FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 929

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 11 lip 2009, 10:33

A jakie sa konktrotnie wymagania Barcy za Eto ? Pewnie na 30 milionahc by sie skonczylo skoro maja tyle problemow niby z nim to go opchnac beda chcieli choc gorszym problemem dla Milanu pewnie bylaby jego placa bo np w Milanie teraz ostro tna zarobki wszystkim . Wiec pewnie wyjdzie na to ze znowu bedziecie musieli sie z nim gryzsc a on znowu zostanie najlepszym strzelcem Barcy :lol:

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 13 lip 2009, 12:25

Tak odbiegając od tematu transferów:
Obrazek
:boruta:

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 14 lip 2009, 14:30

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=komm&news=27920

na starosc zizou troszke w glowie sie pokrecilo :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 lip 2009, 15:09

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 lip 2009, 15:38

Baliście się, że nie trafi do Was żaden crack w tym okienku?

Jest jednak cień nadziei, że jednak przeprowadzicie spektakularny transfer.

http://www.corrieredellosport.it/Notizi ... +a+Poulsen

:lol:

Myślę, że podane 15 mln euro usatysfakcjonowałoby naszych działaczy :P Możemy Wam jeszcze dorzucić słynną piłkę, która była uczestnikiem najbardziej widowiskowego podania w historii Calcio. :)

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 14 lip 2009, 16:06

HAHAHAHHA ten filmik mnie zabił :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 lip 2009, 16:21

:lol:

Poulsen wszystko widzi :P

Tak na poważnie to nie będę zszokowany jeżeli naprawdę kupimy Poulsena. Toure i Keita wyjadą na PNA tak więc potrzebny nam jakiś silny, twardy pomocnik. Zresztą przed rokiem byliśmy już nim zainteresowani z tego co pamiętam. Cena z newsa jednak zawyżona :P

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 14 lip 2009, 22:51

Mentor pisze:Oczywiście Villa > Forlan :P
Nie wiem czy to wynikało z grzeczności, docenienia czy może z chęci podsunięcia Barcelonie innej kandydatury, a być może z faktu że tak po prostu uważa, ale David Villa przyznał niedawno że Forlan to najlepszy napastnik świata.

Tak więc :

Forlan > Villa (według tego drugiego :P )

Choć dla działaczy Barcy niech pozostanie

Villa > Forlan

Tak szczerze to jeszcze jakieś 2 tyg temu obawiałem się że Forlan może odejść do Barcy, jednak teraz wydaje mi się to może nie nierealne, albo bardzo bardzo mało prawdopodobne.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lip 2009, 9:40

Musze powiedziec, ze odczuwam juz lekkie zaniepokojenie nasza postawa na rynku transferowym. Nie oszukujmy sie - wzmocnieniem tej druzyny bedzie pilkarz z najwyzszej polki, a jesli Eto`o odejdzie to potrzebujemy dwoch takich pilkarzy. Mial byc Ribery, Ibra, pozniej Villa i z tego tez pewnie nic nie bedzie, bo Laporta nie zaplaci 50 mln bo bylby hipokryta.

Kadra ma byc zamknieta do 27 lipca - zapowiada sie wiec ciekawie. Ciagle mam nadzieje, ze zarzad nie da ciala i poczyni odpowiednie wzmocnienia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lip 2009, 10:19

Nie ma takiej opcji, aby Barcelona sprowadziła w tym okienku dwóch cracków (znaczy się piłkarzy z najwyższej półki). W to nie uwierzę. Warunki na rynku jakie są każdy widzi. Laporta i spółka na pewno zrobią wszystko, aby nie przepłacić nawet za Villę i wcale mnie to zresztą nie dziwi. Ribery czy Ibra są dla nas nie do wyjęcia i nie widzę powodów, aby się tym frustrować. Chciałbyś mistyk Zlatana czy Francka za 60-70 mln czy może wymagasz od Barcelona nadludzkich mocy wykupowania piłkarzy za połowę kwoty oczekiwanej przez ich kluby, które na dodatek nie chcą ich sprzedawać?

Za Davida nie będzie trzeba płacić 50 mln. Zapewne musielibyśmy wydać coś około 40 mln i puścić kogoś - być może nawet tylko na wypożyczenie z opcją pierwokupu przy danej kwocie. Nie jestem przekonany co do opłacalności takiego rozwiązania, ale wiem jedno. Za rok wcale nie będzie łatwiej kupić znakomitego napastnika. Tańszy będzie tylko Ribery, ale my i tak potrzebujemy kogoś na szpicę.

Czego konkretnie oczekujesz od zarządu mistyk? :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lip 2009, 10:28

Czego oczekuje? Tego, ze zespol w przyszlym sezonie bedzie silniejszy, niz w byl w poprzednim. Bo zakaldanie, ze znowu trafi nam sie sezon bez kontuzji/ z mala iloscia kontuzji kluczowych pilkarzy byloby naiwnoscia.

Obecnie potrzebujemy koniecznie wzmocnic ofensywe i to zawodnikiem z najwyzszej polki. Jesli odejdzie Eto`o i przyjdzie Villa to mozna spokojnie powiedziec, ze zadne wzmocnienie nie mialo miejsca. Czyli bilans w ofensywie bedzie na 0.

Ceny sa jakie sa, ale jakie tak naprawde sa? Albiol za 16 mln, czy Benzema za 35 mln (a Czikiemu chcieli sprzedac jego ucho za 50 mln) to nie sa duze kwoty. Szczerze to wolalbym Benzeme za 35 mln, niz Ville za 50.

Krytykowal bede dopiero po zakonczeniu okienka i poczekam na konferencje Eto`o.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lip 2009, 10:38

Konferencja Eto'o w żaden sposób nie wpłynie pozytywnie na sytuację Barcelony.

Ja też chciałbym, aby zespół w najbliższym sezonie był silniejszy niż w ubiegłym, ale przypuszczam, że zmiany będą kosmetyczne. Kilka transferów będzie, ale siła zespołu za bardzo nie wzrośnie. Szersza być może będzie ławka rezerwowych i to jest potrzebne w razie wspomnianych kontuzji czy też PNA. Możliwe również, że dojdzie ktoś z dzieciaków. Gai podobno dostał paszport :)
mistyk pisze:(a Czikiemu chcieli sprzedac jego ucho za 50 mln)
Jakie to ma znaczenie, że tak się zapytam? Txiki debil (pozdro dla wtajemniczonych :lol: ) bo nie ma wpływu na słowa Aulasa?

Zresztą Villa jest piłkarzem lepszym od Benzemy. Na dodatek solidnie ogranym, niemalże stworzonym do gry w Hiszpanii. Ryzyko niepowodzenia praktycznie minimalne. Na dodatek król strzelców ostatnich Mistrzostw Europy. Stąd też nie dziwi cena. Po prostu musi być droższy od Karima nieprawdaż?

Przyzwyczaiłem się już do tego, że sporo część kibiców wypisując życzenia nie bierze za bardzo pod uwagę okoliczności. Ja też mogę sobie pomarzyć - Ribery i Zlatan w Barcelonie. Super, ale to praktycznie niemożliwe. Nie jesteśmy w takiej sytuacji jak Real i ewentualne zakupy dwóch piłkarzy za 100 mln euro nie są uzasadnione. Takie przypuszczalnie jest zdanie zarządu i ja się z tym zgadzam pomimo tego, że obu panów widziałbym u nas w klubie najchętniej już tego lata.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 15 lip 2009, 10:48

I tutaj się zgodzę z Mistykiem. Jeżeli Real wyciągnął Raul'a za 15-16 mln euro i Benzemę za 35 mln euro to Barcelona spokojnie by ich pozyskała za taką samą kwotę, a może i nawet nie co niższą. Po za tym Benzema to był chyba jedyny napastnik z najwyższej półki przed 30 którego można było kupić poniżej 40 mln euro. Teraz ciężko znaleźć takiego napastnika za mniej niż 45 mln euro. Może Luis Fabiano, jednak on to chyba nie co niższy poziom.

Trochę Barcelona przespała Benzemę. Wygląda to tak jakby Real wydymał Barcę. Nie wiem czy Blaugrana była zainteresowana Benzemą, jednak jeżeli tak to już mam czysty obraz dymania Barcy przez Real. Villą pierwszy interesował się Real i kiedy wydawało się że przejdzie on do Realu to wówczas do akcji weszła Barca, choć wciąż bliższy jego pozyskania był Real. Kiedy Valencia zaczęła stawiać zaporowe ceny to wówczas Real się po cichu wycofał z tego bagna i kupił Benzemę, a w tym bagnie pozostała Barca.

P.S Mam nadzieje że nikt się nie obrazi za te słowa, ale tak to widzę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lip 2009, 10:53

Nie ma się tutaj o co obrażać. Ja wolałbym Villę za 40 + ktoś niż Karima za 35. Francuza lubię i pisałem kiedyś o tym, że widziałbym go w Barcelonie, ale liczyłem na to, że albo zostanie w Lyonie nieco dłużej albo rozwinie się szybciej. W mojej opinii Villa jest lepszy i tyle. David to klasa Eto'o a więc nie tracimy pozyskując go. Karim jest gorszy od Kameruńczyka. Nie ma się tutaj specjalnie nad czym rozpisywać.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lip 2009, 10:55

Lawki to my praktycznie wcale nie mamy, szczegolnie jesli chodzi o ofensywe. Mam nadzieje, ze wnioski po 2006 roku zostaly wyciagniete, choc poki co sie na to nie zanosi. Wiec napisze to jeszcze raz - ten zespol potrzebuje przynajmniej jednego nowego pilkarza z najwyzszej polki.

Obecnie rzeczywiscie Villa jest pilkarzem lepszym niz Benzema i ogranym w La Liga, ale Karim jest mlodszy i nie mam watpliwosci, ze bedzie wielkim pilkarzem. 35 mln euro za niego to naprawde bardzo dobra cena.

Polamie sie nam Messi i bedziemy grali Hlebem na prawej, naprawde swietnie.

Pozyjemy zobaczymy - jesli jednak nie wzmocnimy odpowiednio zespolu to bede zarzad krytykowal, poki co maja moje zaufanie.

Chociaz Ville to moglismy w takim razie juz rok temu sciagnac - po sprzedaniu Ronaldinho. Cena pewnie bylaby podobna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”