Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 92

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 lis 2010, 16:00

peler pisze:Jestem tylko ciekaw co tak trzyma Bakero przy polskiej lidze.
Po zwolnieniu go z KSP mówiło się w kuluarach, że nie może wyjechać, gdyż lichwiarze zabrali mu dokumenty, bo zaciągnął niezłe pożyczki grając w kasynach :P

U siebie jest nikim i raczej nikt mu nie da 1/4 tego co zarobi w Polsce. Wojciechowski płacił mu 120 tys zł, a w Lechu pewnie też zarabia około 100... Czego tu bardziej chcieć? Lubi se chłopak łyknąć, lubi se podupczyć, a tu ma niezłą okazję. :beer:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 lis 2010, 19:00

A co Ade przed meczem taki serdeczny? Przed wyjściem pogawędka z Peszko, a podczas przywitania misio z piłkarzami Lecha i pełen luz. Zachowuje się jakby przynajmniej kilka flaszek z nimi wypił... :haha:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 lis 2010, 19:06

Strzelił im 3 gole w pierwszym meczu, ogólnie robił co chciał, teraz widzi że znowu gra przeciw tym kołkom to się cieszy, każdy by się cieszył.
Szkoda że jednak Bandrowskiego nie ma i ta cała sytuacja z Wichniarkiem, na pewno to nie pomaga drużynie. Grunt żeby zagrali odważnie i będzie dobrze, nikt nie wymaga wygranej.

Awatar użytkownika
pierroo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 04 lis 2010, 21:08

Co tu dużo mówić. Piękny wieczór dla polskiej piłki klubowej. Dawno sie tak nie cieszyłem z w wygranej jakiejkolwiek naszej ekipy w pucharach. Możdzeń -majstersztyk. Bardzo dobre zmiany Bakero: Kiełb ten drybling :D jak Ronaldo ( tyle ze znacznie wolniej :lol: Arboleda do kadry! To co ten koleś ma serce do gry to zaden zawodnik. Jak dla mnie najlepszy chłop na boisku. Stilic dzisiaj zdecydowanie pod siebie. Trafne spostrzezenie Kołtonia. Djuka bardzo poprawnie . Ogólnie wszyscy zagrali naprawdę bardzo dobre spotkanie. Pokazali szejkom że pieniądze nie grają i to jest w futbolu najpiękniejsze! Brawo chlopaki! Brawo Lech! ( sam niewiem kogo wolałbym widzieć w dalszej części LE :lol: )

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 04 lis 2010, 21:55

pierroo pisze:Dawno sie tak nie cieszyłem z w wygranej jakiejkolwiek naszej ekipy w pucharach.
Tak patrzę na Twój nick i avatar, i zastanawiam się, czy przypadkiem nie jesteś kibicem Juve. Ale raczej "wszelka zbieżność jest zupełnie przypadkowa"...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 04 lis 2010, 21:58

10 pisze:Tak patrzę na Twój nick i avatar, i zastanawiam się, czy przypadkiem nie jesteś kibicem Juve. Ale raczej "wszelka zbieżność jest zupełnie przypadkowa"...
A czy jedno wyklucza drugie :?: Jestem kibicem United ale gdyby Lech grał z nami w pucharach w grupie i odniósł TAKIE zwycięstwo tez bym się cieszył ;)

Awatar użytkownika
pierroo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 04 lis 2010, 21:59

Jestem kibicem Juve dlugi czas ale ciesze sie ze zwyciestwa Lecha bo jestem także Polakiem jakbys nie zauwazyl. Nie widze problemu w pogodzeniu tych dwoch spraw.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 04 lis 2010, 22:16

Oczywiście gratulacje za zwycięstwo. Oby tego nie zmarnować i wyjść z grupy. Jednak ja nie o tym, dzisiaj sobie nadrobiłem zaległości odnośnie przeprowadzki Hiszpana do Poznania i doczytałem się, że przeniósł się razem z trenerem od przygotowania fizycznego. Luis Villaroel teraz odpowiada za siłę i szybkość naszej eksportowej drużyny. Tutaj moje pytanie (za wielu meczy nie oglądam, to raz, a dwa na tle polskich piłkarzy to nie trudno być szybkim czy wytrzymałym) kibice Lecha byli zadowoleni z pracy Pana Andrzeja Kasprzaka? Kiedyś tam czytałem na sport.pl, artykuł o Villaroelim (tak to odmienić?). Generalnie rozpływał się od nad nim, aż się człowiek zastanawiał co specjalista, który rzekomo pracuje indywidualnie z reprezentantami Hiszpanii, robi w naszym ligowym bagnie. Oby wyciągnął jak najwięcej z piłkarzy Lecha.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 04 lis 2010, 22:20

Ooo, interesująca ciekawostka. Wystarczy że może wkońcu Stilić zacznie chociaż trochę biegać :wink:

Awatar użytkownika
pierroo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 04 lis 2010, 22:23

Dziwny, żeby nie powiedziec że śmieszny jest fakt pozostania w klubie Kuźmy i Primela . A Kasprzak chyba nie wyleciał, tylko jak to powiedział prezes Kadziński : "będzie mógł nabrać nowych doświadczeń" u boku Villaroela.

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 05 lis 2010, 14:16

Mecz bardzo fajny. Drygas teraz Możdżeń, rosną w Lechu talenty.
Szkoda niewykorzystanej okazji Kiełba, bo zasłużył na tę bramkę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 lis 2010, 18:36

Tak jak się spodziewałem, na Lechu nic się nie odbiło z związku ze zmianą trenera. Po prostu tym chłopakom się chce bardziej kiedy grają z takim rywalem i gdzie mają szansę się pokazać i pewnie załatwić sobie transfer. Bardzo dobry mecz Kolejorza, taki mecz, który powinien pokazać naszej reprezentacji jak powinna grać. Wiadomo, że polskie kluby, reprezentacja odbiegają poziomem coraz bardziej od reszty, ale widać ambicją, ogromnym zaangażowaniem i prostymi środkami- można osiągać sporo więcej niż opinia się spodziewała. Marzeniem miały być 4 czy 5 punktów, jest 8 i są szanse na kolejne czy na awans. Ciężko to sobie było wyobrazić wcześniej, ale tak może się niedługo stać. Być może jest to spowodowane faktem, że przeciwnicy- City i Juve lekceważyli Poznaniaków, bo mimo wszystko grali z nimi w jakimś stopniu rezerwami, ale wczoraj takie to były rezerwy, że nawet nie ma co podważać- wielu by chciało mieć tych gości w swoich kadrach i to na najwyższym poziomie. po prostu mają tak mocną kadrę, że nie ma spadku jakościowego przy kilku roszadach.
Lech wywiózł punkt z Turynu, ograł Salzburg, ograł City, nieźle zaprezentował się w Manchesterze. Nie wiem co by musiało się stać, żeby obraz wybitnych jak na nasze warunki wyników został zachwiany w tym sezonie. Lech aż za dużo i trochę zamazuje obraz naszej piłki.
Teraz najważniejsze, żeby w końcu podobną grę przekuli na polską ligę, bo z zespołu, który spokojnie i bez większego wysiłku powinien co kolejkę odprawiać rywali zrobili drużynę, która jest tuż nad strefą spadkową i to wygląda komicznie. Bakero coś musi wymyślić, bo wczoraj wszyła 11 jaką wystawiłby każdy. Oby nie powtórzył błędów Zielińskiego i nagle wszyscy zapomną o Możdzeniu, Kamińskim, Drygasie i pozostałym utalentowanym zawodnikom, którzy pokazali się- z dobrej strony, a później już ich nie wykorzystywano. Mateusz wszedł z Wisłą, wszedł z City, obu strzelił bramkę, ale gdzie był od spotkania w tamtym sezonie także z Krakowską Wisłą. Marnował się- tyle.

Awatar użytkownika
redwitzrafael
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: redwitzrafael » 07 lis 2010, 0:46

Dziś pora wrócić do Ekstraklasy. Teoretycznie to było już przełamanie w lidze, z Wisłą. Teraz na pewno będzie zmęczenie po meczu z City, bo mało naszych graczy przyzwyczajonych jest do gry co 3 dni, poza tym przygotowanie fizyczne w tym sezonie to odrębny temat. Jestem optymistą, jak przed każdym naszym meczem - mam nadzieję, że wreszcie zaczną udowadniać swoją wartość i zwyciężać. No i przede wszystkim zaangażowanie! Niestety będę mógł obejrzeć tylko pierwszą połowę w Internecie (co raz to inne te godziny meczów w ekstraklasie...), ale mam nadzieję, że po 1. połowie to będzie już pozamiatane. :D

Awatar użytkownika
redwitzrafael
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: redwitzrafael » 07 lis 2010, 19:51

Nikt się nie wypowiada, nie wiem czy z bezradności, czy jak. Kolejna porażka w lidze. Jest fatalnie, naprawdę. To takie chore, że takim pięknym występem raz na parę tygodni na wiele godzin potrafią dać nam zapomnieć o ligowej rzeczywistości i dać jeszcze więcej wiary. A teraz znów... Nie mogłem obejrzeć meczu, ale czytałem, że było to samo co zawsze, czyli "Na puchary się spinacie, w ekstraklasie ch**a gracie". W środę może uda się mi być na Bułgarskiej, z Polonią. Jak mnie zawiodą tak samo jak w meczu z Zagłębiem, to naprawdę. Tylko, że to już ręce opadają tak w sumie, bo trzeba wierzyć itd. ale ile oni mieli już szans właśnie pokazania, że na lidze też się skupiają. No sorry, zaczęło się od Legii. Bełchatów, Zagłębie, Górnik. Prawda jest taka, że w lidze dobre mecze zagrali tylko ze słabiutką Cracovią, Legią i Wisłą. - czyli pełne trybuny albo odwieczny rywal. Ze Śląskiem szału nie było.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lis 2010, 20:04

Przecież Peszce, Rudnevsowi nie można nic zarzucić, oni jak weszli to walczyli, starali się i coś ruszali tą grę. Jeśli do kogoś trzeba mieć pretensję to do Tshibamby, Wilka, Gancarczyka(ten to dzisiaj dopiero wymiatał). To są goście, którzy powinni wejść i gryźć trawę, a sobie wyszli pobiegać. Podobnie jak Stilic, Krivets czy Kiełb.
Teraz już powinni pójść kary, bo ten mecz to obsranie profesjonalizmu i wystawianie klubu na śmieszność. Nie wiem jak ten zespół dotrzyma do grudnia w lidze. Cracovia może cudem zdobyć te kilka oczek i wystarczy obrócić tabelę i mistrz ponownie będzie na czele. Żal.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”