Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 cze 2026, 22:59
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 22 cze 2026, 23:01
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 22 cze 2026, 23:04
Takiego psychofana Realu, który ma chyba meltdown na Twitterze (regularnie je ma, dlatego jest znany).
Zasadniczo szczerze polecam niezaprzątanie sobie już tym porównaniem głowy.
Bernabeu2
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 22 cze 2026, 23:06
No to tutaj się jednak zdecydowanie nie zgadzam. Dziwi mnie że tak ich lekceważysz biorąc pod uwagę parę ostatnich lat w ich wykonaniu.
Leszek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 22 cze 2026, 23:08
Pekermana, to była ekipa na finał, ta ekipa Bielsy miała top eliminacje żeby odpaść w grupie.Leszek pisze: ↑22 cze 2026, 23:06I wracając trochę na koniec do reprezentacji Argentyny to i tak uważam że na przestrzeni całej kariery Messi w reprezentacji częściej dostawał kłody pod nogi w postaci jakiegoś totalnego bałaganu niż projekt na który zasługiwał. Ideałem była Argentyna sprzed 20 lat z Mundialu. Potem nigdy nie dostał czegoś tak fajnego. Nawet wicemistrzostwo świata 2014 rodziło się w bólach bo na pierwsze mecze grupowe tej drużyny nie dało się patrzeć. Nawet ta obecna mistrzowska drużyna nie jest aż tak błyskotliwa jak drużyna Bielsy sprzed 20 lat.
Bernabeu2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 22 cze 2026, 23:14
Matrixxx

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 22 cze 2026, 23:19
Tak - przepraszam. Pomyliłem trenerów, ale chodziło mi właśnie oczywiście o Argentynę z MŚ 2006 czyli Pakermana.
Leszek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 22 cze 2026, 23:40
Tam było kilka zmarnowanych imprez prime (Maradona w 2010 i MŚ 2018), były też finały w latach 2014-2016, gdzie Messi zanotował całe 0 bramek i 0 asyst i nie trafił jakichś karnych, były też pomyłki Higuaina i Niemcy, którzy powinni dostać czerwoną kartkę w pierwszej połowie finału. Teraz Argentyna jest świetna, oni wygrali Copa America ze średnim Messim dwa lata temu, a swego czasu na taki triumf czekali +20 lat, więc może magii tutaj nie ma, ale jakości mnóstwo pod takie turniejowe granie, poza Francją nikogo wyżej bym nie miał na tym turnieju.Leszek pisze: ↑22 cze 2026, 23:19Meritum jednak pozostaje dla mnie utrzymane. Potem Messi przez wiele tak nie dostał nawet namiastki takiej reprezentacji jak ta z MŚ 2006. Myślę że bilans wychodzi bardziej tak że więcej miał kłód pod nogi w kwestii siły reprezentacji Argentyny niż takich turbo teamów jak z 2006. Tym bardziej należy docenić że mimo to zrobił te historyczne staty na Mundialach.
Bernabeu2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 23 cze 2026, 0:00
Devourer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 23 cze 2026, 0:07
Ta Austria jest słaba przecież -_- Grupę eliminacyjną mieli cholernie słabą a w meczach towarzyskich ich największy sukces to pokonanie Korei Płd. a przegrali m.in z Serbami która przegrała m.in 0-3 z Republiką Zielonego Przylądka czy Meksykiem 1-5. Tam nie ma nawet żadnego wyróżniającego się piłkarza a największą gwiazdą jest grzejący ławę w Realu - Alaba. Nie wiem o jakiej Austrii Ty mówisz, oni na papierze są znacznie słabsi od Polski. Może sugerujesz się ostatnim Euro gdzie pokonując Polskę i Holandię w grupie, to awansowali z 1 miejsca by chwilę potem odpaść z turnieju. To jest solidna ekipa średniaków gdzie większość gra w Bundeslidze, ale to nie jest poważna ekipa. Stać ich na napsucie krwi przeciwnikom, bo mają całkiem przyzwoitą defensywę ale to tyle... Trochę ich przeceniasz.
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 23 cze 2026, 0:54
Z jednej strony krzywa akcja, z drugiej strony było wiadomo, że Atletico stanie się dla niego zbyt małe, z trzeciej strony MŚ kończą się za miesiąc, teraz jest moment na dogadywanie tak dużych transferów, to trwa tygodniami przecież, z czwartej - zarobią na nim względem tego ile kosztował. Było dla mnie wiadomo, że Alvarez idzie tylko na chwilę do Atlantiko i nawet jak ma trafić do Barcelony to obrażony nie będę. Jeśli Atletico by poszło po bandzie też nie byłbym obrażony, no rozumiem obie strony.Matrixxx pisze: ↑22 cze 2026, 23:14Hehe, widzę potężny Julian nie wytrzymał i zesrał się w mediach i gada o swoim pragnieniu odejścia z Atletico. Trwają mistrzostwa a chłop i tak nie wytrzymał. Co myślicie o takim zachowaniu ?
Na miejscu AM nie sprzedałbym go za żadne pieniądze, no ale co ja janusz biznesu tam wiem. Gracze i tak robią co chcą.
Bernabeu2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 23 cze 2026, 9:43
emski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 23 cze 2026, 10:05
Ja mimo wszystko jeszcze ciut wyżej stawiam Hiszpanów i dla mnie Argentyna to faworyt nr 3. No ale nie odbieram im wysokich szans na obronienie tytułu. Zobaczymy.Bernabeu2 pisze: ↑22 cze 2026, 23:40Teraz Argentyna jest świetna, oni wygrali Copa America ze średnim Messim dwa lata temu, a swego czasu na taki triumf czekali +20 lat, więc może magii tutaj nie ma, ale jakości mnóstwo pod takie turniejowe granie, poza Francją nikogo wyżej bym nie miał na tym turnieju.
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 23 cze 2026, 11:10
Kuba199292
Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio