Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 911

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 sie 2011, 9:51

Sammyy pisze:Lille sumę 15-20 mln. przyjmie z pocałowaniem ręki. Po 1 oni żyją ze sprzedaży, po 2 Hazard deklaruje chęć odejścia, po 3 mają jakieś tam problemy z finansami.
Gdyby mieli go sprzedac za 15-20 mln to juz dawno by go w Lile nie bylo... a to, ze zyja ze sprzedazy moze stanowic tylko argument przeciwko tak niskiej cenie.
Sammyy pisze:M'Villa koło 12-15 mln.,
Podobnie tutaj, nie wiem skad Ty czerpiesz takie informacje?

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 912

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 25 sie 2011, 10:09

Jakby dodać po 10 mln do każdej sumy, to by się zgadzało. Tym bardziej teraz, kiedy Arsenal "musi" kupować, nikt im za pół ceny graczy sprzedawać nie będzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sie 2011, 10:33

prasa podaje, że M'Vila jest na celowniku i że już wpłynęła oferta 21 mln,
z kolei za Cahilla ponoć Everton nie przyjął, bo chcą 17 mln. Zobaczymy... boczny obrońca byłby bardziej potrzebny niż stoper ...

Wczoraj Robin po wygranej powiedział, że teraz czeka na wzmocnienia. Warto przypomnieć ze za rok bedzie mógł odmówić nowego kontraktu, bedzie w takiej sytuacji jak teraz Nasri

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 sie 2011, 10:55

z kolei za Cahilla ponoć Everton nie przyjął, bo chcą 17 mln. Zobaczymy... boczny obrońca byłby bardziej potrzebny niż stoper ...
Chcecie Tima?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sie 2011, 11:00

Bolton miałem napisać, ale o Jagielce wcześniej czytałem i tak mi się poplątało :P
Tima nie chcemy, tzn Wenger nie chce, ja bym chciał, bo u nas mało kto głową potrafi grać w 16 rywali, choć ponoć Chamakh jest w tym dobry, ale osobiście nie widziałem.

Skoro już pisze, to Bob Wilson powiedział, że Wenger chce co najmniej 2 piłkarzy pozyskać. Kogoś podobnego stylem do Scotta Parkera, a kogoś takiego właśnie chcę, wiec może nie będzie tragedii.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 sie 2011, 14:10

Natomiast w Hiszpanii piszą tzn. As pisze, że Arsenal będzie próbował wyciągnąć Artetę.

Krótko mówiąc przez swoją pasywność czego teraz by Arsenal nie zrobił to i tak będzie dużo słabszy niż przed rokiem. Szkoda trochę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 sie 2011, 15:43

Myślę, że najlepszą rzeczą jaką możemy zrobić w tym sezonie to.. walka na 100% w krajowych pucharach. Jeśli udałoby się wygrać choć jeden z nich przy czym utrzymując się w top4 byłoby świetnie. W sumie to wydaje mi się, że z obecną kadrą Wenger i tak nie ma zbyt dużego pola manewru jeśli chodzi o wystawianie rezerw, bo 11 zmian nawet jakby chciał to chyba nie może zrobić :P Co prawda w poprzednim sezonie nie odpadlismy ze względu na kiepski skład, bo oba mecze które były przegrane to była podstawowa XI, ale w każdym innym sezonie to właśnie rezerwy dostawały łomot. Trzeba potraktować rozgrywki poważnie, a jeśli wpadnie nawet puchar ligi, a najlepiej właśnie puchar FA, byłby świetny sezon. :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 sie 2011, 18:30

Emerald pisze:Gdyby mieli go sprzedac za 15-20 mln to juz dawno by go w Lile nie bylo... a to, ze zyja ze sprzedazy moze stanowic tylko argument przeciwko tak niskiej cenie.
Emerald pisze:Podobnie tutaj, nie wiem skad Ty czerpiesz takie informacje?
Regularnie czytam francuską prasę, zarówno internetową jak i papierową do której mam dostęp z 1-2 dniowym opóźnieniem. Wiem jaka jest sytuacja we Francji dość dobrze. Po tym jak Hazard w oficjalnym wywiadzie dla dziennikarza ze strony klubowej powiedział, że gdyby dostał ofertę z klubu lepszego od Lille to nie miałby problemów ze zmianą otoczenia to od razu pojawiły się głosy że Lille sprzeda go za sumę niewiele większą niż dostali za Gervinho. Gdy wymieniało się Inter to mówiło się o 17 albo 18 mln. i to były słowa któregoś z działaczy Lille nawet. Zresztą sumy za jakie poszli Rami, Cabaye czy Gervinho pokazują dokładnie że Lille nie żąda sum astronomicznych i spokojnie z nimi dogadać się można. Podobna sprawa z M'Villą mniej więcej, piłkarz chce odejść i nikt mu problemów robił nie będzie, suma więc nie będzie wygórowana. PSG sondowało rynek krajowy, interesowali się młodym Diakite, M'Vilą, Sissoko, Matiudim, padło ostatecznie na tego ostatniego bo SE zgodziło się przygarnąć Clementa co obniżyło sumę, ale za pozostałych kluby żądały 'zaledwie' w granicach 15 mln., a przynajmniej tak donosił Le Parisien. Teraz sumy będą może nieco większe ze względu na końcówkę okienka co wiąże się z utrudnieniem w znalezieniu następcy, ale to i tak nie będzie problem dla Arsenalu bo jeśli mają kasę to ją wyłożą.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 sie 2011, 21:20

Jak reakcje po losowaniu? Mogło być lepiej, mogło być gorzej na pewno. To chyba najtrudniejsza grupa od lat będzie. Zaczynamy nieciekawie bo z Borussią na wyjeździe już 13. września :lol: fajnie się ułozyło, że w listopadzie jest tylko jeden mecz wyjazdowy - Norwich. Poza tym wszystko u siebie. Ogólnie to tragicznie nie jest. Warto by powalczyć o pierwsze miejsce, ale z tym będzie cholernie ciężko. Chociaż paradoksalnie może być łatwiej niż przed rokiem, bo Wenger nie będzie mógł się pieprzyć z rezerwami, więc zobaczymy. Jeszcze wiele zależy od wzmocnień :P i kontuzji, jakie się napatoczą.

13.Sept Dortmund (A)
28.Sep Olympiakos (H)
Oct.19 Marseille (A)
1st Nov: Marseille (H)
23 Nov: Dortmund (H)
6 Dec: Olympiakos (A)

Szkoda, ze w ten sam dzien gramy z Borussią, co z Milanem gra Barca. Pewnie nie bedzie nas przez to w TV (i mojej i Waszej :P ) poza tym chcialbym oba mecze zobaczyc z tu kupa.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2011, 21:52 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 25 sie 2011, 21:43

Ja optymistą nie jestem, grupa nie jest łatwa, żaden mecz nie będzie spacerkiem, a i bez wzmocnień nie ma co liczyć na 1sze miejsce. A do Dortmundu to chyba się przejadę :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2011, 22:04

Magnum pisze:Szkoda, ze w ten sam dzien gramy z Borussią, co z Milanem gra Barca. Pewnie nie bedzie nas przez to w TV
Nie żartuj :> Borussia - Arsenal to pewniak milionlecia jeśli chodzi o transmisję w otwartym Polsacie :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 sie 2011, 22:16

No nie wiem nie wiem, przecież wydawało się, że Chelsea z United też było pewniakiem a jednak leciał Szachtar :P Ale może masz racje. I tak mnie to nie dotyczy niestety.
Swoją droga - znowu gramy ostatni mecz z Olympiacosem w Grecji. Czy znowu wyjdziemy rezerwami bo pierwsze miejsce będzie już pewne jak 2 lata temu? Jakoś w to wątpie. :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sie 2011, 22:22

3 Polaków w mistrzu Niemiec + Szczęsny, z którego już bohatera zrobili, bo karnego obronił, tak jakby inni bramkarze karnych nie bronili. Tak więc raczej pokażą ten mecz, choć z drugiej strony z nimi nigdy nic nie wiadomo.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sie 2011, 3:51

Akurat na wymianie Nasriego na Hazarda Arsenal by chyba zle nie wyszedl. Ogladam chlopaka dosc regularnie i robi na mnie naprawde swietne wrazenie. Obok Ayewa to wlasnie Belga (a raczej na odwrot) z checia ogladalbym na OT ale teraz nawet nie mielibysmy gdzie ich upchnac.

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 26 sie 2011, 11:33

Podobno oferta za Cahill-a 6 milionów funtów odrzucona. Ciekawe czy to jakieś zabawy Wengera czy naprawdę myślał, że kupi Garego za takie pieniądze. :D

ps. Skoro Wenger próbuje sciągnąć środkowego obrońcę, a w między czasie wysłać Traore na wypożyczenie to zostalibyśmy z 1 lewym obrońcą i 5-6 środkowymi. Czegoś tu chyba nie rozumiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”