Puchar Ligi Angielskiej (Carabao Cup) - Strona 10

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po trofeum?

Arsenal
2
20%
Bristol
3
30%
Chelsea
1
10%
Manchester City
4
40%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Puchar Ligi Angielskiej (Carling Cup)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 wrz 2008, 13:39

No więc obejrzałem sobie na spokojnie mecz i to co zobaczyłem :shock: autentycznie można być zszokowanym po takim występie, jak szestanso- i siedemnstolatek ośmieszają graczy, którzy z niejednego piłkarskiego pieca chleb już jedli :)

Może po kolei.
Fabian na bramce nie miał specjalnie dużo roboty, jedna niepewna interwencja, a raczej nerwowa, gdy wybijał piłkę po ziemi prosto pod nogi rywali, poza tym łapał wszystko co zmierzało w kierunku bramki.

Song i Djourou, na środku obrony, obaj zagrali bardzo dobrze, Djourou minimalnie lepiej, bo 2 razy świetnie zablokował strzały Sheffield, a poza tym mógł strzelić 2 bramki. W pierwszej połowie z półobrotu :lol: próbował, ale bramkarz wybronił, w drugiej w polu karnym główką uderzał, ale przeniósł piłkę nad poprzeczką.

Gibbs i Hoyte. Czyli boczni obrońcy. Zdecydowanie lepiej Gibbs [choć zastrzeżeń do Hoyte'a nie mam żadnych, po prostu Gibbs błyszczał wczoraj]. Kapitalne spotkanie Kierana. Taki mały Clichy :] Pomogło mu to, że cały mecz atakowaliśmy, a nie broniliśmy się. Praktycznie cały czas na połowie rywala, dośrodkowania, zwody, gra z klepki, gra piętą, w końcu asysta przy najpiękniejszej bramce tego meczu - 2 gol Veli.

W środku pomocy Ramsey i Merida, obaj znakomite spotkanie, choć Ramsey jednak troche lepiej, bo asystował przy 2 golach [a może nawet 3 - bo przy golu Wilshere'a obaj stali w narożniku boiska, nie widać który wykonał cornera]. Oprócz tego Arsenal panował w środku boiska właśnie dzięki ich grze. Grali ze spokojem Fabregasa :]

Randall i Wilshere. Mark w swoim stylu, raczej siłowo, dużo walki, Jack bardziej technicznie, duża wola walki, nie ma piłek straconych, bardzo dobry występ Jacka przypieczętowany golem :]

W ataku Vela i Nicklas 8) jeden lepszy od drugiego. Przy pierwszej bramce Nicklasa asystował Carlos, który znakomicie ograł rywala, przy pierwszej bramce Carlosa asystował Nicklas :] Bendtner 2 gole, mógł mieć 3, a nawet powinien. Merida posłał mu kapitalną piłkę pomiędzy obrońców na cm do nogi, ale w sytuacji sam na sam, strzelił obok słupka. Była to lepsza sytuacja [bardziej czysta] niż te, w których gole zdobył :) Vela strzelił 3 gole. Wenger mówił przed meczem, że Vela to taki młody Eduardo, duży spokój pod bramką rywali, świetna technika - i dziś [znaczy, w tym meczu] to potwierdził. Pierwszy gol, ładnie uciekł obrońcom i uderzył po długim rogu, bardzo ładnie. Ale to co zrobił przy 2 swojej bramce to mistrzostwo świata. Jak ktoś nie oglądał meczu, to niech sobie chociaż bramkę zobaczy [na 4:0] stadiony świata, jakby powiedział Maciej Kozłowski :lol: świetna piłka od Gibbsa, Vela przyjął piłkę w wyskoku [powiedzmy, że barkiem - trudno ocenić, ale ręki raczej nie było] i z tym swoim spokojem przelobował bramkarza. Kapitalny gol. 3 gol, po podaniu Ramsey'a, typowa kontra, trochę szczęśliwie, bo to bardziej bramkarz dał dupy, niż Vela błysnął. Carlos mógł strzelić jeszcze jedną bramkę, znów chciał lobować, ale tym razem przelobował również bramkę. Okazji było więcej, wynik mógł być zdecydowanie wyższy. To był pogrom. Średnia wieku graczy z pola to coś około 18,5 roku. A dawno nie widziałem tak jednostronnego meczu.

Rezerwowi: Coquelin, Lansbury i Simpson. Ostatni nic nie pokazał, a pierwsza dwójka i owszem. Od razu po wejściu na boisko Francis minął rywala na prawej stronie, dograł do środka, a tam Lansbury próbował po długim rogu, niestety bramkarz sparował na corner. Później Hanri jeszcze próbował uderzać, ale niecelnie.

Jedyna przykra wiadomość po tym meczu, to jakiś uraz Songa, nie wiem dokładnie co się stało, czy będzie musiał pauzować. Zszedł w 70 minucie. Pewnie później się czegoś dowiemy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 wrz 2008, 13:57

Zgadza się gol na 4-0 niesamowity. W ogóle ten spokój Veli w takim wieku :shock: Tylko przyklasnąć.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 25 wrz 2008, 23:04

rkoeman, Ty masz pretensje do Arsenalu, że korzysta z przepisów? Jak już, to się gniewaj na osoby, które te prawo ustaliły, a nie na Arsenal. Gdyby, powiedzmy w Hiszpanii były takie przepisy, to myślisz, że Barca by z tego nie korzystała? Że jest szlachetna? Klub jak każdy inny. A co do tej brutalności, to bez przesady. Chyba mało oglądasz tej PL, skoro wypisujesz bzdury, że ataki takie jak na Possebonie, czy Eduardo są częste.
Co do Veli, to myślę, że i tak Meksykanin będzie przez jakiś czas "jedynie" jokerem w talii Wengera. Nie oszukujmy się, Francuz nie lubi zbytnio zmieniać swojego podstawowego składu, co nie zawsze jest atutem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lis 2008, 10:10

Już niedługo kolejne mecze w ramach Carling Cup.

Najciekawiej powinno być na WHL, gdzie Spurs podejmą Liverpool. W lidze niedawno z nimi wygrali, a teraz, jako ze to CC, Liverpool pewnie zagra rezerwami, a Spurs niekoniecznie. Z Arsenalem w ubiegłym roku rezerwami nie grali.

Arsenal zmierzy się z Wigan, kontuzje ma Heskey, no ale jest Zaki jeszcze.
U nas tradycyjnie zobaczymy młodych gniewnych. Bardzo licze na 90 minut Veli. Nicklas ostatnio czesciej gra w pierwszym składzie. Do tego pewnie Ramsey, Diaby, czy Song. Być może Wilshere ...

Reszta spotkań mało ciekawa.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 lis 2008, 11:13

fieldy pisze:Arsenal zmierzy się z Wigan, kontuzje ma Heskey, no ale jest Zaki jeszcze. U nas tradycyjnie zobaczymy młodych gniewnych. Bardzo licze na 90 minut Veli. Nicklas ostatnio czesciej gra w pierwszym składzie. Do tego pewnie Ramsey, Diaby, czy Song. Być może Wilshere ...
No i oczywiście Fabiański :wink: W krótkim okresie czasu zagra kilka spotkań w Arsenalu, potem pojedzie na kadrę i mecz przeciwko Irlandii. Dobrze, że cały czas jest w grze, zresztą kto wie jak tam Manu i jego szczęka. Może jeszcze jakaś szansa w niedalekiej przyszłości go czeka :think:

Co do Nicklasa to nie wiem czy Wenger nie da mu odpocząć w meczu z Wigan. 90 minut z United kosztowało go dość sporo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lis 2008, 11:44

heh, chciałem własnie napisać posta o pucharze, aby wspomnieć o Fabianie, ale jak się rozpisałem to zapomniałem :lol:
Przed nami w lidze bardzo cięzkie mecze, sam nie wiem czy Fabian już w tej chwili jest gotowy ... z United grał zbyt krótko aby go jakość dokładnie móc ocenić. Przed nami mecze z Chelsea, Villą, czy Man City. Niech zagra, to się przekonamy.
Odnośnie Nicklasa - chyba masz rację, przecież przed kilkoma dniami grał też z Fener, wczoraj z United [97 minut btw :P] a mamy przecież w rezerwach choćby Simpsona. Bo Sunu czy Murphy chyba jednak nie zagrają, a mogący grać w ataku Barazite jest wypożyczony.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 lis 2008, 14:30

United z kolei podejmuje Queens Park Rangers.

Kadra na mecz to : Kuszczak, Foster, Amos, Rafael, Evans, Cleverley, O'Shea, Chester, Possebon, Gibson, Hewson, Fletcher, Park, Anderson, Carrick, Nani, Giggs, Welbeck, Manucho, Rooney, Tevez.

A więc jest sporo graczy, którzy na co dzień dostają niewiele szans na pokazanie się. Najlepsza informacja, to ta że prawdopodobnie w pierwszym składzie będzie Possebon. Zapowiedział to sam Ferguson. Chyba pamiętamy wszyscy to idiotyczne wejście Pogatetza, więc już nie będę się rozpisywał. Wielu z nas zapewne ciekawych jest też, czy jakieś postępy zrobił Manucho, ale też sam jestem ciekaw występu chociażby Gibsona,Welbecka, czy Fabio. Z racji tego, że nie mam za bardzo czasu na oglądanie zespołu rezerw. A to będzie dobra okazja.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2008, 10:20

Wenger zapowiedział, że w meczu z Wigan zagra 90% graczy ze spotkania z Sheffield.

Przypomnę może tamten skład:

Lukasz Fabianski
Gavin Hoyte
Alexandre Song
Johan Djourou
Kieran Gibbs
Fran Merida
Aaron Ramsey
Jack Wilshere
Mark Randall
Carlos Vela
Nicklas Bendtner

Czyli powinien być bardzo podobny. Może właśnie Nicklas będzie tym który nie zagra. Tak się zastanawiam ... może Fabian też nie zagra, a szansę dostanie Vito ? Fabian już jest drugim bramkarzem, a szanse zawsze dostawali ci dalsi :think:

edit:
Bischoff jest w kadrze na mecz z Wigan, bardzo dobra wiadomość, chłopak po kontuzji zagrał 2, 3 dobre mecze w rezerwach, strzelił gola, asystował, pokazał się z bardzo dobrej strony. Ciekaw jestem jak się zaprezentuje na tle Wigan.

The squad is as follows...

12 Carlos VELA
16 Aaron RAMSEY
17 Alex SONG
19 Jack WILSHERE
20 Johan DJOUROU
21 Lukasz FABIANSKI (GK)
24 Vito MANNONE (GK)
28 Amaury BISCHOFF
35 Francis COQUELIN
39 Rui FONTE
40 Kieran GIBBS
41 Gavin HOYTE
42 Henri LANSBURY
43 Fran MERIDA
46 Abu OGOGO
47 Mark RANDALL
50 Jay SIMPSON
56 Emmanuel FRIMPONG

Czyli do dobrego wniosku żeśmy doszli. Nicklas nie zagra.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 11 lis 2008, 10:42

fieldy pisze:Fabian już jest drugim bramkarzem, a szanse zawsze dostawali ci dalsi :think:
Nie zawsze. Przecież w ostatnim meczu grał i Fabian i Song i Djourou i Bendtner, a przecież ci gracze, to wcale nie taka głęboka rezerwa.
fieldy pisze:Czyli do dobrego wniosku żeśmy doszli. Nicklas nie zagra.
Też się cieszę. Teraz gramy mecze co 3 dni, co daje w kość, a przecież Nicklas zastępuje Robina, który wróci chyba dopiero na mecz z Manchesterem City

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2008, 11:32

PubuśBubuś pisze:Teraz gramy mecze co 3 dni
kibicujesz Kanonierom ? :think:
PubuśBubuś pisze:Przecież w ostatnim meczu grał i Fabian i Song i Djourou i Bendtner, a przecież ci gracze, to wcale nie taka głęboka rezerwa.
miałem na myśli bramkarzy, mieliśmy Jensa i Almunię na 2 pierwszych miejscach, grał Fabian. Teraz mamy Almunie i Fabiana, może szanse dostanie Vito. Choć pewnie nie, bo przecież Fabian, choć ostatnio zagrał raczej nie może narzekać na jakies wielkie przemęczenie :lol:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 11 lis 2008, 12:42

fieldy pisze:miałem na myśli bramkarzy, mieliśmy Jensa i Almunię na 2 pierwszych miejscach, grał Fabian. Teraz mamy Almunie i Fabiana, może szanse dostanie Vito.
W pierwszym meczu CC w tym sezonie grał Fabiański, a przecież Jensa już nie było

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2008, 12:48

też nie twierdzę, że na pewno zagra Vito, w ogóle teraz jestem przekonany że Fabian zagra po tym jak go Wenger chwali, a sam Fabian opowiada jak to by chciał unieść puchar ligi w górę :]

tylko się zastanawiam - może się zdarzyć, że Vito szanse dostanie. W końcu już jakiś czas gra w tym Arsenalu, od tego roku jest w kadrze pierwszego zespołu. Pewnie czasem dostanie szansę. Może nie dziś, może w potyczce z mniej groźnym rywalem. A może wcale. Tego nie wiem. Jakby Almunia dalej popełniał rażące błędy, albo znów odniósł jakiś uraz i Fabian wskoczyłby do bramki na dłużej, to wtedy pewnie w CC zobaczymy Vito.

Dziś wydaje się jednak, że dziś zagra Fabian.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 11 lis 2008, 12:54

fieldy pisze:Dziś wydaje się jednak, że dziś zagra Fabian.
To byłoby logiczne. W spotkaniu z Sheffield Mannone nie dostał szansy, to w pojedynku z Wigan chyba tym bardziej nie dostanie, chociaż Wenger ostatnimi czasy lubi zaskakiwać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2008, 20:08

Fabian - Gibbs, Djourou, Song, Hoyte - Merida, Randall, Ramsey, Wilshere - Simpson, Vela

ławka:
Vito Mannone
Amaury Bischoff
Francis Coquelin
Rui Fonte
Henri Lansbury
Abu Ogogo
Emmanuel Frimpong

WIGAN:
Chris Kirkland
Mario Melchiot
Titus Bramble
Emmerson Boyce
Maynor Figueroa
Antonio Valencia
Wilson Palacios
Lee Cattermole
Daniel De Ridder
Jason Koumas
Amr Zaki

Ławka:
Ryan Taylor
Paul Scharner
Kevin Kilbane
Michael Brown
Tomasz Cywka
Richard Kingson
Henri Camara

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 lis 2008, 20:21

fieldy pisze:Fabian - Gibbs, Djourou, Song, Hoyte - Merida, Randall, Ramsey, Wilshere - Simpson, Vela
Czyli tak się spodziewaliśmy, Nicklasa w meczu z Wigan nie zobaczymy. Co prawda myślałem, że na ławce się znajdzie - tak na wszelki wypadek, ale widać Wenger dał mu jednak odpocząć i słusznie, bo grał ostatnio sporo. Cieszy obecność Fabiana, cały czas jest w grze no i może po raz drugi zagra w opasce kapitana Kanonierów :D

Jedyne co mi się nie podoba to Song w obronie :roll: Na środku boiska więcej byśmy mieli z niego pociechy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”