Siatkówka - Strona 91

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 maja 2007, 23:00

bellus pisze:tych co wymieniłeś to chyba odpada Kanadyjczyk z racji przygotowań olimpijskich.
Całkowicie o tym zapomniałem. To prawda. W ramach rekompensaty zrobię trzy kołka dookoła bloku... i podsunę jescze dwa nazwiska: Rob Bontje, Novica Bjelica. Nazwiska bardzo optymistyczne. Moj optymizm jest wprostproporcjonalny do informacji o wielkim budżecie Skry, czy do nastawienia kibiców po podpisania kontraktu z Antigą.
bellus pisze:środkowi Resovii
Dobry pomysł. Myśle, że jakby ściągneli Perłowskiego to mogliby skupić się na rozgrywającym z zagranicy. Nico Freriks czy chocby pan z mojego avka - Loic De Kergret (odchodzi z Tours), mimo iż leciwy nadał by nowej jakości grze Skry. Ale pewnie wybierze Rosje, choć z podobnie jak Antiga jest Francuzem a we dwóch zawsze raźniej.

Ale się rozmarzyłem...

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 19 maja 2007, 0:42

Współczujmy razem Kadziewiczowi

1. Dziękujemy Ci Castellani. Pokazał, że jest trenerem wybitnym i nie pracuje w Polsce tylko dzięki protekcji Lozano - jeśli takowa była.
2. Zgadzam się z Plińskim co do "papierowej siły" Skry, ale wszyscy się przekonaliśmy jaka jest siła charakteru, taktyki i zgrania.
3. Pliński odchodzi z JSW.
4. Proponuję by w ramach umowy sponsorskiej Plus wynajął Kadziewiczowi psychologa. Chyba ktoś ma problemy ze sobą i to poważne.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 19 maja 2007, 1:26

Umarłem.Ivanov won ! Kadziewicz ['] Szkoda, bo jednak Yukasz nie sam kibicowałeś Wunglowi.Niestety, łudziłem się na przełamanie sukcesów Skry, tym, że może jak będzie mistrz to zostanie drużyny chociaż lepsza część w Jastrzębiu, a tak, gdy czytam Plinę czy widzę Kadziewicza to jednak brak słów.O bułgarze nie wspomnę, bo dla mnie to nie porozumienie - kiedyś mówilem, że to zawodnik nie najgorszy, ale nie rozumiem słowa "gwiazda".Teraz poprostu śmiech mnie ogarnia, gdy ktoś o nim mówi doświadczony.Zepsute zagrywki, brak gry środkiem, czy też nawet jeżeli sie na to porwał to pilki za niskie, a skrzydła to czasami tragedia.Tak może rozgrywać Łomacz młody jeszcze z Polibudy Warszawskiej, ale nie 34-letni, doświadczony :roll: , były reprezentant Bulgarii bla bla.Węgiel nie popisał się, bo jednak w pierwszym secie powinni wygrać go, ale rozumiem Skra jednak wygrała.Natomiast drugi set to tragedia, jak można bodajże ze stanu 12:17 dać się dogonić na tym poziomie ? Mimo, iż to taka stawka wiedziałem, że już się nie podniosą.Kapitalnie Lewis, który o ile jest zagadką, dziś był pewniakiem.Nagrodę MVP dostał Wlazły, ale można był dać kanadyjczykowi na odchodne ;).Gratuluje Skrze, chociaż muszę przyznać, że Węgiel zasłużby także, szkoda że te 2 sety się potoczyły jak potoczyły.O ile lubię Totolo, za niekonwencjonalne metody pracy, to jednak nie rozumiem ślepej wiary w Ivanova, który dla mnie jest nie porozumieniem.To była trudna drużyna, jednak srebro to też dobry wynik, chociaż apetyt rośnie w miarę jedzenia.

Co do transferowej karuzeli, to jestem ciekaw czy Totolo zostanie ( 10 % ), Lebl na pewno nie.Fajnie się pokazał w LM, poza tym jest takim killerem na tym środku, we Włoszech ma pozycję, więc nie będzie eksperymentował i przechodził do Polski.Co innego Gajdarski, mlody, gra w zasadzie średnim jak na warunki europejskie Levskim, z powodzeniem może zawitać do Polski, która będzie odskocznią dla niego do lepszego siatkarskiego świata.W sprawie Szampona wypowiadam się jednoznacznie - idź Pan, rób powinnoś ze swojego talentu, wejdź pod skrzydła czołówki od przygotowania psychiczne i fizycznego a na pewno będzie z Ciebie pożytek.No naprawdę, niech bierze przykład z Winiara, który robi powoli furorę w Italii, a w Polsce już byl czołówką.Z Wlazlego uczynią tam czleka pożadnego, zresztą co tu dużo gadać, jakie ambicje stawia mu gra w Polsce ? Chyba tylko takie, by wybić się na zachód, tutaj już wszystko osiągnął, a tam będzie o krok już od najlepszych na świecie klubów.Nie musi trafić do najlepszego odrazu.Zresztą o niego się nie boję, chłopak da radę.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 maja 2007, 0:27

bellus pisze:No właśnie, marzenie...
Z Leblem to marzenie, ale... Możdżonek to byłby hit. Wschodząca gwiazda polskiej siatkówki w Skrze?

http://www.siatka.org/?kibic.aktualnosc ... 87c9988b02

Zarząd chciał cichaczem lecz Gruszka się wygadał :D Fajnie to wygląda:

Heikkinen - Gruszka - Wlazły
Zygadlo - Antiga - Możdżonek libero Ignaczak
(lub zagraniczny zajebisty sypacz)

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 22 maja 2007, 10:05

Babel pisze:Loic De Kergret (odchodzi z Tours), mimo iż leciwy nadał by nowej jakości grze Skry. Ale pewnie wybierze Rosje, choć z podobnie jak Antiga jest Francuzem a we dwóch zawsze raźniej.
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=6& ... _id=194832

Miałeś rację w dwóch raźniej, szkoda tylko, że w 8 zespole ligi rosyjskiej. To pokazuje jak dużo muszą tam płacić, skoro Antiga w ostatniej chwili zmienił zdanie i zamiast walczyć w LM będzie w Rosji liczył kasę i odbywał gigantyczne podróże z meczu na mecz. Szkoda tego transferu, na polskim rynku nie ma przyjmującego tej klasy, będą musieli za granicą poszukać - tylko kto jest do "wyjęcia"? Babel przedstaw nam swoją wizję, bo niewątpliwie masz w tej kwestii największą wiedzę (a przynajmniej większą od mojej).

Oferty dla Możdżonka i Gromadowskiego. Wydaje się to być rozsądne, jeśli szukają drugiego atakującego to co z Maciejewiczem? Przystosują go na przyjęcie? Czy opuści klub? Jakby nie było zasłużony dla Bełchatowa. Co do Marcela to wydaja się, że będzie to ryzykowne, ale w razie wygranej to strzał w dziesiątkę i SKRA znów (przy odejściu Wlazłego) będzie miała conajmniej 2 atakującego w PLS - no bo liczę, że Kamiński sobie teraz więcej pogra.
Chodzi oczywiście o następny sezon ten jak wierzę i życzę polskiej siatkówce bez Wlazłego w PLS tylko gdzieś w Rzymie czy innym włoskim mieście. Gromadowski było nie było talent ma. Potrzebuje dobrego trenera i zmiany otoczenia. Liczyłem, że odejdzie do Politechniki i tam go Bosek odpowiednio ustawi. Jednak nie przewidziałem, że BOT będzie taki odważny (oby nie przerodziło się to w głupi albo naiwny) i chce ściągnać drugiego atakującego ze złotej reprezentacji juniorów - wszyscy pamiętamy, że to Wlazły tam był, ale mało kto, że na zmianę z Gromadowskim.

Co do transferów jeszcze to nazwiska, które się przewijają na www.siatka.org i innych serwisach zastanawiają na ile to są mrzonki - "rozbieranie" zwycięscy LM a na ile jakies realne rozmowy. Znając życie to i tak przyjdą zawodnicy, którzy nie będą wymienieni w kategorii zainteresowanie - tylko jakieś ciche transfery.

Duże ambicje wykazuje Radom. Jeśli zrealizuje swoje założenia (dobry rozgrywający, Prygiel, dobry środkowy) to będą mogli namieszać i to zdrowo. Zwłaszcza, że czołowe ekipy (poza SKRĄ) raczej na pewno mocno się osłabią. Może w przyszłym sezonie skład 4 się zmieni i będzie tam obok Bełchatowa i Jastrzębia, Radom i Rzeszów?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 maja 2007, 14:26

bellus pisze:Babel przedstaw nam swoją wizję, bo niewątpliwie masz w tej kwestii największą wiedzę (a przynajmniej większą od mojej).
Nie słodzcie tak, bo ostatnio bardzo zaniedbałem bieżaca postawe zawodników. Rozsądnym posunięciem była by walka z Olsztynem o Bjoerna Andrae, Niemca z brazylijskimi korzeniami. Prawda jest taka, że Gruszka wirtuozem przyjęcia nie jest a najsilniejszą bronią Andrae jest przyjęcie. Warto też pognebić przyjmujących (nie)grających w Serie A1: Petera Veresa, czy Kike De la Fuente (choć ten jest żonaty z Kinga Maculewicz - gwiazdą żeńskiej ligi, więc sie pewnie nie ruszy z Włoch). Fajnie jakby sciągneli Guillame Samice, ale ten też jest jedna nogą na Półwyspie Apenińskim.

Duzo zależy też od budżetu Skry, niestety aby aby ściagnać przyjmującego najwyższej klasy to trzeba wymyśleć aby zrównoważyć włoską pogodę i rosyjskie finanse.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 22 maja 2007, 15:12

Nie jestem ostatnio na czasie z tymi sprawami, ale wydaje mi się, że Skra dokupując do Antigy Możdżonka pozbywa się swoich słabych punktów.W takim wypadku, gdy jeszcze Jastrzębie się trochę rozbija to wygląda na ciąg dalszy suplemacji Skry.Widzę Bąbel, że jesteś zorientowany w transferowym kołowrotku w środowisku.

Co do tego Andrae pamiętam, jak wymiatał w VFB, a mecze transmitowała DSF.Ogółem to chyba niektózy ze starej paki dobrze sobie radzą w innych ligach.

Szkoda, że Gromadowski został trochę na lodzie, ale jakby miał pójść do Skry byłaby o dziwna opcja.Maciejewicz jako zmianowy spisuje się dobrze, ale trzeba uczciwie przyznać, że jego wejścia na zagrywkę ( czy nawet Patuchy z Cze-wy) nie robią już takiego spustoszenia jak rok czy 2 temu.Gromadowski jednak nie powinien iść do Bełchatowa, tylko może właśnie do AZS-u Częstochowa ? Brook na wylocie, Patucha to jednak nie to.A jak się zaufa Marcelowi to może się odpłacić osiągami.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 maja 2007, 17:13

Dzis zaczyna sie Liga Światowa jakby ktos zapomniał. O 20 gramy z Chinami i żeby kogos nie zdziwiło, że od tego roku transmisje są na Polsacie i Polsacie Sport.

Co do transferów: Antiga przepadł, Możdżonek to raczej plotki. Więc wygląda na to, że w Skrze zostanie Iwanow lub przyjdzie Tom Hoff z Lokomotiwu Biełogrod. Na przyjęcie w miejsce Antigi ponoć szykowany jest Brazylijczyk grający we Włoszech. Pan Piechocki nie chce ujawnić jego personaliów, ale nie sądze by Skra mogł pozyskać kogoś innego niż Joao Paulo Bravo (co jest dobrym transferem, tylko po co ta tajemnica?) Alternatywą jest nikomu nieznany Europejczyk grający w poprzednim sezonie w Serie A1 (tez tajemnica, ale pewnie Andrae). Co za tym idzie Dobrowolski raczej zostanie w Bełchatowie i kadra jest skompletowana.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 maja 2007, 10:51

Widzę, że muszę zacząć...

Poza robieniem przez Polsat atmosfery wiejskiego festynu, biesiady w której widowisko siatkarskie jest tylko jedną z atrakcji oraz nowych koszulek reprezentacji to podobało mi się wszystko. Warto natomiast pochwalic Polsat za to, że nie zaczynają transmisji 5 minut przed spotaniem i nie kończy 5 minut po meczu jak to miała w zwyczaju TVP. Warto tez pochwalic reporterów którzy podczas rozmów z graczami nie zadają "Waniowych" pytań w stylu "opowiadaj" ?

Widać, że zawodnicy są niesamowicie skoncentrowani, zmobilizowani by udowodnić swoją wielkość również w tym sezonie. Fakt, że Chiny nie są potęgą i zamiast nich FIVB powinno zaprosić Niemców czy Czechów, ale impreza jest wybitnie komercyjna. Wczoraj cały zespoł grał dobrze, forma i założenia z sezonu ubiegłego się utrzymują. Jestem spokojny o tegoroczne wyniki.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 26 maja 2007, 12:49

Poza robieniem przez Polsat atmosfery wiejskiego festynu, biesiady w której widowisko siatkarskie jest tylko jedną z atrakcji oraz nowych koszulek reprezentacji to podobało mi się wszystko. Warto natomiast pochwalic Polsat za to, że nie zaczynają transmisji 5 minut przed spotaniem i nie kończy 5 minut po meczu jak to miała w zwyczaju TVP. Warto tez pochwalic reporterów którzy podczas rozmów z graczami nie zadają "Waniowych" pytań w stylu "opowiadaj" ?
Mnie się nie podobało:
1. to co wymieniłeś
2. grafika z wynikami - dajcie spokój jak ktoś nie ma plazmy to chyba musi lupy używać. Zwiększyli by to trochę, ale z tego co się już zorientowałem to jest od górna grafika - analogiczna była na meczy Brazylia - Korea (który teraz lei na Polsacie Sport Extra).
3. może, nie że mi się to nie podobało, ale że byłem zdziwiony. Jakoś wydawało mi się, że sezon Ignaczak miał co najmniej dobry, no ale to nie ja jestem trenerem. Inna sprawa, że Skry było więcej w TV i można było podziwiać Igłe a Gacka nie koniecznie. Lozano jest trenerem i jego wybór.
4. podobnie jak punkt wyżej chciałem zobaczyć Prygla... No, ale może moje zachcianki zostaną zaspokojone dzisiaj. Rozumiem strategię, żeby pokazywać srebrnych polskiej publiczności na halach.

1. Zagumny klasa
2. NIe trzeba było się wysilać
3. Winiarski ładnie idzie do przodu, a może to propaganda na mnie działa z ust Drzyzgi.
4. Słaby mecz, bez emocji.
5. Chińczyki słabe jak małe piwo, Korea którą oglądałem pierwszego seta (mimo, że nie nawiązali walki w tym secie) prezentowała się o niebo lepiej od zawodników Państwa Środka.

Co do Czechów i Niemców, w pełni się zgadzam. W Niemcach to ja upatruje czarnego konia ME i chętnie bym ich pooglądał w meczu np. z naszą reprezentacją.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 maja 2007, 20:24

bellus pisze:Winiarski ładnie idzie do przodu, a może to propaganda na mnie działa z ust Drzyzgi.
Nie zgadzam się z tym, że Winiarski zrobił postępy w lidze włoskiej. On po prostu dojrzał siatkarsko. Teraz to nie tylko wielki talent, ale także mentalny lider.

Nie oszukujmy się. Dziś nasi wypadli słabo i te dwa sety przegrane na własne życzenie. Wychodza różnice w przygotowaniu fizycznym miedzy poszczególnymi zawodnikami. W pierwszym secie przespaliśmy w ataku, przez cały mecz blok grał interwałowo. Generalnie poza Gruszką, Winiarskim i Plińskim bardzo blado w ataku. Prygiel nie jest przystosowany do szybkich wystaw Zagumnego. To jest taki czołg, który musi dostac piłkę wysoko i stosunkowo wolno, aby mógł wycelować armatę i huknąc. Obawiam się, że do ostatnich meczów u siebie z Bułgarami przed finałem LŚ, nasza reprezentacja bedzie straszliwie huśtac formą, bo nie ma jak ustabilizowac formy grając co tydzień. Dodatko ta podróż dookoła świata, trzeba wysłać tam rezerwy IMHO.

Ale wtopa z tym światłami :P

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 29 maja 2007, 16:45

Duże ambicje wykazuje Radom. Jeśli zrealizuje swoje założenia (dobry rozgrywający, Prygiel, dobry środkowy) to będą mogli namieszać i to zdrowo. Zwłaszcza, że czołowe ekipy (poza SKRĄ) raczej na pewno mocno się osłabią. Może w przyszłym sezonie skład 4 się zmieni i będzie tam obok Bełchatowa i Jastrzębia, Radom i Rzeszów?
Może moje słowa jakoś okażą się prorocze... Chociaż oczywiście za wcześnie to jeszcze oceniać. Na pewno te dwa ostatnie wymienione przeze mnie zespoły są jak na razie najaktywniejsze:

http://www.siatka.org/?kibic.aktualnosc ... tkie.17183

Na papierze wygląda to bardzo ładnie. Co do transferu środkowego to mam wątpliwości czy zostanie w Rzeszowie Szczygieł, czy będzie dla niego miejsce. Tak czy inaczej w Resovii raczej nowa jakość nadciąga. Sceptycznie podchodzę do doniesień o bardzo poważnej ofercie dla Szymańskiego, ale kto wie, kto wie. Tak czy inaczej każdy następny transfer Resovii (ewentualny) musi być polski. Kto z wolnych zawodników byłby ewentualnie w stanie wzmocnić 5 drużyną minionego sezonu? Jak patrzyłem kto odchodzi z I ligi to moją uwagę przykuło jedno nazwisko - Arkadiusz Olejniczak. Chłopak miał talent, co z nim zrobił to inna kwestia. Tak czy inaczej chciałbym go zobaczyć w nowym sezonie na parkietach PLSu.

Jadar też smiało sobie poczynia. Chudik, Gawryszewski, Prygiel - na pewno progres będzie. Czytałem dzisiaj, że SKRA chciała by wyciągnąć Pęcherza, problemem jest to, że ma on ważny kontrakt z klubem z Radomia. Tak czy inaczej będzie się jeszcze działo w sezonie ogórkowym czy też raczej lepiej powiedzieć w sezonie reprezentacyjnym.

Co do Chin jeszcze to wtopa nie tylko ze światłami, ale też z koncentracją / wytrzymałością. Tak czy inaczej dobrze, że wygrali. Ciekawy wynik osiągnęli chwaleni po pierwszym secie, pierwszego meczu przeze mnie Koreańczycy. 2-3 z Brazylią, nawet rezerwową ujmy nie przynosi. Nie widziałem Japończyków, ale teraz to chyba Korea jest najlepszą drużyną azjatycka (tyle, że Drzyzga dobrze mówi, że Ci gracze nie rozwiną się, bez kontaktu z ligą włoską, rosyjską, polską - ale to nie nasz problem).

Jeszcze jedna kwestia - KATASTROFA: to co się stało w Bułgarii to jest dla mnie niewytłumaczalne, jak tak silna drużyna mogła przegrać 3 mecze. Znaczy pewnie jakby wygrali z Ukrainą to by z Bułgarami powalczyli bardziej. Tak czy inaczej klęska dla tych chłopaków.

http://www.reprezentacja.net/aktualnosc ... tualnosci/

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 maja 2007, 20:43

bellus pisze:Na papierze wygląda to bardzo ładnie
O ile transfery Serbów są bardzo ciekawe (Ilic jest lepszy od Pilarza 2x, Mitrovic tez pewnie da rade), ale ten Kubańczyk z przeszłoscią w Serie A to raczej emeryturka. Tym bardziej nie rozumiem po co kolejny środkowy, skoro Resovia ma Perłowskiego, Kaczmarka a przeciez miejsc dla obcokrajowców jest tylko trzy. Z Józefackim na ataku i tym Kubańczykiem do czwórki nie wskoczą. Wygląda na to, że nie będzie tez miejsca dla Kubicy, choć to chyba zdrowie jest głowną przeszkodą.
bellus pisze:KATASTROFA
Ale za to jaka piękna katastrofa. Indywidualności nie tworza druzyny. Ci siatkarze tak naprawdę juz są seniorami, dlatego dziwi mnie, że trenuje ich człowiek który zajmował się kadetami. Kiedyś bardzo mądrze Lozano opisał różnice między siatkówką juniorska a seniorska. Porównał to do gry w pokera i gry w pokera na pieniądze. To, że nie odniosą sukcesu w juniorach nie oznacza, że nie będe kluczowymi siatkarzami reprezentacji za kilka lat.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 31 maja 2007, 19:23

Nie mam zbytnio czasu się rozpisywać nad tym co napisałeś Babel, zacznę nowy wątek jadę zaraz na miasto urodziny opijać - dwudziestolatki, dwudziestolatki to ja i Ty, to właśnie my....

Jutro kolejny mecz naszej reprezentacji, teraz na tapecie Argentyna. Mówią (Wspaniały), że słabsza niż Chiny. Mam nadzieję, że to nie prawa bo jutro na żywo będę oglądał naszych zawodników. Nie obejrzę sobie niestety Wlazłego, Szymańskiego, Plińskiego, Grzyba, Gacka, ale w zamian za to Kurek, Perłowski, Możdżonek, Ignaczak. Tak czy inaczej liczę na piękną grę, o atmosferę się nie boje.

Babel pisze:Co do transferów: Antiga przepadł, Możdżonek to raczej plotki. Więc wygląda na to, że w Skrze zostanie Iwanow lub przyjdzie Tom Hoff z Lokomotiwu Biełogrod. Na przyjęcie w miejsce Antigi ponoć szykowany jest Brazylijczyk grający we Włoszech. Pan Piechocki nie chce ujawnić jego personaliów, ale nie sądze by Skra mogł pozyskać kogoś innego niż Joao Paulo Bravo (co jest dobrym transferem, tylko po co ta tajemnica?) Alternatywą jest nikomu nieznany Europejczyk grający w poprzednim sezonie w Serie A1 (tez tajemnica, ale pewnie Andrae). Co za tym idzie Dobrowolski raczej zostanie w Bełchatowie i kadra jest skompletowana.

Antiga jednak sie dał przekonać. Padła teraz informacja o Bąkiewiczu... Pliński mówi, że Włochy albo Bełchatów (czyli szanse są, ale życzę mu jak jednak Włoch).
SKRA szaleje, Częstochowa biednieje, PZU może się wycofa. Nadciąga Jadar, Resovia. Będzie ciekawie jeszcze, oj będzie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 cze 2007, 18:51

Ale się gorąco zrobiło. Bąkiewicz w Skrze, Ignaczak odchodzi wg informacji medialnych gdzies za granicę (Rosja?). Jego zastępcą ma byc Milczarek, tylko pytanie co z Bąkiem przy Antidze i Gruszce. Libero?

Gromadowski ma ponoć grać w Piacenzie. Pewnie będzie zmiennikiem, ale we Włoszech ma bardzo duże sznase aby się rozwinąc i znaczyć coś więcej w siatkówce Polskiej.

Z zagranicznych transferów Kaziyski chce grać w Trento, ale nie zależy to tylko od niego. Franz Granvorka w Piacenzie (kolega Gromadowskiego :P), Howard w Montichiari, Samica w Mediolanie, Valerio Vermiglio najprawdopodobniej wyląduje w Lube, a Marco Meoni w Romie. Z ciekawszych to jeszcze Stefan Hubner w Sisleyu.

A za godzinę gramy w mocno zmienionym składzie z Argentyną. Szanse debiutu być może dostaną Możdżonek, Perłowski (ktoś z nich na pewno)i Kurek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”