Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 910

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3292

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 sie 2011, 22:14

Tak jak przewidywalem po pierwszym meczu. Udinese to nie ten rozmiar kapelusza. Moze z Sanchezem Inlerem i Zapata daliby rade rozkupionemu Arsenalowi ale nie w takim skladzie. Brawa dla Szczesnego ktory w pieknym stylu obronil rzut karny wykonywany nie przez byle kogo bo Di Natale i mozna powiedziec zamknal Udine droge do LM.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 sie 2011, 22:19

Wojtek ewidentnie skończył ten mecz. Udine w ogóle źle wyszło na drugą połowę, ale od obronionego karnego nic kompletnie nie robią.
Szkoda mi Udine bo grali piękną piłkę w zeszłym sezonie. Bez Sancheza to inna drużyna bo znów w ofensywie wszystko zależy od Di Natale, który nie ma wielkiego wsparcia. Teraz to dużo prościej grający zespół.

No, ale pozytyw w tym taki, że Szczęsny robi siedmiomilowe kroki w swojej karierze :D

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 24 sie 2011, 22:21

Pięknie Szczęsny, skład który wyszedł na to spotkanie w miarę optymalny, powinien sobie poradzić z również mocno okrojonym Udine. Jeśli Arsenal zakwalifikuje się do LM, a mam taką nadzieję to może w końcu coś się ruszy ze wzmocnieniami.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 sie 2011, 22:32

Udinese jednak troche spuchło w drugiej połowie. Szybko stracony gol, przestrzelony karny i juz nie bylo w nich checi. Poza tym gra na jednego wysunietego napastnika, którym jest jeszcze nizutki Di Natale to zbyt malo jak na LM, wiec i umiejetnosci brakuje. Kilka meczów w Serie A wygraja tym systemem, aczkolwiek szkoda by bylo gdyby ten majacy potencjał i charakter by grac do przodu kolektyw grał 4-1-4-1.

Arsenalu bez wzmocnien jednak nie widze na dłuższa mete w LM czy nawet w lidze. Jesli to projekt ( :P ) to trzeba czasu i cierpliwosci by go zbudowac, jesli to bezradnosc Wengera w nowym realiach to pogonic. Brawo dla Szczesnego, swietny mecz. Z wielkim optymizmem mozna patrzec w jego przyszłość (taki De Gea to wygladał w ostatnich meczach przy Szczesnym jak junior). Wydaje sie wiekszym talentem niz Boruc, dodatkowo zdecydowanie bardziej skupiony na futbolu i wieku 20 lat grał juz w Arsenalu!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sie 2011, 22:40

Teraz trzeba poczekać i zobaczyć czy czekali z transferami do zakwalifikowania się do LM. Choć ja w to do końca nie wierzę. Kogo da się wyciągnąć skoro każdy wie, że Arsenal ma trochę do wydania, a wzmocnić się musi, czyli łatwo nie będzie. Nie specjalnie widzę te nazwiska.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2011, 22:45

Dużo lepszy mecz w naszym wykonaniu niż ten na Emirates, choć oczywiście idealnie nie było. Ale czego sie spodziewać jak odchodzi dwóch najlepszych graczy ofensywnych, a najlepszy defensywny jest kontuzjowany. Do tego młody Jenkinson w składzie ....
Udine fajnie gra, na pewno w tym sezonie będę ich mecze oglądał, bo mają tez kilku młodych zdolnych i tego niesamowitego Di Natale. Może Wenger go porwie ? :D

NIe wiem skąd sędziego wytrzasnęli, karny nie wiadomo za co. Chyba Verma był popchnięty i lekko trącił piłkę ręką. Ale jak Theo dostał w zęby w polu karnym z łokcia, to nawet gry nie zatrzymał. Kartki rozdawał z dupy. Theo ośmielił się raz odezwać i od razu żółtko. Jenkinson dostał kartkę za faul ... Rosickiego :badziewie:

W obecnej sytuacji w jakiej się drużyna znalazła, to jestem zadowolony z tego meczu. Znakomicie Gervinho i Szczęsny. Do tego Verma, choć karnego sprokurował :lol: Rosa mi się podobał jak wszedł w 2 połowie, uspokoił grę w środku, jak nie miał gdzie podać to wycofywał, a Aaron na siłe podawał do przodu i tracił.

Jakby Udine awansowało to już by tu pewnie było z 5 stron zapisanych :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 sie 2011, 22:45

Jarzinho pisze:Teraz trzeba poczekać i zobaczyć czy czekali z transferami do zakwalifikowania się do LM. Choć ja w to do końca nie wierzę. Kogo da się wyciągnąć skoro każdy wie, że Arsenal ma trochę do wydania, a wzmocnić się musi, czyli łatwo nie będzie. Nie specjalnie widzę te nazwiska.
Hazard czy M'Villa o których się mówi to są ludzie do wyciągnięcia (słabsza liga, słabsze kluby, obaj deklarowali że chętnie spróbowali by sił gdzie indziej), w Anglii takiego Cahila, Jagielkę czy Bainesa pewnie też by się udało przy odpowiedniej ofercie także jeśli Arsenal ma kasę to spokojnie znajdzie niezłych grajków.

Cóż, ja tam w Arsenal dzisiaj wierzyłem, wszyscy mówili że pewnie Udinese postawi mocne warunki, ale jakoś o awans Anglików byłem spokojny. Gdyby jednak wpadła bramka z karnego to mogłoby być różnie. Wojtek zdecydowanie bohaterem meczu, myślę że pozycję w klubie ma już teraz na tyle mocną że nie musi się obawiać rywalizacji z innymi i spokojnie skupić tylko na grze. Gervinho póki co bardzo dobry transfer, przydałoby się jeszcze ze 2 takich, do środka pomocy i na obronę, zobaczymy czy Wenger faktycznie zainwestuje w zespół.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 sie 2011, 22:49

Gervinho moze sie podobac,widac ze facet nie chce zostac bohaterem akcji tylko widzi kolego lepiej ustawionych,bardzo fajny jego mecz,ogolnie Arsenal mogł sie podobac,byli jednak ekipa lepsza.Jestem teraz ciekaw transferow i co AW przywiezie 28 na OT :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 sie 2011, 22:53

Głęboki oddech i jest... Liga Mistrzów :]

Trochę ciepło się zrobiło jak sędzia dał tego karnego, ale Wojtas raz jeszcze stanął na wysokości zadania. Oby równie dobrze bronił na Old Trafford bo tam będziemy go potrzebować jak mało kiedy. Tak czy inaczej wygraliśmy jeden z najważniejszych meczów dla Arsenalu w ostatnich kilku latach, bez dwóch zdań.

Gervinho i Walcott dzisiaj bardzo dobre zawody grali. Poziom trzymał też Aaron, o którego trochę się bałem, ale koniec końców spisał się bez zarzutu. Wejście Rosy w drugiej połowie zrobiło jednak swojego. Czech dał spokój w środku i od razu można było zagrać nieco więcej kombinacji. Co prawda daleko temu jeszcze do gry, która pamiętamy z dobrych czasów Cesca i Samira, ale na Udinese wystarczyło w pełni. Dobry mecz Robina. W końcu trafił, więc teraz powinno mu już iść z górki.

Teraz czas na jakieś konkretne ruchy. Możliwe, że Wenger jest już dogadany z nowymi piłkarzami, ale stemplem na umowie miał być właśnie awans do Ligi Mistrzów. Mam nadzieję, że tak właśnie będzie, ale nawet jeśli nie to portfel do kieszeni i na zakupy bo czas goni a wzmocnienia są potrzebne.

Kalinowski to idiota do potęgi!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sie 2011, 22:55

Lille ma tam jakieś swoje ambicje, z pewnością za rok także chcą mieć szanse na LM. Stracili Gervinho, Cabaye i na tydzień przed końcem okienka mieliby się zgodzić na odejście kolejnego kluczowego zawodnika? Możliwe, ale Arsene musiałby sypnąć sporo.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 sie 2011, 22:57

No, kwalifikacja jest, pieniądze za to są, idziemy na zakupy. :lol: Prawdę mówiąc Wenger mówił, że wzmocnimy środek pola i mam nadzieję, że to prawda. Inaczej sobie tego nie wyobrażam, bo jest naprawdę kiepsko. Liczę na te 1-2 transfery chociaż jeszcze.

Rosicky rzeczywiście dzisiaj pokazał to, czego oczekuje się od 30-letniego pomocnika. Uspokoił grę, dobrze walczył, ogólnie był bardzo dobry. W tym sezonie może być naszym skarbem szczerze mówiąc, a wiele osób chciała się go pozbyć. :P

W obronie Sagni nie ma co komentować, on zawsze na wysokim poziomie. Vermaelen jak profesor, Djourou słabiej w tym sezonie ogólnie gra i też w tym meczu. Nie wiem, co się z nim dzieje, trochę szkoda. Ale i tak tragicznie nie było. Na wyróżnienie zasługuje Jenkinson. On zagrał świetne zawody. Będą z niego ludzie mi się wydaje. I to chyba będzie lepsza opcja niż Vermaelen na lewej - Sagna na lewej i Jenkinson na prawej.

No nic, nie ma co gdybać, teraz jutro losowanie i 28. mecz z United. Fajnie by było, gdyby chociaż jeden transfer był do niedzieli i żeby mógł na OT zagrać, ale jakoś w to wątpie. :P Wracamy teraz do czarnej rzeczywistości gdzie na Old Trafford jedizemy bez Gervinho, Songa i Frimponga. No trudno. :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 sie 2011, 23:08

Jarzinho pisze:Lille ma tam jakieś swoje ambicje, z pewnością za rok także chcą mieć szanse na LM. Stracili Gervinho, Cabaye i na tydzień przed końcem okienka mieliby się zgodzić na odejście kolejnego kluczowego zawodnika? Możliwe, ale Arsene musiałby sypnąć sporo.
Lille sumę 15-20 mln. przyjmie z pocałowaniem ręki. Po 1 oni żyją ze sprzedaży, po 2 Hazard deklaruje chęć odejścia, po 3 mają jakieś tam problemy z finansami. Akurat najlepszych graczy z L1 nie licząc OM i PSG (Lyon też zadłużony i tanio oddaje obecnie, np. takiego Cissokho czy Pjanicia można kupić w granicach 15 mln.) można wyciągnąć dość tanio (Hazard ma kosztować w przedziale który podałem, M'Villa koło 12-15 mln., PSG chciało Sissoko z Tuluzy, ale Ci chcieli 13-15 mln. więc zdecydowano się na transfer Matiudiego, a tak można jeszcze kilka ciekawych nazwisk pewnie podać).

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 sie 2011, 23:34

Jarzinho pisze:Możliwe, ale Arsene musiałby sypnąć sporo.
za twitterem
Wenger was just interviewed post-match by Lille coach Rudi Garcia on Canal+. Presenter mentioned Eden Hazard, Wenger smiled... Garcia didnt!
:smile2:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 sie 2011, 23:39

Zaczyna się. Vermaelen podobno może nie zagrać w niedzielę. Ja pieprze. No nic, w piątek założe albo ktoś inny meczowy temat to tam będziemy lamentować, na razie cieszmy się z awansu :P

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 25 sie 2011, 9:49

Swoją drogą to nieźle świadczy o Udinese.

Arsenal w tak słabej formie pokonuje ich na wyjeździe i u siebie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”