Grupa J: Argentyna, Algieria, Austria, Jordania - Strona 10

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3350

Grupa J: Argentyna, Algieria, Austria, Jordania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 cze 2026, 22:59

Duzo bym oddal zeby wejsc w glowe Messiego i dowiedziec sie jakie to uczucie byc pilkarskim geniuszem. Kusi mnie tez chwila w glowie Kamila Gali zeby poznac co znaczy szalenstwo ale obawiam sie ze z takiej podrozy juz sie nie wraca o zdrowych zmyslach.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2168

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 22 cze 2026, 23:01

Hmm... kogo?
Chlopaczek pisze:
22 cze 2026, 22:59
Kusi mnie tez chwila w glowie Kamila Gali

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 414

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 22 cze 2026, 23:04

venomik pisze:
22 cze 2026, 23:01
Hmm... kogo?
Takiego psychofana Realu, który ma chyba meltdown na Twitterze (regularnie je ma, dlatego jest znany).
Samuraj pisze:
22 cze 2026, 21:18
Ale orgazmów na tego Messiego, Cristiano i Portugalia jeszcze nie złożyli broni. Fajnie by było gdyby doszło do historycznego starcia na tym mundialu Portugalii z Argentyną i pewnie ostatniego starcia bezpośredniego CR7 z Messim.
Zasadniczo szczerze polecam niezaprzątanie sobie już tym porównaniem głowy. ;)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4425
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 cze 2026, 23:04

fillion pisze:
22 cze 2026, 22:53
Eyesmon pisze:
22 cze 2026, 21:53
Kocur fakt

A z ciekawości. Mastantuonto nie ma w kadrze na ten mundial?
Słabiutki sezon w Realu zaliczył i nie pojechał.
Ok za to widze pojechało pol AM :)

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 22 cze 2026, 23:06

Samuraj pisze:
22 cze 2026, 20:30
Wybacz, ale Austria to jest ogór, trochę lepiej zorganizowany, ale ogór.
No to tutaj się jednak zdecydowanie nie zgadzam. Dziwi mnie że tak ich lekceważysz biorąc pod uwagę parę ostatnich lat w ich wykonaniu.

To już nie jest Austria z czasów gdy obaj pisaliśmy na tam zwanym forum biz razem z pojke i spółką.

------------------------------------------

I wracając trochę na koniec do reprezentacji Argentyny to i tak uważam że na przestrzeni całej kariery Messi w reprezentacji częściej dostawał kłody pod nogi w postaci jakiegoś totalnego bałaganu niż projekt na który zasługiwał. Ideałem była Argentyna sprzed 20 lat z Mundialu. Potem nigdy nie dostał czegoś tak fajnego. Nawet wicemistrzostwo świata 2014 rodziło się w bólach bo na pierwsze mecze grupowe tej drużyny nie dało się patrzeć. Nawet ta obecna mistrzowska drużyna nie jest aż tak błyskotliwa jak drużyna Bielsy sprzed 20 lat.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 22 cze 2026, 23:08

Leszek pisze:
22 cze 2026, 23:06
I wracając trochę na koniec do reprezentacji Argentyny to i tak uważam że na przestrzeni całej kariery Messi w reprezentacji częściej dostawał kłody pod nogi w postaci jakiegoś totalnego bałaganu niż projekt na który zasługiwał. Ideałem była Argentyna sprzed 20 lat z Mundialu. Potem nigdy nie dostał czegoś tak fajnego. Nawet wicemistrzostwo świata 2014 rodziło się w bólach bo na pierwsze mecze grupowe tej drużyny nie dało się patrzeć. Nawet ta obecna mistrzowska drużyna nie jest aż tak błyskotliwa jak drużyna Bielsy sprzed 20 lat.
Pekermana, to była ekipa na finał, ta ekipa Bielsy miała top eliminacje żeby odpaść w grupie.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 213
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 22 cze 2026, 23:14

Hehe, widzę potężny Julian nie wytrzymał i zesrał się w mediach i gada o swoim pragnieniu odejścia z Atletico. Trwają mistrzostwa a chłop i tak nie wytrzymał. Co myślicie o takim zachowaniu ?

Na miejscu AM nie sprzedałbym go za żadne pieniądze, no ale co ja janusz biznesu tam wiem. Gracze i tak robią co chcą.

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 22 cze 2026, 23:19

Bernabeu2 pisze:
22 cze 2026, 23:08
Pekermana, to była ekipa na finał, ta ekipa Bielsy miała top eliminacje żeby odpaść w grupie.
Tak - przepraszam. Pomyliłem trenerów, ale chodziło mi właśnie oczywiście o Argentynę z MŚ 2006 czyli Pakermana.

Meritum jednak pozostaje dla mnie utrzymane. Potem Messi przez wiele tak nie dostał nawet namiastki takiej reprezentacji jak ta z MŚ 2006. Myślę że bilans wychodzi bardziej tak że więcej miał kłód pod nogi w kwestii siły reprezentacji Argentyny niż takich turbo teamów jak z 2006. Tym bardziej należy docenić że mimo to zrobił te historyczne staty na Mundialach.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 22 cze 2026, 23:40

Leszek pisze:
22 cze 2026, 23:19
Meritum jednak pozostaje dla mnie utrzymane. Potem Messi przez wiele tak nie dostał nawet namiastki takiej reprezentacji jak ta z MŚ 2006. Myślę że bilans wychodzi bardziej tak że więcej miał kłód pod nogi w kwestii siły reprezentacji Argentyny niż takich turbo teamów jak z 2006. Tym bardziej należy docenić że mimo to zrobił te historyczne staty na Mundialach.
Tam było kilka zmarnowanych imprez prime (Maradona w 2010 i MŚ 2018), były też finały w latach 2014-2016, gdzie Messi zanotował całe 0 bramek i 0 asyst i nie trafił jakichś karnych, były też pomyłki Higuaina i Niemcy, którzy powinni dostać czerwoną kartkę w pierwszej połowie finału. Teraz Argentyna jest świetna, oni wygrali Copa America ze średnim Messim dwa lata temu, a swego czasu na taki triumf czekali +20 lat, więc może magii tutaj nie ma, ale jakości mnóstwo pod takie turniejowe granie, poza Francją nikogo wyżej bym nie miał na tym turnieju.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 139

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 23 cze 2026, 0:00

W pracy tylko zerkałem, ale na gołe się załapałem, zwłaszcza 2 gol gdzie wydawało się już przeszarżował i stracił piłkę. Niesamowite, że jest chyba lepszy niż kiedyś, na stare lata dostał prawdziwym liderem. Nie wiem czy powinien wychodzić na Jordanię, zawsze jakieś ryzyko kontuzji niepotrzebne, a faza pucharowa dłuższa niż wcześniej.

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 23 cze 2026, 0:07

Leszek pisze:
22 cze 2026, 23:06
Samuraj pisze:
22 cze 2026, 20:30
Wybacz, ale Austria to jest ogór, trochę lepiej zorganizowany, ale ogór.
No to tutaj się jednak zdecydowanie nie zgadzam. Dziwi mnie że tak ich lekceważysz biorąc pod uwagę parę ostatnich lat w ich wykonaniu.
Ta Austria jest słaba przecież -_- Grupę eliminacyjną mieli cholernie słabą a w meczach towarzyskich ich największy sukces to pokonanie Korei Płd. a przegrali m.in z Serbami która przegrała m.in 0-3 z Republiką Zielonego Przylądka czy Meksykiem 1-5. Tam nie ma nawet żadnego wyróżniającego się piłkarza a największą gwiazdą jest grzejący ławę w Realu - Alaba. Nie wiem o jakiej Austrii Ty mówisz, oni na papierze są znacznie słabsi od Polski. Może sugerujesz się ostatnim Euro gdzie pokonując Polskę i Holandię w grupie, to awansowali z 1 miejsca by chwilę potem odpaść z turnieju. To jest solidna ekipa średniaków gdzie większość gra w Bundeslidze, ale to nie jest poważna ekipa. Stać ich na napsucie krwi przeciwnikom, bo mają całkiem przyzwoitą defensywę ale to tyle... Trochę ich przeceniasz.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 23 cze 2026, 0:54

Matrixxx pisze:
22 cze 2026, 23:14
Hehe, widzę potężny Julian nie wytrzymał i zesrał się w mediach i gada o swoim pragnieniu odejścia z Atletico. Trwają mistrzostwa a chłop i tak nie wytrzymał. Co myślicie o takim zachowaniu ?

Na miejscu AM nie sprzedałbym go za żadne pieniądze, no ale co ja janusz biznesu tam wiem. Gracze i tak robią co chcą.
Z jednej strony krzywa akcja, z drugiej strony było wiadomo, że Atletico stanie się dla niego zbyt małe, z trzeciej strony MŚ kończą się za miesiąc, teraz jest moment na dogadywanie tak dużych transferów, to trwa tygodniami przecież, z czwartej - zarobią na nim względem tego ile kosztował. Było dla mnie wiadomo, że Alvarez idzie tylko na chwilę do Atlantiko i nawet jak ma trafić do Barcelony to obrażony nie będę. Jeśli Atletico by poszło po bandzie też nie byłbym obrażony, no rozumiem obie strony.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 23 cze 2026, 9:43

Mógł przed turniejem powiedzieć, że chce zmienić klub i w trakcie trwania Mundialu nie będzie odpowiadał na pytania z tym związane, zostawia to w rękach agentów itp. itd.
Aczkolwiek i tak przynajmniej tyle dobrze, żeodpalił się w trakcie trwania (nieciekawej i łatwej dla Argentyńczyków) grupy, a nie np. już w fazie pucharowej.

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 23 cze 2026, 10:05

Bernabeu2 pisze:
22 cze 2026, 23:40
Teraz Argentyna jest świetna, oni wygrali Copa America ze średnim Messim dwa lata temu, a swego czasu na taki triumf czekali +20 lat, więc może magii tutaj nie ma, ale jakości mnóstwo pod takie turniejowe granie, poza Francją nikogo wyżej bym nie miał na tym turnieju.
Ja mimo wszystko jeszcze ciut wyżej stawiam Hiszpanów i dla mnie Argentyna to faworyt nr 3. No ale nie odbieram im wysokich szans na obronienie tytułu. Zobaczymy.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 134
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 23 cze 2026, 11:10

Algieria z Austrią na remis w ostatniej kolejce i i to 3 miejsce dałoby awans do 1/16.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”