AC Milan : Juve - klasyka - Strona 10

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 08 maja 2005, 21:01

wiedziałem ze Juve mnie nie zawiedzie :lol: 28 tytuł coraz blizszy, teraz trzeba sie skupic na 3 ostatnich meczach i bedzie mozna swietowac :lol:

Gość

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość » 08 maja 2005, 21:05

No Milan nie odallił się od Mistrzosta a to tylko 3 punkty ja wogule nie myślałem że ten mecz zadecyduje o mistrzostwie

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 08 maja 2005, 21:09

Tak tylko trzy punkciki, co to dla Milanu :shock: :shock: :shock: Zostały tylko dwie kolejki do końca, Juventus musiał by przegrać lub zremisować, ale Capello nie pozwoli, że Juvetusowi Scudetto przeleciało koło nosa. Milan miał swoją szasnę, jednak jej nie wykorzystał.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 08 maja 2005, 21:10

Brawo Juve, gratuluje im, bo wygrać w taki mecz na wyjeździe, to jest coś...
Co tu dużo mówić...w pierwszej połowie Milan słaboo...Ale po wejściu Filippo, i Serginho Milan ruszył na bramkę rywali...

Jak to powiedział Berlusconi... : „Juve miało nieco szczęścia i przebojowości, które pozwoliły mu zdobyć bramkę. Należał się nam rzut karny.”

Ale to jeszcze nie koniec, Milaniście nie złożą broni...do końca 3 kolejki, i liczę, że Juve gdzieś straci pkt...Forza Milan :!:

Zaza u mnie zwycięstwo 3:1 i szał radości...czekam...:D
Obrazek

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2005, 0:55

No i dobrze Bogi że zwyciestwo...

No wygrali jeden błąd a w zasadzie epizot ale gratulacje maja 3 pkt przewagi. Mimo porażki ... mi sie podobał mecz nawet bardzie przez to ze Milan w drugie połowie wymiatał Juve tylko Canna był zawsze na miejscu .. no i ten fual Zambrotty... :!:

Coś mi mówi że to nie koniec sezonu jeszcze.. 8 stracili to i 3 stracą aha Parma 8) a juz kiedys oddali scudetto w ostatniej kolejce :roll:

Bogi Vietnamce działaja max tylko że sie nie wyświetla wszystko a szkoda bo troche ciekawych rzecz mają :D

Pozdro -- miałem pisać co mysle o całym mecz ale nie wyrabiam...... niesterty

MISTRZ NADAL JEDEN -- **FORZA GRANDE MILAN**

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Juventus mistrzem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 09 maja 2005, 6:20

Ale tak patrząc z innego pkt widzenia... to obaj finaliści Wielkiej LM przegrali w ten weekend. Arsenal 3-1 Liverpool a Milan z Juventusem. Odrazu widać że do finału weszli troche w farciarski sposob ale cóż... LM to jednak inna bajka.

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 09 maja 2005, 11:39

Juz troche ochlanolem :D

Przytocze pewna opinie jaka wyczytalem w necie o tym meczu:
"Dawno nie było tak porywającego szlagieru w Serie A. Juventus pokonał na wyjeździe Milan 1:0 i prawdopodobnie odbierze mu tytuł mistrza Włoch."

A teraz komentarz odnosnie Del Piero:
"Geniusz futbolu może zagrać kiepski mecz, może mieć słabszy tydzień, miesiąc, nawet sezon, ale geniusz futbolu zawsze pozostaje geniuszem futbolu. Jak Alessandro del Piero. Idol turynskich kibiców, barw Juventusu broniący od 12 lat, od miesięcy przeżywa ciężkie chwile. Czasem nie wychodziło mu żadne kopnięcie, trener Fabio Capello rzadko trzymał go na boisku do ostatniego gwizdka, a wystawiał trochę pod presją zakochanych w "Alessandro Wielkim" na zabój tifosich.

W niedzielę Del Piero zamknął usta wszystkim. W 27. minucie już wydawało się, że nie ogra obrońców Milanu, już został wypchnięty za pole karne, gdy złożył się do przewrotki i wspaniale dośrodkował, stojąc tyłem do bramki. I ułamek sekundy później było 0:1."

I czas na podsumowanie meczu:
"Milan przegrał, bo popełnił kardynalne błędy w defensywie. Juventus wygrał, bo bronił perfekcyjnie. Na trzy kolejki przed końcem rozgrywek został samodzielnym liderem z trzema punktami przewagi nad mediolańczykami."

zrodlo: gazeta.pl

A teraz fotka z ukazujaca piekna asyste Alexa :
Obrazek

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2005, 11:49

Infernus jak na podstawie tych wczorajszych meczy Milanu i Liverpoolu można byo by typować finał LM to Mila rozniesie The Red`s :!: Arsenal w pierwszej połowie mógł .... prowadzic 4:0 po przerwie zwolnil a Gerarrd strzelił z wolnego po rzykoszecie ... Także jak byś widział co robił Dudek Hypia i np. Riise to być myslał że to inni pilkarze niz w LM...

Veelden mecz był jak na tego typu spotkanie max. Zawiodły szczególy ale moge powiedzieć ze mimo tego że Milan przegrał i był skrzywdzony jestem zadowolony. Bo chyba każdymu zamkneli mordy z tym zmeczeniem czy ważniejszą LM. Z jednej strony szkoda na max że Serginho Costa i Pippo nie zagrali od poczatku ale z drugie strony co by było nikt nie wie.

Ej Co z Camoranesim :?: naciągna wiązadła :?: Bo wygladało to nie ..przyjemnie...:!:

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Juventus mistrzem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 09 maja 2005, 15:42

Chyba nic nie dowiemy sie co jest z Camoranesim... Zarząd Juventusu (a dokładnie Antonio Giraudo) ogłosił cisze prasową która może potrwac nawet do końca sezonu. :( a teraz troche z innej beczki: Spotkanie transmitowano aż do 180 krajów, co jest nowym rekordem Serie A. Oby tylko takie mecze transmitowali :D Obrazek

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 paź 2005, 10:24

Ze wzglegu na to ze mecz po między Milanem i Juventusem zbliża sie wielkimi krokami, postanowiłem Reaktywować temat :!:

Co prawda do tego meczu jest jeszcze dużo innych spotkań. Ale nie zakładajcie nowego tematu. To bedzie taki temat jak "Świeta wojna na San Siro" czyli poprostu reaktywowany i uzupełniany.

Ten tema był zalożony w momecie gry Kebab napisał felieton o "Bitwie o scudetto"... teraz go odświeżymy.

Mecz 29 - do tego czasu bedzie gorąco :twisted: Niestety na wystep w tym meczu małe szanse ma Nesta który "zapłacił za awans urazem reki" szanse że zagra są małe z 20%....

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 11 paź 2005, 10:47

Jeszcze troche czasu zostało do tego meczu i jak narazie pewne jest ze w Juve nie zagra Gigi Buffon :(
Juz sie nie moge doczekac tego klasyku, ale do 29 duzo moze sie jeszcze wydazyc zarówno pod wzgledem wyników jak i kontuzji :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 paź 2005, 15:36

No tak Luk jeszcze Buffona zabraknie (narazie :?)

Oby juz wiecej nikt nie doznał urazu. :!:

Ale ciekawi mnie jedna sprawa. Nie wiecie czym Milan ustalił w takim "wypadku" gdy Buffon nie wróci do tego meczu czy Abbiati stanie w bramkce Juve ? czy jest jakiś aneks w umowie ? Choć to nie za bardzo stosowane w serie A.

Bo jak jest to na jedna kolejka Juve na dwa razy wiecej kłopotow. A jak nie na to chłopaki w Milanello muczą sobie przypomnieć jak pokonywali Abbiatiego :twisted:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 paź 2005, 15:54

No właśnie Zaza to może być problem :? Chimenti zdecydowanie już jest w podeszłym wieku i nie broni tak jak Abbiati. Druga sprawa jest taka czy dla swojego 'byłego' klubu Abbiati będzie się starał? Może będzie chciał jak najbardziej pomóc swoim kolegom 8) Licze, że jest honorowy i będzie brobił należycie :lol: Jeśli Juve utrzyma swoją formą to mecz będzie arcyciekawy! Liczę na powtórke z zeszłego sezonu chociaż wiadomo, że będzie trudno.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 paź 2005, 15:59

No właśnie to jest ważny temat. Czy Abbiati zagra ? Trzeba coś poszukać na ten temat.

Wiesz Tomus o jego profesionalizm nie masz co sie bać. Obok mecz nie przejdzie za pewno. To własnie bardzie Milaniści muszą uważaj bo jak utrzyma forme i trafimy na "dzień konia" to jeszcze okaże sie boharerem :? Oby Sheva i spółka nie zapomnieli jakie ma "słabe pkt." :wink:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 11 paź 2005, 16:04

Wydaje mi sie ze Abbiati bedzie mogł zagrac w tym meczu.
Tylko prosze nie pisac ze bedzie specjalnie grał na zmiejszonych obrotach zeby pomoc Milanowi a co on z tego bedzie miał :?:
Mnie smuci inna sprawa czy Nesta wyzdrowieje :? Stam napewno dobrze go zastapi ale Nesta to Nesta.
Pojednej wielkiej stracie bedzie byc moze w obu zespołach a do 30 jeszcze (odpukac) moga inni nie dotrwac :( a szkoda bo chce zobaczyc dwie najmocniejsze 11 obu zespołow.
FORZA MILAN

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”