Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 91

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lip 2006, 1:56

Łukasz_ pisze:a nawet starało się podłożyć ich Milanowi.
Starało się? To Milan jest winny dzięki układom z Juve, nie powiesz mi, że władze Bianconerich na chama wciskały podstawianie meczy halo
Wuju_ASR pisze:a tego będzie chyba Nam wszystkim brakowało najbardziej
Ja się pytam normalnych kibiców, którzy nie żyją dwoma sezonami dlatego pytanie zadałem głównie Zazie. Jeśli nie znasz historii i pięknych meczów Serie A to się nie odzywaj narazie, chyba że sobie przypomnisz
Łukasz_ pisze:Mi również was nie będzie brakowało, ba jestem pełen radości że gracie tam gdzie gracie.
Tak samo jak jesteś szczęśliwy, że Milanowi się upiekło. Ja pogodziłem się już dawno z tym, że Juve będzie conajmniej ligę niżej, ale z resztą nie zgodzę się do końca.
Zaza pisze:Nie no nie mów w spraiwe faulu Zebina na Crespo
Dobra fakt ten faul był ewidentny, ale wątpie żeby ten mecz był ustawiony kiedy oczy całego świata były zwrócone na potyczkę największych rywali. Za dużo szumu wokół tego meczu żeby ktoś mógł się pokusić o to. Może się mylę, ale w moim mniemaniu jestem pewien tego co mówię.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 2:02

Chlopaczek ale wierzysz w to że po odejściu Luciano M. zmieni się Stara Dama czy liga ? :roll: Bo te wyroki [klubów ale może przede wszystkim działaczy] mogą pomóc lige w jakis sposób, no ba - ale to druga strona medalu. Ale to nie bedzie takie proste. Ja wierze w to że ten cyrk nauczy czegoś Włochów i zmieni sie prawo, przywileje dla klubów czy nawet podatki. Ale do tego nie trzeba był takie afery. Na te tematy dyskuje się toczy od dawna.

Ty teraz możesz powiedzieć Yes Yes Yes po raz 1 :P za sprawą transferu Ruud na Santiago Bernabeu :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 lip 2006, 2:09

Wierze ze zmieni sie Stara Dama a liga zmieni sie automatycznie gdy ich zabraknie.I nie mowie tutaj o przekretach bo obawiam sie ze Stara Dama nie byla przyczyna calego zla we wloskiej pilce a jej degradacja cudownie ozdrowi Calcio.Naiwnoscia byloby tak myslec.Bedzie inaczej po prostu dlatego ze ich jakis czas nie bedzie.

Yes yes yes powiem dopiero gdy Zlatan zakotwiczy w Interze albo opusci Italie :P

Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 28 lip 2006, 2:17

Wuju_ASR pisze:a tego będzie chyba Nam wszystkim brakowało najbardziej
Ja się pytam normalnych kibiców, którzy nie żyją dwoma sezonami dlatego pytanie zadałem głównie Zazie. Jeśli nie znasz historii i pięknych meczów Serie A to się nie odzywaj narazie, chyba że sobie przypomnisz
jako normalny kibic, normalnie Ci odpowiedziałem. A o moim znawiennictwie historii czy pięknych meczów Serie A, moze zaswiadczyc chociazby Zaza. :wink: Urodziłem się Romanistą, juz od 4 roku życia wiedziałem jaki klub to Juventus czy Roma :wink: po co zaraz jakies dziwne spostrzezenia ?

buona notte ragazzi

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 2:22

Naiwane ? tym bardzie że wyroki pokazały że Luciano M. nie działał sam - wiec masz racje trudno przypuszczać że nic się nie zmieni. Ale równie dobrze można przyjąc teze że jedna piłkarska mafia wygrała z druga i wtedy nic się nie zmieni :? Pisząc że bedzie lepiej bo nie będzie Juve jest chyba za bardzo wymierzone w piłkarzy i kibiców. Bo Włosi [piłkarze] na mundialu pokazali lepsze oblicze Calcio, i nie oni odpowiadają za to co się dzieje. Zobaczymy jak będzie...

Chłopaczek to narazie dwa raz "Yes Yes" :P

Dwa razy czyli za zdrowie Poulsen'a i Ruud'a :twisted:

Ja spadam :P narazie :!: Wrócimy do rozmowy później jak coś przynajmiej ja hehe :P bo Wy macie temat

P.S Nie daj się Wuju hehe - Dobranoc :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lip 2006, 2:23

Wuju_ASR pisze:jako normalny kibic, normalnie Ci odpowiedziałem. A o moim znawiennictwie historii czy pięknych meczów Serie A, moze zaswiadczyc chociazby Zaza. Urodziłem się Romanistą, juz od 4 roku życia wiedziałem jaki klub to Juventus czy Roma po co zaraz jakies dziwne spostrzezenia ?
Może i tak jest, ale wykorzystaj wiedze. Powiedziałeś o meczu Juve - Roma jako meczu pełnym wałków i tu się z Tobą zgodzę, ale ja się nie pytałem o te sezony tylko o resztę kiedy to rozgrywane były piękne mecze walki pomiędzy Juve, Interem, Milanem czy Romą, a ty powróciłeś do tego właśnie meczu. Ja też mogę poczuć się pokrzywdzony po złym werdykcie sędziego w meczu Roma - Juve (1:4), ale co to ma do czego

p.s. 3m sie Zaza, ja niestety mogę popisać od czasu do czasu dlatego się włączam rzadko do rozmowy

Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 28 lip 2006, 3:51

Tomusmc pisze:
Wuju_ASR pisze:jako normalny kibic, normalnie Ci odpowiedziałem. A o moim znawiennictwie historii czy pięknych meczów Serie A, moze zaswiadczyc chociazby Zaza. Urodziłem się Romanistą, juz od 4 roku życia wiedziałem jaki klub to Juventus czy Roma po co zaraz jakies dziwne spostrzezenia ?
Może i tak jest, ale wykorzystaj wiedze. Powiedziałeś o meczu Juve - Roma jako meczu pełnym wałków i tu się z Tobą zgodzę, ale ja się nie pytałem o te sezony tylko o resztę kiedy to rozgrywane były piękne mecze walki pomiędzy Juve, Interem, Milanem czy Romą, a ty powróciłeś do tego właśnie meczu. Ja też mogę poczuć się pokrzywdzony po złym werdykcie sędziego w meczu Roma - Juve (1:4), ale co to ma do czego

p.s. 3m sie Zaza, ja niestety mogę popisać od czasu do czasu dlatego się włączam rzadko do rozmowy
poprostu napisałem jeszcze o sezonie przez który teraz Juventus cierpi, nie nawiązywałem do reszty sezonów, gdyż nie to było w mojej intencji.

P.S. No niektórych meczów z Juve naprawdę brakuje nie powiem np. 2 runda sezonu 00/01, sezon mistrzowski dla Romy, w Turynie 2:2, cudowne widowisko, piękna bramka Nakaty i bramka wyrównująca Montelli w doliczonym czasie gry. sezon 03/04 również Turyn piękny wolny Chivu i znakomity strzał Zebiny, równiez remis 2:2, rewanż sam znakomicie pamiętasz, bo bolał kazdego juventino (4:0). Roma-Juve 2:0 98/99, czy chciazby mecz w Turynie z 96 zakonczony zwycięstwem Giallorossich 2:0 z którego zdjęcia ma nawet mój Wujas :)

saluto :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 lip 2006, 10:41

Tomusmc pisze:Tak samo jak jesteś szczęśliwy, że Milanowi się upiekło.
Nazywaj to jak chcesz. Wszystkim się upiekło tylko biedne Juve zostało skrzywdzone. Skoro Milan dostał takie a nie inne wyroki musiał mieć dowody na swoją obrone podobnie jak Fiorentina i Lazio że zostały przywrócone. Pamiętaj że gdy zapadały pierwsze wyroki nikt się nie bronił. Chyba że należysz do tej grupy która twierdzi że to wszystko Berlusconi, że to on " zamiszał ".

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2860

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 28 lip 2006, 16:31

ejj pamiętacie Gladstone??Co z nim się dzieje??Żyje wogóle??

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 28 lip 2006, 16:50

Skoro Milan dostał takie a nie inne wyroki musiał mieć dowody na swoją obrone podobnie jak Fiorentina i Lazio że zostały przywrócone. Pamiętaj że gdy zapadały pierwsze wyroki nikt się nie bronił. Chyba że należysz do tej grupy która twierdzi że to wszystko Berlusconi, że to on " zamiszał ".
Dziś w radiu RMF gadano właśnie o tym skandalu i wypowiedzieli się włoscy kibice. Byli oburzeni że Milan nie poniósł "żadnych" konsekwencji. Włosi lepiej znają realia Serie A, więc uważam że Milanowi się upiekło. Bo skoro mieli nie grać w europejskich pucharach a teraz grać będą w LM? Skandal!!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 lip 2006, 17:02

Moze i wloscy kibice znaja lepiej realia Serie A ale nie wydaje mi sie zeby wiedzieli o tej sprawie wiecej niz my.Oni tez czytali o niej w gazetach i stamtad czerpali swoja wiedze.Wiec jesli twierdza ze Milan nie zostal ukarany to nie jest to zadnym wyznacznikiem.Bo nie posiadaja informacji ktorych i kibice w Polsce by nie posiadali.Podobnie jak i my nie maja wgladu w akta sprawy i material dowodowy.
Tym bardziej ze nie napisales czyi to byli kibice?Milan Interu Starej Damy a moze Lega Calcio (pozdrowienia dla pewnego usera ktory kiedys napisal ze powinnismy kibicowac Lega Calcio :p)?

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 02 sie 2006, 12:02

Do takich opinii jeszcze za wczesnie, gdyż Juve złożyło apelacje do wszytskich możliwych sądów, instancji. Dlatego wszytsko jest możliwe i nie zdziwie się jeśli 9 sierpnia zobaczymy Juve w Serie A ;)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 sie 2006, 12:14

Ale ja nie chce Juve w Serie A. Niech odpokutuja w Serie B. Nie obrazilbym sie co prawda, gdybysmy mieli na starcie 0 pktow a nie -17, ale Serie B jest moim zdaniem odpowiednia kara. Choc jeszcze zobaczymy... z drugiej strony, caly ten proces jest smiechu warty i powoli nie wiadomo juz w co wierzyc.

Slyszeliscie o pomysle, zeby Juve zrobic system z akcjonariuszami a'la Barca i Real, bo podobno Fiat sie nas 'wypiera' :?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 sie 2006, 15:45

Mamy nowego bramkarza :!: Nowym nabytkiem został... Emanuele Belardi, który w zeszłym sezonie bronił w Regginie. Najciekawsze jest to, że przyszedł na zasadzie rocznego wypożyczenia. Nie wyobrażam sobie dla niego innej roli niż zmiennik pierwszego bramkarza (czy nim będzie Gigi czy Amelia czy jeszcze ktoś inny). Oglądał go ktoś w jakimś meczu :?:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 sie 2006, 19:23

maciek_88 pisze:Nie wyobrażam sobie dla niego innej roli niż zmiennik pierwszego bramkarza (czy nim będzie Gigi czy Amelia czy jeszcze ktoś inny). Oglądał go ktoś w jakimś meczu
Znaczy się, że nie widziałeś go w akcji, a już sobie nie wyobrażasz innego zmiennika? :shock: Dziwna sprawa

p.s. Nie, nie widziałem go w akcji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”