SSC Napoli (zbiorczy) - Strona 10

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Napoli w lidze?

1-2
1
33%
3-4
1
33%
5-6
1
33%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: SSC Napoli (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 18:03

Czemu bez jaj ? Napisalem,ze 35 baniek to minimum,ale do zaakceptowania. A po drugie:
Dla mnie odwrotnie - 35 baniek to maksimum, ale do zaakceptowania.
Mógłbym się bronić stwierdzeniem, że do Fabregasa Berlusconi chce dołożyć około 30 milionów euro, a do Słowaka pewnie dołoży połowę tej kwoty, więc dla Milanu jest tak naprawdę obojętne, czy ściągną jednego czy drugiego, bo tak czy owak maksymalnie 20 milionów dołożą z własnej kieszeni...
Ale przede wszystkim chodzi mi o to, że przy całej sympatii do Hamsika, to on nie jest wart 35 milionów euro. O wiele bardziej przekonuje mnie niewiele więcej wart Pastore.
Tak czy owak przyjdzie do nas Ganso za jakieś 20 milionów euro - tak wynika z tych bardziej wiarygodnych plotek. Chłopak, który najlepiej będzie grał na pozycji, na której Allegri widzi Hamsika. Dla mnie oni są zbyt podobni do siebie, więc wyrzucanie 35 milionów na Słowaka, który jest wart sporo mniej, a będzie dublował się pozycjami z Ganso, to jakaś pomyłka.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 cze 2011, 18:04

mete pisze:ale jeżeli ktoś liczy, że De Laurentiis oskubie Łysego(w przypadku negocjacji) to się grubo przeliczy.
To dziala tez w drugą strone...

Na Robinho czy Ibrze zrobil niezly interes ale trzeba liczyc sie z tym, ze to byli juz nieco podupadli pilkarze... ktorych niezbyt chciano zas Slowak na topie
Dla mnie do transferu nie dojdzie

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 732

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2011, 18:07

To dziala tez w drugą strone...
Ja wcale nie twierdzę inaczej. Zresztą pisałem już, że albo panowie się dogadają na w miarę rozsądną cenę, która zadowoli obie strony, albo Słowak pozostanie w Neapolu.

Dlaczego Ibra był podupadłym graczem skoro rok wcześniej odchodził jako największa od lat gwiazda Seria A do Barcelony, w której strzelił bodajże 21 bramek i zaliczył więcej niż 10 asyst?
Slowak na topie
Na topie to jest Fabregas. Hamsik to narazie gwiazda średniej klasy drużyny po świetnym sezonie z aspiracjami do wejścia w czołówkę. Przecież on nigdy nawet nie grał w Lidze Mistrzów. Słowak jest dobrym piłkarzem, ale musi to udowodnić w silnym klubie grając w najsilniejszych rozgrywkach.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 18:10 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 18:09

Dla mnie do transferu nie dojdzie
To inna kwestia. Dla mnie De Laurentiis dopuści do transferu tylko w momencie, w którym zapewnią sobie Pastore - to jest lepszy gracz, może gorzej pasujący do koncepcji, ale dający więcej indywidualnie od Słowaka. Milan mógłby mu dać 3/4 kwoty, jaką musi wydać na Argentyńczyka. Inna rzecz, że wkurzę się, jeśli my ściągniemy gorszego gracza na pozycję trequartisty od Napoli, przy okazji dysponując środkami na miarę Cesca... :roll:
De Laurentiis byłby głupi nie sprzedając Hamsika, gdyby ten transfer uzależniał przyjście Pastore.

No ale jeszcze głupszy był Milan:
Radykalną zmianą w Milanie był fakt zlikwidowania większości zespołów młodzieżowych Vivaio, a zachowując tylko te, które są wymagane przez FIGC. W tym czasie klub znalazł się pod ogromną krytyką. Zarzucano brak inwestycji w młodzież. Przykładem może być Marek Hamsik, którego połowę karty można było odkupić od Brescii w 2007 roku za 3 miliony euro, a Milan wolał wykupić Emersona za 4,5 miliona.
Kumoterstwo i geriatrofilia Ancelottiego będzie kosztowała Milan po latach jakieś 30 milionów euro.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 cze 2011, 18:12

mete pisze:Dlaczego Ibra był podupadłym graczem skoro rok wcześniej odchodził jako największa od lat gwiazda Seria A do Barcelony, w której strzelił bodajże 21 bramek i zaliczył więcej niż 10 asyst?
Jak dla mnie jego realna cena rynkowa stracila na wartosci podczas pobytu w Barcelonie. Nikt go tam juz nie chcial, zreszta pod koniec to nie bardzo byl podstawowym... passa bez gola tez byla :think:
wg mnie inne kluby tez nie bardzo chcialy o niego walczyc.. moze podupadly to za duze slowo ale nie BYL NA TOPIE, wchodzil w poczatkowa strefe bessy... Hamsik jest na hossie 8)

edit
Wilmore pisze:De Laurentiis byłby głupi nie sprzedając Hamsika, gdyby ten transfer uzależniał przyjście Pastore.
Tu sie zgadzam, tylko rowniez nie bardzo wierze w ten transfer Pastore... Ale jezeli jest blisko finalizacji to owszem Hamsik moze wyladowac na SS, tylko cena moze byc rowniez generowana przez cene podyktowana za Pastore
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 18:16 przez czeher, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 cze 2011, 18:15

Napoli zagra w Lidze Mistrzów, z samego udziału ściągną od UEFA duże pieniądze. Bez wątpienia stać ich na transfer Pastore, choć warunkiem wciąż byłoby rzecz jasna odejście Hamsika. Nawet jeśli De Laurentiis nie wyciągnie od Milanu tyle, ile będzie chciał, może dołożyć do tego interesu z własnej kieszeni, bo ma pewność że mu się ta kasa zwróci. Pastore nie pasuje do systemu Barcelony, do Anglii już w ogóle.
Przypominam również że widzimisię Zampariniego ma tu duże znaczenie. Milanu nie znosi, za Interem też raczej nie przepada, a innych na Javiera zwyczajnie nie stać. Cavani poszedł na San Paolo, na czym skorzystał klub i sam zawodnik. W Napoli buduje się coś dużego. To wprawdzie tylko moje dywagacje, ale odnoszę wrażenie że za kilka lat ten klub może być naprawdę silnym konkurentem w walce o scudetto. Nie mają finansowych możliwości Milanu czy Interu, ale Napoli jest bardzo mądrze prowadzone. Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem rozwoju tej drużyny od momentu awansu do Serie A.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 18:18

Milanu nie znosi, za Interem też raczej nie przepada
Tylko kogo lubi w takim razie? Interu nie znosi, bo korzystali regularnie na sędziach, również w meczu z nim. Milanu nie znosi, bo w ostatnim meczu na San Siro sędziowie oszukali Palermo (pal sześć, że więcej odebrali Milanowi). O Juventusie też coś tam kiedyś przebąkiwał - w moich oczach ma wizerunek gościa, który nie znosi każdego, kto go wyprzedza w tabeli, bo widzi w nim natychmiast złodzieja. Napoli też nie powinien lubić w takim razie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2011, 18:19

Mete dobrze prawi. Juz dyskutowalismy o ewentualnych cenach za Marka i nie ma sensu ciagnac tego dalej. Tak czy inaczej dla mnie Slowak absolutnie jest warty tych 35 milionow euro. Kuniec :wink:

Pastore za Hamsika ? Jestem na nie. Marek idealnie pasuje do systemu Mazzarriego,a poza tym swietnie uzepelnia sie z Cavanim i Lavezzim. Taka wymiana,w ktorej dodatkowo trzeba by bylo doplacic,jakos mi sie nie kalkuluje.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 cze 2011, 18:25

Wilmore pisze:
Milanu nie znosi, za Interem też raczej nie przepada
Tylko kogo lubi w takim razie? Interu nie znosi, bo korzystali regularnie na sędziach, również w meczu z nim. Milanu nie znosi, bo w ostatnim meczu na San Siro sędziowie oszukali Palermo (pal sześć, że więcej odebrali Milanowi). O Juventusie też coś tam kiedyś przebąkiwał - w moich oczach ma wizerunek gościa, który nie znosi każdego, kto go wyprzedza w tabeli, bo widzi w nim natychmiast złodzieja. Napoli też nie powinien lubić w takim razie.
No przecież to jest Zamparini :lol: On się potrafi kierować najprostszymi pobudkami. Zwolnić trenera tylko po to, by za chwilę znów go zatrudnić. Zagrozić sprzedażą zespołu bo wydymano mu klub w tym czy innym meczu. To strasznie nadpobudliwy człowiek, ale zarazem szalenie barwna postać Calcio. Napoli może lubić choćby za to, że są z południa Włoch, które od niepamiętnych czasów jest wyśmiewane przez bogaty Piemont, Lombardię czy Emilię.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 18:25 przez Salas11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2011, 18:25

Tu sie zgadzam, tylko rowniez nie bardzo wierze w ten transfer Pastore
A ja właśnie wierzę w transfer Pastore do Napoli bardziej niż do innych klubów. Dlaczego?

Oferta od Chelsea napłynęła gdy jeszcze Carlo był trenerem Chelsea. Teraz jest Boas, który gra taktyką do której Javier w ogóle nie pasuję i nie wydaje mi się, aby go chciał kupić. Real i Barca tak naprawdę nigdy nie byli zainteresowani Argentyńczykiem. Barcelona z tego powodu co Boas i z powodu Cesca. Real ma Ozila, więc po co im na tą samą pozycję Pastore. Z zagranicy zostaję tylko City, ale niewiadomo czy są nimi zainteresowani.

Przejdźmy do Włoch. Milan jakby chciał go kupić to Zamparini podyktowałby cenę z kosmosu, a Gallianiemu na kolanach go prosić o zgodę na sprzedaż. Juve ma inne cele. Roma ma zbyt duże potrzeby by wydać taką kasę na jednego gracza. Do taktyki Conte nie pasuję i to samo chyba sie tyczy w przypadku Gasperiniego i jego Interu. Zostaje tylko Napoli, z którym Zamparini ma dobre układy. Rok temu o ile mnie pamięć nie myli też krzyczał olbrzymie kwoty za Cavaniego a skończyło się na ilu? 16 mln bodajże.

Reasumując Zamparini miał na stole mega ofertę od Chelsea, ale jego pazerność go oszukała. Liczył, że będzie miał aukcję i pół Europy będzie się biło o Pastore, ale rzeczywistość okazała się brutalna. Dotego ma pecha, że Pastore gra na takiej pozycji, która poza Italią jest rzadko wykorzystywana, bo teraz króluje 4-3-3.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 cze 2011, 13:49

Pastore do Napoli? Jakoś nie wierzę by Napoli bez względu na okoliczności było skłonne wydać w okolicach 40 mln euro. Choć wizja szalenie ciekawa. Palermo dla Pastore to za mały klub, zresztą mają Josipa i z nim oraz Miccolim i Abelem mieli by bardzo dobrze poukładaną ofensywę w bardziej ludzkim 4-3-1-2.
Napoli by miało nawet ciekawszego gracza niż Hamsik, który myślę, że by pasował nie gorzej niż Marek. Pamiętacie jak grał Pastore w pierwszym sezonie? To był zupełnie inny gracz niż w tym sezonie. Wtedy wyciągał grę z głębi pola, teraz gra jako fałszywy napastnik.
No, a Milan by miał klasowego gracza na strategiczną pozycje.
Gdyby JUVE potrzebował takiego gracza jak Pastore to bym się nie cieszył, ale, że taktyka Conte jest inna i walczymy o Aguero to mi taka wymiana by pasowała. Perełki zostaną na włoskich boiskach. Dojdzie do dwóch gigantycznych transferów i w dodatku 3 a nie 2 zespoły będą miały kompletną ofensywę.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2011, 16:54

Komentarz De Laurentisa do ostatniej deklaracji Hamsika:
Jego wypowiedź została umiejętnie przetłumaczona, dziennikarze przecież potrzebują sensacji, ale moim zdaniem jakiś menedżer mógł go nakłonić do takiego wywiadu, do takiego komunikatu. To może być element taktyki. Hamsik wiele dał Napoli, ale nie zapominajmy ile od nas dostał: nabrał doświadczenia, miłość kibiców, sławę, umiejętności. Gdy mówię, że Hamsik jest nie na sprzedać, mówię prawdę. Nigdy nie miałem z Markiem żadnych problemów, jednak to normalne, że zawodnicy mają swoje ambicje. Jeśli pojawi się wyjątkowa oferta, na pewno ją rozważę.
No i koncert Zampariniego :smile2:
Napoli jest 10.000 razy lepsze od Milanu jako drużyna, jak i miasto.

Aurelio De Laurentiis oczekuje "zapierającej dech w piersiach" oferty za Hamsika. Ja również żądam wielkiej oferty za Javiera Pastore.

Javier ma inną charakterystykę od Hamsika i jest drogi, ale jeśli mimo to De Laurentis zażyczyłby go sobie w swej ekipie...

Myślę, że Milan nie kupi Hamsika, gdyż nie ma tyle pieniędzy, natomiast Pastore nie odejdzie do Rossonerich, gdyż na niego również nie stać Berlusconiego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 cze 2011, 16:58

Zamparini chyba próbuje sprowokować Berlusconiego do kupienia Pastore, bo to już niepierwszy raz gdy wytyka mu, że na coś go nie stać. Berlusconiemu pewnie na te słowa zwisa i polewa. A Zamparini to barwa postać, ale robi z siebie strasznego debila. Jest jeszcze wywiad w którym mówi, że Silvio woli piękne dziewczyny od piłkarzy i to chyba jedyna niegłupia rzecz jaką powiedział.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 29 cze 2011, 17:13

mete pisze:Zamparini chyba próbuje sprowokować Berlusconiego do kupienia Pastore, bo to już niepierwszy raz gdy wytyka mu, że na coś go nie stać.
Zamparini nie znosi Mediolanu. Jeśli już doszukiwać się tu ukrytego dna, to raczej w stylu: "De Laurentiis, nie oddawaj Hamsika do Milanu" :lol: To są ziomy i jestem pewien, że gdyby prezydent Napoli na poważnie chciał sprowadzić Pastore, miałby niewyobrażalnie łatwiejsze negocjacje i pewnie również niższą cenę za Argentyńczyka, niż w przypadku Interu bądź Milanu (nawet z Gallianim)
mete pisze:A Zamparini to barwa postać, ale robi z siebie strasznego debila. Jest jeszcze wywiad w którym mówi, że Silvio woli piękne dziewczyny od piłkarzy i to chyba jedyna niegłupia rzecz jaką powiedział.
Zampariniemu niedawno stuknęło 70 lat, wiek już robi swoje. Poza tym on nigdy nie krył swoich antypatii.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 cze 2011, 17:16

Zamparini na poziomie klubowej nie znosi Gallianiego a przyczyną tego jest/był Toni. Natomiast ostatnio uczepił się Berlusconiego zaraz po plotkach, że Milan może być zainteresowany Pastore. Nie wiem może mu szkoda, że tych lasek co ma Berlusconi, bo o tym często wspomina. Może nie dostał zaproszenia na bunga bunga, nie wiem, ale wiem, że robi z siebie idiotę - raz atakuje Milan raz Inter a później kogo mu popadnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”