Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 924

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 05 kwie 2009, 13:28

nie wiedziałem ,że Raul grał w 2 połowie. Sneijder i VdV nie mogą grać razem. Wygraliśmy praktycznie grając rezerwową linią pomocy. Media mogą ubóstwiać Hutera ale to Pipita jest naszym numerem 1 jeśli chodzi o atak.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 kwie 2009, 21:33

dobrze ze to sezon przejściowy, bo to jak wyglądała nasza gra w pomocy przez cały mecz z Malaga - to była jakaś kpina

najśmieszniejsze i najbardziej pozytywne jest to że zdrowy guti - a nie gra. Wogole przypadek gutieraza jest ciekawy, widac ze guti ma taka formę ze o miejsce w pierwszej 11 walke przygrywa nawet z Parejo.

Gniazdowy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gniazdowy » 06 kwie 2009, 22:10

Druga linia Realu nie istnieje od lat, w końcu coś się rusza szczególnie w środku pola, jest naprawdę doskonały materiał ludzki, tzreba dać mu w końcu czas, żeby okrzepli i przystosowali się do Hiszpańskich wymogów.

Zapraszam do lektury moich przemyśleń na temat środka pola na Santiago Bernabeu.
http://gniazdowy.blox.pl/2009/03/dsf.html

Pozdrawiam
Gniazdowy

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 06 kwie 2009, 22:49

ta od paru lat, dokładnie odkąd odszedł Figo i Zidane czyli od 2 lat ... pozdro ..

Gniazdowy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gniazdowy » 06 kwie 2009, 23:56

Nawet gdy był Zidane brakowało Realowi defensywnego pomocnika, linia pomocy ma za zadanie równoważyć atak z defensywą, szczególnie w defensywie w Realu było tragicznie. Diarra w końcu pozwala mieć nadzieję na zmianę tego trendu. Figo, Zidane to problem Realu wybitni plus zbyt przeciętni na wymagania i potrzeby klubu, już dawno w piłce się skonczyłą era huralnych ataków bez obrony. Dlatego uważam, że od lat w Madrycie mają problem ze zrównoważeniem zadań defenswych i ofensywnych drugiej linii.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 07 kwie 2009, 9:12

Zidane grywał bardziej z lewej niż jako rozgrywający. miał dużą swobodę w swoich poczynianiach i potrafił wykorzystywać swoje nieprzeciętne umiejętności. mówiąc ,że mieliśmy problemy ze środkiem pola zapominasz o piłkarzach takich jak Maka czy Cambiasso. gdyby nie głupia polityka transferowa mielibyśmy świetny środek pola przez lata

Gniazdowy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gniazdowy » 07 kwie 2009, 11:28

Ale ja właśnie krytykuję polityke transferową Realu, tak samo jak nigyd ne pogodzilem sie z pozbyciem sie Gravesena jednego z najlepszych drwlai Europy. Krolewski to on nie jest sierzmienny strasznie ale na tym polegala jego rola mial byc defensywnym pomocnikiem

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 07 kwie 2009, 12:16

Prosze cie, co takiego pokazal gravesen? Rownie dobrze mogl grac pablo garcia, ktory tak samo jak dunczyk nie sprawdzil sie. owszem lepsze teamy tez potrzebuja drwala, ale z oznakami myslenia, bo sam odbior i twarda gra na pewnym poziomie juz nie wystarczaja. Dlatego sprawdzal sie u nas makelele, i sprawdza sie lass.

Ja polityke transferowa ostatnich lat, a w szczegolnosci w formacji pomocy, widze w bardzo duzym uproszczeniu tak: byla dobra ekipa, ale zabraklo zmiennikow.

sory za bledy psize z telefonu

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 07 kwie 2009, 12:25

zgadzam sie z peepe , dla mnie to strasznie słaby zawodnik , nie zaliczał nawet jakiejś ogromnej liczby odbiorów ... jedynym jego plusem to chyba była kondycja i twarda gra ale nic pozatym nie widziałem , kiedyś pamiętam jak bodajże w meczu z Valencia podczas kontry skasował jednego z Nietoperzy i dostał czerwoną kartkę (wszedł kilka minut wcześniej) a po meczu powiedział że zrobiłby to samo jakby miał wybór bo szła kontra... Dobry to on był ale dla Celticu a nie dla Realu.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 07 kwie 2009, 13:05

Gravesen był dobry w dekstrukcji, ale gry do przodu nie było. Lass czy Gago nie tylko potrafią piłkę odebrać ale i podać dalej.
Cambiasso jest dobrym piłkarzem, ale w czasach gdy odchodził szansy na grę w 1 składzie nie miał. Teraz też wątpie czy by się mieścił w 1 składzie.
Gniazdowy - uważasz, że Real słabo gra w defensywie ?

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 07 kwie 2009, 19:57

gravesen nie był dobry w destrukcji. nie był dobry w niczmy, owszem zaliczył może 2,3 dobre mecze ale nic ponad to. bardziej sie wsławił tym że o mało nie zabił robinho na treningu niż dobra grą na boisku. gravesen, pablo garcia, woodgate - to symbole tego co najgorsze za kadencji pereza.

dopiero 5 lat po odjeściu gravesena przybył do klubu gracz który jest godnym następcą makelele i na jakiego Real zasługuje, wiadomo o kim mowa :)

Obrazek

:lol:

http://www.youtube.com/watch?v=yjb3WS7Xy9M

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 kwie 2009, 20:08

Cambiasso jest dobrym piłkarzem, ale w czasach gdy odchodził szansy na grę w 1 składzie nie miał. Teraz też wątpie czy by się mieścił w 1 składzie.
Bez jaj...sympatykiem Interu delikatnie mówiąc nie jestem,ale tak dobrych DMFów jak Argentyńczyk to na świecie może jest z 5-ciu...a już na pewno żaden z nich nie gra obecnie w Realu...i proszę nie wyskakiwać mi z Gago>Cambiasso podając za przykład reprę,bo to żaden wyznacznik,szczególnie za Maradony...( u niego pewnie taki Gattuso by sobie nie pograł ze względu na 'słabą' grę w ofensywie...).

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 07 kwie 2009, 20:23

Nie wiem Mazur czy oglądasz mecze Realu, ale para Lass i Gago naprawdę funkcjonuje znakomicie i nie wiem kogo z tej dwójki miałby zastąpić Esteban. I nie wiem czemu kreujesz Gago na piłkarza bardziej ofensywnego niż Cambiasso. Twoim zdaniem zawodnik Interu jest lepszy niż Gago czy Lass, mi ta dwójka całkowicie odpowiada w środku pola, zwłaszcza, że w przyszłym sezonie dojdzie (mam nadzieje) Diarra i De La Red.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2009, 20:23

Gravesen \o/ Absolutnie wybitny z niego drwal. Szkoda, że nie biega już w królewskiej bieli. Wspominając Gravesena nie można odpuścić sobie tego filmiku:

Długi, ale można sobie dawkować. Moje ulubione zagranie zaczyna się od 2:05.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 kwie 2009, 20:41

wypadaloby zaczac od tego, ze gravesen wcale nie uwazal sie za takiego defensywnego pomocnika, za jakiego uwazano go w realu i twierdzil, ze powinien miec znacznie wiecej zadan ofensywnych. ba, mial chyba nawet o to pretensje :P

jak wiec w ogole smiecie go wsadzac do jednego worka z innymi pivotami :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”