AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 925

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 paź 2010, 11:37

Nawet jeśli byłoby to na zasadach Ibrahimovicia - to Kaki w Milanie nie chcę. Nie uważam go za zdrajcę, judasza, etc. To po prostu wrak pod względem zdrowia, stracił szybkość, na której bazował, będąc zawodnikiem o zupełnie innej od Ronaldinho charakterystyce na pewno nie będzie w stanie grać tak dobrze w przyszłości bez walorów fizycznych.
Ja również mam podobne zdanie. Dla mnie Kaka od 3 lat ewidentnie spuścił z tonu. Dodatkowo ciągle łapie urazy, nie jest już taki dynamiczny a wizji gry, techniki, przeglądu pola nie miał nigdy jak Ronnie i chyba tylko wiem przemawia za należącym do pięniędzy...

Trzeba podpisać szybko nowa umowę z Ronniem i grać w przodzie tym co mamy bo kadrowo jest zajebiście.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 paź 2010, 13:36

Kadra na Chievo:
Abbiati, Amelia; Antonini, Bonera, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; Abate, Boateng, Flamini, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Strasser; Ibrahimovic, Inzaghi, Pato, Robinho, Ronaldinho.

Niedostępni: Jankulovski, Montelongo, Ambrosini
Niepowołani: Oddo, Papastathopoulos, Onyewu, Yepes, Oduamadi
Przewidywana jedenastka:
MILAN [4-3-1-2]: Abbiati; Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Ronaldinho; Pato, Ibrahimovic.
Abbiati i Ibrahimovic wrócili do zdrowia, więc należy się ich spodziewać w pierwszej jedenastce. Z uwagi na wtorkowy mecz, który powinien być decydujący dla układy miejsc 1-2 w grupie LM, mam nadzieję dziś zobaczyć mecz identyczny jak z Parmą z jedną różnicą - strzelenie dwóch, trzech goli w pierwszej połowie i spokojne dogranie meczu bez ryzyka i przemęczenia. Kadra nie zaskakuje - jedenastka jest przewidywalna, zagadka jest właściwie tylko na prawej obronie (może Bonera jest oszczędzany na Real?), ławkę również nietrudno przewidzieć - Amelia, Bonera, Abate, Boateng, Flamini, Robinho, Inzaghi. Na trybunach usiądzie oczywiście Strasser.
Przerwa na kadrę powinna wielu zawodnikom tylko pomóc - niektórzy podstawowi zawodnicy nie otrzymali nawet powołania, więc mogli wrócić do optimum fizycznego, mam nadzieję zobaczyć to we wtorek. ;)
Ustawienie mnie jak najbardziej cieszy - to najlepsze rozwiązanie na ten moment, od 4-3-3 ze względu na braki kadrowe i kolosalne błędy taktyczne piłkarzy trzeba było odejść. Zobaczymy, czy na pewno wrócimy do 4-3-1-2 w każdym spotkaniu, bo u siebie możemy z Chievo zaryzykować grę trójką napastników, ale po meczu z Parmą Allegri bardzo by zaskoczył wszystkich zmianą ustawienia na powrót do systemu Leonardo.
Liczy się tylko zwycięstwo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 paź 2010, 16:07

Można powiedzieć wreszcie. Tyle czekania i znów będzie można obejrzeć Milan. Jak ja nie lubię przerw reprezentacyjnych.

Mam nadzieję, że piłkarze nie są jeszcze myślami w Madrycie i zdobędą dziś 3 punkty. Cieszy powrót Pato i dobra forma reprezentacyjna. Oby wreszcie mógł spokojnie zacząć marsz na sam szczyt futbolowego świata. Coraz lepiej kondycyjnie wygląda również Robinho, więc powinno być coraz lepiej w najbliższych tygodniach.

W czasie przerwy było sporo nowinek transferowych. Najbardziej cieszyły mnie te, które mówiły o bocznych obrońcach. Ponoć Braida obserwuje w Portugalii Coentrao i to mnie cieszy. Świetnie Fabio grał na mudnialu i mówi się o Cissokho, pewnie już zęby wyleczone. Choć z tego co się dowiedziałem to nie prezentuje się rewelacyjnie w Lyonie, ale tam wszyscy zawodzą.

Pojawiła się również plotka o Pastore. Marzenie jeżeli chodzi o następce Seedorfa.
Na koniec Galliani mówił o wygasających kontraktach kilku graczy Milanu: "Umowa z Nestą, Pirlo i Dinho wygasa w 2011? Milan może sprowadzić wartościowych graczy, także w przyszłym roku. Prezydent Berlusconi - któremu jako kibic Milanu jestem wdzięczny - pragnie powrotu drużyny na sam szczyt".
Dawno nie widziałem tak optymistycznej wypowiedzi Gallianiego na temat przyszłych transferów Milanu. Może to świadczyć tylko o jednym - Berlusconi pewnie rzeczywiście chcę, wrócić tam gdzie jego miejsce.

Łysy również powiedział, że transfery Ibry i Binho zwrócą się dzięki karnetom i sponsorom.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 paź 2010, 17:53

MILAN: Abbiati; Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Ronaldinho; Pato, Ibrahimovic.

CHIEVO: Sorrentino; Frey, Andreolli, Cesar, Mantovani; Bentivoglio, Rigoni, Constant; Bogliacino; Pellissier, Granoche.
Oficjalne jedenastki, zero zaskoczenia.
W czasie przerwy było sporo nowinek transferowych. Najbardziej cieszyły mnie te, które mówiły o bocznych obrońcach.
Podobno Portugalczyk jest prawym obrońcą, nie grał na mundialu jako lewy przypadkiem? Cissokho zawodzi, ale widać po nim, że jest naprawdę niezłym piłkarzem i jestem spokojny, że w drużynie znajdującej się w lepszej dyspozycji by sobie spokojnie poradził.
Pojawiła się również plotka o Pastore. Marzenie jeżeli chodzi o następce Seedorfa.
Raczej nie Seedorfa, skoro ten ma być cofnięty do linii pomocy, a na ofensywnym pomocniku grywał będzie Ronaldinho. Niby marzenie, ale Palermo już zaśpiewało sobie za niego kilkadziesiąt milionów. Nawet jeśli się spełnią te optymistyczne prognozy, które podałeś wyżej, to będą zdecydowanie ważniejsze cele transferowe do kupienia najpierw - z Nestą kontrakt po prostu trzeba przedłużyć, z Dinho raczej tak, a przed Pirlo wiele pracy, żeby udowodnić, że jest wart tyle, ile zarabia obecnie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 paź 2010, 17:57

Podobno Portugalczyk jest prawym obrońcą, nie grał na mundialu jako lewy przypadkiem?
Grał na mundialu jako lewy i to jest chyba jego nominalna pozycja. Choć o ile mnie pamięć nie myli karierę zaczynał jako skrzydłowy.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 paź 2010, 19:38

10 minut do końca, a wynik wciąż sprawą otwartą ;)

Fajnie że wchodzi Boateng. Mój ulubiony zawodnik Milanu

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 paź 2010, 19:53

Widzę że Zlatan imponuje formą strzelecką, cokolwiek to może znaczyć :lol: Miło że nie tylko Milito mylą się czasem bramki :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 paź 2010, 19:56

Ale się walnął livescore. Bramka oczywiście została strzelona przez Bostjana Cesara, środkowego (?) obrońcę Chievo rodem ze Słowenii, co stwierdził również realizator. Ibrahimovicia to tam chyba nie było.

Mecz taki sobie, pierwsza połowa zdecydowanie na korzyść Milanu, w drugiej oszczędzaliśmy siły, co nikogo nie dziwi, wyprowadzaliśmy kontry, w ostatnim kwadransie parę razy było groźnie, ale ostatecznie zakończyło się 3:1 po dodatkowym golu Robinho - sprawiedliwy wynik, bo Milan był dziś zdecydowanie lepszy i mądrze to spotkanie rozegrał taktycznie, widać było, że wszyscy myślami są już w Madrycie i oszczędzają siły za wszelką cenę.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 paź 2010, 19:58

W 1 połowie bardzo dobra gra Milan i... jest Pato jest impreza. :) W 2 do przewidzenia, gra siadła, oby do końca, po bramce dla Chievo było trochę strachu ale na szczęście błysnęli Brazylijczycy i mamy pierwszą bramkę Robinho w barwach Milanu. Ibrahimovic ma coś z głową, w tej sytuacji gdzie minął chyba 4 zawodników zamiast dogrywać do Ronaldinho, który był na czystej pozycji postanowił się jeszcze bawić a na koniec poleciał dwiema wyprostowanymi nogami. :roll: 3 punkty są, tylko szkoda Thiago Silvy. :(

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 916

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 16 paź 2010, 19:58

Zlatan zaliczył samobója - na powtórkach dokładnie było widać, że zmienił lot piłki.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 paź 2010, 20:00

Widzę że Zlatan imponuje formą strzelecką, cokolwiek to może znaczyć :lol:
Dwie asysty i bramka :) Mimo swojaka dobry mecz Szweda. Nie podobało mi się jedynie gdy w drugiej połowie po minięciu kilku graczy Chievo zamiast podać do przodu zaczął dryblować dalej do tył. Po zakupie Zlatana spodziewał się, że dzięki niemu więcej będzie strzelał Pato i dzisiaj tak było. Oby do końca sezonu.

Druga połowa mi się nie podobała. Chłopaki za wcześnie chyba wyjechali do Madrytu.

Cieszy bramka Robinho. Oby zaczął grać na miarę możliwości. Całowanie herbu mógł sobie odpuścić.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 16 paź 2010, 20:01

Oczywiście samobój Zalatana ciekaw jestem tylko jak oglądając ten mecz można powiedzieć że w ogóle go tam nie było :lol:
tylko szkoda Thiago Silvy.
Wyglądało to dość poważnie. Wiadomo coś więcej jaki wystąpił problem po interwencji wślizgiem :?: :?:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 paź 2010, 20:02

Zlatan zaliczył samobója - na powtórkach dokładnie było widać, że zmienił lot piłki.
Tam najpierw piłka trafiła w kogoś odgrywającego z Chievo, później do Cesara i przeleciała obok naszego zawodnika stojącego przy słupku. Zlatan nie miał z piłką nic wspólnego, co potwierdził realizator po paru powtórkach zaliczając gola Słoweńcowi.
Zresztą, to nieistotna pomyłka kogoś z livescore.
zamiast dogrywać do Ronaldinho, który był na czystej pozycji postanowił się jeszcze bawić a na koniec poleciał dwiema wyprostowanymi nogami.
Zachowanie faktycznie identyczne, ale trzeba dodać, że poleciał nogami do piłki, nie do piłkarza, żeby nikt się nie pomylił czytając to. ;) Wyraźnie słabszy dziś mecz Szweda od poprzednich, choć powinien mieć drugą asystę przy strzale Ronaldinho.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 paź 2010, 20:04

mete pisze:Całowanie herbu mógł sobie odpuścić.
Pocałował herb? :o Cholera, obstawiałem że to jednak Zlatan pierwszy się wyłamie :P A Robinho? Kocha klub póki kasa się zgadza. I kto jeszcze twierdzi że miłości nie da się kupić? :wink:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 916

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 16 paź 2010, 20:11

Będę się sprzeczał, ewidentnie główka Zlatana:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”