Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 899

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 183

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 maja 2012, 17:04

Martin Pellegrino pisze:Poza środkowym defensorem potrzebujemy także bocznych. W transfer Piszczka nie wierzę i nie jestem do końca przekonany, czy poradziłby sobie w nowej lidze. Zostaje więc Isla, który już miał być nasz jeszcze przed zakończeniem sezonu, ale informacje na temat tego transferu nagle ucichły. Na lewą flankę jest przymierzany Kolarov, ale sam nie wiem co sądzić o Serbie. Nie jest wystarczająco dobry w defensywie, nie daje drużynie za dużo w ofensywie, sam nie wiem dlaczego taki zawodnik gra w drużynie mistrza Anglii. Może warto powalczyć o Criscito?
Na prawa obrone chcialbym Isle i tylko Isle. Jak nie w tym okienku to w nastepnym bo byc moze obecnie przesunieto priorytety w innym kierunku.
Cesar akurat nie jest na mojej czarnej liscie wiec zostaje. :P
Co do srodka to tez jest taka mozliwosc, ze postawimy mocniej na Ranocchie i bedzie gra w duecie z Samuelem. Przyjda tylko rezerwowi pokroju Andreolliego czy Silvestre. Chociaz przy okazji wypadu do Porto po Guarina mielismy pytac o Otamendiego. Kiedys bylo o nim glosno, nie ma pojecia co obecnie prezentuje swoja gra.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 19 maja 2012, 9:38

Maciek (interista) pisze:Na prawa obrone chcialbym Isle i tylko Isle.
Ponoć Udinese chce by w transakcję Isli został włączony Coutinho. Wciąż jesteśmy w grze o Lavezziego i wrócił temat Nuri Sahina. Jeśli te informacje nie są tylko dziennikarskimi wymysłami, to to mercato może być, i w zasadzie powinno być, pozytywne.

Dziwi mnie sukces jaki został obwieszczony po rozwiązaniu kontraktu z Lucio. Zaoszczędzimy 16 milionów euro... wspaniale. Lucio mimo swoich wad i zaawansowanego wieku ma pewną wyrobioną przez lata markę i sądzę, że znalazłby się chętny na zapłacenie Interowi kilku milionów za Brazylijczyka. Wtedy poza zaoszczędzeniem tych 16 milionów moglibyśmy kilka następnych zarobić. Marketing pełną gębą, porażka została przedstawiona jako sukces.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 19 maja 2012, 10:51

Sahin blisko Interu wedlug CdS. Troche malo precyzyjna informacja, nawet zadnych szczegolow ewentualnego transferu nie podano. Wiadomo jednak, ze od dawna zabiegamy o Turka.
Ponoć Udinese chce by w transakcję Isli został włączony Coutinho.
Podano rowniez, ze Inter definitywnie nie zgodzil sie na taka mozliwosc.
Dziwi mnie sukces jaki został obwieszczony po rozwiązaniu kontraktu z Lucio.
Po pierwsze to jeszcze nie rozwiazano. Po drugie to troche ludziom ulzylo bo Bestia byl ostatnio najwiekszym sabotazysta w druzynie.

No i Poli jednak nie zostanie wykupiony z automatu, wbrew temu co wczesniej podawano. Jezli mialby przyjsc Turek to stawiam, ze w ogole nie zostanie wykupiony.

Fajna wypowiedz Wesa. w zasadzie potwierdzenie tego co od dluzszego czasu sie mowi, ale dobrze to uslyszec z jego ust.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 448

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 19 maja 2012, 11:22

JC nie odejdzie i w sumie... nie powinien odchodzić. Przecież on ma dopiero 32 lata (we Wrześniu 33), co na bramkarza jest wiekiem optymalnym. Spokojnie może u nas jeszcze przez 3 lata, albo więcej pobronić. Z całą pewnością z jego klasą sportową nie jest też tak źle. Zdarzały mu się słabsze momenty, ale komu się one nie zdarzają ?

Co do obrony - Isla jak najbardziej jestem na tak, w przypadku odejścia Chivu i Lucio. przyjdzie pewnie Andreolli i ? Kolarov ? Byłoby to chociaż realne wzmocnienie ? Jeśli chodzi o obronę na nastepny sezon Rano-Samuel to jak dla mnie jest to wyjście optymalne - w końcu Żaba bedzie miał poważną szansę zaistnieć i udowodnić swoją wartośc, a w obwodzie zawsze pozostałby Juan (który też w końcu mógłby się wykazać) i Andreolli (wychowanek nasz w końcu ;)).

Pomoc ? Guarin już jest. Kto nastepny ? Poli ? MM wypowiadał się o nim bardzo dobrze więc myślę że ostatecznie wyląduje u nas. Sahin ? Raczej nie wierzę, ale w sumie też fajnie by było. Bardzo dobrą opcją dla mnie byłby De Jong.

Atak ? Odejście Zarate, Forlana i Pazziniego zrobiłoby nam dużą lukę, dlatego myślę że jeden z nich zostanie (stawiam na Forlana), a oprócz tego Destro (wychowanek) i (oby) Lavezzi.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 maja 2012, 15:57

orzeu pisze:Bardzo dobrą opcją dla mnie byłby De Jong
Fuck no! Wystarczy że pozbyliśmy Muntariego, nie ma sensu sprowadzać w jego miejsce gracza o dużych skłonnościach do wylatywania z boiska :naughty:

Z Julio Cesarem może być tak, że zarząd będzie chciał na nim zarobić, by powiększyć budżet transferowy. O transferze Brazylijczyka mówi się już od dawna, a jeśli nie wiadomo o co chodzi... Wówczas pewnie do Mediolany wróciłby Viviano. W transfer Handanovicia jakoś mi się nie chce wierzyć. Dobrze, że Lucio odchodzi. Końcówka sezonu była z małymi wyjątkami fatalna w jego wykonaniu, a bezmyślna próba kiwania się z Giovinco po której nasz stoper stracił piłkę i poszła akcja bramkowa jeszcze długo będzie tkwiła w mojej pamięci. Zostanie Samuel, jest dobrze. W obliczu takiej sytuacji nie wyobrażam sobie, aby klub sprzedał Ranocchię, bo najpewnie to on z Muro będą tworzyć w przyszłym sezonie parę stoperów. Mieszanka rutyny z młodością - tak jak lubię.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 19 maja 2012, 16:08

Salas11 pisze: Fuck no! Wystarczy że pozbyliśmy Muntariego, nie ma sensu sprowadzać w jego miejsce gracza o dużych skłonnościach do wylatywania z boiska.
Bzdura to malo powiedziane:
Sezon 2011/12 - 39 meczow 0 czerwieni
2010/11 - 47 meczow 0 czerwieni
2009/10 - 55 meczow 0 czerwieni
2008/9 - 36 meczow 0 czerwieni
2007/8 - 55 meczow 0 czerwieni ...
No ogromna ma sklonnosc De Jong do wylatywania, bez dwoch zdan.

Martwia mnie natomiast inne doniesienia. Jaka alternatywe dla Pocho podaje sie obok Gomeza rowniez Palacio. Gdyby mial te dwa - trzy lata mniej moze i bylby to dobry pomysl. Statystyki ma lepsze od tej dwojki. Jednak w naszym przypadku powinnismy patrzec bardziej perspektywicznie, do tego nie do konca jest to skorzydlowy o jakiego mi chodzi.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 maja 2012, 16:24

Maciek (interista) pisze:Bzdura to malo powiedziane
Przypomnij sobie jego grę na Mundialu w RPA i za co Maarwijk odsunął go na jakiś czas od gry w reprezentacji... W Anglii gra się inaczej i na więcej pozwala piłkarzom, a De Jong smykałkę do agresywnej, wręcz brutalnej gry ma bez wątpienia i wątpię by cokolwiek zmieniło moje zdanie na temat Holendra.

Znów koło nosa przejdzie nam zawodnik z wyższej półki. Rok temu Sanchez, teraz Lavezzi :roll: Wystarczy jakiekolwiek większe zainteresowanie ze strony innych klubów, byśmy znów byli na straconej pozycji w wyścigu po piłkarza o profilu, którego cholernie w Interze brakuje. Once again...

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 19 maja 2012, 16:50

Salas11 pisze:Przypomnij sobie jego grę na Mundialu w RPA i za co Maarwijk odsunął go na jakiś czas od gry w reprezentacji... W Anglii gra się inaczej i na więcej pozwala piłkarzom, a De Jong smykałkę do agresywnej, wręcz brutalnej gry ma bez wątpienia i wątpię by cokolwiek zmieniło moje zdanie na temat Holendra.

Znów koło nosa przejdzie nam zawodnik z wyższej półki. Rok temu Sanchez, teraz Lavezzi :roll: Wystarczy jakiekolwiek większe zainteresowanie ze strony innych klubów, byśmy znów byli na straconej pozycji w wyścigu po piłkarza o profilu, którego cholernie w Interze brakuje. Once again...
Nie wierzę, że de Jong zamieni ławkę w Manchesterze na ławkę w Mediolanie, bo to jest typowy zawodnik do gry destrukcyjnej, a takich w klubie mamy dostatek. Palombo jest zawodnikiem grającym w podobnym stylu co Holender, a w ilu spotkaniach Włoch zagrał? Wolałbym żebyśmy te pieniądze zainwestowali w Lucasa. 25 milionów na młodego i przebojowego Brazylijczyka to nie jest kwota wygórowana.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 maja 2012, 17:00

Ależ ja również nie optuję za przyjściem De Jonga, bo graczy o podobnym profilu możemy znaleźć na krajowym podwórku za mniejsze pieniądze.

Martwi mnie jednak fakt, że tak wcześnie powrócił temat Palacio. Nie że byłby to zły ruch (choć gryzie się z ideą budowania nowego Interu) tylko uwidacznia nam się wąskie pole manewru na rynku transferowym, a nie możemy sobie znów pozwolić na półśrodki lub przebrzmiałe nazwiska. Brakuje nam tej siły przebicia, dzięki której swojego czasu kontraktowaliśmy Vieriego, Adriano, Crespo...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 19 maja 2012, 17:11

Martin Pellegrino pisze:Nie wierzę, że de Jong zamieni ławkę w Manchesterze na ławkę w Mediolanie, bo to jest typowy zawodnik do gry destrukcyjnej, a takich w klubie mamy dostatek.
Czyli kogo?
Jedynym pomocnikiem o bardzo duzych defensywnych walorach pozostaje Cambiasso i to by bylo na tyle. Ba Cuchu mial w tym sezonie dosyc mocny kryzys w pewnym momencie. Imo wielce prawdopodobne, ze De Jong wywalczylby miejsce w podstawowym skladzie. Holender w parze z Guarinem za plecami Wesa, tak bym z checia widzial nasza druga linie na przyszly sezon.
Jezeli nie Lavezzi to stoje za Gomezem, ktory moze i jest na dzien dzisiejszy slabszym pilkarzem, ale 6 lat mlodszym od Rodrigo i bardziej charakterystyka mi na skrzydlo pasuje.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 19 maja 2012, 18:16

o jakim gomezie piszecie?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 maja 2012, 18:18

A jak myślisz? :>

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 maja 2012, 18:41

Pisza o przyszlej gwiezdzie Atletico :twisted:

Obrazek

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 448

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 19 maja 2012, 20:09

moim zdaniem De Jong też by się przydał.

"25 milionów na młodego i przebojowego Brazylijczyka to nie jest kwota wygórowana." - 25 mln to dla Interu całe mercato :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 maja 2012, 20:15

orzeu pisze:25 mln to dla Interu całe mercato :lol:
Nie śmiej się, bo jeszcze się okaże, że Lucas może być latem naszą jedyną opcją zakupu gracza z papierami na wielkie granie :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”