Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 902

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 sie 2011, 18:03

fieldy pisze:Eboue odchodzi
:cry:

Legend

Mam coraz większe wątpliwości odnośnie Wengera. Poza jednym zawodnikiem, który z miejsca może stanowić o sile zespołu (Gerv) nie sprowadził nikogo kto wniósłby jakąś wartość do pierwszego składu (Alex i Carl to jednak melodia przyszłości) a oddał takich piłkarzy jak Eboue, Fabregas, Clichy i na 99% Nasri. Do tego lekką ręką wypożyczył Denilsona ( :spoko: ) i Vele. Jak jeszcze stracimy Nicklasa to będzie masakra totalna bo Wenger nikogo normalnego w jego miejsce nie kupi.

Nie wiem co może wpłynąć na jego zachowanie. Chyba jedynie odpadnięcie z Udinese... chociaż nawet w to nie wierzę, bo wtedy powie, że na Ligę Europy skład mamy całkiem niezły :roll: Wąska kadra + tradycyjna plaga kontuzji... ciemno to widzę.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 sie 2011, 19:49

Możecie jeszcze zarobić na Cescu, gdy go sprzedamy do Milanu :wink:
Według Daili Mirror, Arsenal zażądał zawarcia jeszcze jednego zapisu, od którego uzależniał swoją zgodę na transfer. Jest to opcja pierwokupu Cesca, jeśli ten kiedyś zdecyduje się odejść z FC Barcelony.

Dodatkowym zapisem jest również udział w ewentualnych zyskach ze sprzedaży Cesca do innego klubu. W takim wypadku do północnego Londynu trafi aż 50% kwoty uzyskanej przez Dumę Katalonii.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 sie 2011, 21:47

Cholernie wesoły mecz :mrgreen: ,moglo być 2-3-0 dla Was mogło być 1-2 dla Udine. Fajnie się mecz ogląda ale taktyka kuleje strasznie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 sie 2011, 22:00

Dzień bez kontuzji = dzień stracony.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 16 sie 2011, 22:37

Obserwujac mecz zaryzykuje stwierdzenie, ze gdyby Udinese nie pozbylo sie Zapaty, Inlera i Sancheza - Arsenal by tutaj poplynal.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 sie 2011, 22:37

Szkoda tego Udinese, Arsenal miał jakąś tam przewagę tylko jak dla mnie to bardziej mogło się podobać Udinese. Tylko ci mieli trochę jeźdźców bez głowy jeśli chodzi o wykończenie akcji. Bramka im się należała, ale drużyna z Londynu ma się czego bać przed rewanżem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 sie 2011, 22:38

Wynik dla Udine fatalny. Szkoda,myslalem,ze moze wycisnal jakis remisik i powalcza u siebie.

Armero :love:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 16 sie 2011, 22:41

Fajny meczyk, Armero ganiał po skrzydle aż miło, fajnie zaprezentowali się troche nieznani przeze mnie Badu i Ekstrand. Udinese naprawdę może powalczyć w rewanżu, stary lis Di Natalae na pewno jeszcze ukłuje, dzisiaj dwa ładne wolne.
Bardzo dobry mecz Szczęsnego :)

ps
czy Udinese miało na koszulkach Spidermana? Wcześniej też mieli, bo nie zauważyłem nigdy?

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 16 sie 2011, 22:43

Osz, piłkarze Arsenalu muszą zapewnić niepewność kibicom, bo jakby to tak wyglądało. Fajne podsumowanie komentatora - "Arsenal nie pojedzie do Włoch na wycieczkę" - i niestety to prawda. Udinese na swoim terytorium może być naprawdę groźne, trzeba uważać.

Co do samego spotkania. Wojtek pewniak, jeśli nadal będzie tak się rozwijał możemy mieć z niego pociechę na długie lata. Coś mi się wydaje, że Song nie jest w optymalnej formie, miejmy nadzieję, że to się poprawi. Chamakh to już kompletnie nie ten poziom. Jedyne co można przy jego nazwisku napisać pozytywnego to gra głową. Przez cały mecz niewidoczny, nie zrobił kompletnie nic. Warto podkreślić dobrą dyspozycję Ramsey'a, który pokazuje swój kunszt w dogrywaniu piłek do kolegów z zespołu.

Fajnie się oglądało, jednak miałem takie wrażenie, że powinniśmy to z łatwością wygrać. Teraz niepotrzebnie będzie nerwowo w rewanżu...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3292

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 sie 2011, 22:43

Udinese zaprezentowalo sie calkiem dobrze na tle Arsenalu. Mogli i powinni strzelic bramke ktora dalaby im dobra sytuacje w rewanzu. Niby ta i tak jest niezla ale mysle ze Udine nie awansuje. Oslabienia sa zbyt duze i ostecznie okaza sie za krotcy na kanonierow. Arsenalowi natomiast wielkich sukcesow nie wroze patrzac na kolejne transfery z klubu i ogolnie ich gre w pierwszym meczu ligowym oraz dzisiejszym.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2011, 22:46

Udine to jednak frajerzy są (przepraszam od razu), ale jak oni to przegrali, to chyba nikt nie wie.
Skłamałbym jakbym napisał, że Arsenal dawno już tak żenująco nie zagrał, bo przecież sparing z Benfiką był dopiero co, ale to co dziś graliśmy to ....

Vermaelen miał być w ostateczności na lewej stronie sprawdzany, ta ostateczność przypadła na 2 mecz sezonu :roll: Traore połamany w rezerwach, Gibbs się połamał po 30 minutach i w przerwie zmienia go Djourou, który łamie się po 5 minutach. Ja nie wiem co oni z tymi piłkarzami w klubie robią, ale to już przesada. Zostajemy bez lewego obrońcy, a Jenkinson, który do tej pory grał w 3 lidze nie może nagle być pierwszym lewym obrońcą w Arsenalu. Verma i Kos robili co mogli i za to im chwała, Wojtkowi też, choć na początku chyba nie był skoncentrowany, ale środek pomocy i atak [']

Z Tomasem, Songiem i Aaronem daleko nie zajedziemy. Jak Wenger nie kupi nikogo do środka pomocy to będzie płacz i zgrzytanie zębów. Jak z Udine na Emirates nie potrafią wymienic kilku podań w środku i utrzymać się dłużej przy piłce, to co ma być na Old Trafford, Stamford, czy Etihad ....
W ataku też bieda z nędzą. Chamakh wciąż nieobecny. Theo i Gervinho dobrze, choć ten drugi miał tyle strat, że (o ironio) głowa mała. Wszystko robi dobrze, ale jak ma podać.....

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sie 2011, 22:52

Arsenal jak dla mnie to jest w niezłym dołku, w sensie nie widzialem radosci w ich grze, do tego ceikzie odejscia, kontuzje. 1-0 to niespecjalna zaliczka, ale lepsza niz 0-0 czy kazde zwyciestwo Wlochow, a przy dobrych wiatrach moglo i tak byc. W sumie Handanovic pokazał klase, wiec i Arsenal mogl wygrac wyzej. Gervinho jak dla mnie nazbyt samolubny jak na Arsenal, co tu duzo pisac, sztrasznie brakowało w Arsenalu kogos pokroju Cesca, Nasriego i Wilshere'a. Dwóch z tej trójki pewnie juz nie zobaczymy w ich barwach, wiec Wenger ma spory orzech do zgryzienia. Udine lepiej niz zakladalem, 4-1-4-1 zdalo egzamin na Emirates. Ciekawe czy to bedzie nowe ustawienie takze na lige? Armero i Isla beda prawie napstnikami :) Lubie to! Podobał mi sie dzis tez Ekstrand, a myslalem ze to ktos w kadrze dla którego misja to wypozyczenie do Granady.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 sie 2011, 22:54

Oglądałem mecz od 60 minuty i dawno nie widziałem tak żenującego Arsenalu...
Wenger zrobił z AFC to co Rafa z LFC parę lat temu, może przesadzam bo jednak są fajnie zapowiadający się np. Ramsey, jest Jack, ale LFC tez obok masy średniaków miało Gerrarda czy Torresa... Albo się Wenger ogarnie i wyda te 50 mln na transfery, albo tym razem już chyba Arsenal wypadnie z czwórki, a i nie wiadomo jak to bedzie w LM o ile awansują, bo z taką postawą może być problem z wyjściem z grupy.
Chociaż rzecz jasna to początek sezonu trudny okres dla kluby dwie gwiazdy odchodzą więc na pewno będzie lepiej, ale jakości tutaj i graczy robiących różnicę brak.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 sie 2011, 23:00

Bardzo słaby mecz w naszym wykonaniu. Momentami się zastanawiałem czy aby na pewno gramy u siebie :roll: Środek pola praktycznie nie istniał. Aaron całkowicie niewidoczny, Tomas też dzisiaj o wiele mniej kreatywny niż w poprzednich spotkaniach. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie ma kogo wprowadzić jeśli idzie źle. Ławka jest tak beznadziejnie krótka, że trzeba się męczyć z tym co mamy, a że mamy niewiele to potem tak to właśnie wygląda.

Liczyłem na Nicklasa w pierwszym składzie. Potem liczyłem, że pojawi się po przerwie, ale nie... lepiej do końca mordować się z Marokańczykiem. No to przecież jest jakaś kpina co on obecnie gra :roll: Nie wnosi kompletnie niczego pozytywnego do gry i dzisiejszym występem tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że trzeba się go jak najszybciej pozbyć. Mentor bez butów by w tym ataku lepiej zagrał od niego do cholery.

Na plus oczywiście Vermaelen i Koscielny. Pewnie i solidnie, czyli tak jak być musi. Do tego Wojtek znowu z czystym kontem. Co tam jeszcze? Gerv i Theo dużo wiatru robili, ale mało z tego wynikało. Ten pierwszy musi popracować na wykańczaniem swoich rajdów bo na razie słabiutko. Walcott musi grać, nie ma w ogóle co dyskutować!

Niby wygraliśmy. Niby to 1:0 jest całkiem niezłym wynikiem bo jedna bramka we Włoszech stawia nas w bardzo dobrej sytuacji, ale emocje i nerwy na bank będą. Dobrze, że Robin wróci i może dojdzie jakiś nowy zawodnik :lol:

btw, komentarz Kalinowskiego poniżej krytyki. Jak jeszcze raz tego idiotę usłyszę to wysmaruję jakiś list do TVN i będę się domagał zdjęcia go z anteny. Wszyscy jesteśmy głupsi o to co dzisiaj od niego usłyszeliśmy :roll:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 sie 2011, 23:09

cru pisze:Obserwujac mecz zaryzykuje stwierdzenie, ze gdyby Udinese nie pozbylo sie Zapaty, Inlera i Sancheza - Arsenal by tutaj poplynal.
:lol:
Arsenlal z Czeskiem Clichym NAsrim Robinem Wilsherem zrobilby z Udine jesien sredniowiecza bo było widac ze kiedy poszli do ataku włosi nie wiedzieli co sie dzieje ale to bylo tylko 10 pierwszych minut.Arsenal wygląda..fatalnie i Liverpool ma szanse wygrać, potem wyjazda Włoch i wizyta na OT wiec ciekawe tygodnie się dla fanów Arsenalu szykują.Wenger usi kupic 2-3 klasowych graczy bo bez tego Arsenal szybko przegra sezon.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”