Bayern München - Real Madrid - Strona 10

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 21 lut 2007, 18:50

rkoeman pisze:za to mowienie caly mecz do pilkarza druzyny przeciwnej 'puto barca' jest juz w porzadku...
Van Bommel Ci tak powiedzial? Czy wyczytales to z ruchu ust? A moze ktos sie przyznal?
Ok, przyjmijmy, ze wolali do niego "puto barca" - zazdroszcze Ci, ze kibicujesz jedynej druzynie swiata, ktorej zawodnicy nie "rozmawiaja" z przeciwnikami na boisku :lol:
rkoeman pisze: za to spiewanie przez caly mecz bardzo chamskiej piosenki przez sektor kibicow ultras sur tez jest ok...
A to juz w ogole kosmos. Kibice na 99% stadionow przeklinaja na pilkarzy i ich wyzywaja. To normalne. A z kolei za prowokowanie publicznosci przez zawodnikow widzialem juz kartki. Niestety w zyciu pilkarza jest kilka nieudogodnien a jednym z nich jest cierpliwosc i umiejetnosc olania tego, co wola do niego publicznosc.

rkoeman pisze:wielu kiibocw realu usprawiedliwilo zachowanie zidane'a w finale mundialu. w takim razie licze ze ci sami usprawiedliwia zachowanie bommela ktore bylo nie dosc ze inne to bardziej uzasadnione jako ze sluychac co spiewaja trybuny (nie pisalem konkretnie o tobie drogi szefie wszystkich szefow - bo nie wiem jaki miales stosunek do tego co zrobil zidane)
Ja tez go usprawiedliwialem. Ale to bylo zaraz po meczu bardziej pod wplywem emocji i rozgoryczenia (frustracji - speszyl for ju). Z perspektywy czasu wiadomo, ze jedynym slusznym stwierdzenim jest zdanie, ze w takich sytuacjach wina lezy po obu stronach. No ale Ty usprawiedliwiasz plujacego Eto'o wiec co tam jeden gest Kozakiewicza.

Ebi pisze:Cierkawe co byś gadał jeśli van Bommel pokazałby to samo tylko w meczu ligowym przeciwko Realowi? Poza tym Bundesliga to także część eurpejskiego futbolu, część UEFY, ale jak widac tam wolno wszystko pokazywać. Gratuluję rozsądku.
Ty naprawde nie umiesz czytac ze zrozumiem. Przyczepiles sie do mojego zdania, w ktorym pisalem o tej sytuacji w odniesieniu do LM jako etykietki UEFA. Sam fakt slusznosci tego gestu chyba nie byl tam poruszany? Przeczytaj, przeliteruj, a pozniej staraj sie blysnac, źom.

vakabayashi pisze:Jarzinho no pan Mirosław lubi zmieniać swoich faworytów obecnie na topie jest Barcelona więc kibicuje Barcelonie.
Raczej nie bardzo, ale co tam.
rkoeman pisze:zauwazmy np ze zidane nikogo nie przeprosil. a bomnel tak.
Zidane nie zaatakowal publicznosci chyba. Gdybys mi wyzwal rodzine i za to dostalbys tez bym Cie nie przeprosil, wybacz.
A van Bommel przeprosil Raula i Rvn - watpie czy to oni go "prowokowali". Szczerze watpie.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 21 lut 2007, 18:54

ale ja pisalem zawse ze byl to wstyd i powinni zajac sie boixosami. i tak sie stalo z czego jestem dumny. ba, bylem za surowym ukaraniem ich. widze ze wiesz lepiej
po pierwsze to nie mam zamiaru szukac wszystkich twoich opinii na forum. Po drugie to inna sprawa jest zachowanie ludzi na stadionie, a inna zawodnikow. Jak zawsze twierdzi Z.Boniek kibic idzie na stadion, aby odreagowac emocje i musi sobie pokrzyczec i poprzeklinac :D A po trzecie przypomnij sobie slowa Eto'o odnoszace sie do Królewskich po zdobyciu mistrzostwa w sezonie 2004/2005 ....one tez byly usprawiedliwione, a moze kolega zdecydowanie " bylem za surowym ukaraniem" Czy to tez napawalo Cie duma?
Skoro poruszylismy temat kibicow, to mam dosc ogladajac mecze tych azjatyckich piknikow, ktorzy wylacznie zajmuja sie robieniem zdjec "idiotenkamera", a stadion przypomina opere lub teatr. Jedynie dzieki ultras sur i orgullo vikingo jako tako jest jakis doping. Jak sie to porowna z sytuacja z przed kilku lat ..... a po co sie denerwowac :oops:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lut 2007, 19:03

Krzysztof Jarzyna pisze:Raczej nie bardzo, ale co tam.

Nie moge Cie zrozumiec, Cyfre mam od trzech lat i zawsze pamietam Mirka jako zwolennika Realu, nigdy nie słyszałem o nim jako kibicu Barcelony.
Krzysztof Jarzyna pisze:Zidane nie zaatakowal publicznosci chyba. Gdybys mi wyzwal rodzine i za to dostalbys tez bym Cie nie przeprosil, wybacz.
A van Bommel przeprosil Raula i Rvn - watpie czy to oni go "prowokowali". Szczerze watpie.

Sam wchodzisz w temat... Kilkakrotnie pisałem, ze to co mu powiedział MAtrix to jest jakas obelga, za ktora normalnie skazuje sie na śmierć. Zidane cos wspominal, ze orazil jego rodizne itp. On chyba nikogo nie śłuchał grajac kilkanascie lat. Gorsze rzeczy słyszałem i nikt tak nie reagował, co go tak bardzo urazilo... Ciekawe co mu powiedizał tez kolo z Arabii Saudyjskiej. Moze przypomial mu o jego narodowsci, z ktora niedawno zrobił świetny cyrk. Szkoda, ze po kilkunasu latach.

Inna sprawa to był gest w strone kibicow, ktorzy dostaja cos podobnego od trenera, wiec w czym tkwi problem. Skoro Realu trener moze to i zawodnicy przeciwnikow moga.

EOT

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 21 lut 2007, 19:07

Jarzinho :lol: a skad wiesz komu fabio pokazal srodkowy palec :D Moze Cassano siedzacemu na trybunach :D

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lut 2007, 19:07

bo jak wiadomo nie mozna kibicowac bez zachowan jak us...

nie wiem czy wiesz ale mozliwy jest zloty srodek. ale najpierw trzeba sie pozbyc ekstremistow i zaczac inaczej to planowac. oczywiscie nikt tam nie bedzie skakal przez 70 minut tylem do murawy, stal pod torwarem w imie zle pojetej lojalnosci, albo spiewal ze cadiz jest mistrzem polski

krzystofie j - marca publikowala wypowiedz bommela a co us krzyczeli na trubynach bylo slychac podczas transmisji

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 21 lut 2007, 19:12

widzisz rkumus masz tak mgliste pojecie o kibicowaniu, ze od razu wszyskich zaliczasz do ultrasow :) Sam w ocenach wpadasz w skrajnosci. Przeciez kilka lat wstecz cale Santiago nie skladalo sie z 2 podanych grup a doping byl fantastyczny. Niestety za sprawa wladz obecnie proporcje zostaly zachwiane i wiekszosc stanowia kibice wg. twojego idealu. Najlepszy kibic to siedzacy cicho aby kolega mogl przez TV uslyszec, co krzycza ultras sur na van Bommela, wcinajacy popcorn i pijacy coca cole. A juz idealem jest piekna azjatka zainteresowana bardziej zrobieniem zdjecia Beckhamowi niz meczem i wynikiem.

Ty chcesz zrobic z pilka i kibicowaniem to co zrobiono z amatorskim boksem. Aby bylo bezpiecznie wprowadzono kaski, megawielkie i megamiekkie rekawice, nowy jawny sposob punktowania i ....... nikt juz sie tym nie interesuje i nie chce ogladac. Kibic idzie na mecz, aby przezywac widowiski i wyladowac swoje emocje w sposob nieagresywny. Chyba lepiej, aby krzyczal puta ..... niz mialby ja ci nasi neandertalczycy nap.... sie sztachetami i innym sprzetem
Ostatnio zmieniony 21 lut 2007, 19:15 przez assurbanipal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lut 2007, 19:12

assurbanipal pisze:Jarzinho a skad wiesz komu fabio pokazal srodkowy palec Moze Cassano siedzacemu na trybunach

Mark oficjalnie stwierdzil, ze gest Kozakiewicza był skierowny w strone kibicow Realu.

Cassano chyba wtedy nie było na trybunach :lol:

Dobra koncze bezsesnowna rozmowe. Jedydnie co chce podkresli to fakt, ze kara jaka moze spotkac Holendra to jedynie ze strony Bawarczyków. W zadnym razie nie ze strony UEFA...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 lut 2007, 19:15

Jarzinho pisze:Mark oficjalnie stwierdzil, ze gest Kozakiewicza był skierowny w strone kibicow Realu.
:o przecież on mówił, że nic ma nic do kibiców Realu tylko do niektórych zawodników Realu i to do nich był skierowany ten gest

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 21 lut 2007, 19:18

Jarzinho pisze:Nie moge Cie zrozumiec, Cyfre mam od trzech lat i zawsze pamietam Mirka jako zwolennika Realu, nigdy nie słyszałem o nim jako kibicu Barcelony.
:?
Przeczytaj jeszcze raz wypowiedz vakabayashiego, a pozniej to co napisalem i wydedukuj o co mi chodzilo :> Komu wg mnie kibicuje Trzeciak? :> Abstrahujac oczywiscie od znaczenia tego odkrycia...
Jarzinho pisze:Sam wchodzisz w temat... Kilkakrotnie pisałem, ze to co mu powiedział MAtrix to jest jakas obelga, za ktora normalnie skazuje sie na śmierć. Zidane cos wspominal, ze orazil jego rodizne itp. On chyba nikogo nie śłuchał grajac kilkanascie lat. Gorsze rzeczy słyszałem i nikt tak nie reagował, co go tak bardzo urazilo...
Nie zrozumialem Cie. Powaznie.
Jarzinho pisze:Inna sprawa to był gest w strone kibicow, ktorzy dostaja cos podobnego od trenera, wiec w czym tkwi problem. Skoro Realu trener moze to i zawodnicy przeciwnikow moga.
:angry2:
Nie ogarniam. Wybacz.
Capello za swoj gest jest skonczony. No chyba, ze zacznie wygrywac, to mu wybacza. Poza tym "swoj" (uogolniajac) i "wrog" - widzisz roznice?
krzystofie j - marca publikowala wypowiedz bommela a co us krzyczeli na trubynach bylo slychac podczas transmisji
Hiszpanskiego nie znam prawie w ogole, wiec dlatego pytalem. Co za tym idzie - nie slyszalem tez co spiewaly trybuny - chociaz tu jak juz pisalem - srednio mnie interesuje, bo wg mnie kibice moga robic co chca z zawodnikami druzyny przeciwnej pod warunkiem ze ograniczaja sie do atakow werbalnych.
A do wypowiedzi zawodnikow zawsze podchodze z pewnym dystansem, bo przyjmijmy hipotetycznie, ze nikt go nie wyzywal na boisku to ten gest bylby usprawiedliwiony tylko w Monachium i Barcelonie. A tak to zawsze jest sie ofiara, lepsze to niz cham.

Co do kibicowania to raczej nie popieram zamieniania stadionow w opery czy muzea.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lut 2007, 19:25

a ja nie popieram polskiego podejcia do kibicowanie - liga najlepszych opraw, ciagly ryk zamiast skupic sie na meczu, etc, etc

w hiszpanii potrafi wspaniale dopingowac i to czynia. na stadionie realu ostanimi czasy nie ale kibice tez sa zmeczeni psychicznie. us trzeba sie zajac z innego powodu - juz jedna kara w zawieszeniu jest, juz dali popis na wyjezdzie z villarreal. glupio ponosic kare przez grupke kretynow

laporta poradzil sobie z kretynami - widac mozna

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 21 lut 2007, 19:52

rkoeman
no i co jest na trybkach Camp Nou ????? MEGAPIKNICK, ot i efekt.

Stadiony pełne rozśpiewanych fanatyków, kozackich opraw, płonących rac, skaczących kilkudziesięciu tysięcy ludzi przechodzą do lamusa, zbliża się dla nich armagedon, bo przecież piłka już nie tylko ma być dla wybranych klubów, ale coraz częściej również dla ciuli obwieszonych aparatami, z pełnymi kabzy kieszeniami, i gadżetami typu popcorn & coca cola.
Rzygać się chce, bo to juz nie mecz piłkarski tylko dobrze podany produkt marketingowy dla tych wymienionych wybrańców - potencjalnie najlepszych klientów/nabywców master card; play station; nutelli etc., aż żal dupę ściska

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lut 2007, 20:04

piknik? :lol:

ciekawe. jak bardzo brak dachu, mity polskich kibicow moga namieszac w glowach

pojdz prosze na mecz barcelony. zobacz tych piknikow. zobacz halas, piosenki przez 90 minut u natezenie dzwiekow ze nie slychac wlasnych mysli

oczywiscie nie w meczach typu barca - levante bo skakanie od czapy przez 90 minut moze bawic ale osoby inne psychicznie

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lut 2007, 20:19

Krzysztof Jarzyna pisze:Przeczytaj jeszcze raz wypowiedz vakabayashiego, a pozniej to co napisalem i wydedukuj o co mi chodzilo Komu wg mnie kibicuje Trzeciak? Abstrahujac oczywiscie od znaczenia tego odkrycia...

Pisałes cos o ironii, mniemam, ze dotyczyła ona zdania vakabayashiego(sorry jesli sie pomyliłem). Ja jej nie nie odnalazłem, nadal... Co wazne w kolejnym posice ten sam uzytkownik podkreslil to samo, poraz kolejny bez ironii. To jest zdanie twierdzace, tam brakuje jakiejkowliek ironii.
Krzysztof Jarzyna pisze:Nie zrozumialem Cie. Powaznie.
Mam to samo w kwesti twojej osoby.
Krzysztof Jarzyna pisze:Nie ogarniam. Wybacz.
Capello za swoj gest jest skonczony. No chyba, ze zacznie wygrywac, to mu wybacza. Poza tym "swoj" (uogolniajac) i "wrog" - widzisz roznice?

Skonczony, a wyrok nastapi :?: Kiedy. Mysle, ze byc moze u kibicow sobie nagrzebał, ale zarzad poraz kolejny pokazał, ze kibice Realu nie sa tak powanie traktowani jak kiedys.
Akarin pisze: przecież on mówił, że nic ma nic do kibiców Realu tylko do niektórych zawodników Realu i to do nich był skierowany ten gest

Wiec przynajmniej jedna kwestie mam zakonczona.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 21 lut 2007, 20:27

Mundialito zbyt pesymistycznie podchodzisz do tego. Ok problem pikników moze i by sie pojawił ale nie sadze ze akurat na meczach Realu czy Barcelony gdzie znnaaaaczna część kibiców to socios mająca o wiele więcej wspólnego z klubem aniezlei przeciętny azjata z aparatem

Mundialito pisze:zbliża się dla nich armagedon, bo przecież piłka już nie tylko ma być dla wybranych klubów, ale coraz częściej również dla ciuli obwieszonych aparatami, z pełnymi kabzy kieszeniami, i gadżetami typu popcorn & coca cola.

wybrane klubu chodzi pewne Ci o krytyke Ligi Mistrzów i nie dawanie miejsca w niej z urzedu np. klubom polskim. ja sie z obecna formuła zgadzam nawiasem mówiąc.