Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 906

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 sie 2013, 22:56

Ja sie na Sociedad ciesze- nigdy z nimi nie gralismy i moga być fajne mecze.Ileż można grac z Rumunami czy leciec do Portugalii .

Buttner jest bliski rocznego wypożyczenia do Turcji .Baines in ?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 29 sie 2013, 22:58

Cope to o ile pamietam jedno z sensowniejszych zrodel w Hiszpanii, wiec moze to byc prawda

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 sie 2013, 23:00

Tak, za Fellainiego i Bainesa dajemy 28, i nagle rzucilibyśmy 30 milionów na gościa z Bilbao, zejdźcie na ziemie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sie 2013, 23:02

Gdzieś miesiąc temu pisałem, że United mogłoby zwrócić się po Herrerę lub jeszcze lepiej Koke zamiast uganiać się za nierealnymi celami. Ander to jest to, czego MU szuka tj. dobry technicznie środkowy pomocnik ze zdolnością do prowadzenia gry zwłaszcza w takiej drużynie jak MU, gdzie gra się raczej do przodu a nie w poprzek, który jednak gra trochę przebłyskami i nie jest klasycznym rozgrywającym. To piłkarz, który czasem jak coś zagra to można tylko powiedzieć łał i przez to go polubiłem, ale ma też sporo meczów, w których za mało go widać jak na rolę na boisku. Sporo angażuje się w defensywę. Minusy? Za mało asyst i strzelanych bramek. 30 mln to dużo, ale to piłkarz, który może ułożyć drugą linię pod nieobecność Carricka, a mamy koniec okienka. Można było wcześniej się postarać zamiast składać oferty za Cesca, to może byłoby nieco taniej. :) Bilbao ściągnęło równiejszego Benata, który IMO powinien grać w znacznie lepszym klubie, może właśnie w takim Manchesterze, więc może na siłę nie będą go trzymać.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 sie 2013, 9:54

Proszę, dajmy już sobie spokój z Evertonem. 50 mln za tą dwójkę? Fuck me :lol: Niech sobie trzymają tego Afro i robią z niego cofniętego rozgrywającego, a my pójdźmy po McCartyego i np. Herrerę. Wyjdziemy na tym lepiej.

Tak nawiasem znowu burza o przed meczem z Liverpoolem. Oczywiście, przeciwnicy znowu pokazali klasę - tym razem na oficjalnym koncie twittera https://pbs.twimg.com/media/BS3fWeSCIAAO2S-.png

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 sie 2013, 12:08

Możliwe że Moyes chce mieć 2 równe sklady a kupno Afro i LB mu to umożliwi. Zgadzam się z redem że kasa zaczyna być chora,Afro był za 23 mln to kupna, teraz się okazuje że Everton chce ok 50 :roll: . Już wole zostać z Fabio i dac mu szanse i za rok sprzedać jeśli nie da rady i śmiesznym Buttnerem który ma iść na wypożyczenie czego osobiście bym nie robił przy braku transferu LB.

Redzie- Herrera ma klauzule 36 mln, Twój ulubieniec z Wigan to koszt ok 15 mln jak nie więcej- ok 2 graczy do środka ale ceny są straszne poprostu.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 sie 2013, 12:15

36 mln ale chyba Euro, czyli jakieś 30 mln funtów. Nie wiem, ja mam dość tej licytacji z Evertonem. Za Belga nikt nie da 30 mln, prawdopodobnie zagra w tym sezonie głębiej, nie strzeli tylu bramek i jego wartość po sezonie spadnie. Herrera nie wydaje się być mniej utalentowany, wprost przeciwnie.

A ceny są chore, niestety.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 30 sie 2013, 12:28

Ok, ale czy to nie jest tak, że ta klauzula aktywuje się z każdym okienkiem? Czyli lepiej już przeboleć i poczekać do stycznia i wtedy go kupić. W europejskich pucharach i tak będzie mógł zagrać.

O ile transfery uważam za konieczne, to jeśli mamy poczekać 4 miesiące za oszczędność powiedzmy w wysokości 10 mln, to bylibyśmy frajerami tak przepłacając.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 sie 2013, 12:29

Też bym wolał dać wieksza kase i mieć 2 środkowych i dać ostateczną szanse Fabio. Pragne jednak zauważyć że rok temu już SAF chciał Bainesa i wysłał oficialną oferte,teraz che go Moyes. Za rok można uderzyć w Shawa, możliwe że Fabio wystrzeli jak brat, płacenie 20 mln i więcej za lewego obrońcę to chory pomysł ale niestety widać że Moyes jest uparty. Niech się coś ruszy bo zostaniemy z obecnym sklad, o ile mamy go mocny na wielu pozycjach tak na środku pomocy wypada MC i leżmy i będziemy muesieli grac tam Giggsem.

Awatar użytkownika
P47ryk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: P47ryk » 30 sie 2013, 13:01

MGiggs pisze: teraz się okazuje że Everton chce ok 50 :roll: .
Możesz podać jakieś źródło według, którego Everton chce za nich 50 mln?
red85 pisze: Za Belga nikt nie da 30 mln, prawdopodobnie zagra w tym sezonie głębiej, nie strzeli tylu bramek i jego wartość po sezonie spadnie.
Możliwe, ale jest jeszcze Mundial w Brazylii, gdzie Belgia nie powinna być chłopcem do bicia.

Czytając ten temat mam wrażanie, że Manchester United robi jakąś przysługę Evertonowi próbując pozyskać Fellainiego. Czołowy piłkarz ligi na swojej pozycji, ograny w niej przez pięć lat i jeszcze zdziwienie, że klub chce zarobić na nim kilka milionów funtów.

Szkoda, że to okienko dobiega końca, bo z uśmiechem na twarzy czytałem wypowiedzi Moyesa. Facet coś szybko traci pamięć.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 sie 2013, 13:27

Rozumiem,że 50mln. to dość spora kasa,ale mam jedno pytanie:za ile chcielibyście wyciągnąć obu z Evertonu?Pytam serio.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 sie 2013, 13:31

Ja juz powiedziałem wcześniej. Nie dawałbym więcej niż 40 mln i to i tak w wielkiej desperacji.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 30 sie 2013, 13:38

Ja natomiast bym nawet nie rozpoczynał żadnych rozmów przy ofercie niższej niż 40 mln Ł. Oczywiście tylko wtedy, gdybyśmy mieli jeszcze czas, żeby znaleźć sensownych następców.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 sie 2013, 13:52

Na moje to para Baines/Fellaini warta jest tych 50mln.,poważnie.Baines to najlepszy lewy obrońca Premier League ostatnich sezonów,a Fellaini pokazał w poprzednim sezonie ile potrafi.Oczywiście nie da tyle bramek w środku pola co dawał w minionej kampanii Evertonowi gdzie był ustawiony wyżej,ale para Carrick/Fellaini na pewno zniwelowałaby problem w środku pomocy na Old Trafford.Ja mimo wszystko na miejscu fanów United wolałbym Belga aniżeli tego Herrerę.Zawodnik z La Liga gdzie gra się trochę inaczej,więc chłop z miejsca raczej błyszczał nie będzie i minie trochę czasu zanim będzie grał na poziomie jakiego się od niego będzie oczekiwało.Tym bardziej,że koszt to jakieś 30mln.,jak sami piszecie-tyle co mniej więcej Fellaini.20mln. za Bainesa i 30 za :afro: to kwoty jak dla mnie w sam raz.Rozumiem,że każdy chciałby kupować jak najtaniej,ale takie czasy mamy-pieniądze w piłce są co raz większe i z każdym rokiem płacić się będzie więcej.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 sie 2013, 14:04

Może dla kogoś są tyle warci, dla nas w żadnym wypadku. Nie powodują żadnego skoku jakościowego, a jedynie nowe opcje. 40 mln to i tak sporo hajsu. Oby MOyes tylko nie zwariował i nie chciał na siłę zadowolić kibiców :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”