EURO 2012: 1/4 Finalu - Anglia vs Wlochy - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: EURO 2012: 1/4 Finalu - Anglia vs Wlochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 cze 2012, 23:37

Zajebiście. Dwa dni przerwy, chyba dwa dni chlania bo dawno żaden mecz tak mnie nie ruszył :wink: Niemcy faworytem, ale z Italią zawsze grało im się ciężko. To może być epicki półfinał!
guru pisze:Całkowicie nie ogarniam takiego podejścia. :roll: Rozumiem, że lubisz Inter, ale żeby zaraz utożsamiać się z drużyną narodową Włoch?
Ten temat był już poruszany dwa lata temu. Zostałem zjechany jak bura suka, więc nie popełnię błędu z przeszłości i nie będę wdawał się w dyskusje, moja prywatna sprawa. Nie oczekuję poparcia czy zrozumienia, przyjmij do wiadomości i przemilcz jeśli Cię to gryzie. Ty też Kamilu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 cze 2012, 23:38

Obrazek

Ilość strzałów :o ilość celnych :o i 0 goli. Z Niemcami będą jednak musieli się bardziej postarać, bo i o okazje będzie trudniej. Dobrze, że Włosi awansowali, bo na Anglię aż żal patrzeć. Tak jak ktoś tam wyżej napisał - gorzej niż Stoke, bo Stoke przynajmniej walczy na boisku.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 cze 2012, 23:39

Dużo celnych, ale niegroźnych strzałów nabił Balotelli w dogrywce, gdzie praktycznie podawał do Harta, ale rzeczywiście muszą poprawić skuteczność.

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 24 cze 2012, 23:40

Nie kojarzcie kibicowania jakieś reprezentacji z utożsamianiem się jakąś narodowością. Chodzi o nich jako o zwykłą drużynę, taką jak choćby Juve gdzie nie ma żadnego Polaka

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 cze 2012, 23:40

Całkowicie nie ogarniam takiego podejścia. :roll: Rozumiem, że lubisz Inter, ale żeby zaraz utożsamiać się z drużyną narodową Włoch?
Mam dokładnie to samo - od powrotu z Włoch nie tyle sympatyzuję z ich kadrą, co kibicuję, kadra Polski jakoś mnie od lat interesuje coraz mniej, zdecydowanie mniej się z nią utożsamiam.

Włosi kolejnego rywala nie wygrają przy tak zarżniętej ekipie przez Prandelliego. Wszystkie zmiany zostały przeprowadzone źle lub beznadziejnie, Diamanti miał dwa dobre zagrania - słupek przy próbie dośrodkowania (chciał dośrodkować, a wyszedł ładny strzał), a drugie to był karny, które wykonuje naprawdę dobrze.
Włosi byli zdecydowanie lepsi, a trener robił z ławki wszystko, by przegrali - wprowadził bezproduktywnego Maggio (Abate przy zmianie wyglądał na zaskoczonego, ale może mylnie zinterpretowałem jego gest), beznadziejnego Diamantiego (najgorszego z ofensywnych piłkarzy, była przynależność klubowa czy orientacja zadecydowała? ;) ) i Nocerino, którego zmiana była zbędna, powinien był wejść kto inny.
Na Niemców wraca Chiellini, chyba nikt nie wypada, więc Giorgio musi zagrać obok Bonucciego - dziś przy jego podaniu z 1 połowy do Anglików widziałem powtórkę z bramki z meczu ligowego, ale Anglicy nie byli tak udolni, by wykorzystać taki prezent. Chiellini z Barzaglim to doskonały duet obrońców, Włosi w 4-3-1-2 grają po prostu lepiej niż w 3-5-2, mają lepszych wykonawców, wyjście na Niemców z Maggio i Giaccherini po bokach to podłożenie się. Chyba że Prandelli pójdzie po rozum do głowy i zamiast tej dwójki wystawi dwóch Milanistów, wtedy to ma sens. Na razie kto zmienia podstawowych piłkarzy, ten wygląda lepiej - Abate (przeciętny, ale lepszy od Maggio), Montolivo, Balzaretti.
Na Niemców ta kadra może wystarczyć. Nie będą faworytami, ale mogą awansować. Jakby przeszli Anglicy, to odpadliby jak Grecy.
Aż mi się przypomniał duet trenerów szwedzkich - niech Prandelli się skupi na podaniu ustawienia, a ktoś za niego wybiera nazwiska na boisko. Taki trener by się spodobał Berlusconiemu, który by mu skład na karteczce przed meczem podsuwał. :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 cze 2012, 23:40

Nie myślałem, ze tym porównaniem obraże Stoke. :oops:
Salas11 pisze:Ten temat był już poruszany dwa lata temu. Zostałem zjechany jak bura suka, więc nie popełnię błędu z przeszłości i nie będę wdawał się w dyskusje, moja prywatna sprawa. Nie oczekuję poparcia czy zrozumienia, przyjmij do wiadomości i przemilcz jeśli Cię to gryzie. Ty też Kamilu.
Wcale mnie to nie gryzie, tylko po prostu dziwi. Ale to Twoja prywatna sprawa i nie wnikam. :wink:

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 24 cze 2012, 23:41

guru pisze:
Mirek15 pisze:Ja np. NAJBARDZIEJ z reprezentacji lubię Italię.
Ja Polskę, ale co kto lubi.
Już nie chce zaczynać nowego głupiego tematu, ale dla przykładu ja nigdy nie kibicuje Polsce, zawsze wspieram tylko Włochów. Nawet z flagą czasem na mecze do barów chodzę.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 cze 2012, 23:42

Ja Wam i tak nie wierze! Kieruje oficjalne zapytanie do Wilmora:
DLACZEGO MONTOLIVO STRZELAL KARNEGO PRAWA NOGA, SKORO WSZYSCY WIEMY, ZE JEST GRACZEM LEWONOZNYM? :(

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 cze 2012, 23:43

Mam dokładnie to samo - od powrotu z Włoch nie tyle sympatyzuję z ich kadrą, co kibicuję, kadra Polski jakoś mnie od lat interesuje coraz mniej, zdecydowanie mniej się z nią utożsamiam.
Ja mam tak samo, ale nigdy nie powiedziałbym o kadrze innego kraju "my". Dla mnie to żenada. A jarać Anglikami mógłbym się tylko wtedy kiedy na boisku byłoby 11stu zawodników United.

Daleko mi do wielkiego patrioty, ale inne kraje mam tam gdzie one mnie - w dupie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 cze 2012, 23:44

Włosi trochę jak Paragwaj na CA 2011. Wygrali jeden mecz ze zdecydowanie najsłabsza Irlandią, ale już mają medal. Z Niemcami są dla mnie faworytem :rotfl4: Z wiadomych, historycznych względów. Typowałem ich na cichego faworyta, bo podobnie jak w 2006 roku (tylko wtedy mieli po stokroć większy potencjał personalny) przyjechali ośmieszeni i skorumpowani, a zdobyli złoto tak i teraz, nawet jeśli przegrają w 1/2 finału uznają to sukces.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 cze 2012, 23:44

Ja dla Polski oczywiscie kibicuje,ale serce bije mi mocniej takze na meczach druzyn takich jak: Czarnogora (zwlaszcza oni),Serbia,Macedonia,Slowenia,Slowacja i kilku innych z poludnia - uwielbiam poludniowa pilke :)
Ostatnio zmieniony 24 cze 2012, 23:46 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 cze 2012, 23:45

Ja mam tak samo, ale nigdy nie powiedziałbym o kadrze innego kraju "my". Dla mnie to żenada
Jak wyżej. Można kibicować, ale nie pisać my. Jakby to wam napisać. Może jak kibole. Nigdy nie będziecie Włochami.
DLACZEGO MONTOLIVO STRZELAL KARNEGO PRAWA NOGA, SKORO WSZYSCY WIEMY, ZE JEST GRACZEM LEWONOZNYM? :(
Przecież już kiedyś to pisał. Dla zmyły. Kaka też kiedyś ponoć strzelał dla zmyły słabszą nogą. Nic nowego.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 24 cze 2012, 23:46

Orientuje się ktoś czy Henderson chociaż raz miał piłkę przy nodze? :)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 24 cze 2012, 23:48

Biały pisze:Orientuje się ktoś czy Henderson chociaż raz miał piłkę przy nodze? :)
O dziwo - miał.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 cze 2012, 23:48

Maggio nie zagra z Niemcami za kartki.

Brawo dla Italii, tak jak ktos wspominam to obok Pirlo to Balo najlepszy na placu gry.Anglicy tragiczni i dobrze ze nie przeszli przypadkowo.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”