Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
payaso
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: payaso » 07 lut 2006, 11:34

dzisiaj mecze pólfinałowe

Moje typy:

Nigeria WKS 0:1 (bramka zdobyta w ostatnich sekundach dogrywki :D )
Egipt Senegal 2:1 (tu wszystkie bramki padną w regulaminowych 90 min :) )

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 lut 2006, 18:11

A jednak WKS w finale. Sam mecz półfinałowy nie stał na najwyższym poziomie i jestem lekko rozczarowany, jednka w przekroju całego turnieju to właśnie Słonie zasłużyły sobie na grę w wielkim finale. Mam nadzieje, że piątek zagrają z Egiptem :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 lut 2006, 18:18

payaso pisze:Nigeria WKS 0:1 (bramka zdobyta w ostatnich sekundach dogrywki
No wynik odgadłeś, ale minutę meczu nie za bardzo :roll:

Oglądałem drugą połowę meczu i muszę powiedzieć, że jestem rozczarowany postawą Nigeryjczyków :shock: zawsze myślałem, że pokazują większy poziom, a tu co? WKS rządziło i dzieliło na boisku jak tylko chcieli. Martins, Makinwa, Okocha czy Kanu zagrali padake i nic nie pokazali za to WKS pokazali bardzo mądrą piłkę. Ładnie grała gwiazda Słoni czyli Drogda, który swój występ uchonorował bramką. Wykorzystał sytuację sam na sam i strzelił 'siatę' bramkarzowi. Może nie była urodziwa, ale za to jak ważna. Ciekawiła mnie też forma Nigeryjczyków bo pod koniec meczu nie mieli siły walczyć o piłkę, a jak już ją mieli to chaotycznie wrzucali ją w pole karne na zasadzie 'może się uda'.

WKS w pełni zasłużyło na finał i na nich będę liczył. Karceni przez media ogrywają pokolei każdą drużynę i to mi się podoba bo chłopaki są zgrani.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 07 lut 2006, 18:20

duch99 pisze:A jednak WKS w finale. Sam mecz półfinałowy nie stał na najwyższym poziomie
Mało powiedziane. Dla mnie ten mecz to dno totalne :shock: Jeśli tak WKS i inne drużyny afrykańskie zamierzają grać na Mundialu, to ja dziękuję, postoję. Ten mecz pokazał jak Afryka jest daleko za Europą...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 07 lut 2006, 19:20

Tomusmc pisze:Oglądałem drugą połowę meczu i muszę powiedzieć, że jestem rozczarowany postawą Nigeryjczyków
A ja nie ogladalem wcale bo zapominalem :oops:
Czasami sie zdarza. Nie stracilem chyba zbyt wiele bo podobno Nigeria zagrala fatalnie, jak na nich. Tak wiec WKS w finale po golu Didiera Drogby.
W momencie pisania tego postu Egipt remisuje z Senegalem 1:1. Wyrownane spotkanie w ktorym gospogarze robia wszystko zeby nie zawiesc swoich fanow.
Oj bujcie sie, bujcie Argentyno i Holandio wielkiej drorzyny WKS na Mistrzostwach Swiata. :twisted: . W grupie "C" zagra jeszcze z nimi nasz rywal w elim. do ME. Serbia. To moze byc wielki rok malo znanego kraju afrykanskiego.

Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 07 lut 2006, 19:43

Jeeeeeeest ! ! ! Egipt-Senegal 2-1 ! ! ! Może obejdzie się bez dogrywki i karnych...
Mohammed Aboutrika wrzuca w pole karne, a bramkę głową strzelił Amr Zaki. Ciekawe co na to Mido? Co robili obrońcy Senegalu...

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 07 lut 2006, 19:58

Egipt...Gospodarz z najłatwiejszą drabinką w historii PNA awansował do finału. W finale zwycięstwa życzę Wybrzeżu Kości Słoniowej, zdecydowanie lepszemu mimo wszystko zespołowi. Nie zapominajmy jednak o meczu z fazy grupowej, czyli duszeniu słoni (1:3). Zemsta będzie słodka...

Mój typ:
WKS-Egipt 3:1 (a, tak na odwrót!).

PS danon=> avatar na czasie :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2006, 20:08

Ale znakomity mecz [pod względem emocji] Mecz rozpoczął się od ataków Senegalu. Mieli kilka dobrych okazji do strzelenia gola, ale nadziali się na kontrę, przy której w polu karnym Senegalu Mendy zachował sie jak idiota i w niegroźnej sytuacji celowo zagrał ręka. Rzut karny na raty wykorzystał A. Hassan. [sędzia nakazał powtórke]
Po pierwszej połowie Egipt prowadizł 1:0, choć to Senegal pozostawił po sobie lepsze wrazenie.
W drugiej połowie obie ekipy zaczęły w miarę spokojnie. Lekką przewage miał Egipt, co jakis czas groźnie atakował. Az poszła kontra :lol: i Mamadou Niang po dosyć niespodziewanym dośrodkowaniu, kapitalnym strzałem głową wyrówanał [też dość nieoczekiwanie] 1:1 :!:
Zaczęły się prawdziwe emocje - było jeszcze ponad 30 minut do końca, publiczność szalała - druzyny walczyły, aż doszło do 80 minuty i trener Egiptu postanowił przeciętnego w tym meczu H. Mido. Ten się tak wk***, że prawie przyłożył trenerowi - publiczności się to nie podobało - gwizdy etc. etc. Za Mido wszedł Zaki, który po minucie strzelił na 2:1 :shock:
Stadion oszalał a najbradziej trener [w końcu wyszło na jego :D]
Mido nie powinien grać w finale IMHO, za to że zachował sie jak idiota.
W końcówce meczu Egipt przycisnął niemiłosiernie - powinni strzelić jeszcze kilka bramek :wink: ale się nie udało, pomylił się sędzia natomiast, bo powinien być karny dla Senegalu, ale karnego nie ma = wszyscy się ciesza a ja najbardziej bo postawiłem na wygraną Egiptu :P

Awatar użytkownika
payaso
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: payaso » 07 lut 2006, 20:46

A jednak moje typy sie sprawdzily
No wynik odgadłeś, ale minutę meczu nie za bardzo :roll:
No niestety rozbieżność minuty podanej przeze mnie a w ktorej padl gol jest bardzo duza :oops:

Bardzo ciekawy finał WKS-Egipt

Mój typ:
WKS-Egipt 1:1 5:4 w karnycch

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 lut 2006, 20:57

Drugi półfinał o niebo lepszy i pod względem piłkarskim i pod względem dramaturgii. Bardzo dobrze się stało, że gospodarze zagrają w finale bo to zawsze dodatkowy smaczek :D

Zachowanie Mido było naprawdę poniżej krytyki, widać "gwiazdor" nie mógł się pogodzić, że trener zrobił mu coś takiego. Jak dla mnie to powinni wysłać go do domu.

fieldy pisze:wszyscy się ciesza a ja najbardziej bo postawiłem na wygraną Egiptu

Ja też :P

Awatar użytkownika
Erwin
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erwin » 08 lut 2006, 0:46

Chyba, ciekawe pytanie...
Polska- "jestem" POLAKIEM
Niemcy- "jestem" NIEMCEM
Nigeria- "jestem" NIGERYJCZYKIEM
Wybrzeże Kości Słoniowej- ??????????

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 08 lut 2006, 4:35

Obywatelem (mieszkańcem) Wybrzeża Kości Słoniowej :P (źródło: Football Manager :wink: )

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 lut 2006, 12:16

Erwin pisze:Chyba, ciekawe pytanie...
Polska- "jestem" POLAKIEM
Niemcy- "jestem" NIEMCEM
Nigeria- "jestem" NIGERYJCZYKIEM
Wybrzeże Kości Słoniowej- ??????????
Tez sie nad tym zastanawialem i chociaz ze nie ma to nic wspolnego z tematem, odpowiedz jest (bedzie za pare dni) jedna:
Nigeria- "jestem" NIGERYJCZYKIEM"
Wybrzeże Kości Słoniowej- "jestem Mistrzem Afryki" :wink:
Co do finalu, w ktorym zagra Egipt z WKS nie mam zabardzo nic do powiedzenia. Dobrze ze jeden z moich faworytow doszedl do finalu. Na Egipt nie liczylem, ale zawsze kazdy gospodarz turnieju dochodzi daleko.
Francia 98-Francia mistrzem
Korea-Japonia 02-Korea w 1/2
Portugal 04- Portugalia wicemistrz.

To sa tylko jedne z ostatnich, ale w calech historii pilki noznej gospodarz trunieju zachodzi daleko, ale sa wyjatki.
fieldy pisze:Ale znakomity mecz [pod względem emocji] Mecz rozpoczął się od ataków Senegalu
... i tak tez sie skonczyl. Senegal pokazal ze jest dobra druzyna ktora liczy sie w Afryce i dojscie do 1/2 to tez jest sukces.

Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 08 lut 2006, 12:38

snake pisze:Na Egipt nie liczylem, ale zawsze kazdy gospodarz turnieju dochodzi daleko.
Francia 98-Francia mistrzem
Korea-Japonia 02-Korea w 1/2
Portugal 04- Portugalia wicemistrz.
Egipt 06- wicemistrz :wink:
tak to będzie , ponieważ WKS ze swoim pogromcą rywali Drogbą nie da sobie wydrzec zwycięstwa... zobaczymy co WKS pokaże na mistrzstwach w Niemczech...
Widzieloście jak Łazarek z WP pojechał po Mido...
zapraszam do lektury warto :wink:

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 08 lut 2006, 12:49

Łazarek na WP pisze: To mały zajšczek, któremu się w główce popieprzyło i ma wrażenie, że jest królem puszczy. Zachował się okropnie wobec swojego trenera. Egipt nie zasłużył, ale cieszę się z jego awansu, tylko dlatego, że zwycięskš bramkę zdobył zawodnik, który zmienił tš gwiazdeczkę. Wczorajszš grę Ahmeda mógłbym porównać do... bzykania słoni. Wielki szum, kurzu dużo, a owoc za dwa lata... . Uœciœlajšc, chłopaczek robi wokół siebie dużo zamieszania, z którego niewiele wynika. I taka jest prawda o 'wielkim' Mido"

O, w mordę... Ma gadane człowiek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”