Cristiano Ronaldo - Strona 10

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2160
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sie 2005, 11:53

mlody_10 pisze:Szczerze mówiąc nie przepadam za nim i jego zwodami. Fakt, że czasem umie świetnie zmylić przeciwnika, ale jego zwody przeważnie są mało efektywne, macha tymi nogami nad piłką, a mało z tego wychodzi. Takie jest moje zdanie nie urażając nikogo Razz Razz, wole innych zawodników.

Ważne, że są efektowne ;)
A tak serio - czasem Cris naprawdę przesadza z tymi swoimi zwodami, ale cóż... Taki ma już styl. I ja go za to chwalę. Jest w takim wieku, że jego wyszkolenie techniczne jeszcze nie stoi na najwyższym poziomie. Będzie się jeszcze rozwijał i wierzę, że kiedyś osiągnie tak fenomenalną technikę jak np. Zizou :)

Awatar użytkownika
RTS
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RTS » 16 sie 2005, 11:57

futbolowa pisze:A tak serio - czasem Cris naprawdę przesadza z tymi swoimi zwodami
taki został juz stworzony
futbolowa pisze:Jest w takim wieku, że jego wyszkolenie techniczne jeszcze nie stoi na najwyższym poziomie
oj stoji stoji ...
futbolowa pisze:Będzie się jeszcze rozwijał i wierzę, że kiedyś osiągnie tak fenomenalną technikę jak np. Zizou
już dawno go przescignoł ...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sie 2005, 12:02

RTS pisze:taki został juz stworzony
Pewnie. I ja go lubię właśnie takego jakim jest stworzony ;)

RTS pisze:już dawno go przescignoł ...
Oj, grubo się mylisz. I mimo, iż nie lubię Z.Z. to trzeba mu przyznać, iż technikę ma na tak wysokim poziomie, jak mało kto na świecie :roll: I Cris osiągnie to za parę ładnych lat ;)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 16 sie 2005, 12:23

mlody_10 pisze:Szczerze mówiąc nie przepadam za nim i jego zwodami. Fakt, że czasem umie świetnie zmylić przeciwnika, ale jego zwody przeważnie są mało efektywne, macha tymi nogami nad piłką, a mało z tego wychodzi. Takie jest moje zdanie nie urażając nikogo , wole innych zawodników

A powiedz mi ile ty razy go widzales w akcji chyba tylko że filmiki z netu siciągniesz i tyle. Ronaldo zmienił ostatnio swoj styl gry już nie gra tak egoistycznie co wychodzi na dobre jemu i drużynie :!: Jest młody i to normalne a myślisz że Giggs jak był młody to co robił :?: to samo ale teraz mało kto o tym wie ale to jest NORMALNE. Ronaldinho w Paryży jaką mial reputacje ? że jest efekciarski i tyle a zobacz jak teraz gra i jak sie nim zapewne zachwycasz. Wiec nie mów że jego zwody są mało efektowne bo Ronaldo z każdym meczem jest coraz lepszy i to widac goym okeim :!: :evil:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sie 2005, 12:27

Rossi pisze:Wiec nie mów że jego zwody są mało efektowne bo Ronaldo z każdym meczem jest coraz lepszy i to widac goym okeim
Kolega napisał, że są mało efektywne, a nie efektowne a to jest różnica ;)

Dla mnie są efektowne i coraz częściej efektywne, a to oczywiście daje nadzieje na to, iż Ronaldo jeszcze pójdzie naprzód w swoim wyszkoleniu technicznym :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 16 sie 2005, 12:30

To ja sie pomyslilęm i tez chciałem napisac efektywne a napisałem efektowane. Powinno być tak:
Wiec nie mów że jego zwody są mało EFEKTYWNE bo Ronaldo z każdym meczem jest coraz lepszy i to widac gołym okeim :wink:

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 16 sie 2005, 12:35

Rossi pisze:Wiec nie mów że jego zwody są mało efektowne bo Ronaldo z każdym meczem jest coraz lepszy i to widac goym okeim
Przygotowań do sezonu nie widziałem (całych meczy), bo chyba nie było, a na początku sezonu w meczu z evertonem nie grał, także oceniam jego gre z poprzedniego sezonu.

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 16 sie 2005, 12:43

Wiecie za co go lubię?
Za to, ze chłpopak na boisku się bawi.....
Dla niego to nie gra dla pieniędzy itp, tylko dla frajdy.
I bardzo dobrze, że się kiwa, chociaż zbyt często - fakt, ale właśnie dzięki temu on sprawia, iż futbol jest piękny, i w każdym spotkaniu gdzie zobacyzmi Crisa mamy pewnośći, ż epokarze próbki swej techniki i obdarzy nas miłym dla oczu kolejnym udanym dryblingiem.
To własnie dzieki jego zwodom jest sławny i gdyby przestał to by nic dobrego nie wróżyło.

I dowód na to, iż robi to dla frajdy/pryzjemności, poco np robie krzyżaki, skoro może normalnie dośrodkować?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sie 2005, 13:04

mlody_10 pisze:bo chyba nie było
W TV pokazywali mecze ManU w Azji ;)

I dowód na to, iż robi to dla frajdy/pryzjemności, poco np robie krzyżaki, skoro może normalnie dośrodkować?
Otóż to :)
Masz rację - naprawdę widać jaką temu chłopakowi przyjemność sprawia gra w futbol :) I to jest właśnie piękne, że nie wszyscy są zapyziałymi gwiazdorami ;)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 16 sie 2005, 13:06

mlody_10 pisze:Szczerze mówiąc nie przepadam za nim i jego zwodami. Fakt, że czasem umie świetnie zmylić przeciwnika, ale jego zwody przeważnie są mało efektywne, macha tymi nogami nad piłką, a mało z tego wychodzi. Takie jest moje zdanie nie urażając nikogo :P :P, wole innych zawodników.
Jeszcze dwa sezony temu bym się zgodził z Tobą. Ale teraz choćbym chciał nie mogę. Cris nadal gra efektownie, natomiast z czasem również coraz bardziej efektywnie. Jako, że jest młody, swoją grą chce pokazać na co go stać. Dla takich piłkarzy przychodzi się na mecze. Fakt jest taki, iż mimo młodego wieku jest dosyć doświadczony. Ma pewne miejsce w skladzie ManU oraz reprezentacji. Jak na tak młodego zawodnika jest bardzo mocny psychicznie. A to, że płakał jak bóbr po przegranych mistrzostwach Europy w zeszłym roku jest jak najbardziej naturalną rzeczą.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 sie 2005, 0:15

Manumef pisze:
mlody_10 pisze:Szczerze mówiąc nie przepadam za nim i jego zwodami. Fakt, że czasem umie świetnie zmylić przeciwnika, ale jego zwody przeważnie są mało efektywne, macha tymi nogami nad piłką, a mało z tego wychodzi. Takie jest moje zdanie nie urażając nikogo :P :P, wole innych zawodników.
Jeszcze dwa sezony temu bym się zgodził z Tobą. Ale teraz choćbym chciał nie mogę. Cris nadal gra efektownie, natomiast z czasem również coraz bardziej efektywnie. Jako, że jest młody, swoją grą chce pokazać na co go stać. Dla takich piłkarzy przychodzi się na mecze. Fakt jest taki, iż mimo młodego wieku jest dosyć doświadczony. Ma pewne miejsce w skladzie ManU oraz reprezentacji. Jak na tak młodego zawodnika jest bardzo mocny psychicznie. A to, że płakał jak bóbr po przegranych mistrzostwach Europy w zeszłym roku jest jak najbardziej naturalną rzeczą.
Zgadza sie z każdym sezonem, ba z kazdym meczem...Ronaldo coraz lepiej rozumie, ze sam niczego nie osiągnie...Ferguson już go tego dobrze nauczy :wink: Tak samo Rooney ta para za kilka lat może zdominowac Świat...sa fantastyczni :D

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 17 sie 2005, 9:52

Porównując Ronaldo i Rooneya trzeba przynać że Anglik jest mocniejszy psychicznie no i fizycznie zresztą też :D Ale nie ma tego za mają Portugalczycy we krwi czyli wrodzonej finezji , luzactwa, itp. Na dzień dzieisiejszy nie umialbym powiedzieć który zawodnik lepszy ale zdaje mi się że większy talent ma Ronaldo ale to tylko dosłownie o włos :D obaj są zajebsici i ten sezon będzie ich :D

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 17 sie 2005, 10:01

Zjechaliście mnie to znaczy że macie racje :P (co do tego, że jest mało efektywny itp. :P). A co do porównania Rooneya do Ronaldo to mi sie zdaje, że Cristiano będzie jednak troche w cieniu, bo Rooney będzie strzelał bramki jak na zawołanie, a to sie bardziej liczy niż niekonwencjonalne zagrania, podania itp. Jednak Ronaldo może pokazać swój potencjał :P :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 sie 2005, 10:06

Ja też sądzę, że więcej jednak laurów zbierze Roo. Ale to tylko dlatego, że będzie strzelał dużo ładnych bramek. Cris będzie ładnie dryblował, czasem dobrze podawał i takim go zapamiętamy ;)
A kto jest bardziej utalentowany?
Nie ma co porównywać napastnika do pomocnika, bo spełniają oni na boisku zupełnie inne role. Wydaje mi się jednak, że Cris jest kompletniejszym zawodnikiem - bardziej zwinnym, zwrotnym i sprytnym ;)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 17 sie 2005, 10:08

Ja myśle że jak będa grać 4-3-3 przechodzącym czasem w 4-4-2 to Ronaldo strzelić równie duzo bramek co Rooney to ustawienie Cristiano pasuje co widać po dorobku bramek w EL MŚ gdzie Portugalia gra tak samo jak teraz MU

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”