LM: Juventus - Barcelona - Strona 10

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Re: LM: Juventus - Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 04 cze 2015, 12:51

Suarez to lubi :).

Barzagliego widywałem tylko w trzyosobowym bloku obronnym, a raczej jak Allegri w meczach LM przechodził na trójkę obrońców. Pierwszy raz będę ich (Bonucci-Barzagli) widział razem jako dwójkę stoperów (bo jeśli Kielon faktycznie wypada, to chyba nie ma co liczyć na 3-5-2). Tak w ogóle coś mi świta, że ktoś kiedyś napisał, że stoper nie jest podstawową/pierwszą pozycją Barzagliego. Gdzie wcześniej grał? MŚ 2006 pamiętam jak przez mgłę i kojarzę właściwie tylko pierwszą jedenastkę Włochów.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 04 cze 2015, 12:53

Lepszy zdrowy Barzagli niż Chiellini "na Apapie".

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 cze 2015, 12:57

Barzagli zawsze grał jako środkowy obrońca. W 2006 roku też. Wtedy jeszcze jako piłkarz Palermo w barwach której na prawej obronie grał Zaccardo, a na lewej Grosso. Może ktoś miał na myśli doświadczenia Barzagliego na tej centralnej pozycji w 3-osobowym bloku gdzie gra się trochę jako libero czy innymi słowy stoper właśnie.
Ogólnie to nie ma tragedii. Barzagli to pewny stoper. Po prawie roku bez gry wskoczył z miejsca na bardzo wysoki poziom. Tyle, że nie ma opcji na 3-5-2, które mogło by być świetnym rozwiązaniem gdyby JUVE chciał bronić wyniku. No, ale 3-5-2 nie było brane pod uwagę jako wyjściowy schemat. Te ustawienie za bardzo utrudnia wyprowadzenie piłki. Ma też mały potencjał w pressingu, który JUVE w umiarkowany sposób może wykorzystać (pracowici napastnicy i wspomagający ich Vidal). Allegri zepnchnął by się do defensywy, a tak całego meczu z Barcą grać się nie da. Ostatni kwadrans jeśli jest taka potrzeba tak, ale nie 90.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 cze 2015, 13:04

Jednak Chiellini to gość, który nigdy nie odstawia nogi. Bardzo przydałby się w finale, nie ujmując niczego Andrei, który jest świetny na swojej pozycji. Może i Kielon popełnia jednostkowe błędy, ale w takich meczach jest po prostu niezbędny. Duże osłabienie

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 cze 2015, 13:33

Ja tam uważam, że Barzagli jest lepszym środkowym obrońcą niż Kielon, ale (nie myślałem, że coś takiego o nim napiszę) Kielon jest szybszy, co w kontekście gry na Messiego, Neymara i Suáreza będzie mieć spore znaczenie. Poza tym Barza może mieć problemy z wstrzymaniem 90 minut.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2860

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 04 cze 2015, 14:22

oficlajnie bez Kielona gramy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2015, 15:32

jak się ładnie ułożyło. Teraz jak Barca wygra, to będzie można powiedzieć, że gdyby Chiellini zagrał.. :P

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2860

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 04 cze 2015, 15:34

Tylko że Barca nie wygra :wink:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2401

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 cze 2015, 15:47

chiellini stwierdzil ostatnio, ze messi nie strzelalby takich kozackich bramek we wloszech, ale im blizej meczu, tym bardziej strach mu zagladal w oczy i zeby uniknac kompromitacji w finale profilaktycznie sam sie uszkodzil na treningu. seems legit

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 cze 2015, 16:50

Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo 8).

Barza wprowadzi z pewnoscia wiecej spokoju i opanowania w miejsce agresywnowci Giorgio.

Minusem jest jednak to, ze w momencie przejscia na 3-5-2 bedziemy musieli ogladac Ogbonne, ktory jak nie gra regularnie to staje sie rzadki.

Mam identyczne przeczucia jak w 2012. Bedzie dobrze 8)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 cze 2015, 17:49

FCB wygra? Ja tam wierzę w Allegriego - w pucharach potrafi grać. Wystarczy wspomnieć 2-0 z FCB u siebie, kiedy kadrę w Milanie miał nieporównywalnie słabszą od tej - nawet osłabionej - obecnej Juve.
Na papierze niemal wszytko przemawia za FCB dlatego wygra Juventus :P

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 cze 2015, 19:02

moody90 pisze:chiellini stwierdzil ostatnio, ze messi nie strzelalby takich kozackich bramek we wloszech, ale im blizej meczu, tym bardziej strach mu zagladal w oczy i zeby uniknac kompromitacji w finale profilaktycznie sam sie uszkodzil na treningu. seems legit
bo to prawda. Messi by nie dostał tyle miejsca co w la liga

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 04 cze 2015, 19:37

z tego co wiem w Serie A padlo w tym sezonie najwiecej goli(z tych 5 czy 8 czolowych lig Europy). Coz to oznacza? przeciez nie to ze sa tam najlepsi napastnicy.

Forrestowi przygrzalo znowu slonce w pusta kopule za mocno. norma.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2015, 19:42 przez FRYDERYK SZOPEN, łącznie zmieniany 4 razy.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 04 cze 2015, 19:37

A w Premiership Messi zostałby zjedzony i nie strzeliłby gola nawet Stoke.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 cze 2015, 20:35

Nie, żeby Juve nie miało szans wygrać, ale pewien poziom pierdół jest zabawny:
MazurXIII pisze:FCB wygra? Ja tam wierzę w Allegriego - w pucharach potrafi grać.
Przecież Carlo to Carlo już wygrał Ligę mistrzów. Napisał byś wprost, że wierzysz w Allegriego z tego samego powodu z którego wierzyłeś w Carlo - bo był trenerem Milanu.
MazurXIII pisze:Wystarczy wspomnieć 2-0 z FCB u siebie, kiedy kadrę w Milanie miał nieporównywalnie słabszą od tej - nawet osłabionej - obecnej Juve.
Pominę nawet pytanie czy obecna Barcelona jest silniejsza od ówczesnej. Zamiast tego przypomnę, że jeden mecz finału LM to nie to samo co pierwsze spotkanie 1/8 (czy tam ćwierćfinału).
League pisze:bo to prawda. Messi by nie dostał tyle miejsca co w la liga
Acha. No zobaczymy ile będzie miał miejsca w sobotę :) Pomijając fakt, że za Messim nie wystarczy biegać, trzeba też umieć bronić. W tym momencie takich obrońców, którzy przed Messim nie musieliby grać na nogach z waty jest w SerieA z 5. Z czego 3 w Juve...

Anyway - zanosi się na to, że jednak mecz obejrzę... :jupi: :jupi:

No i przyznam się, że o ile jestem pewien przewagi Barcelony jeśli chodzi o nazwijmy to MOC o tyle wyniku im bliżej soboty jestem pewien mniej :/ Jakoś taki jestem spokojny przed tym meczem... tak spokojny jak byłem przed półfinałami z Interem. Przed finałami z MU telepało mnie na dłuuuuugo przed spotkaniem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”