Ogólna dyskusja o polityce - Strona 10

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 22 maja 2006, 0:03

robur pisze: protesty były (i będą Cool ) przeciwko Giertychowi i temu, że jest ministrem w ogóle... uważamy (jestem studentem i nie przepadam za panem Romanem, więc piszę w 1 osobie liczby mnogiej), że człowiek o takich poglądach nie powinien pełnić żadnych funkcji w państwie...
co z tego, że nie ruszy studentów obecnych, jeśli przez swoje decyzje/reformy może wyprać mózgi obecnym uczniom, którzy studentam za jakiś czas się staną... widziałem kilka razy Młodzież Wszechpolską w akcji (choćby w Krakowie) i twierdzę, że honorowy prezes MW (czyli Giertych) powinien zniknąć z polityki... ale to tylko moje skromne zdanie.

Niech koledzy studenci wezmą się lepiej za książki bo prymitywnymi demonstracjami nic nie wskurają.
Szczególnie jak wygłaszają na nich takie inteligentne hasła jak "Romku do domu" bądź "Spieprzaj Dziadu". Naprawdę bardzo mądre manifestowanie swoich poglądów. Pogratulować fantazji.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 22 maja 2006, 0:10

Marco Van Basten pisze:Szczególnie jak wygłaszają na nich takie inteligentne hasła jak "Romku do domu" bądź "Spieprzaj Dziadu".
"Spieprzaj dziadu" po raz pierwszy użył nasz obecny prezydent, kiedy jeszcze był prezydentem Warszawy :D

nawet jeśli demonstracje nic nie zmienią to pokażą chociaż, że nie wszyscy w Polsce akceptują pana Romana...

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 22 maja 2006, 0:13

robur pisze:"Spieprzaj dziadu" po raz pierwszy użył nasz obecny prezydent, kiedy jeszcze był prezydentem Warszawy Very Happy
Tyle to ja wiem, ale nie jest to zbyt wyrafinowany zwrot, a na domiar złego używają go ludzie podobno inteligentni czyli studenci.
nawet jeśli demonstracje nic nie zmienią to pokażą chociaż, że nie wszyscy w Polsce akceptują pana Romana...
Romek zapytany o demonstracje głośno sie zaśmiał :) To znaczy, że muszą go one bardzo obchodzić i wszystkich w koło tak samo.

A tak wogóle to temat Romak ostatnio zaczyna być coraz mniej popularny. Teraz nasz wspaniały rząd zajmuje się słynną pożyczką moskiewską.
To chyba tak dla odwrócenia uwagi od rzeczywistych problemów pańśtwa.

Awatar użytkownika
herr_braun
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herr_braun » 24 maja 2006, 22:53

Omg, panowie troche spokojnego i trzeźwego spojrzenia wam brakuje (mówię do części ofc). Za dużo paniki i protestów przewija się przez kraj. Ja rozumiem, 3 miechy temu kiedy był kompletny chaos, nic się nie działo, miech temu kiedy quasi pakt stabilzacyjny okazał się farsą. Ale teraz? Jest koalicja. Nie idealna na pewno, ale dziwię się odwąznym ocenom niektórych z was, zważywszy na fakt, że rząd naprawde w końcu wziął się do roboty czego syndromy można już odebrać, a czego efekty zobaczymy wkrótce (mam nadzieje). Mamy ministra rolnictwa buraka? Fakt, ale nie to jest najwazniejsze, mieliśmy już kupę buraków, którzy oprócz bycia nimi nic nie zrobili. Ten mam nadzieje zrobi. Nasza koalicja gospodarki nie uzdrowi, nie ma co się łudzic. Ale powyjaśnia różne afery w skutek których odpływały i będą odpływać, jesli się z tym porządku nie zrobi, ogromne ilości kasy, czego nie załata nawet najlepszy system podatkowy. Licze też, i oceniam to na realne, poprawę w szkolnictwie i służbie zdrowie i przed wszystkim w sądownictwie i policji. To ten rząd jest w stanie zrobić, nie ma co do tego wątpliowści, podobnie jakdo tego, że są to sprawy wazne i naglące.

Awatar użytkownika
wiselkakrakow
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiselkakrakow » 25 maja 2006, 14:49

Ja może powróce tutaj do wątku tematu, i ustosunkuje się do tego okresu co minął od czasu wyborów parlamentarnych jak i przezydenckich. Jak widać koalicja powstała z Samoobroną i LPR, czy to źle? zależy jak dla kogo. W naszym społeczeństwie widac spory podział gdzie z jednej strony są ludzie aktywni zaowdowo, kreatywni, studenci, młodzież, i ludzie biznesu, a z drógiej starsze pokolenie z pozostałymi ludźmi. Ten podział widac. Jednak wina jest tak jak i ze strony PO jak i ze strony PiS-które namieszało sporo i jak już sie na cos decydowali to na drógi dzień decyzje tę stawiali na przegraną.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Do więzienia za nagrywarkę CD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 10 cze 2006, 12:19

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=11c13

Ehhh ta IV RP .... Czyli nawet zdjęć z aparatu nie moge nagrać i dać komuś bo będzie to nie legalne .... Mam nadzieje ze jedak to nie przejdzie ....

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 10 cze 2006, 12:21

Przeciez to absurd! To jak mam zwykly plik Word dac komus kto nie ma internetu? Ale poslowie pomysly maja... :/ To kurde troszke by ktos posiedzial w mojej rodzinie- przy kompie CDRW i DVDRW :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 cze 2006, 12:31

ja proponuje zakazu sprzedazy noży :lol:

[chyba wiecie o co mi chodzi :wink: ]

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 cze 2006, 12:34

I kwiatów :wink:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 cze 2006, 12:44

No coraz większa Białoruś sie robi. Dobrze Niesiołowski powiedział....

Zapraszam wyborców "Prawa" i "Sprawiedliwości" do dyskusji w tym temacie. :evil: Zgroza i Żenada :!: Jesli ten przepis wejdzie w życie to bedzie to porażka i początek końca wolnej i normalnej Polski :? Może i dobrze, bedzie łatwiej wyjechac do normalnego kraju.

"Z ziemi Polskiej do Polski.... :lol: " .. Prezesunio 8)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 cze 2006, 12:52

Ciekawe jakie jeszcze ograniczenia maja wprowadzic :lol: To po co sa nagrywarki w sklepach jak nie mozna bedzie ich kupowac :?: Chyba ten pomysl nie przejdzie, bo przeciez nie kazdy ma nagrywarke zeby kopiowac nielegalnie oprogramowanie... Sprzet jak kazdy inny ale wg naszych wladcow ( :lol: ) chyba nie. No zobaczymy co to bedzie, ale walka z oprogramowaniem nielegalnym trwa przeciez juz od dawna. U mnie chodza np i sprawdzaja czy ktos w domu nie ma nieegalnych plytek :lol: Pytaja sie czy kompa masz a jak im sie powie ze nie to daja spokoj i ida dalej ;) Ale z tymi nagrywarkami to juz przesada. Moze wogole zabronic uzywania kompow :?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 cze 2006, 13:04

To nie przejdzie co wy, ludzie PiSu i tym podobni maja swoj swiat :lol: .

Jak można zakazać produkowania Nagrywarek ?? albo ich posiadania ? :lol: cofamy sie do dyskietek :?: :lol: hehe Dobry ten PiS 8) Potrafi rozśmieszyc

FORZA KOALICJA :!: :twisted: Do boju ,do boju......

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 10 cze 2006, 13:07

Ludzie przecież to jest idiotyzm w pełnym tego słowa znaczeniu :/ Zaniedługo nie będzie można mieć też internetu, bo to się będzie odrazu równało z piractwem. Co to się dzieje w tym kraju:/ Tak to jest jak się do władzy dopuszcza ludzi takich jak Kaczyński. Gratulacje dla tych co głosowali na PiS. Ciekawe czy spodziewali się takich absurdów. Mam nadzieję, że ta ustawa nie wejdzie w życie. Niech się wezmą za łapanie morderców i innych zbrodniarzy, a nie będą tylko zapychać więzienia zwykłymi ludźmi którzy posiadają nagrywrkę. Może będą tworzyć specjalne więzienia dla takich ludz :lol:

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 10 cze 2006, 13:11

Martinho pisze:U mnie chodza np i sprawdzaja czy ktos w domu nie ma nieegalnych plytek Laughing Pytaja sie czy kompa masz a jak im sie powie ze nie to daja spokoj i ida dalej
A gdzie mieszkasz? :P
Tak jak w artykule jest napisane- poslom tez laptopy trzeba skonfiskowac... glupota na skale nie kraju, ale swiata.. gdzie ktos o trakim czyms slyszal? :/ Popieram przedmowce- do wiezienia powinni mordercow i gwalcicieli pakowac, a nie zywklych ludzi.. :/ zakaza takze sprzedarzy plyt i wogole :/

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 10 cze 2006, 14:26

:lol: Śmiech na sali. Może jeszcze zabronią sprzedawania skanerów, bo przecież można zeskanować gazete i komuś ją dać :lol: .
Fakt że główną przyczyną piractwa są nagrywarki, ale bez przesady.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”