Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 905

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 sie 2013, 17:17

Jakie sa szanse na wypozyczenie Kagawy do Atletico ?* :lol: Media szaleja. Najpierw na wypozyczenia do Atleti mial isc Mata, a teraz Shinji :lol:

*to oczywiscie zart, choc naprawde pojawily sie takie pogloski ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 sie 2013, 17:29

Ja tam życzę Moyesowi prostej grupy. Po raz pierwszy zagra w LM, niech okrzepnie w tych rozgrywkach, jakby MU poleciało w grupie w pierwszym sezonie jego pracy to nie wpłynęłoby to dobrze na morale zarówno jego jak i piłkarzy. A co do Szachtara to zgoda z lukasem, nie zdziwię się jak będą się prezentowali podobnie jak w poprzedniej edycji.

Póki co Szkot jest mistrzem okienka, czekano w napięciu na mocny transfer albo nawet transfery do środka, plotek było od cholery, czekano już na prezentację Thiago a na dwa dni przed końcem okna kibice bardziej się martwią żeby nikt z MU nie odszedł... :roll:

Tylko nie Donieck. Najlepiej bez głupawych wojaży na wschód i będę zadowolony :)
Czemu akurat użyłeś słowa głupawe? Wszystkie te drużyny mają takie samo prawo grać w LM co MU i taka wypowiedź zalatuje jakąś pogardą dla drużyn ze wschodu. Jasne lepiej byłoby grać z Celtami i Marsylią ale na to już nikt nie ma wpływu.

Doktorku chyba dzisiaj nawet agent Kagawy powiedział, że Samuraj nigdzie się nie rusza.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2013, 17:32 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 sie 2013, 17:30

Podobno wszystko przyklepane. My wypożyczamy z Barcy Fabregasa, a do was idzie Kagawa.

Głupawe są wojaże, a nie drużyny. Lekkie czepialstwo Morrow :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 sie 2013, 17:34

Może lekkie :wink: Nie chodziło oczywiście o drużyny a o miejsca, mój błąd. Ale mimo wszystko nie rozumiem takiego określania, to jest LM, grają drużyny z różnych miejsc i tyle, jak akurat się złoży, że nas wyślą na drugi koniec Europy to nie ma w tym IMO nic głupiego. Wątpię aby na Ukrainie czy w Stambule ktoś mówił o głupawych wojażach do Anglii albo Niemiec. No ale może faktycznie się czepiam :P

edit/
No to wykrakaliśmy ten Szachtar :lol:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 sie 2013, 18:45

Dobrze, nie dostaliśmy może jakiś europejskich potentatów, ale chyba najrówniejsza grupa ze wszystkich, dla mnie niemalże perfekcyjne losowanie. Każda z tych drużyn może sporo namieszać, Shaktar dość poważnie się wzmocnił przed sezonem i wcale jakościowo nie utracili na odejściu Henrika, Bayer jest dobrze poukładaną ekipą, a Sociedad meczem z Lyonem pokazali, że nie są jakimiś tam ogórkami na poziomie Kopenhagi, w dodatku mam nadzieję, że Moyes przyjrzy się Griezmanowi i wyciągnie po niego rączki :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 sie 2013, 18:55

Grupa lepsza niż z ostatnich sezonów- nie ma ekipy z topów jednak nie będzie nudy jak ostatnio.
Bardzo jestem ciekaw spotkan z Sociedad.

edit:

Terminarz

1 mecz z Bayerem na OT, dalej Donieck wyjazda, Sociedad dom, Sociedad wyjazd Bayern wyjazd Donieck Dom.

Dobrze że nie gramy w grudniu na Ukrainie i że przed MC gramy z Niemcami na OT

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 29 sie 2013, 21:26

Do grupy śmierci to tu daleko. Szkoda, bo zabraknie nam jakiegoś megameczu z czołówką europejską, za to okaże się, że znowu zlekceważymy rywali, bo to przecież 'leszcze', 'słabiaki', 'kelnerzy' etc. [komentarze z różnych fejsbukowych stron], z którymi porażka nie dość, że boli podwójnie, to jeszcze przynosi wstyd okrutny. Niby są to mniejsze marki, mogliśmy trafić na bardziej znaczące i utytułowane kluby, ale ja nie wierzę, że to będzie dla nas spacerek. Oczami wyobraźni widzę wręcz te wymęczone remisy z nadambitnymi 'słabeuszami' :evil:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 29 sie 2013, 21:31

Szachtar - bardzo dobrze, że oni wypadli z drugiego koszyka. To chyba najłatwiejszy rywal. Niby podróż będzie daleka, ale nie przejmuję się tym. Gramy tam tylko jeden mecz, który trzeba chociaż zremisować.
Bayer Leverkusen - najtrudniejszy rywal. Niemcy są blisko i to jest szczęście. Na BayArena liczę na co najmniej remis. CO NAJMNIEJ.
Real Sociedad - ależ fajnie! Bardzo chciałem byśmy na nich trafili. Po cichu im kibicuję od ostatnich meczów, gdzie pokazali jaką są zgraną ekipą. Oklepali Lyon, ale z nami powinni mieć duże problemy. Mimo wszystko życzę im awansu z drugiego miejsca co jest osiągalne. ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 sie 2013, 22:33

Podobno złożyliśmy ofertę za Andera Herrerę. Mógłby ktoś szerzej opisać tego grajka? Jaki profil silne i slabe strony ?

Barry ma iść na wypożyczenie do Evertonu- oj szykuje się końcówka okienka

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 29 sie 2013, 22:38

Nie pamietasz go z meczow z Bilabo? Dobry pilkarz chociaz mysle ze obecnie w kraju Baskow biega lepszy pomocnik, dokladnie w Sociedad, Zurutuza. A Herrera to taki troche "niehiszpanski" pilkarz jak na moje oko, gra dosc bezposrednio. Jakbym go mial do kogos porownac, jego sposob gry, to do Fabregasa.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 sie 2013, 22:41

Pamiętam ale to tylko 2 mecze, pamiętam też z kadry u 21 i paru meczy Bilbao ale to jednak za mało by ocenić gracz bo mnie fajerwerki jutubowskie mało interesują.

Podobno wysłaliśmy oferte 30 mln rozumiem że gracz nie wart tej kasy?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 sie 2013, 22:43

Podobno wysłaliśmy ofertę = nie było żadnego zainteresowania ani oferty.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 29 sie 2013, 22:47

Tych pilkarzy z Bilabo ciezko okreslic, ich wartosc, bo praktycznie oni nigdy swoich gwiazd niesprzedawali, wiec niewiadomo co bedzie z nimi dalej. No powiedzmy teraz byl ten wyjatek z Martinezem i Llorente. Ander za 30? Nie wiem, mysle ze ani RM ani Barca dzis takiej kasy by za niego nie wylozyla, United pewnie moze wylozyc, bo to wyspy, inna wartosc pieniadza. Wg mnie Ander troche przygasl, zapowiadal sie mocno(juz w Zaragozie bylo o nim glosno), ale moze dlatego ze ciagle gra w sredniej klasy zespole to i ciezko szybko sie rozwijac (patrz ich perełka Muniain).

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 sie 2013, 22:49

A mi się bardzo podoba ten pomysł. Koleś jest ogarnięty, niezły w odbiorze, dobry technicznie, umie się podłączyć. Aż tak często Bilbao nie oglądałem ale kiedy już zdarzyło mi się odpalić to podobał mi się ten chłopak, wydaje mi się, że właśnie kogoś takiego szukamy. Dla mnie z dostępnych opcji jedna z ciekawszych i chętnie bym go przywitał na OT, pod okiem Carricka mógłby ładnie się rozwinąć. Tyle, że wiadomo jak to jest targować się z Baskami. Przykłady Martineza czy Llorente pokazują, że albo klauzula albo nie mamy o czym rozmawiać. Co do wartości, Real nie żałował na Illarramendiego, Herrera nie powinien chyba być warty o wiele mniej. Może ktoś powiedzieć czy to COPE jest wiarygodnym źródłem?

O grajku Sociedad, o którym wspomniał Sracz nie wiem praktycznie nic bo Sociedad prawie nie oglądałem.

Marotta ponoć powiedział, że Nani nigdzie nie idzie a już na pewno nie do Juve. I bardzo dobrze.

Wydaje mi się, że skończy się na chłopakach/chłopaku z Evertonu i tyle. Chyba, że Martinez się uprze ale pewnie po prostu będziemy zmuszeni więcej sypnąć.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2013, 22:51 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 29 sie 2013, 22:50

Morrow pisze: O grajku Sociedad, o którym wspomniał Sracz nie wiem praktycznie nic bo Sociedad prawie nie oglądałem.
Juz niedlugo go obejrzysz :)

//Ander ma klauzule 36mln, to na moje oko - jesli odejdzie kwota bedzie w okolicach 40mln euro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”