu Argentynczyka do Interu, wczoraj znowu pojawily sie glosy o PSG. Dzisiaj GDS pisze, ze oferuja 25mln, co nie jest znowu taka lepsza oferta od naszej wszak Pandev jest dla druzyny De La cennym nabytkiem.
Pozytywne jest to, ze sprawa na dniach powinna sie wyjasnic.
Jezeli sparawa rozstrzygnie sie negatywnie dla Interu to mam nadzieje, ze Gorana powedruje nie do Napoli, a do ktoregos z angielskich klubow, ktore wyrazaly zainteresswanie. Wtedy tez powinnismy zakupic Gomeza na lewa flanka, a na prawa postarac sie o wieksza inwestycje.
Destro moze byc (wole Muriela), ale trzeba zrobic mu przestrzen (a konkretnie Pazzini, Forlan).

Strama podkresla, ze to mercato jest fundamentalne dla Interu, zobaczymy czy zarzad sprosta.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 17 maja 2012, 9:53

Maciek (interista) pisze:Destro moze byc (wole Muriela), ale trzeba zrobic mu przestrzen (a konkretnie Pazzini, Forlan).
Wygląda na to, że Pazzini także jest na wylocie - http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=79934

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 maja 2012, 11:12

Wykupienie Guarina to dobry ruch :brawo:

Pazzini zdecydowanie przegral rywalizacje z Milito, a obecnego Interu chyba nie stac na dwóch takich samych zawodnikow o duzych zarobkach (te czasy sie juz skonczyly), z czego jeden przez 90% sezonu gral katastrofalnie. Pazzo nie jest pilkarzem mogacym wystepowac na innej pozycji w napadzie, pewnie ma ambicje grac regularanie, dodatkowo caly czas dosc duza wartosc rynkowa, wiec idealny kandydat by cos na nim zarobic i wzmocnic inne pozycje. Ja osobiscie uwielbiam Pazziniego i zawsze bede lubil takich napastnikow obdarzonym instynktem zabojcy. Bardzo sie cieszylem jak przyszedł do Interu, jednak w tej chwili dla jego dobra i dobra klubu, reprezentacji, powinien odejsc (o ile bedzie zadowalajaca oferta). On musi miec wsparcie innego napastnika, dogrywajacego mu pilki (o ile inaczej prezentował sie u boku Cassano czy nawet Eto'o), a ich wspolpraca z Milito to jakies nieporozumienie. Im dłuzej grali tym gorzej to wygladało.

Tez uwazam, ze ktos z dwójki Samuel - Lucio musi odejsc. Obaj grali nierówno, czasem swietnie, czasem popelniali głupie błedy (imho czescie Lucio), ale jak ktos spojrzy w statystyki, ile stracilismy bramek w tym sezonie to jasne jest, ze ta para nie moze dalej funkcjonowac na tym poziomie. Owszem Lucio potrafi grac po profesorsku, do tego trudno miec jakies zastrzezenia do jego woli walki (imponujaca), ale ilekroc chłop wyprowadzal pilke tyle razy mialem migotanie przedsionkow i te chaotyczne interwencje pt. siła razy gwałt. Samuel pod tym wzgledem (i wieloma innymi) jest stabilniejszym defensorem, choc tez sie nie ustrzegl powaznych wpadek w tym sezonie. Potrzebujemy znalezc jednego srodkowego defensora, który wniescie jakosc do tej formacji od teraz, odbudowac Ranocchie, do tego stabilny Samuel, Julio w bramce i w nastepnym sezonie 15-20 mniej bramek straconych spokojnie da Interowi miejsce w LM. Szczegolnie duzo bramke tracilismy na San Siro, a nawet ta ekipa miala potencjal by niszczyc tam rywali do zera. Wiem, ze niby walczylismy do konca o LM, ale troche szkoda ze zadnej powazniej szansy nie dostał Juan Jesus (lepiej bylo go wypozyczyc na pol roku do Novary, przynajmniej bysmy cos o nim wiedzieli). Teraz nie wiadomo czy jest juz gotowy do rywalizacji w Interze, czy trzeba go wypozyczac? Znaczy mam nadzieje, ze Stramaccioni wie.

Analizujac jeszcze gre defensywy uwazam, ze Lucio byl najwiekszym "sabotazysta" tej formacji, a Maicon juz nie do konca znajdywal motywacje by grac na wielkim poziomie, do którego jest predystynowany. Na obu tych graczach mozemy jeszcze cos zarobic, wiec imho powinni odejsc. Wzmocnienia za nich, Guarin, Poli juz sa zawodnikami Interu, Cambiasso i Stankovic u Stramy troche sie troche odbudowali (chociaz gdyby odszedł Deki bym nie plakal), z kolei Obi wygladał coraz lepiej, mozna wprowadzac Crisetiga, caly czas naszym graczem jest Sneijder (i trudno liczyc ze zagra kolejny tak słaby sezon, predzej odejdzie za niezle pieniadze), Alvarez, Coutinho - wiec w pomocy nie wyglada to zle, trzeba to ogarnac i zbudowa chemie. Do ataku ktos jako zmiennik Milito (Destro bardziej odpowiada mi gdyz to wychowanek) i skrzydłowi do ustawienia preferowanego przez naszego trenera i mamy komplet. Wiadomo, po nastepnym sezonie okaze sie ze mamy kolejne elementy do wymiany lub do wzmocnienia, ale tak zle juz byc nie powinno. Widzimy wiec, ze ta druzyna tak wielkich nakładów finansowych nie potrzebuje - okolo 5-6 transferow (i wcale nie ma tu na mysli kazdego po 30 mln euro). Mysle, ze czesc srodkow uda sie zgromadzic po sprzedazy zbednych zawodników czy odejsciu zawalibudzetów (Maicon, Lucio, Pazzini, Pandev, Chivu, Muntari, mimo wszystko Cordoba). Problem, zeby tym razem nie kupowac jak najtaniej i jak najprosciej załatac dziure, nie dbajac presadnie o jakosc. I oczywiscie lepiej zrobic 4 transfery dobre niz 7 bylejakich. Teraz wszystko w rekach dzialaczy i trenera, który zdaje sie jako jedyny z poprzednich szkoleniowcow ma na ten zespol pomysł.

ps. chyba nadal mamy połowy kart Viviano i Kucki, mozna je jakos uzyc albo wykupic drugie połowy i tez uzyc w ramach transferu. Do tego kilka zdolnych graczy w Primaverze, na których moga byc chetni na wspolwlasnosc? Nie jeste tak, ze Inter nie ma zupelnie pola do dzialania na rynku transferowym nawet jak nie bedzie tych corocznych informacji o 100 milionach jakie na transfery przeznaczy Moratti :P

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 17 maja 2012, 14:19

Babel pisze:Potrzebujemy znalezc jednego srodkowego defensora, który wniescie jakosc do tej formacji od teraz, odbudowac Ranocchie, do tego stabilny Samuel, Julio w bramce i w nastepnym sezonie 15-20 mniej bramek straconych spokojnie da Interowi miejsce w LM. (...)
ps. chyba nadal mamy połowy kart Viviano i Kucki, mozna je jakos uzyc albo wykupic drugie połowy i tez uzyc w ramach transferu
Moim zdaniem powinniśmy zamienić J. Cesara na Viviano. Brazylijczyk także nie grzeszył formą w tym sezonie, a jeśli informacje o zainteresowaniu ManU są prawdziwe to i na nim możemy trochę zarobić, a zmiennik nie będzie o klasę gorszy. Czytałem także o pomyśle sprowadzenia Handanovicia, ale za niego trzeba będzie zapłacić kilkanaście milionów.

Poza środkowym defensorem potrzebujemy także bocznych. W transfer Piszczka nie wierzę i nie jestem do końca przekonany, czy poradziłby sobie w nowej lidze. Zostaje więc Isla, który już miał być nasz jeszcze przed zakończeniem sezonu, ale informacje na temat tego transferu nagle ucichły. Na lewą flankę jest przymierzany Kolarov, ale sam nie wiem co sądzić o Serbie. Nie jest wystarczająco dobry w defensywie, nie daje drużynie za dużo w ofensywie, sam nie wiem dlaczego taki zawodnik gra w drużynie mistrza Anglii. Może warto powalczyć o Criscito?

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 17 maja 2012, 16:31

Może warto powalczyć o Criscito?
:haha:

tylko tak to skwituję, więcej o nim pisał nie będę, jeśli ktoś chce to może poszperać i poszukać co o nim pisałem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 maja 2012, 16:44

Martin Pellegrino pisze:Moim zdaniem powinniśmy zamienić J. Cesara na Viviano. Brazylijczyk także nie grzeszył formą w tym sezonie, a jeśli informacje o zainteresowaniu ManU są prawdziwe to i na nim możemy trochę zarobić
:?: :?:

Co to za bzdury? Po jaką cholerę mielibyśmy wydawać kasę na Cesara skoro w zeszłym roku wydaliśmy rekordową kwotę na bramkarza w PL kupując De Geę? Hiszpan zresztą po słabych początkach miał dobrą drugą połówkę sezonu i nie zanosi się na to żeby miał stracić bluzę pierwszego bramkarza więc news jak dla mnie zupełnie z dupy. MU będzie miało inne pozycje do obsadzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”