RBR Renalult
1.Sebastian Vettel
2.Mark Webber
Tu nie ma wątpliwości.Vettel to gwiazda Red Bulla.Mark też potwiedzony, aczkolwiek myślę, że to będzie jego ostatni sezon u puszek.Czekamy też na powolne wprowadzanie kolejnych talentów jak Carlos Sainz jr czy Danil Kvyat.
McLaren Mercedes
3.Jenson Button
4.Lewis Hamilton
Tu też obecny skład.Button przejechał najlepszy(obok 2004) sezon życia, lepszy nawet od tego mistrzowskiego i nic nie wskazuje na to, żeby przestał wygrywać.Ba, może powalczyć nawet o kolejny tytuł.Z kolei Lewis chyba uporządkował prywatne sprawy i w 2012 wróci całkowicie odnowiony i rządny walki.Testowym będzie "młody talent" Pafett i prawdopodobnie Turvey.
Ferrari
5.Fernando Alonso
6.Felipe Massa
Pozostawienie Alosno było pewne od początku, z kolei nie wiem po co trzymają Massę, ale wydaje się, że to tylko przejściowa opcja.Co do rezerwowych to moim zdaniem dalej Fisichella(pamiętacie jeszcze?
Mercedes
7.Michael Schumacher
8.Nico Rosberg
Nie jestem w stanie zrozumieć po co ten Schumacher jeszcze jeździ.Nie może zrozumieć, że nie zawsze będzie młody?Zamierza startować do 50-tki?Lepiej powinien zwolnić miejsce młodym bo na F1 świat się nie kończy
Lotus Renault
9.Kimi Raikkonen
10.Romain Grosjean
Vitaliy ma niby kontrakt, ale po tym co powiedział w Emiratach wątpie by jeszcze jeździł w Lotusie,.Mimo iż Eric Boullier mówi co innego to wiadomo - zwykly PR.Nawet wujek Putin nie pomoże, niech szukają szczęścia w Virgin.Senna poza pierwszym wyścigiem(kwalifikacjami) nie zachwyca, a Grosjean to człoweik Gravity.Kubica to temat na osobne historie.Budżet podpreperują rezerwowi Charouz i Tung(to jest nazwisko?
Force India Mercedes
11.Paul di Resta
12.Nico Hulkenberg
Sutil na wylocie mimo dobrej passy ostatnio.VJ postawi na innego Niemca - Hulkenberga.Co do testerów - licytujmy się, Let's Go.
Sauber Ferrari
14.Kamui Kobayashi
15.Sergio Perez
Tutaj bez zmian, bo i po co.Obecna dwójka radzi sobie przyzwoicie, więc nie ma sensu nic zmieniać.Rezerwowym będzie Gutierrez i może ktoś z Ferrari np. Bianchi.
STR Ferrari
16.Jaime Alguersuari
17.Daniel Ricciardo
Australijczyk przebył próbę w HRT.Nie zachwycił, lecz trudno to zrobić w takim wozie.Mimo, że Helmut wyraźnie bardzije woli JEV to myślę, że tak to będzie wyglądało.Na piątkowe traningi wystawiłbym kogoś z młodziutkiej pary Sainz/Kvyat.Niestety Buemi pożegna się z f1, ale pewnie zostanie w Red Bullu i wybierze np. Indy Car.
Williams Renault
18.Pastor Maldonado
19.Adrian Sutil
Sympatyczny Barrichello będzie musiał odejść, lecz zostanie testerem i w przyszłym roku na Interlagos zobaczymy oficjalne pożegnanie Brazylijczyka z F1, bo zasłużył na nie jak mało kto.Obok Maldonado wspieranego przez PDVSA zasiądzie Sutil, którego nie chce Force India i jest do rozsądny wybów dla obu ze stron.Dodatkowo w piątki jeździć będą Barrichello/Bottas
Caterham Renault
20.Heikki Kovalainen
21.Jarno Trulli
Podoba mi się w tym zespole ciągłość.Od początku istnienia jeżdzą ci sami kierowcy i choć Włoch ostatniu cieniuje to przyda się w kolejnym sezonie.Testowymi pozostaną Chandock,Razia i Valsecchi.
HRT Cosworth
22.Pedro de la Rosa
23.Jean Eric Vergne
Po potwiedzeniu Hiszpana nic mnie w tym zespole nie zaskoczy.Pedro chyba naprawde się nudzi, bo przypomnijmy, że ma już 40 lat.Drugie miesjce wykupi Red Bull.Mimo ważnego kontraktu Liuzzi drugi rok z rzędu będzie zwolniony, a wszystko wykupi austriacki zespół.Tak dla przypomnienia - Tonio również kiedyś był kreowany przez tego samego producenta na mistrza świata
Marussia Cosworth
24.Timo Glock
25.Charles Pic
Wprawdzie może się okazać, że Petrov zasili ten team, lecz po zakontraktowaniu młodego francuza razczej nie zwolnią Glocka.Po prostu nie stać ich na to, a poza tym to by była zwykła głupota ze strony Bransona.
W marcu tutaj napiszę i zobaczymy gdzie nie miałem racji