Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 924

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matt. » 09 wrz 2011, 23:07

fajnie że którekolwiek zdjecie działa :?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 wrz 2011, 23:26

cholera, usuneli niektore. wrzucilem na imageshacka te co dzialaja i poprawilem :P szkoda.
Swoja droga, szkoda ze jest Squillaci i Almunia. :P

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 10 wrz 2011, 16:39

Po meczu prosiłbym któregoś z Kanonierów o podsumowanie debiutu Artety, bo ja Arsenalu oglądać teraz nie mogę z przyczyn chyba oczywistych.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 10 wrz 2011, 18:01

Właśnie, opisałby ktoś szerzej jak grali:

Ashley Williams, Scott Sinclair, Yossi Benayoun, Per Mertesacker, Mikel Arteta... :wink:

Awatar użytkownika
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matt. » 10 wrz 2011, 21:21

Arteta w pierwszej połowie grał dobrze. W ogóle nie widać w jego grze było, że jest w tej drużynie zaledwie kilka dni - dobrze rozumiał się z partnerami. Ładnie podawał, trochę brakuje mu szybkości.

Mertesacker zagrał bez błędów (bo zachował klina). Raz tylko utknęła mi w pamięci sytuacja, kiedy jakiś koleś 1,80 położył go na glebę i wygrał z nim sytuację główkową :lol: . Poza tym często widać było go dzisiaj w polu karnym przeciwników.

Benayoun nie wyróżnił się niczym szczególnym. Typowy dynamiczny skrzydłowy. Wszedł za Arszawina, pograł prawie pół godziny. Zaliczył kilka dobrych podań ale strat też parę było. Ogólnie ani na plus, ani na minus.

Sinclaira zapamiętałem po strzale z rzutu wolnego. Posłał mocną pizdę, która uderzyła w poprzeczkę. Blisko było.

Tego Williamsa w ogóle nie kojarzę. Być może dlatego, że nie zainteresował mnie żadnym zagraniem.

Proszem :beer:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 wrz 2011, 21:58

Dodam od siebie, że właśnie bardzo podobał mi się Arteta. Będą z niego ludzie. Czasem tylko głupie faule odstawiał, ale cóż. :P Dobre podania, mecz zaczął świetnie - prawie od asysty, ale Ramsey spieprzył.
Benayoun tez mi się podobał, dobrze grał, lepiej niz Arszawin, bo pracował ogólnie i podobal mi się. Od razu wprowadził dużo dynamiki do naszej gry. To się ceni.

Ogólnie co do meczu 3 pkty są i to najważniejsze. Jednak w dalekiej perspektywie martwi fakt, że potrzebowaliśmy fatalnego błędu bramkarza beniaminka żeby na Emirates wygrać. :roll: Jak wrócą Song, Gervinho i w dalszej przyszłości Wilshere to powinno być OK. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Co do Pera - świetnie ogólnie grał, dobrze się rozumieli z Koscielnym. Dobrze główkuje :lol: :P i na ziemi też ładnie. Wcale nie jest taki super wolny jak to niektórzy pisali.

Jeszcze wzmianka - Chamakh prawie strzelił :P Szkoda, ze nie wsadzil, przydaloby mu sie. Ale nawet on cos tam dobrze robił.

Teraz Liga Mistrzów. Już we wtorek chwila prawdy - najtrudniejszy mezc, bo wyjazd do Dortmundu. Będzie ciekawie. To spotkanie na pewno dużo nam powie o aktualnym stanie drużyny.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 10 wrz 2011, 22:05

Matt. pisze:Proszem :beer:
dziękujem :)

Benayoun naprawdę bardzo dobry piłkarz, jeszcze Wam sporo uciechy przyniesie. Szkoda, że Chelsea bez żalu wypożyczyła go do Arsenalu.

Pytam o Williamsa, bo to naprawdę dobry stoper. Można było w jego stylu gry zobaczyć coś z Pique czy Davida Luiza. Dodam, że 2 razy z rzędu był wybierany do 11 sezonu Championship w gali bodajże stowarzyszenia piłkarzy

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 wrz 2011, 17:17

Alex Oxlade-Chamberlain, Carl Jenkinson, Francis Coquelin and Ryo Miyaichi are the four first-teamers v Bolton. Strong lineup.

Alex Oxlade-Chamberlain, Carl Jenkinson, Francis Coquelin i Ryo Miyaichi - czterech zawodników pierwszej drużyny którzy grają dla rezerw dzisiaj. Bardzo dobre rozwiązanie, przynajmniej grają. Wiele razy o tym mówiłem, ale powiem jeszcze raz - system rezerw w Anglii moim zdaniem jest kiepski, gdybyśmy mogli wystawić Arsenal B i walczyć w League Two czy League One, system działałby o wiele lepiej niż rezerwy. Wtedy zawodnicy zamiast iść na wypożyczenia do różnych drużyn mogliby się rozwijać pod okiem naszych trenerów, zgrywać z kolegami z drużyny i przede wszystkim grać wtedy, kiedy my decydujemy a nie trener innego zespolu. Bylaby to zawodowa pilka, a tak liga rezerw jest do dupy - gra mało spotkań i jest bardzo kiepski poziom.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 13 wrz 2011, 18:28

A czy klub nie może utworzyć drużyny B i zacząc nią grać np od najniższej ligi jaka istnieje?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 wrz 2011, 0:16

Domyślam się, że mógłby na siłę to zrobić ale nie działałoby to jako drużyna rezerw czyli nie byłoby swobodnego przepływu rezerwowych do pierwszej drużyny, pewnie bylyby inne problemy natury nazewnictwa i innych rzeczy.

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 15 wrz 2011, 14:00

Pierwszy post na forum, także na początku wypada się przywitać ;)

Kibicem Arsenalu jestem od ok. 12 lat i nie pamiętam takiej sytuacji żeby za Wengera w tej drużynie lepiej od linii pomocy prezentowała się obrona. Borussia była jak najbardziej do ogrania. Zabrakło nam dobrej gry w drugiej linii. Zbyt szybko pozbywaliśmy się piłki, zabrakło dobrego rozegrania. O ile w spotkaniu ze Swansea świetnie spisywał się Arteta, o tyle we wtorkowym meczu była bardzo niewidoczny. Kolejny nowy nabytek Kanonierów, Yossi Benayoun nie nadaje się na gracz środka pola. Serce to gry ma duże, ale zaliczył naprawdę masę strat.

Fatalny mecz skrzydłowych. Gervinho jeszcze jest bardzo niezgrany z zespołem i zatraca się w swoich dryblingach, na razie za dużego pożytku z niego nie mamy. Walcott nie zawiódł i jak zwykle zaliczył masę strat. Theo nie należy do zawodników dobrze wyszkolonych technicznie, ale aż prosi się o to żeby posyłać do niego jak najwięcej piłek na dobieg, czego nasz nowy rozgrywający jak na razie unika.

Na koniec jedyny pozytyw w drugiej linii - Alex Song. Genialny występ, czyścił co się dało, starał się jak najdłużej utrzymywać przy piłce. Song w takiej formie to skarb. to, że udało nam się wywieźć remis z Signal Iduna Park zawdzięczamy jemu i Koscielnemu. Laurent i Alex łatali co się dało i naprawdę grali za 3.Jeśli marzymy o korzystnym rezultacie w najbliższej kolejce Premier League musimy przede wszystkim poprawić naszą grę w drugiej linii. Arteta musi wziąć na siebie ciężar rozgrywania. Nie mogę się już doczekać powrotu Wilshera, Jack jest nam teraz niezbędny, bo jak na razie środek pomocy nie istnieje.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 15 wrz 2011, 14:40

glock pisze:Borussia była jak najbardziej do ogrania. [...] to, że udało nam się wywieźć remis z Signal Iduna Park zawdzięczamy jemu i Koscielnemu.
masło maślane :)

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 15 wrz 2011, 16:07

Grając słabo potrafiliśmy stworzyć kilka groźnych sytuacji, z których przynajmniej jedna powinna skończyć się bramką. Borussia grając naprawdę fajnie bramkę zdobyła po strzale życia Perisicia. Także myślę, że mimo słabej gry ofensywnej to dzięki niezłej postawie z tyłu mogliśmy te 3 punkty wywieźć.

Awatar użytkownika
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matt. » 15 wrz 2011, 21:45

w sumie to najbardziej się nadaje do tego tematu, ale do innych również. http://gunners.com.pl/news/7893-michal- ... lpolandcom

Chciałem napisać "naszej' :( Michał Pol udzielił wywiadu mojej strony internetowej. Bardzo ciekawie opowiedział ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 wrz 2011, 22:06

Jak widzicie naszą politykę na Carling Cup w tym sezonie? Taka jak w poprzednim sezonie? Czy powrót do 09-10? Ja osobiście chciałbym (bardzo), żebyśmy to trofeum w tym sezonie wygrali, bo to bardzo się przyda zawodnikom. Oczywiście spieprzenie spieprzy sezon, ale gra jest warta świeczki. Mimo to, gramy z czwartoligowcem więc wydaje mi się, że na tą rundę można spokojnie dać pograć Chamberlainowi, wypróbować Parka, Miquel-Djourou w obronie czy Jenkinson, ale w poprz. sezonie też rotował. Moim zdaniem w ogóle wygrana pucharu, czy to FA Cup czy to Carling Cup po prostu da nam tego kopa którego ten zespół potrzebuje. Kij z tym, że dużo umiejetnosci stracilismy, zawodnicy klasy swiatowej odeszli i tak dalej. Ale Pewnosc siebie po zdobyciu pucharu jest bezcenna. Tego im trzeba. Jak zdobeda pierwszy puchar to bedzie im jeszcze bardziej zalezec na nastepnym. Trzeba sprobowac. Kto wie, moze sie znowu uda dojść na Wembley i tym razem wygrać? A moze trafimy na wyjazd do Mancesteru na Old Trafford i dupa zbita w czwartej rundzie.. ale moze sie wtedy uda w FA. :P Dobrze, że są dwie szanse. :P

Tak czy inaczej, jak dla mnie musimy spróbować i dać z siebie wszystko. Ale ciekawy jestem waszych opinii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”