Finał LM: FC Barcelona- Manchester United - Strona 10

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto będzie triumfował na Wembley?

Czas głosowania minął 29 maja 2011, 0:32

Manchester United
24
56%
FC Barcelona
19
44%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2009, 10:18

Realfanie- chciałbym się dowiedziec,kto w takim razie jest obronca klasy światowej, niech nie uważa Vidica, ja pytam tylko kto i dlaczego,proste pytanie jak budowa cepa.
Cóz i wam sie oberwało bo trzeba było napisać mierdy i osmieszyc graczy MU. Tak Ronaldo w 7 meczu z Hiszpanami nie strzelił, Messi strzelil 1 bramke w 11 meczu z Angolami,Portugalczyk majac partnerów tego dnia pokazałby wiecej bo był w gazie ale co z tego.
Wychodzi szydło z worka bo czytam teraz że pilkarze MU nie znacza nic, że są słabi a rok temu awansowalismy po golu z dupy.
Gdybym był napinaczem to bym tak samo napisal ze dostalimy 1 gola z dupy co ustawil mecz, ale tak nie napisze bo potrafie docenić rywala.
Dlaczego na najwiekszym portalu Barcelony w 1 newsie była głupkowata uwaga do Ronaldo? Nie wiem czemu ma to służyc, niektórzych 3 korona przerosła,a smiem twierdzic ze niektorzych przerasta kibicowanie tak wielkiej drużynie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2009, 10:21

O ja pierdole...

Milion myśli lata mi po głowie. Nie wiem co z sobą zrobić ani tym bardziej co napisać. Żadne słowa nie oddadzą tego jak się teraz czuję. Zanim zacznę pisać tutaj bardziej do rzeczy musi mi się trochę poukładać bo nienawidzę uczucia kiedy czytam własne wypowiedzi w których brakuje miliona wątków.

Futbol to Barcelona.

Awatar użytkownika
Indy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Indy » 28 maja 2009, 10:56

Mentor pisze:Futbol to Barcelona.
Fani Realu Madryt mieli 9 okazji żeby stwierdzić "Futbol to Real"

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 maja 2009, 10:57

Indy pisze: Fani Realu Madryt mieli 9 okazji żeby stwierdzić "Futbol to Real"
Ale potrójnej korony nigdy nie zdobyli.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 maja 2009, 11:06

http://www.weszlo.com/blog/2
To jest piłka, o jakiej się marzy od małego. Przecież jak dzieciaki wychodzą na podwórko, to nie ustalają sobie: - Dobra, strzelimy szybko gola, a potem się murujemy, walimy łokciami, jeździmy wślizgami i gramy na utrzymanie wyniku… Nie, dziesięcioletni chłopcy chcą się trochę pokiwać, pograć w dziadka, założyć kilka siatek, wygrać 14:11. I Barcelona przeniosła na najwyższy poziom to, o co tak naprawdę chodzi.
O to mogło Menterowi chodzić 8)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2009, 11:09

Wojtek ma teksty na poziomie 16 letniego srednioemocjonalnego dziecka. wszedzie frajerzy i na każdym kroku pokazywanie jacy to angole słabi.
Ze zacytuje jego samego ,,czesto byłem w takim stanie że wsiadajac do autobusu nie wiedziałem na jaki mecz jechałem,,

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 maja 2009, 11:13

BarcaQzYN pisze:
Fishbone pisze: Xavi to bezapelacyjnie najlepszy defensywny pomocnik na świecie
Ale Xavi nie gra w Barcelonie jako defensywny pomocnik.
Nie będę się kłócił, bo FC Barcelona to nie mój zespół jako fana, ale tak odebrałem jego grę wczoraj :)
BarcaQzYN pisze:
Indy pisze: Fani Realu Madryt mieli 9 okazji żeby stwierdzić "Futbol to Real"
Ale potrójnej korony nigdy nie zdobyli.
Manchester też zdobył w tym sezonie 3 korony a jednak poległ jako trzykrotny "Futbol to Manchester United".

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2009, 11:14

MU 3 krotnie wygrał w 99, w tym roku Carling a to puchar dla rezerwowych.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 maja 2009, 11:15

Dla tych,którzy nie wiedzą kto to obrońca klasy światowej (środkowy).Zawodnik powinien cechować się:
a) bdb grą głową
b) rewelacyjnym ustawianiem się + umiejętnością kierowania całą linią obrony (np. inicjowanie pułapek offsaidowych)
c) skuteczną grą w odbiorze - koniecznie fair - żeby niepotrzebnie nie osłabiać zespołu
d) niezłą szybkością
e) silną psychiką pozwalającą rozgrywac mecze na odpowiednim poziomie bez tremy (popełnianie głupich błędów pod presją)
*) najlepiej osobowością przywódcy

Vidic ma zauważalne braki w punktach c,d i e...w samym MU klasą przebija go Ferdinad,w Premiership choćby Terry...idealnie do tego klucza przed kontuzją pasował Nesta...Ile razy mam powtarzać,że to,że chłopak wybija się na słabym tle + gra w jednym z najsilniejszych zespołów na świecie nie od razu czyni go obrońcą klasy światowej...
BTW - jeśli ŻADEN zawodnik nie spełnia powyższych punktów,to automatycznie najlepszy obrońca NIE JEST klasy światowej - sposób klasyfikacji przyjęty m.in przez Kickera...

Teraz kamil czy giggs niech odpowiedzą mi na jedno pytanie - w ilu ważnych meczach (takich jak najważniejszye dla MU spotkania w lidze - czyli z Liverpoolem,czy finałach danych rozgrywek - KMŚ,LM) Vidic musi popełnić błędy decydujące o wyniku,żebyście uznali,że Serb to niekoniecznie klasa światowa?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 11:25 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 28 maja 2009, 11:22

Fishbone pisze: Nie będę się kłócił, bo FC Barcelona to nie mój zespół jako fana, ale tak odebrałem jego grę wczoraj :)
To prawie tak samo, jak w przypadku Cristiano Ronaldo jako napastnika. :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2009, 11:25

Tylko 3?
Podaje Ci konkretne przykłady,z Interem zagrał znakomicie, swietne 2 mecze z Arsenalem w LM, w ubiegłym sezonie 2 razy zjadł Torresa, i był z Rio najlepszy w LM w całych rozgrywkach(najmniej straconych bramek). Zagrał świetny finał w moskwie, a co do Terrego to w tym sezonie miał tyle klopsów że szok, w 1 meczu z boltonem zrobił wiecej baboli niż Vida przez poł sezonu ze nie wspomne jego meczu na OT.

Vida to klasa światowa i tyle.24 nie przegrane mecze w LM, jeśli myslisz ze dokonalby tego zespol ze srednim obronca to masz dziwna wiedze.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 maja 2009, 11:54

Daj sobie spokój Mgiggs. Facet zostaje najlepszym graczem najlepszej ligi świata, dlatego bo gra dobrze z ogórkami :lol:
Tamten sezon Roma, Barcelona, Chelsea, Arsenal, Liverpool miażdżył. W tym przez połowę sezonu był niesamowity, ale liczy się jeden fatalny mecz z LFC. Z Barcą- najlepszą obecnie drużyną świata dać się ograć jednemu z najlepszych napastników świata to chyba nie wstyd. Tak więc liczy się jeden słaby mecz, reszta jest nie ważna.
Pytanie do modów. Czy jest na tym forum funkcja "Ignore"?

PS. I skończ bredzić o tym KMŚ, dostał czerwień i co z tego? Jaki to błąd? Zresztą jaki to ważny mecz? Z tymi ogórkami to i mógłby zagrać Catchart.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 maja 2009, 12:18

To właśnie odróżnia obrońcę rewelacyjnego od dobrego - potrafi utrzymać długo rewelacyjną formę i nie popełnia błędów...a wg. was np. taki Broniowicki to klasa światowa,bo zdarzyło się mu np. wyłączyć z gry C.Ronaldo...Co do Terrego - może i ma dołek (kontuzje,kontuzje),ale porównywanie go do Vidica to już w ogóle ignorancja...
Pytanie do modów. Czy jest na tym forum funkcja "Ignore"?
PS. I skończ bredzić o tym KMŚ, dostał czerwień i co z tego? Jaki to błąd? Zresztą jaki to ważny mecz? Z tymi ogórkami to i mógłby zagrać Catchart.
nie masz argumentów - ignoruj,niech zgadnę - głosowałeś na PO? :haha:
Champions of England! Champions of Europe! Champions of the world!
już raczej nieaktualne,nieprawdaż?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2009, 12:20

Kamil232 pisze:Pytanie do modów. Czy jest na tym forum funkcja "Ignore"?
w profilu chyba możesz dodać kogoś do listy ... wrogów. Nie testowałem nigdy, ale to chyba jest własnie taki ignore.

Co do Vidica, to znakomity obrońca, w tym sezonie słabiej niż w poprzednim. Nie dorównuje umiejętnościami Maldiniemu, Nescie, czy Cannavaro - gdy ci byli w życiowej formie, ale na chwilę obecną jest jednym z lepszych w europie.
Moim skromnym zdaniem oczywiście ;)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 maja 2009, 12:28

Dobry mecz. Rzym Wybrał Cesarza :roll:

Widze że po meczu napinka kibiców Barcelony ogromna.Ustawiać na najwiekszym portalu jakieś głupie teksty do Ronaldo :?: aż tak duże kompleksy :?: jesteście najlepsi w Europie więc zachowujcie sie jak najlepsze "społeczeństwo" piłkarskie w Europie a nie opluwacie drużyne która rok temu grała wielki sezon i również była najlepsza.
Co do meczu.Iniesta Bog :shock: to co ten facet wczoraj czynił w środku pola=Poezja.Wielki mecz w wykonaniu Iniesty jego przegląd pola, technika, ustawianie sie.Cudo naprawde zadroszcze wam takiego zawodnika bo chłopak jest niesamowity a gdy obok ma Xaviego to kto może zdominować Barce :?: Chyba tylko wielka siła fizyczna w Chelsea bo nikt inny.Wcale nie uważam że Messi czy Eto zagrali jakiś kosmos oni tylko dołozyli do tego cegiełke.Za ten mecz należą sie ogromne brawa dla pary xavi iniesta i oby grając tak w reprezentacji Hiszpani spełnili marzenia Hiszpanów o triumfie na MŚ :wink:

Co do Wojtka Kowalczyka.Ma ciekawe spojrzenie na piłke jednak czasem przesadza tak jak wyolbrzymiał że Chelsea broniła sie przez 180 minut a tak naprawde zdominowała Barce w Londynie w sposób duzo bardziej dosadny niz wczoraj Barca Manu tak samo teraz bedzie pisał jaki to MAnchester słaby a Ronaldo to może ciągnąć Messiemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”