Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 921

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 mar 2009, 23:16

cru pisze:Ojej, czemu was tu misie nie bylo po meczach z Espanyolem czy Atletico, hmm? Jakie to dziwne. .
Po Leverpoolu zabek tez nie bylo, a teraz sa :lol:

Wyrachowany futbol Realu sie skonczy na lepszych przeciwnikach tak jak w pucharach.

PS: Guti na kadre?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 mar 2009, 1:51

Mentor pisze:
cru pisze:Barcy przyjdzie grac fajne mecze co 3 dni z Villareal, Liverpoolem i Realem.
Zgadzam się. Fajnie jest grać w Lidze Mistrzów. Finał Pucharu Króla też nie jest wcale taki zły.
No fajnie, fajnie tez przez ostatnie 2 lata wygrac cokolwiek poza pucharem Katalonii, nie? Wiadomo ze nikt nie moze narzekac na ciagla gre na 3 frontach - ale nie powiesz mi, ze jestes zadowolony z ukladu terminarza Barcelony. Bo dwumecz z Live/Chelsea przerywany meczem z Numanciami czy innymi Osasunami to troche inna bajka niz Gran Derby w miedzyczasie czy Villareal jakis. No ale w sumie faktycznie fajniej sie ponapinac niz pomyslec logicznie. Ale z jednym masz racje - adresowalem bardziej do Krzycha i jego kolegow true fanow Barcy.

A po meczu z Live zylem zupelnie ok, bo nie nalezalem do ludzi ktorzy widzieli Real gromiacy Anglikow 3 do jaja, wiec nietrafiony argument. A Guti jasne ze czeka, az ktos dostrzeze w nim material na najlepszego rozgrywajacego Europy :lol:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 23 mar 2009, 8:17

Meczu nie udało mi się obejrzeć. Z tego co wyczytałem w serwisach dobrze zagrał Marcelo, co mnie bardzo cieszy. Huntelaar przypomniał sobie, do czego jest stworzony, brak techniki rekompensuje sobie świetnym wyczuciem sytuacji w polu karnym. Jeśli w tym sezonie strzeli ponad 10 goli można będzie się cieszyć. Diarra nie wypadłnam na mecz z Malagą, co mnie bardzo cieszy. niech z 2 tygodnie złapie żółtko bo później czeka nas maraton trudnych meczy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 mar 2009, 10:14

cru pisze:nie powiesz mi, ze jestes zadowolony z ukladu terminarza Barcelony.
Oczywiście, że nie jestem i dałem temu wyraz w kilku ostatnich postach w temacie Barcelony albo temacie o Lidze Mistrzów (nie pamiętam już dokładnie w którym miejscu to pisałem). Terminarz jest fatalny, ale co z tego skoro żaden kibic Barcelony nie chciałby zamienić się miejscami z kibicem Realu? Lepiej grać w LM niż nie grać. Pomimo bardzo utrudnionego terminarza.
cru pisze:Ale z jednym masz racje - adresowalem bardziej do Krzycha i jego kolegow true fanow Barcy.
Ano właśnie. Wygląda na to, że zaadresowałeś to tylko do krzycha bo nie widzę tutaj innych wpisów kibiców Barcelony. Stąd też nie wiem po co ta liczba mnoga, ale nie ważne.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 23 mar 2009, 14:14

cru pisze:adresowalem bardziej do Krzycha i jego kolegow true fanow Barcy.

No to trzeba odpowiedzieć. Po pierwsze to darowałbyś sobie to "true fanów" bo nie wiem po co to. U mnie z byciem, jak to określiłeś, "true fanem" jest tak, że jak jest dobrze to mam siłe sie wypowiadać, a jak jest coś takiego jak było z Espanyolem, to nie chce na oczy widzieć ani artykułów o tym, ani czyichś wypocin. Po drugie, czy coś bardzo ofensywnego napisałem parę postów wyżej? Vianuch napisał że jest zbulwersowany grą, czy postawą Barcy w lidze, a ja mu na to, że już teraz powinien się przyzwyczaić. Ja tu nic takigo specjalnie napinkowego nie widze, ale może to ta moja wada wzroku :? Czy boli Cię może to, że kiedy było źle to nie pisałem jakichś rozpaczliwych postów i że jak teraz jest dobrze to pisze na forum? Jeśli tak, no to sorry ale już tak będzie. Napisałem o tym troche wyżej.
Mentor pisze:Stąd też nie wiem po co ta liczba mnoga, ale nie ważne.
Jest Nas wielu...true fanów

EDIT:
Etus2 pisze:widze ze Barca gra dobrze = spinka ;] bynajmniej u tego pana na górze który pewnie ostatnie 2 sezony przesiedział cichosza ;]

jeszcze ten podpis uuuu mr.spinka powinnienes miec podpis pod nickiem :D VISCA EL HONOR!
Jaka spinka. Ty chyba spinki nie widziałeś. Jak na moje standardy nic strasznie prowokującego nie napisałem, ale jak tam sobie chcesz. Ja ogólnie rzadko pisze na forum, częsciej przeglądam niż coś pisze. A co do podpisu, to bywają gorsze.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2009, 15:50 przez krzychu212, łącznie zmieniany 2 razy.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 23 mar 2009, 14:57

widze ze Barca gra dobrze = spinka ;] bynajmniej u tego pana na górze który pewnie ostatnie 2 sezony przesiedział cichosza ;]

jeszcze ten podpis uuuu mr.spinka powinnienes miec podpis pod nickiem :D VISCA EL HONOR!

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 23 mar 2009, 16:05

Nie rozumiem w czym problem. Często padają na tym forum jakieś idiotyczne argumenty zarówno z jednej jak i z drugiej strony. Mnie martwi ogólnie stan hiszpańskiej piłki, która podupada. Caraz słabsza ta liga. Real staje się owoli eropejskim przeciętniakiem. Media w Katalonii pieją że Barca jest najlepsza na świecie, moim zdaniem to duża przesada. Co innego niszczyć ligowych przeciętniaków, co innego przejść niesamowicie silne i zorganizowane angielskie kluby. Możemy sobie nawzajem dogryzać a i tak każdy powinien się martwić o przyszłość Primery.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 mar 2009, 16:19

To ze Real dziaduje to nie znaczy ze liga hiszpanska jest slaba. Dalej jest druga a spadek na 3 miejsce jej nie grozi.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 23 mar 2009, 16:26

brawo. fajnie być drugim. jeśli Barca będzie w tym roku wicemistrzem będziesz się cieszył?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 mar 2009, 17:14

jestem realista akurat pod tym wzgledem i widze ze PL ma bardzo dobra pierwsza 4. PD niestety nie bo ekipy z Madryty odpadaja na 1/8 Ale jezeli Barca wygra CL to PD juz nie bedzie druga. Wiec trzymaj kciuki za Blaugrane :boruta:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 23 mar 2009, 18:38

A ja sie całkowicie zgadzam, że Primera Division schodzi na psy. Po pierwsze, kiedy ostatnio mistrzostwo zdobył ktoś poza Realem i Barcą? 4 lata temu - Valencia, później już w zasadzie nikt nie potrafił zagrozić tej dwójce. Jeszcze niedawno mistrza potrafiły zdobyć takie zespoły jak Mallorca czy depor. Ilość drużyn w LM też spada, kiedyś Deportivo potrafiło Ac Milan rozklepać 4-0, a teraz cudem z Lechem Poznań wygrywa. W Valencii czas kryzysu i klub walczy o to, żeby ujść z życiem. Kiedyś duże nadzieje pokładałem w Realu Sociedad San Sebastian. Pokładałem, po jednym dobrym sezonie odeszło paru czołowych graczy i klub spadł z ligi, podobnie sprawa się ma z Celtą Vigą. Porównajmy sobie klub ze środka tabeli PD do przeciętnego klubu z Premiership. Niebo i ziemia :|
I co zmieni w poziomie przeciętnych drużyn ligi zwycięstwo w Cl Barcelony ?

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 23 mar 2009, 18:58

otóż to, Valencia jest w wielkim kryzysie ekonomicznym, Mallorca biska bankructwa. wiele zespołów oszczędza. Real i Barca również są mocno zadłużone. tak naprawdę te zespoły są wielkie tylko w oczach hiszpańskiej prasy. Barca ma to szczęście, że produkuje fantastycznych piłkarzy pokroju Iniesty czy Messiego, ale i to może nie wystarczyć.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 mar 2009, 19:00

@Vianuch to, ze Real piec lat z rzedu wypada slabo w LM, nie znaczy ze w PD zle sie dzieje 8)

Ja nie widze roznicy klas miedzy np. Boltonem i Getafe.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 mar 2009, 19:59

Pelart pisze:Real i Barca również są mocno zadłużone. tak naprawdę te zespoły są wielkie tylko w oczach hiszpańskiej prasy.
:lol2:
Vianuch pisze:Po pierwsze, kiedy ostatnio mistrzostwo zdobył ktoś poza Realem i Barcą? 4 lata temu - Valencia
Spójrz na zwycięzców Premiership. Od sezonu 95/96 mamy dominację Manchesteru, który zwyciężał 8 razy. Trzy razy wygrał Arsenal a dwa razy Chelsea przy czym gdyby nie Roman Abramowicz to The Blues byś tam nie zauważył.

La Liga jest słabsza niż przed laty a to nie czyni z niej zaraz ligi słabej. Premiership jest silniejsza, ale to nie umniejsza zaraz tak bardzo pozostałym ligą. Niektórzy mają z tym widać duży problem, ale rozwiązania szukałbym zarówno w Hiszpanii jak w ich własnych głowach.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 23 mar 2009, 20:23

Mentor pisze:Spójrz na zwycięzców Premiership. Od sezonu 95/96 mamy dominację Manchesteru, który zwyciężał 8 razy. Trzy razy wygrał Arsenal a dwa razy Chelsea przy czym gdyby nie Roman Abramowicz to The Blues byś tam nie zauważył.
Zgadza się, ale poza zwyciężaniem w lidze, angielskie zespoły coś sobą reprezentują - od 4 sezonów przynajmniej jeden angielski zespół jest w finale LM, a 'angielska wielka 4' solidarnie przechodzą do ćwierćfinałów. Atletico, które w PD jest uważane za zespół bardzo dobry, potrafiący wygrać z każdym w LM odpada z bardzo przeciętnym FC Porto. Villareal po wielkich bojach wymęcza awans z Panathinaikosem - klubem marnym. Real dostaje baty dekady od Live - na tle La Liga prezentujemy się dobrze, w tym roku najlepiej ze wszystkich hiszpańskich drużyn, a w Europie odstajemy. Barca na dobrą sprawę też jeszcze testu z porządnym rywalem nie miała. W pucharze UEFA również nie ma już żadnej hiszpańskiej drużyny.
Porównanie Getafe i Boltonu nie jest zbyt odpowiednie, po Getafe to jeden z wyjątków - Puchar Króla, rok temu wygrana z Bayernem w uefie i tak dalej. . ., ale weźmy takie zespoły jak Malage, Gijon, Almerie, Valladolid i przeciwstawmy je Man. CIty czy Tottenhamowi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”