Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM] - Strona 10

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 kwie 2010, 20:33

Podwajając i potrajając krycie Inter by się raczej pogrążył bo zostawiłby luki w innych częściach boiska a na to pozwolić sobie nie może. Jose pewnie ustawi blisko siebie linie obrony i pomocy ale mimo wszystko ja bym wybrał kogoś aby dręczył Messiego cały mecz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 kwie 2010, 14:11

Barcelona na spotkanie w Mediolanie przybędzie autokarem. :?
http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=31749

Nie są to najlepsze wieści, bo w jakimś stopniu to się odbija na drużynie, bo nic tak nie męczy jak długie podróże. Dobrze, że decyzje podjęto dość szybko nie czekając na ewentualne zmiany i poprawienie się warunków. To jedyny wyjazd Barcy w ciągu dwóch tygodni, szkoda, że takie warunki przypadły właśnie przed tak ważnym spotkaniem.
Oby podróż w drugą stronę przebiegła normalnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8737
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 kwie 2010, 14:15

Łukasz_ pisze:ja bym wybrał kogoś aby dręczył Messiego cały mecz.
Ja dałbym Marco, który miałby za zadanie raz ale porządnie go kopnąć :haha:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 kwie 2010, 14:17

Boki zrywać cloner.

Też miałem to wkleić Jarzinho. Zdecydowanie nie jest to dobra wiadomość, ale nic na to nie poradzimy. Handicap dla Interu bo na rewanż na pewno będą mogli przylecieć :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8737
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 kwie 2010, 14:21

Przecież to żarcik, Matrix i tak nie ma szans na grę w dwumeczu.
Nic więcej nie piszę, bo i tak zielonego pojęcia nie mam o dzisiejszym futbolu. :wink:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 18 kwie 2010, 15:01

Jarzinho pisze:Barcelona na spotkanie w Mediolanie przybędzie autokarem. :?
http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=31749

Nie są to najlepsze wieści, bo w jakimś stopniu to się odbija na drużynie, bo nic tak nie męczy jak długie podróże. Dobrze, że decyzje podjęto dość szybko nie czekając na ewentualne zmiany i poprawienie się warunków. To jedyny wyjazd Barcy w ciągu dwóch tygodni, szkoda, że takie warunki przypadły właśnie przed tak ważnym spotkaniem.
Oby podróż w drugą stronę przebiegła normalnie.
Trasa została podzielona na 630 km (nocleg w Cannes) dzisiaj i 350 km jutro. Oczywiście do podróży samolotem nie ma porównania (tu należy wziąć pod uwagę dojazd na lotnisko, odprawę, potem przylot i transfer z lotniska do hotelu, co też trochę trwa), ale to żadna katorga i o zmęczeniu nie powinno być mowy.

We wtorek trzeba zagrać swoje, bez żadnego kombinowania jak wczoraj. Pora aby Guardiola wygrał wyjazdowy mecz w fazie pucharowej LM.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 kwie 2010, 23:50

Jam się przedstawia sytuacja kadrowa w Interze? Jakieś kontuzje, zawieszenia? Kto zagrożony zawieszeniem? Podzielcie się jakimiś przypuszczeniami dotyczącymi składu Interu. Raz, że chciałbym już sobie trochę podywagować a dwa, że trzeba się zabrać za Fantasy Football :P

Jeśli chodzi o Barcelonę to jest kilka niewiadomych, ale szkielet chyba znamy. Nie za bardzo wiem co z Abidalem i przypuszczam, że jednak nie będzie gotowy na grę od pierwszej minuty. Nie mam nic do Maxwella, ale wolałbym jednak widzieć Erica na lewej obronie. Czekam na kolejne doniesienia w tym temacie.

Blok defensywny na 99% uzupełnią Pique, Puyol i Alves. W pomocy widzę na pewno Busquetsa i Xaviego. Tym trzecim raczej będzie Keita, ale Toure chyba nie jest bez szans w tej rywalizacji. W ataku oczekuję Zlatana, Messiego i Pedro. Wielkiego wyboru nie ma. Bojan raczej tylko joker a pożytku z Henryka najlepiej świadczy fakt, że obecnie nawet Maxwell jest przed nim w kolejce do gry w ataku...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 kwie 2010, 0:16

Inter w zasadzie w pełnym składzie. Brakować będzie młodego Santona, który i tak by nie dostał szansy, oraz rezerwowego
GK Toldo.
Ustawienie 4-2-3-1 a nie 4-3-1-2 jak w fazie grupowej
-Cesar
-Maicon-Lucio-Samuel-Zanetti/Chivu
-Cambiass-Motta/Zanetti
Pandev/Balotelli-Sneijder-Eto'o
Milito.

Na lewej obronie pewnie zagra Zanetti, ale drugą opcją może być wracający po urazie głowy Chivu. Gdyby tak się stało to Javier by wystąpił kosztem Motty w pomocy, ale te roszady to mniej prawdopodobny scenariusz, który mógłby się sprawdzić jedynie gdyby Mou szykował coś specjalnego na Messiego. Najprawdopodobniej Zanetti na lewej i Motta w środku pomocy.
No i na prawym skrzydle zdecydowanie lepszą opcją jest Balotelli, niż mało widoczny Pandev. Mou jednak w celach wychowawczych sadza na ławie SuperMario i gra kiepsko dysponowany i piłkarsko przeciętny Macedończyk. Inna sprawa, że Mario jak wchodzi często jest naprawdę zmotywowany i potrafi robić różnicę
Tak wątpliwości nie ma najmniejszych

Zagrożeni kartkami są Maicon, Samuel i Zanetti

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 kwie 2010, 1:13

Zaczynając od końca - warto by było kogoś z tej trójki wykartkować :P Najlepiej Maicona, ale pozostali dwaj to chyba również ważne postacie :>

Jestem zaskoczony tą wizją. Trzech napastników + Sneijder? Aż mi się nie chce w to wierzyć, ale takie zestawienie zwiastowałoby naprawdę ciekawy mecz.

Samu na boku dziwnie mi wygląda, ale zapewne gra tak nieco z musu. Zgaduję, że któryś z dwójki Eto'o/Milito musi tak grać jeżeli obaj mają przebywać jednocześnie na murawie a bardziej (co nie znaczy, że dobrze) nadaje się do tego Kameruńczyk.

Inna sprawa, że po Interze spodziewam się raczej zorganizowanej defensywy i nastawienia na kontry a wtedy Samu będzie przydatny gdziekolwiek by go nie ustawić.

Motta na pewno nie zagra 90 minut :P Jeżeli wyjdzie w pierwszym składzie to wyłapie kartkę i będzie potem mocno elektryczny więc Mou zapewne go zmieni.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 kwie 2010, 8:18

Mentor pisze:Jestem zaskoczony tą wizją. Trzech napastników + Sneijder? Aż mi się nie chce w to wierzyć, ale takie zestawienie zwiastowałoby naprawdę ciekawy mecz.
Tak najcześciej gramy w lidze, w LM tez dosc czesto. Tyle, ze CSKA to nie Barcelona. Wydaje mi sie, ze bardziej prawdopodobne jest 4-3-1-2, ale na rewanż z Chelsea tez mieliśmy wyjść dwojka z przodu, a wyszlismy az trojka. Pandev jest w sredniej (powiedzmy) formie, a Balotelli i Eto'o to nie sa tytani pracy w destrukcji czy asekuracji. Dodatkowo Balotelli pomimo dobrej formy nadal nie cieszy sie zaufaniem Mourinho po swoich wystepkach, dlatego ja stawiam na mniej ofensywny wariant. Gra trzema napastnikami byłaby ryzykowna, ale troche w stylu Mourinho. Manifest ze my sie Barcelony nie boimy, ale boczni napastnicy musieliby byc bardzo uczuleni na powroty. Warto tez dodac, ze przy 4-3-1-2 Zanetti zagra na 100% w pomocy, a Chivu na lewej.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 kwie 2010, 10:39

Babel, a kiedy ostatnio Inter zagrał 4-3-1-2? BO ja Interu już dawno w tym ustawieniu nie widziałem i z Chelsea Inter też nie grał tym systemem. Zresztą systemem po mojemu gorszym niż 4-2-3-1
Inna sprawa, że jak gdzieś wyjść bardziej ofensywnym ustawieniem to właśnie w Mediolanie.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 203

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 19 kwie 2010, 10:45

kiedy ostatnio Inter zagrał 4-3-1-2?
Chyba z Roma :lol:
Warto tez dodac, ze przy 4-3-1-2 Zanetti zagra na 100% w pomocy, a Chivu na lewej.
Taki wariant obstawiam. Narzucanie zbyt mocnego tempa w pierwszym spotkaniu nie jest dla Interu korzystne. Lepsze 0-0 niz 2-2. Imo bedziemy starali sie powtorzyc pierwsze spotkanie z grupy (mecz ma byc nudny z minimalna liczba okazji) i zagrac zdecydowanie lepszy wyjazd.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 kwie 2010, 10:52

W pierwszym meczu z Chelsea graliśmy 4-3-1-2. W lidze gramy praktycznie non-stop 4-2-3-1, chyba w meczu z Milanem (Eto'o na PNA), z Catania graliśmy jeszcze dwójka napastników i gdzies pewnie jeszcze, moze w meczach CI. Trzeba tez dodac, ze na przełomie luty-marzec mieliśmy problemy na lewej obronie, Zanetti był praktycznie jedynym wariantem, a w pomocy Muntari i Motta forma nie błyszczeli plus słynne zawieszenie Cambiasso i tak naprawde 4-2-3-1 było jedynym sensownym rozwiazaniem. Ono sie generalnie sprawdza, ale 4-3-1-2 to nasze ustawienie praktycznie od czasów Manciniego, wiec nie mysle, zeby była obawa ze zawodnicy nie beda wiedzieli jak sie poruszac po boisku. Pamietajmy, ze gramy z Barcelona.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 kwie 2010, 11:01

Może i racja. Ja się już przyzwyczaiłem do Interu w 4-2-3-1, który mi się bardziej podoba od 4-3-1-2, ale fakt faktem, że ta druga koncepcja w Interze dalej żywa. Ale ja i tak bym postawił na ten pierwszy.
1- Daniel Alves i Maxwell by musieli bardziej pilnować się w obronie i może nie siedzieliby gównie na połowie Interu.
2- Inter u siebie powinien walczyć o te 1-0, a w 4-3-1-2 wyjdzie z tego tyle, że Inter będzie się bronił cały mecz i tu pojawia się pytanie retoryczne: Czy z Barceloną można wygrać broniąc się przez 180 minut?
3- Grać samym środkiem z Barceloną nie jest łatwo, od kiedy grają wysokim pressingiem zaraz po stracie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 kwie 2010, 11:07

No własnie, kazde ustawienie ma jakies wady i zalety, niestety nie da sie wyjsc 4-3-3-1, a to rozwiazałoby nasze problemy. Zobaczymy jakie założenie przyjmie Mourinho: bronimy takze u siebie, czy u siebie troche zaryzykujemy. Tak jak wspomina Maciek 0-0 moze okazac sie lepszym wynikiem niż 2-2, tyle ze biorac pod uwage klase przeciwnika w meczach u siebie i 3-0 nie jest zadnym gwarantem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”