Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 cze 2019, 21:56
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 cze 2019, 22:01
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 cze 2019, 22:03
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 28 cze 2019, 22:03
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 cze 2019, 22:05
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 28 cze 2019, 22:15
szmagel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 cze 2019, 22:34
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 28 cze 2019, 22:36
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 cze 2019, 22:39
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 cze 2019, 22:44
Ale tu nie chodzi o bieganie czy angażowanie w grę. Wiadomo nie od dziś że Messi kompletnie odpuszcza sobie np wspomaganie obrony i choćby mu tam kolegów zarzynali to będzie stał na tym trzydziestym metrze i patrzył. Nie wiem czy to wynika z założeń czy po prostu mu się nie chce. Nieważne. Tu chodzi o pewność w grze, precyzję zagrań czy samo podejmowanie decyzji. Grasz w piłkę to wiesz najlepiej ile można zdziałać gdy się "czuje" nogi.
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 cze 2019, 22:50
Ja nie mam żadnych programów sportowych Polsatu oprócz tych z LM więc jestem w szoku bo wcześniej nic nie dawali
Zgadzam się, dzisiaj ma dwie asysty (teoretycznie), a gościa nie ma. Barcelona to jedno, a Argentyna to drugie bo w kraju wszyscy wpatrzeni jak w obrazek, a ogląda się go kiepsko i co jest tego powodem skoro nie jest gościem, który biega za piłką?Salas11 pisze: ↑28 cze 2019, 22:44Ale tu nie chodzi o bieganie czy angażowanie w grę. Wiadomo nie od dziś że Messi kompletnie odpuszcza sobie np wspomaganie obrony i choćby mu tam kolegów zarzynali to będzie stał na tym trzydziestym metrze i patrzył. Nie wiem czy to wynika z założeń czy po prostu mu się nie chce. Nieważne. Tu chodzi o pewność w grze, precyzję zagrań czy samo podejmowanie decyzji. Grasz w piłkę to wiesz najlepiej ile można zdziałać gdy się "czuje" nogi.
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 28 cze 2019, 22:55
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 28 cze 2019, 23:10
Ilka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 28 cze 2019, 23:19
Kwestia indywidualnego podejścia i subiektywnych preferencji. Dla mnie atrakcyjność meczu i wysoki poziom gry są oczywiście ważne i pożądane, ale nie są czynnikami decydującymi dla których oglądam futbol (jak ktoś słusznie zauważył na tym forum, gdyby stosować to kryterium nikt nie oglądałby polskiej Ekstraklasy). Cenię zaangażowanie i determinację słabszych drużyn pozwalające im na wytrzymanie naporu silniejszego rywala. Zgadzam się co do kwestii gry na czas, ale jest to obecnie problem tak powszechny, że pretensje trzeba mieć raczej do braku systemowego rozwiązania aniżeli do tego czy owego zespołu (na miejscu Paragwajczyków 99% drużyn robiłoby to samo). Co do VAR, tutaj na pewno jest pole do poprawy - w trakcie rosyjskiego Mundialu konsultacje nie zajmowały tyle czasu i wszystko szło dość sprawnie (czyli da się), w La Liga też nie jest źle, ale teraz w trakcie Mundialu kobiet i Copa America jest wyraźnie gorzej, VAR faktycznie zajmuje zbyt dużo czasu.Chlopaczek pisze: ↑28 cze 2019, 14:06Mi ich w ogole nie szkoda. Jedyna ich mysla na ten mecz bylo dotrwanie do karnych i tam sprobowanie szczescia. Udalo im sie to ale o tyle o ile w regulaminowym czasie gry szczescie im dopisywalo to w karnych juz nie.
Bardzo nie podobalo mi sie w tym meczu dwie rzeczy. Pierwsza to granie na czas pilkarzy Paragwaju (tutaj jednak mam wieksze pretensje do decydentow ktorzy wciaz nie podeszli powaznie do tego tematu i nie staraja sie z tym walczyc) druga to uzycie VAR. Siedem czy osiem minut na analize sytuacji z karnym to przesada i zaczynam sie lapac na mysleniu ze fajniej gdyby tego systemu jednak nie bylo. Sedzia dobrze poprowadzil zawody ale byl przesadnie skrupulatny gwizdal nawet lekki kontakt i miedzy innymi przez niego mecz tracil plynnosc. W karnych natomiast doslownie przed kazda jedenastka przypominal bramkarzowi ze ma stac na linii. Rozumiem ze takie sa aktualne wytyczne ale wyglada to po prostu niedorzecznie.
Ja w przeciwienstwie do Cementa uwazam ze emocji w tym meczu za duzo nie bylo i niepotrzebnie zarwalem noc. Brazylia jest w ataku zadziwiajaco drewniania. Szczegolnie Gabriel Jesus w tym celuje. Mila fajne wejscie do City ale z czasem wychodza jego niedostatki. Facet ma problemy z celnym podaniem i wykonczeniem dosc prostych sytuacji. Zreszta jego wyraz twarzy sugeruje ze juz przed meczem wyantycypowal iz wlasnie tak to bedzie wygladalo. Na plus Coutinho i Everton (przypomina mi Lavezziego) ktorzy probowali przyspieszac gre i gdy mieli pilke mozna bylo sie spodziewac ze cos wykreuja w ataku.
Ogolnie jednak Brazylia rozczarowala niby zespol jest dobrze budowany ale jednak cos tam ciagle nie trybi.
Cement
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio