Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 915

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2011, 15:53

Ja może bym i uwierzył w ofertę za Goetze, ale nie wierzę, że go BVB puści. Śmiesznie by było, jakbysmy dali za niego więcej niż za Ceska dostaliśmy :lol:

Sporo się dziś mówi, jest masa plotek. Wiadome jest tylko to, że odszedł Traore, bo strona potwierdziła. Park, Santos i Per też już chyba zaklepani, choć na 100% pewnym być nie można. No i o Cahillu się wciąż pisze, ale jak przyszedłby Per, to pewnie Gary już nie zostanie sprowadzony (choć już się pojawiły plotki, że kluby się dogadały, więc trzeba czekać). Ja wciąż czekam na pomocnika, bo tu mamy dziurę, a na razie cisza .

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 sie 2011, 16:06

Eden Hazard oświadczył, że jest szczęśliwy w Lille i w tym okienku nie ma zamiaru odchodzić. Jeśli Lille dostanie ofertę to odrzuci ją zarówno klub jak i zawodnik. Szkoda, bo wraz z Gervinho stanowiliby świetny duet skrzydłowych, tak jak robili to we Francji.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2011, 16:08

Tymczasem klub potwierdził pozyskanie Park Chu Younga.
tzn wszystko dogadane, ale muszą jeszcze jakieś papiery pozałatwiać. Ale jak już piszą na oficjalnej, to znaczy, że pewniak.
Arsenal manager Arsène Wenger said: “We are delighted to have signed Chu. He will add true quality to our attacking forces and will be a valuable addition to the squad.”

Chu Young Park said: "I am very honoured and I feel very happy to be at Arsenal. It is a dream to be here and I am really proud to be an Arsenal player. Now I just want to show how good I am and prove myself.

"In my opinion this is a great club, now I have to show what I can do on the pitch. I will do my best, I will never give up, I will show heart, I will give everything and I hope [the fans] will support me."

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 sie 2011, 16:22

emdżej pisze:Eden Hazard oświadczył, że jest szczęśliwy w Lille i w tym okienku nie ma zamiaru odchodzić.
Czyli już w barwach Arsenalu już go nie zobaczymy. Za rok, o ile będzie grał tak dobrze jak w poprzednim sezonie, zgłosi się po niego więcej chętnych i jeśli w tym gronie będzie jakiś Real, Chelsea czy Manchester City to nie zawalczymy raczej.

fieldy, myślę, że ten pomocnik to może być właśnie ktoś z dwójki Malouda - Benayoun. O nikim innym nie słyszałem ostatnio, ale w końcu kto z nas jeszcze dwa dni temu spodziewał się Santosa czy Parka :lol:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 30 sie 2011, 17:20

eh masakra jakich przeciętniaków kupujemy, Mertesacker, Park, Andre Santos. Arsenal ginie[*] [*] a wraz z brakiem CL w optymistycznym wariancie będziemy angielskim Juve. Masakra. Bardzo mało jakości zostało w drużynie. Nie chciałbym w tym sezonie jechać na Camp Nou bo nawet w pełnym składzie dostaniemy co najmniej piątkę

Tak wolałbym Usmanova. Co z tego że ma przestępczą przeszłość? Glazer też był krytykowany, pisało się o wielkich długach United a oni mają się świetnie i byłbym w szoku gdyby nagle ich sytuacja finansowa się posypała.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 30 sie 2011, 17:30

michal2 pisze:Tak wolałbym Usmanova. Co z tego że ma przestępczą przeszłość? Glazer też był krytykowany, pisało się o wielkich długach United a oni mają się świetnie i byłbym w szoku gdyby nagle ich sytuacja finansowa się posypała.
Tylko u was bardziej niż polityka finansowa kuleje polityka transferowa. Wenger miał całe wakacje na szukanie następców Cesca, Nasriego i Clichy'ego. Za stoperem już dawno powinien się oglądać. Ferguson zakup Jonesa planował już od listopada tamtego roku, zakup Younga pewnie nie krócej. Wenger powinien był tak jak Ferguson zrobić potrzebne transfery od razu, a on wydał 12 mln na juniora na ławkę. I uwierz mi, przejęcie przez Glazerów na pewno nie poprawiło naszych funduszy transferowych, ale jesteśmy dobrze zarządzani, więc sytuacja jest stabilna.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 30 sie 2011, 17:37

Arsenal wydaje dużo mniej niż by mógł. W dodatku często wydaje kasę w debilny sposób kupując zbędnego nam Ox-Chamberlaina albo kiedyś rzekomo nie chcieliśmy dać 1 czy 2 mln więcej za Alonso ale za to w tym samym roku kupiliśmy zbędnego Ramseya za 5 mln. Usmanov mógłby nakazać Zarządowi i Wengerowi wydawać pieniądze w inny sposób i już samo to byłoby plusem. Jeśli coś by dorzucił to też bym nie narzekał. Przy okazji, teraz zapowiada się na to że zarobimy 50-60 mln za Cesca i Samira i wygląda na to że wydamy może połowę na transfery do klubu podczas gdy powinniśmy wydać całość i jeszcze dorzucić z 20, 30 milionów żeby nie tylko wyrównać straty ale do tego w miarę możliwości wzmocnić zespół. Spodziewam się że te ***** z zarządu, czy kto tam decyduje o transferach razem z Wengerem, kupią przeciętniaka Mertesackera za kilka milionów zamiast wydać o 10-15 mln i kupić nawet przepłacając, Cahilla. Tym razem znowu zaoszczędza ale przeliczą się tracąc 30 mln na LM już za rok.

Czytałem też bodajże na swissramble (polecam blog)że u nas owszem nie daje się dużych pensji gwiazdom ale do tego przepłaca się kontrakty przeciętniaków typu Rosicky, Denilson, i reszta bandy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 sie 2011, 18:29

dziwnie nazywac Cahilla swietnym a Pera przecietniakiem. Dla mnie Cahill ma tylko przewage w postaci paszportu. Santos to dobry zakup, podstawowy obronca Brazylii a Park pewnie bedzie lepszym zastepca Robina niz Chamakh. Moim zdaniem to wszystko jest bardzo pozytywne. Czekajmy na oficjalne potwierdzenia i na pomocnika. :) sezon zaczyna sie na nowo od wrzesnia.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 sie 2011, 18:43

Dla mnie Cahill ma tylko przewage w postaci paszportu.
i kilkuletnie doświadczenie gry w Premiership. Osobiście bym się nawet nie wachał dać nawet 2 razy więcej za Cahilla niż za Mertesackera patrząc na to ile mam hajsu na transfery, wolałbym pewniaka który mi zapewni poziom niż kogoś kto może nie wypalić jak SS, bądź też będzie potrzebował czasu na przystosowanie się do stylu gry na wyspach.
Nie widziałem często Meretasckera w grze, ale wydaje mnie się, że facet nie jest zbyt szybki i zwrotny i to może być problemem. Ale nie będe szerzej się wypowiadał na jego temat czy prorokował jego przyszlości bo jak wspomniałem zbyt mało razy go widziałem. Ale powtórzę w obecnej sytuacji Arsenalu w tym delikatnym momencie, patrząc na to ile mam hajsu do wydania wolałbym sprowadzić kogoś kto będzie pewniakiem.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 30 sie 2011, 18:43

Tak jak się mówi ze piłkarz się 'zwengeryzował' tak ty się zWielkoDzonowales' Barciur :D
lepiej spójrz na to ile my mamy przeciętniaków w składzie a ilu graczy wysokiej klasy którzy mogliby rywalizować o miejsce w MU/City :x
brakuje nam jakości a wymieniamy przeciętniaków na troszkę lepszych przeciętniaków i to wszystko mając wpływy z 2 dużych transferów i zapewne spore oszczędności po poprzednich latach zakończonych zawsze na plus. Do niektórych musi dotrzeć że nasz rezerwowy skład dostał 8 bramek od MU, OSIEM. Nieważne że to rezerwowi. Ten klub sięgnął dna a my kupujemy przeciętniaków

Co do Mertesackera to ja już szzcerze mam dość tych wengerowskich transferów z zagranicy. Wolę Anglika który jest już ograny w tej lidze i jest ponadprzeciętnym (IMO) zawodnikiem niż średniego Niemca który chyba tylko w kadrze notował świetne występy. Dla mnie Cahill to już by była jakaś odmiana a Mertesacker to kolejny, może trochę lepszy Kos lub Squillaci (abstrahując od ich umiejętności to to są idealni gracze pasujący do naszych występów z 2 części sezonu 2010 2011 gdzie pokazlaiśmy absolutny brak charakteru)

@Kamil: +100

edit: znalezione w komentarzach na weszlo

Byl niedawno film dokumentalny w Brytysjskiej telewizji na kanale miedzynarodowym(czyli lub glowne BBC lub ITV1, ktore sa w pakietach cyfrowych za granica). Sproboje znalezc na youtube jezeli bede miec czas. Wedlug tego programu Ebue, Djourru(przepraszam za bledy w pisowni), Diaby, Denilson, Bendtner, Chamakh, Eduardo, Clichy, Sagna i jezcze chyba z 10 srednich zawodnikow(niektorych moze juz tak nie byc) mialo pensje na poziomie 40.000 tygodniowu plus kwote za podpis pod kontraktem. Sam bylem zszokowany bo przeciez ciagle zylem w micie o niskich zarobkach w Arsenalu. Jest ciagle prawda, ze gorny limit jest znacznie mniejszy niz np. w Chelsea, ale kumulacja calej kwoty nie odstawala od Man U. Byl tez komentarz wlasnie o niegospodarnosci Wengera o ktorej nidgy bym nie pomyslal sam.

plus podobno już nie interesujemy sie Cahillem a ostatnia oferta wyniosla 12 mln [*] za to bardzo możliwe ze za jedyne 16 mln kupimy duet obrońców Mertesacker i Andre Santos. Świetny biznes i osiągniemy rekordowy wynik finansowy za 2011 rok :jupi:
Kroenke, Zarząd, Wenger: gińcie
Ostatnio zmieniony 30 sie 2011, 19:27 przez michal2, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 sie 2011, 18:51

Magnum pisze: Santos to dobry zakup, podstawowy obronca Brazylii
Po Copa America Santos wypadł z kręgu zainteresowania Mezenesa (przy okazji przeprosił się z Marcelo) :roll:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 sie 2011, 20:43

michal2 pisze:Co do Mertesackera to ja już szzcerze mam dość tych wengerowskich transferów z zagranicy
Tym razem Arsene poszedł jednak w różnorodność. Fin, Anglik, Niemiec, Iworyjczyk, Brazylijczyk i Koreańczyk. Międzynarodowo :P

Co do Pera. Zasięgnąłem języka u kuzyna w Niemczech. Akurat złapałem go na skypie i wbrew wszystkiemu dość pozytywnie wypowiadał się o grze Mertesackera. Fakt, ubiegły sezon nie był jakiś magiczny w jego wykonaniu, ale cały Werder grał słabo więc wszyscy równali raczej w dół. Jak byłem przeciwnikiem tego transferu... albo inaczej... wolałem kogoś sprawdzonego w Anglii, tak teraz myślę, że nowe wyzwania mogą wyjść na dobre Niemcowi i jednak jakąś wartość do zespołu wniesie. Wysoki i silny obrońca będzie jak znalazł na rzeźników z dołu tabeli. Kto wie, może samego Sambę przesunie w polu karnym :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 sie 2011, 20:59

ale wydaje mnie się, że facet nie jest zbyt szybki i zwrotny i to może być problemem.
Czytałem dzisiaj rano, że na Mistrzostwach Świata osiągał większą prędkość niż John Terry :lol: Nie wiem, myśle, że z Vermaelenem dobrze by się komponowali. Jeden wolniejszy i mniej zwrotny ale za to wysoki i silny. Tego nam trzeba.
Tak jak się mówi ze piłkarz się 'zwengeryzował' tak ty się zWielkoDzonowales' Barciur :D
Przesadzasz
brakuje nam jakości a wymieniamy przeciętniaków na troszkę lepszych przeciętniaków
Dobre i to. Ja się z tego cieszę bo wiem, że lepiej raczej nie będzie. Nie sprowadzimy Sneijdera czy kogoś innego o wielkim nazwisku więc trzeba się cieszyc, że wymieniamy szrot na coś trochę lepszego.

Jeszcze powinien przyjść pomocnik, dużo się o M'Vili mówi. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 912

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 31 sie 2011, 11:27

Honda na badaniach w Arsenalu? Arsenal chce chyba na Azjatach niezłą kasę zarabiać :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2011, 11:30

O Hondzie też już wczoraj pod wieczór się pisało, zresztą był łączony od roku już chyba. Choć na razie nie ma raczej żadnych konkretów. Z tego co dziennikarze piszą, to Arsenal wysłał zapytania do wielu klubów w sprawie różnych piłkarzy i modli się by ktoś odpowiedział :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”