Formula 1 - Strona 92

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Re: Formula 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 29 lis 2011, 21:16

Pokuszę się o lekkie wróżenie z fusów i przedstawię moje postrzeganie przyszłorocznego line-upu.
RBR Renalult
1.Sebastian Vettel
2.Mark Webber
Tu nie ma wątpliwości.Vettel to gwiazda Red Bulla.Mark też potwiedzony, aczkolwiek myślę, że to będzie jego ostatni sezon u puszek.Czekamy też na powolne wprowadzanie kolejnych talentów jak Carlos Sainz jr czy Danil Kvyat.
McLaren Mercedes
3.Jenson Button
4.Lewis Hamilton
Tu też obecny skład.Button przejechał najlepszy(obok 2004) sezon życia, lepszy nawet od tego mistrzowskiego i nic nie wskazuje na to, żeby przestał wygrywać.Ba, może powalczyć nawet o kolejny tytuł.Z kolei Lewis chyba uporządkował prywatne sprawy i w 2012 wróci całkowicie odnowiony i rządny walki.Testowym będzie "młody talent" Pafett i prawdopodobnie Turvey.
Ferrari
5.Fernando Alonso
6.Felipe Massa
Pozostawienie Alosno było pewne od początku, z kolei nie wiem po co trzymają Massę, ale wydaje się, że to tylko przejściowa opcja.Co do rezerwowych to moim zdaniem dalej Fisichella(pamiętacie jeszcze? :D)Perez,Bianchi i mimo wszystko Kubica w roli piątkowego i być może jakaś fucha np w GT.Myślę, że tak będzie najrozsądniej
Mercedes
7.Michael Schumacher
8.Nico Rosberg
Nie jestem w stanie zrozumieć po co ten Schumacher jeszcze jeździ.Nie może zrozumieć, że nie zawsze będzie młody?Zamierza startować do 50-tki?Lepiej powinien zwolnić miejsce młodym bo na F1 świat się nie kończy :wink: Z kolei kontrakt z Rosbergiem to dobry ruch ze strony Barwna.Niemiec jest niedoceniany, a wydaje mi się, że ma talent porównywalny do Hamiltona czy Kubicy(w młodszych seriach mieli podobne osiągi).Na testowego idze pewnie Vietoris.
Lotus Renault
9.Kimi Raikkonen
10.Romain Grosjean
Vitaliy ma niby kontrakt, ale po tym co powiedział w Emiratach wątpie by jeszcze jeździł w Lotusie,.Mimo iż Eric Boullier mówi co innego to wiadomo - zwykly PR.Nawet wujek Putin nie pomoże, niech szukają szczęścia w Virgin.Senna poza pierwszym wyścigiem(kwalifikacjami) nie zachwyca, a Grosjean to człoweik Gravity.Kubica to temat na osobne historie.Budżet podpreperują rezerwowi Charouz i Tung(to jest nazwisko? :lol: ).
Force India Mercedes
11.Paul di Resta
12.Nico Hulkenberg
Sutil na wylocie mimo dobrej passy ostatnio.VJ postawi na innego Niemca - Hulkenberga.Co do testerów - licytujmy się, Let's Go.
Sauber Ferrari
14.Kamui Kobayashi
15.Sergio Perez
Tutaj bez zmian, bo i po co.Obecna dwójka radzi sobie przyzwoicie, więc nie ma sensu nic zmieniać.Rezerwowym będzie Gutierrez i może ktoś z Ferrari np. Bianchi.
STR Ferrari
16.Jaime Alguersuari
17.Daniel Ricciardo
Australijczyk przebył próbę w HRT.Nie zachwycił, lecz trudno to zrobić w takim wozie.Mimo, że Helmut wyraźnie bardzije woli JEV to myślę, że tak to będzie wyglądało.Na piątkowe traningi wystawiłbym kogoś z młodziutkiej pary Sainz/Kvyat.Niestety Buemi pożegna się z f1, ale pewnie zostanie w Red Bullu i wybierze np. Indy Car.
Williams Renault
18.Pastor Maldonado
19.Adrian Sutil
Sympatyczny Barrichello będzie musiał odejść, lecz zostanie testerem i w przyszłym roku na Interlagos zobaczymy oficjalne pożegnanie Brazylijczyka z F1, bo zasłużył na nie jak mało kto.Obok Maldonado wspieranego przez PDVSA zasiądzie Sutil, którego nie chce Force India i jest do rozsądny wybów dla obu ze stron.Dodatkowo w piątki jeździć będą Barrichello/Bottas
Caterham Renault
20.Heikki Kovalainen
21.Jarno Trulli
Podoba mi się w tym zespole ciągłość.Od początku istnienia jeżdzą ci sami kierowcy i choć Włoch ostatniu cieniuje to przyda się w kolejnym sezonie.Testowymi pozostaną Chandock,Razia i Valsecchi.
HRT Cosworth
22.Pedro de la Rosa
23.Jean Eric Vergne
Po potwiedzeniu Hiszpana nic mnie w tym zespole nie zaskoczy.Pedro chyba naprawde się nudzi, bo przypomnijmy, że ma już 40 lat.Drugie miesjce wykupi Red Bull.Mimo ważnego kontraktu Liuzzi drugi rok z rzędu będzie zwolniony, a wszystko wykupi austriacki zespół.Tak dla przypomnienia - Tonio również kiedyś był kreowany przez tego samego producenta na mistrza świata :wink:
Marussia Cosworth
24.Timo Glock
25.Charles Pic
Wprawdzie może się okazać, że Petrov zasili ten team, lecz po zakontraktowaniu młodego francuza razczej nie zwolnią Glocka.Po prostu nie stać ich na to, a poza tym to by była zwykła głupota ze strony Bransona.

W marcu tutaj napiszę i zobaczymy gdzie nie miałem racji :mrgreen:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 gru 2011, 11:40

Wszystkiego Najlepszego i szybkiego powrotu na tor 8) Dziś Kubica kończy 27 lat :roll:

Odnośnie życzeń wokół Roberta kręci się Bank Santander a to oznaczać może jedno - dobry kumpel(pewnie do czasu :lol: ) Alonso coś szepnął i może,może Kubica zmieni barwy :roll:

http://translate.google.com/translate?s ... rl&act=url

Oprócz tego Ferrari i RBR chcą opuścić FOTA - jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :lol:
Maldonado potwierdzony w Williamsie a to w 85% jak nie w 99% może oznaczać pożegnanie z Barichello
No i Mercedes zmienił nazwę "Mercedes AMG Petronas Formula 1 Team" ciekawe czy może w przyszłym sezonie powalczą o podium..

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 11 sty 2012, 23:51

Uszeregujmy
-Włoska ANSA podaje że Kubica złamał prawą nogę po przewróceniu się na oblodzonej drodze a PAP w wypadku samochodowym
-Przyjaciel RK Mikołaj Sokół informuje że to nie złamanie tylko pęknięcie i przerwa potrwa 3 tygodnie
- W/g Włochów poślizgnął się nie daleko domu - najpierw poczuł ból a w szpitalu okazało się złamanie prawego piszczela- tego samego co przy wypadku 3-4 tyg minimum w plecy
- Na forum F1 piszą że w miejscowości Pietrasanta jest 8 stopni Celsjusza co podkreśla pech :/

Z innego portalu F1
Adam Malecki z "Trójki" rozmawiał z lekarzami ze szpitala Santa Corona w Pietra Ligure, którzy nic nie wiedzą o przybyciu tam Roberta Kubicy. Przy okazji Malecki napisał, że Igor Rosello powiedział mu, że widział się z polskim kierowcą 2 tygodnie temu i jego ręka jest w bardzo dobrym stanie. Kubica przyjechał do niego sam samochodem
W Tok FM coś koło 22:12 podali że RK złamał nie piszczel a kostkę

40 minut temu Polsat News podało, że Robert Kubica rozstał się ze swoim menadżerem, Daniele Morellim. :shock:

Zaczyna być nie ciekawie :/

Za portalem F1wm.pl
Aktualizacja 1:
Włoska gazeta La Gazetta dello Sport pisze na swym serwisie internetowym: „Diagnoza dla Kubicy mówi o mikrozłamaniu prawej kości piszczelowej”.

Aktualizacja 2:
Dziennikarz Radiowej Trójki, Adam Małecki napisał na swoim Twitterze, że kontaktował się z lekarzami ze szpitala w Pietra Ligure, do którego miał udać się Kubica. Medycy ze szpitala Santa Corona twierdzą, iż nic o tym nie wiedzą. Tymczasem agencja ANSA nie jest już tak pewna faktu złamania kości.

Aktualizacja 3:
Po krótkiej rozmowie z przedstawicielem Roberta Kubicy w Polsce – Marcinem Czachorskim, redakcja portalu Wyprzedź Mnie! dowiedziała się, że polski kierowca rzeczywiście doznał złamania, ale o stopniu uszczerbku dowiemy się jutro po konsultacjach medycznych.
Hm...co raz większe jaja...Tak wszyscy chwalą zagraniczną służbę a oni nie wiedzą kto przybywa w ich szpitalu :shock: Gdyby nie to że już na bank potwierdzili że ma złamaną nogę czułbym że to jakaś zagrywka ze strony RK...
Trzeba mieć pecha 8 stopni Celsjusza i lód :( Jakim prawem :roll:
Ta informacja o rozstaniu z Morellim zaskakuje ale może Polshit próbuje jakoś głupim chwytem zarobić dla informacji wkońcu 2 rok bez Kubicy budżet i oglądalność znacząco spada:/

E: W/g dziennikarza Małeckiego
Robert zlamal kostke! w prawej nodze. to nie jest powazne zlamanie: zle stanął: załozyli mu gips: to ostatnie info
http://twitter.com/TROJKAdaMalecki

A M.Sokół wypowiedział się ze na swojej stronie wkomentarzu 149
Odnośnie współpracy z Morellim: z moich informacji wynika, że nic się nie zmieniło.
http://sokolimokiem.tv/?p=2202

Tak jak pisałem Polsat szuka sensacji i powaliło im się nazwisko Morelli z Ceccarellim :roll:

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 27 sty 2012, 11:07

Właśnie zakupiłem najnowszy egzemplarz magazynu F1Racing.Został zaprezentowany tam nowy bolid Caterham co jest swego rodzaju ewenementem.Nie pamiętam bolidu ukazanego w prasie.Przyznam, że ciekawe rozwiązanie.

Dla zwykłego niedzielnego kibica bolid nie różni się zbytnio od zeszłorocznego, lecz wytrawni koneserzy F1 na pewno wychwycili już zmiany.Ruch jest mały w tym dziale, więc nie będę się rozpisywał o technice, choć liczę na sukcesy malezyjskiego teamu, mojego ulubionego w sporcie.Z "nowych" zespołów Caterham spisuje się czdecydowanie najlepiej i w tym sezonie liczę na pierwsze punkty :) Prawdziwym liderem drużyny jest Heikki Kovalainen, który odbudował się po nieudanych latach w McL.Jeśli mówimy o drugim kierowcy, możemy mówić równocześnie o rozczarowaniu.38-letni Trulli nie nadaje się obecnie do F1, ale został pewnie dzięki Mike'owi Gascoigne'owi, z którym udanie współpracował przy takich projektach jak Reanult'04 czy Toyota'05.Mam wielką nadzieję, że Caterham powalczy z teamami typu Toro Rosso.Wyścig już za 50 dni :mrgreen:

ddemon,majer Co sądzicie o zbliżającym się sezonie?

Genia
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Genia » 03 lut 2012, 21:41

Alonso na miszcza. Kubica niestety już do F1 nie powróci.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 04 lut 2012, 13:40

Hyypia123 pisze: ddemon,majer Co sądzicie o zbliżającym się sezonie?
Przyznam że nie umiem się już go doczekać :jupi: Liczę że ten sezon będzie bardziej wyrównany niż poprzedni i RBR tak mocno nie ucieknie rywalom :) Czy jest to możliwe? Wszystko zależy od Neway'a :D Poprzedni sezon Red Bull wypracował sobie przewagę na starcie i reszta musiała go gonić...Ferrari poprzedni sezon miał ciężki i przez większą cześć mogli przygotować bolid na ten rok tyle tylko że RBR już od połowy zeszłego sezonu miał prawie pewne 2 tytuły i jedyny który non stop gonił był McLaren który miał ogromne straty na począktu sezonu....Jeśli teraz wykorzysta tą mininalną stratę jako miał na zakończenie sezonu i przepracował ten okres dobrze to sądzę że walka o MŚ 2012 zarówno wśród kierowców jak i konstruktorów rozstrzygnie się między McL a RBR :) Ferrari nie dawno zaprezentowało bolid i cóż biorąc regułe ładny=szybki to ten bolid nie wróży Ferdkowi i Felipe sukcesów w sezonie :lol: A szkoda :(
Co do dalszej stawki ciekawi mnie czy to będzie ostatni sezon Schumachera i czy Lotus z Kimim powalczy choćby o jakieś podium :P Mercedes może się włączyć do walki o 3 pozycję z Ferrari ale będzie mu niezmiernie ciężko...
Sauber i Force India będą walczyły jak zwykle o środek stawki i jego głównymi celami to będą regularne punkty
Co do Caterhama z Heikkim mam wrażenie że w tym sezonie będziemy go widzieć w Q2 i to już nie będzie przypadek tylko poprostu znakomita jazda Fina a słaby bolid innych i nie mam tu na myśli Toro Rosso które prędzej czy później się dźwignie(dostanie spóźnione części od RBR :D) a Williams który może być zespołem do bicia gdyż zakontraktowali dwóch zawodników(Maldonado i Senna) którzy oprócz gotówki nie mają nic co pomoże rozwijać bolid...
Na koniec zakończę zdaniem wszystko ale nie Vettel :pray:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 28 lut 2012, 0:09

Dawno nikt nic nie napisał a przecież są testy :)
Na dzień dzisiejszy to widzę czołówkę tak RBR-> z MCL hm..z min. 0,3 stratą ---> Ferrari głęboko w dupie -> Mercedes który twardo walczy o bycie w 3 :) Dalej nie ma co się zagłębiać Lotus niby prezentował się na początku dobrze ale mają jakieś problemy i w Barcelonie nie testowali hm..ciekawe czy uporają się z problemami a może coś nowego przez ten czas wymyślili :shock: Marussia nie przeszła testów zderzeniowych i ma poważny problem :lol:

Pamiętacie jak pisałem kiedyś że jest nabór na kierowcę Orlen Team? :lol:
Zapraszam na blog Natalii Kowalskiej
http://nataliakowalska.sportifo24.pl/13 ... iej#logged

która odpowiada na komentarze inne i bądź co bądź kłóci się z fanami :D Bardzo mi się podoba 1 komentarz bo co tu dużo pisać szału ni ma ale zobaczcie sami najlepsze miejsce to 9 :lol:
http://www.f1wm.pl/php/inneserie.php?se ... 63&dzial=5

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 28 lut 2012, 0:19

Warto dodać, że finaliści naboru Verva Team to Mateusz Lisowski, Michał Słomian i Patryk Szczerbiński.

Lotus ma jakieś problemy z zawieszeniem.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 16 mar 2012, 14:07

No i się zaczeło :jupi: Przyznam że nie wstawałem na dzisiejsze treningi ale jutro na 3 sesję i kwal to już obowiązek :P
Po opinii na innych forach,czasach ilości okrążeń - Merc faktycznie może być groźny gdyż pasywno aktywny kanał F w wykonaniu Mercedesa został zalegalizowany :D Tym samym może być ciekawie kto wie może Schumi wygra jeszcze 1 wyścig w karierze? :roll: Bo raczej na MŚ jego lub Rosberga nie ma co liczyć choć kto wie - kursy rewalacyjne :lol: Może ktoś się skusi i zostanie milionerem :rotfl:
A tak pozatym oprócz dobrej postawy Merca niczego nie można powiedzieć wszyscy się czają - RBR myślę że pokaże prawdziwe oblicze dopiero w Q1 niż treningu nr 3...McLaren i Ferrari tak samo choć Ferrari może faktycznie nie być to dobry sezon wszystko w rękach Ferdka bo Massa jak widać znów wolniejszy lub ma pecha :/ Szykuje się pasjonujący środek stawki Force India,Sauber,Toro Rosso...

2 strefy DRS w Australii i 1 pkt pomiaru cóż nie jest to dobre rozwiązanie ale zobaczymy :) Na prostej startowej kierowcy będą chcieli się maksymalnie zbliżyć i wykorzystać 2 stręfę po szykanie :P Zobaczymy kto pęknie bo pamiętajmy że kierowcy nie mogą zmieniać linii przejazdu 8)

Stara wieść ale nie podana jeszcze Robert Kubica jeździł swoją rajdówką Skodą Fabią i było to w lutym co zostało wszystko potwierdzone-udokomentowane zdjęciami 8) A nie dawno jeździł na gokarcie i był bliski poprawy rekordu toru choć plotka niesie że jeździł jedną reką :( Wiadomo ile osób tyle plotek i będzie trzeba czekać na coś oficjalnego...Ponoć Sokół ma w planie nie długo rzucić jakąś informacją więc zobaczymy :) Oby znowu nie było tak że wszystko narazie ok a potem runie jak ten wypadek który miał blisko domu na oblodzonym chodniku lub co gorsza depresja :/ Alguersuari nie dawno podał że Kubica nie może trzymać szklanki w ręcę co szybko zostało zdementowane i to dość poważnie bo wtedy pojawiła się informacja właśnie o jeździe Skodą Fabią :P

Swoją drogą postawiłem że Vettel będzie po raz trzeci z rzędu MŚ choć obym się jednak pomylił :pijemy:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 mar 2012, 9:19

Cóż za kwalifikacje !! :jupi: Warto było czekać ponad 3 miesiące - szykuje się ciekawy sezon 8)

To co przewidywałem ja i większość McLaren w formie i to w jakiej :roll: ...3 Grosjean ale tu może odgrywać charakterystyka toru w ostatnich 2 latach 2 razy na podium(Kubica i Pietrov) ale nic nie ujmąjąc Francuz pojechał świetnie co pokazuje tylko że Raikkonen zawiódł - odpadnięcie w Q3 nie najlepiej świadczy...
Mercedes mocny widać że ten Kanał F im pomaga ale nadal nie wiadomo jak tempo wyścigowe jak u wszystkich zespołów więc może być jeszcze ciekawie
Red Bull daleko 5-6 pozycja jeszcze można zrozumieć ale 0,7 sekundy na pewno boli - mnie cieszy :D
Klęska Ferrari ;( Alonso przez swój błąd mógł spokojnie być w Q3 ale to co robi Massa to jest śmiech na sali :rotfl4: Powoli się zastanawiam czy jest sens aby Kubica tam się pchał :P choć wiadomo że jego miłość Ferrari jest tak silna że raczej Massa tylko czeka aż jak Robert powie wsiadam do bolidu aby sam się nie kompromitował :lol:
Stawka niezwykle się wyrównała Toro Rosso,Sauber a kierowcy jak Hulkunberg i nawet Maldonado zdominowali swoich patnerów o 1 sekundę :brawo:
Widać że brak dyfuzura mocno odczuł Red Bull bolidy są bardziej nadsterowne - także Schumacher to dla mnie jutrzejszy czarny koń tego wyścigu...Wiadomo jak pierwszy zakręt jest ważny na tym torze zawsze się na nim coś dzieje :twisted: Czy zwycięzca tego wyścigu będzie MŚ zobaczymy 0,4-0,7 sekundy nie łatwo odrobić ale pamiętajmy że lepiej jest gonić niż uciekać :P Pierwszy kwal za nami a jutro oczekuje ciekawego wyścigu dzięki twardej walce o pozycje :)
Gdybym miał obstawić i coś przewidzieć
1 Hamilton mimo że marnuje opony 2 Button 3 Vettel(kolizja Schumiego z Grosjeanem) 4 Rosberg 5 Vettel 6 Alonso 7 Schumacher 8 Ricciardo
Ale pierwszy wyścig zawsze ciężko wytypować :P

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 18 mar 2012, 10:15

Wyścig w sumie ciekawy owszem nie było wielkiej walki o 1 miejsce ale mimo wszystko dużo się działo i co najważniejsze wyścig pokazał że ten sezon będzie emocjonujący a to najważniejsze :P
Zgodnie z oczekiwiniami McLaren nie tylko najładniejszy ale i najszybszy :P Button wygrywający start,lepiej radzący sobie z oponami i mający równe tempo był nie do pokonania nawet dla Hamiltona który był wyraźnie zawiedziony 3 pozycją którą stracił na rzecz Vettela dzięki samochodzie bezpieczeństwa...
Vettel przy całej nie sympatii do niego trzeba podkreślić że ten wyścig pojechał kapitalnie :brawo: Webber kolejny raz zwalił start :roftl3: ciekawe że akurat gdy startował obok Vettela :roll: Nic nie ujmując Vettelowi bo pojechał świetnie ale dobrze byłoby aby nie potrzebował żadnej pomocy :/ Tym samym Red Bull pokazał że jeśli na starcie będzie gdzieś blisko to może nawiązać walkę z McLarenami choć musi znacznie poprawić bolid ale oni wiedzą lepiej :P
Dalej na wyróżnienie i nagane zasługuje Ferrari - Alonso kapitalny wyścig :jupi: Pojechał swoje,absolutnie wykorzystał 110% bolidu i więcej się nie dało niestety szykuje się kolejny sezon podobny do poprzedniego gdzie Alonso nie tylko walczy z kierowcami ale różnymi przeciwnościami..Massa :suicide: Oprócz dobrego startu- tragedia. :angry2: Albo zespół znów go ściągnął do boksu za późno i stracił potem 5-6 pozycji ale jego tempo potem tak spadło że wolniejsi byli tylko Caterham i Marussia :( Smutne jest co się stało z Massą bo niezwykle sympatyczny facet ale wydaje mi się że po tym wyścigu wszyscy czekają na Roberta :roll: bo jeśli nadal Massa będzie tak jeździł to do końca sezonu nie utrzyma fotela kierowcy :P
Kolejna nagana i wyróżnienie lecz już nie aż tak wyraźne to Mercedes który wyjeżdza z Australii bez punktów przez dużego pecha lecz nie zmienia tego faktu że po raz kolejny zbudowali bolid pod kwalifikacje i początek wyścigu a jeśli inne zespoły skopiują a prędzej niż później skopiują rozwiązanie które ma Mercedes to szykuje się podobny sezon do poprzedniego i marzenia o pudle dla Schumachera szybko prysną choć może się mylę wkońcu Schumi lubi bolidy nadsterowne i może wprowadzą znów jakieś udoskonalenia :roll:
Znów wyróżnienie i nagana tym razem dla Lotusa - Kimi świetny wyścig :jupi: 7 miejsce z 18 pola no :brawo: Grosjean natomiast zbyt zachowawczo i nie ukończył wyścigu z 3 pola :naughty: Moim zdaniem jeśli Lotus się ogarnie i nie poprzestaną na rozwoju bolidu jak w poprzednim sezonie gdzie kompletnie po kapitalnym początku sezonu się pogubili mogą być mocni i sporo namieszać - może nawet o podium :shock:
A teraz tylko wyróżnienia dla Saubera - 6 Kobayashi 8 Perez i mają po tym wyścigu więcej punktów niż Ferrari :lol: Kto by pomyślał :suicide: Toro Rosso - 9 Ricciardo 11 Vergne obaj pojechali może nie rewelacyjne ale dobrze obaj pokazali że bolid jest tradycyjnie szybki i może spokojnie walczyć o punkty :)
Maldonado choć nie ukończył wyścigu mimo wszystko trzeba pochwalić że dzielnie walczył o 5 pozycję z Alonso :P Miło było ogladać jak Williams walczy o punkty a nie zamyka stawkę jak w zeszłym sezonie - chyba wyciągneli wnioski lecz zobaczymy jak dalej będą rozwijać bolid
Rozczarowało mnie trochę Force India - di Resta 10 miejsce głównie dzięki pechowi Rosberga- Hulkenberg się rozstrzaskał
Caterham cóż Kovalainen nie ukończył pozadrościł Petrovi ogólnie słabo stracili 1 sekunde do Q2 w wyścigu jakoś bez rewelacji oby się rozkręcili a co Marussii :suicide: i tyle wystarczy za komentarz tak samo jak HRT które mam nadzieję da sobie spokój po tym sezonie bo to obraza tego sportu :pray:

Następny wyścig już za tydzień w Malezji cóż nie oczekuje cudów McLaren powinnien go zdominować,Vettel będzie robił co mógł aby w początkowej fazie sezonu stracić jak najmniej pkt...Czarnym koniem może być Lotus - Kimi jeśli dobrze się zakwalifikuje..Alonso może też powalczy lecz będzie ciężko...Merc do początkowej fazy wyścigu a potem zniżka formy :P

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 21 mar 2012, 0:20

ktoś z was był na jakims gp? kumplami planujemy jechac na Węgry, kazda wskazowka, pomoc, sugestia bylaby mile widziana

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 mar 2012, 1:08

Falbor pisze:ktoś z was był na jakims gp? kumplami planujemy jechac na Węgry, kazda wskazowka, pomoc, sugestia bylaby mile widziana
Nie byłem...Generalnie nie zagłębiałem się jeszcze w tematy wyjazdowe bo poprostu brak $$$ :roll:

Polecam forum http://f1forum.formula1.pl/index.php
W tym linku http://f1forum.formula1.pl/viewtopic.php?t=5933 znajdziesz informacje od innych użytkowników na temat GP Węgier 2012 którzy się wybierają na te GP jak np. kupienie biletu poprzez oficjalną stronę toru
http://www.hungaroring.hu/?lang=en&id=0&sub_id=

Warto też prześledzić pozostałe tematy z GP Węgier 2007-2011 http://f1forum.formula1.pl/index.php?c=30
Obecnie z samego GP Węgier ze wszystkich lat jest 1411 postów także trochę tego jest do czytania :P

A w trakcie weekendu są organizowane targi erotyczne - Węgry są biednym krajem szukają zarobku :P

Tyle mnie zaciekawiło z tych 1411 postów :D Ale znajdziesz więcej informacji,jak np jaki rodzaj biletu kupić - są osobno na pt,sob,ndz i też FULL Pakiet oczywiście nie muszę mówić które są najdroższe :P

Tu masz mapkę toru z tematu o Węgrach 2011
http://www.gpticketshop.com/en/f1/hunga ... ckets.html
Na forum jest więcej wypowiedzi z 2011 roku niż z 2012 bardziej konkretnie o różnych trybunach z której lepiej widać itd...
http://f1forum.formula1.pl/viewtopic.php?t=5250

Tyle mogę poradzić sam oceń - możesz się zarejestrować wystosować taką samą prośbę o pomoc i będziesz miał czarno na białym ;) Mi co prawda wiele nie mówi bo nigdy nie byłem na wyścigu także trybuna GOLD 4 lub Red Bull 11 przed pierwszym zakrętem niewiele mi mówi :lol: Jedynie co wiem kiedyś żem to przeczytałem że gdzieś z jakieś trybuny widać prostą startową i nie trzeba patrzeć w telebim ale lepiej o to zapytaj bo możliwe że myli mi się z innym torem - generalnie dużo ludzi jest tam obeznanych i mają po nawet 4-7 GP już zaliczonych :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 mar 2012, 20:11

MGiggs pisze:Damianie- pytan nie widziałem za to obelg masa i wybacz że nie odpisywałem.Czas pokaże co Kubica zwojuje.
Jakiś czas temu wyraźnie negowałeś umiejętności Kubicy i pisałeś, że swoją przygodę w F1 zawdzięcza tylko i wyłącznie znajomościom ojca. Chłopaki udowodnili Ci, że się mylisz i zabierasz głos w temacie, w którym nie jesteś zorientowany, więc wziąłeś nogi za pas i tyle Cię widzieliśmy w tym temacie. Teraz się wykręcasz obelgami pod Twoim adresem i wymijająco stwierdzasz, że "czas pokaże co Kubica zwojuje", a odpowiedzi na pytania jak nie było, tak nie ma.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 mar 2012, 20:24

Napisał ten który zazwyczaj wypowiada się w tematach w których jest mało zorientowany :lol:

Możesz sie wykazac Damianie- pokaż mi te pytania a najlepiej pokaż całe wpisy w całości.Możesz mi je posłać na priva bo w tym temacie wypowiadac się nie zamierzam co czynie od dluższego już czasu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”