Arka Gdynia (zbiorczy) - Strona 10

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lip 2005, 19:10

ja sie malo interesuje 2.liga polska, ale dzisiaj przejrzalem serwis ****, i archiwum, tzn. sezon 2004-2005 (ten co sie skonczyl), co 2.mecz Arka dostawala rzut karny, przypadek ?? nie wiem, ale niektore spotkania sedziowali .... Rutkowski (tak, tak, dzis aresztowany ZBIGNIEW R.) oraz (jeszcze nie aresztowany) jakis sedzia z Czestochowy, juz nie pamietam jego nazwiska,

jesli ktos ma duzo czasu to polecam - przejrzyjcie sobie spotkania takich druzyn : arka gdynia, piast gliwice, mks mlawa, swit,

z moich obserwacji wynika : ze pierwszym dwom druzynom sedziowie pomagali, natomiast dwom ostatnim sedziowie przeszkadzali,

jest jeszcze kilka podejrzanych spotkan, ale teraz juz nie pamietam (ogladalem ten spis kilka godzin temu)

pozdro

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 06 lip 2005, 19:14

No to ostatnia szansa mojego WIDZEWA na awans :P

Już od dawna wiadomo było, że Arka kupuje mecze. Mieli sporo (ok.8) karnych w ostatnich minutach. Chyba nikt nie zaprzeczy, że Arka płaciła sędziom za przychylne decyzje :twisted: :twisted:

Moim zdaniem Arka powinna zostać za karę zdegradowana do 2 ligi, a jej miejsce zająć powinien Widzew (jako czwarta drużyna ostatniego sezonu w drugiej lidze)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lip 2005, 19:20

marcin90 pisze:Moim zdaniem Arka powinna zostać za karę zdegradowana do 2 ligi, a jej miejsce zająć powinien Widzew (jako czwarta drużyna ostatniego sezonu w drugiej lidze)
powiedz mi jedno - kogo w PZPN lubia bardziej - Widzew czy GKS K. :?:

i wszystko jasne

a tak wogole to nie ma szans zeby Arke zdegradowac, jak cos jej udowodnia to moga odjac pkt :)

pozdro

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 06 lip 2005, 19:45

marcin90 pisze:Już od dawna wiadomo było, że Arka kupuje mecze. Mieli sporo ( ok.8 ) karnych w ostatnich minutach.
Mieli dwa karne w ostatnich minutach i oba były zasłużone !!!! Poza tym było jeszcze kilka karnych, ale nie k.... w ostatnich minutach !! Nie widziałes, nie wiesz to sie najlepiej nie odzywaj !!

Oto te karne w ostatnich minutach: Pierwszy karny to ze Świtem w 89 minucie przy stanie 1:0, faulowany przez bramkarza był Pudysiak, a drugi to ten z Mławą za EWIDENTNĄ RĘKĘ !!! Udowodniła to zreszą komisja...
marcin90 pisze:Chyba nikt nie zaprzeczy, że Arka płaciła sędziom za przychylne decyzje :twisted: :twisted:
ja zaprzecze... Poza tym nie ma na to DOWODÓW !!

Poza tym weź sobie gościu spojrzyj na twój "świety" Widzew :evil:

Awatar użytkownika
Robson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robson » 07 lip 2005, 11:09

Arka Gdynia pewnie nie utrzyma sie w pierwszej lidze a szkoda :?
Ci zawodnicy,którzy teraz grają w Arce nie są w stanie grać na pierszoligowym poziomie choć życze im jak najlepiej.

bilbo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bilbo » 07 lip 2005, 12:24

spokojnie z tym zdegradowaniem Arki, a jeśli było tak :D np Radomiak bardzo chciał prześcignąć w tabeli Mławę by utrzymać się w barażach, podszedl sędziego by Mława punktu nie wywiozła z Gdyni??? :D może Arka była zbyt pewna siebie i nie chciała robić podpórki w osobie sędziego w meczu ze słabą Mławą???

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 07 lip 2005, 12:35

Robson pisze:Arka Gdynia pewnie nie utrzyma sie w pierwszej lidze a szkoda :?
Ci zawodnicy,którzy teraz grają w Arce nie są w stanie grać na pierszoligowym poziomie choć życze im jak najlepiej.
W ubiegłym sezonie na starcie Cracovia też nie miała gwiazd w swojej drużynie a mimo to grali ładną i bardzo skuteczną piłkę.
Ja liczę na środek tabeli :)

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 07 lip 2005, 17:03

cloner pisze: powiedz mi jedno - kogo w PZPN lubia bardziej - Widzew czy GKS K. :?:
A czy GKS dostałby licencję na grę w pierwszej lidze w przyszłym sezonie :?:

.... i wszystko jasne

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 09 lip 2005, 22:01

Qrwa jak oni mnie w tym PZPN denerwują jush;Przewodniczący Komisji Etyki Polskiego Związku Piłki Nożnej Jan Tomaszewski uważa, że jeśli znajdą się dowody na nieuczciwość działaczy Arki Gdynia i Piasta Gliwice, to obie te drużyny powinny zostać zdegradowane do trzeciej ligi.

BYŁA SPRAWA Z MECZEM Z MŁAWĄ OBEJRZELI MECZ NA KASECIE I WSZYSCY ZGODNIE POTWIEDZILI ŻE KARNY POWINIEN BYĆ A CI SZUKAJĄ NASTĘPNE HACZYKI NA NASZĄ ARKE A JAK ROK TEMU BYŁY PODEJRZENIA ZE KORONA KUPUJE W 3 LIEDZE TO NIC NIE BYŁO W PZPN O TYM !!! A ARKA UCZCUWIE WYWALCZYŁA SWOJ AWANS TO CI SZUKAJĄ TERAZ KLUBÓW DO DEGRADACJI !!!
NIE UDAŁO SIĘ ROK TEMU ZATRZYMAĆ WIDZEW W 1 LIDZE TO TERAZ ZA WSZELKĄ CENE CHCĄ GO DOPROWADZIĆ DO 1 LIGI!!! TO WIEKASZA JEST KORUPCJA W PZPN NIZ W SEDZIACH !!!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 lip 2005, 22:36

wrescie Tomaszewski dziala i to mi sie podoba.
Choc w degradacje nie wierze to minus 10 pkt powinno zadowolic Janka 8)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 lip 2005, 22:45

Tak tylko, że jak nie przepadam za Arką, to w tej kwestii się nie wypowiadam. Zdążyłem już zauważyć, ze szukanie korupcji zaczyna przypominać polowanie na czarownice. Trochę dezinformacji, zgarnięcie pionków, aby ukryć poważnych graczy. Bo jak inaczej wytłumaczyć doniesienie PZPN do prokuratury na sędziego meczu Wisła-Pogoń w Pucharze Polski? Szczególnie, że mecz był dowodem na niekompetnecje sędziego, który mylił się w obie strony (choć częściej na niekorzysc Pogonii). No i nie wyobrażam sobie, po co Wisła miałaby kupować mecz od jedenj z najsłabszych drużyn w lidze :?.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 lip 2005, 11:31

zgadzam sie z Piwusem - po jakiego ..... Wisla mialaby kupowac mecz od slabszej Pogoni (sama nie potrafi wygrac ??), tak samo z Arka, po co im kupowanie spotkania z przedostatnia druzyna ligi - Mlawa (co to za 1.ligowiec co nie potrafi wygrac spotkania z 3.ligowcem [juz])

degradacji nie bedzie, ale minusowe punkty na pewno, ok. 3-7pkt bedzie odjete :D

pozdro

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 lip 2005, 11:46

Arka jest na tyle slaba ze bez kupowania meczow nie awansowalaby do I ligi.
Po drugie nie porownujcie Wisly i Arki bo jest to nie na miejscu bo ja np nie wyobrazam sobie zeby Arka awansowala bez kupowania meczow

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 10 lip 2005, 13:13

Bienias pisze:Arka jest na tyle slaba ze bez kupowania meczow nie awansowalaby do I ligi.
Po drugie nie porownujcie Wisly i Arki bo jest to nie na miejscu bo ja np nie wyobrazam sobie zeby Arka awansowala bez kupowania meczow
To sobie wyobraź. Arka w pełni zasłużyła na ten awans. Zresztą w Ekstraklasie udowodni wszystkim że jest bardzo dobrą drużyną :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 lip 2005, 13:17

Akurat wiem co sie dziej w II lidze i jestem pewien ze Arka kupowala mecze! Lepiej to sobie wyobrazcie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”