FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 930

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lip 2009, 10:58

mistyk pisze:Obecnie rzeczywiscie Villa jest pilkarzem lepszym niz Benzema i ogranym w La Liga, ale Karim jest mlodszy i nie mam watpliwosci, ze bedzie wielkim pilkarzem. 35 mln euro za niego to naprawde bardzo dobra cena.
W sumie to się zgadzam. Akurat za Karima to może i Real nie przepłacił. Zastanawia mnie jednak co innego. Narzekasz, że kupując Davida nie poprawiamy zespołu bo nie jest lepszy od Eto'o a jednocześnie piszesz, że wolałbyś Karima za 35 mln mimo, że jak sam przyznajesz jest słabszy od Davida a co za tym idzie osłabiamy zespół :>
mistyk pisze:Chociaz Ville to moglismy w takim razie juz rok temu sciagnac - po sprzedaniu Ronaldinho. Cena pewnie bylaby podobna.
Que? Na jaką pozycję?

Walnij sobie browar albo zmocz głowę zimną wodą bo się gotujesz i coraz głupsze myśli przychodzą do głowy :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 lip 2009, 11:02

Wydaje mi się, że jesli w tym sezonie Inter nie da Zlatanowi szans na myslenie o zwyciestwie CL (czyt. jakiś połfinał, finał) w przyszłości to za rok czem predzej czmychnie do Hiszpanii. Nawet na gorszych warunkach. Chyba że okaże sie iz dla niego liczy sie tylko kasa, ale wtedy straci w moich oczach :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lip 2009, 11:07

Benzema za Eto`o to byloby pewne ryzyko, ale oslabieniem zespolu bym tego nie nazwal. Potencjal i umiejetnosci Francuz ma duze i mysle, ze by sobie poradzil. Na pewno nie byloby to oslabienie. Villa dla mnie jest odrobine lepszy niz Eto`o.

Wrocmy jednak do Meritum - czyli Mentor rozumiem, ze dla Ciebie Eto`o out, Villa in i jakies kosmetyczne zmiany na lawce i kadra jest kompletna?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lip 2009, 11:27

Babel pisze:Wydaje mi się, że jesli w tym sezonie Inter nie da Zlatanowi szans na myslenie o zwyciestwie CL (czyt. jakiś połfinał, finał) w przyszłości to za rok czem predzej czmychnie do Hiszpanii.
To się dobrze składa bo za rok mamy w Barcelonie wybory więc i wielkie transfery będą przy okazji. Zlatan i Fabregas na pewno znajdą się na celowniku.
mistyk pisze:Benzema za Eto`o to byloby pewne ryzyko, ale oslabieniem zespolu bym tego nie nazwal. Potencjal i umiejetnosci Francuz ma duze i mysle, ze by sobie poradzil. Na pewno nie byloby to oslabienie. Villa dla mnie jest odrobine lepszy niz Eto`o.
Podsumujmy:
Villa jest lepszy od Eto'o.
Benzema jest gorszy od Villi i Eto'o.
Wolałbyś Karima za 35 mln niż Davida za +;- 45 mln.

Od kiedy to tak przejmujesz się hajsem klubu, że 10 mln robi różnicę? Przecież chciałbyś Francka czy Zlatana za kosmiczny hajs :>

Moim zdaniem kadrze przydałyby się wzmocnienia szczególnie jeśli chodzi o ławkę rezerwowych bo pierwszy skład wzmocnić trudno. Na pierwszy rzut oka jedynie Ribery i Zlatan wydają mi się piłkarzami, których moglibyśmy kupić i natychmiast wrzucić do pierwszego składu licząc, że będziemy silniejsi. Obaj są raczej nie do wyjęcia.

Jeżeli przyjdzie Villa za Eto'o to na szpicy zostanie zachowany status quo. Wciąż nie mamy zmiennika dla Leo i nie zapowiada się na to, aby jakiś się pojawił. Nie mam nawet żadnego typu szczerze mówiąc bo w prasie również było cicho na ten temat. Być może więcej będzie grał Pedro albo Gai. To byłoby zgodne z filozofią klubu. Oczywiście nie znaczy to, że jestem w pełni zadowolony z takiego rozwiązania.

Jeśli chodzi naszą kadrę to cóż. Na pewno mamy skład mogący walczyć o wszystko. Skoro wygraliśmy z tymi ludźmi wszystko co było do wygrania to znaczy, że możemy przynajmniej ponownie podjąć walkę na wszystkich frontach. W żadne sześć trofeów nie wierzę. Priorytetem na najbliższy sezon pozostaje dla mnie liga oraz Superpuchar Europy, Superpuchar Hiszpanii i mimo wszystko KMŚ. Dalej przydałby się dobry wynik w LM. Każdemu pewnie marzy się obrona tytuły, ale jak do tej pory historia pokazuje, że żadna kadra tego nie gwarantuje.

Gdybym się bawił w marzenia to powiedziałbym: Ribery, Zlatan, zmiennik dla Leo, ktoś na środek na czas PNA, lewy obrońca. Realne? Nie. Dlatego nie mam zamiaru zachowywać się jak dziecko i płakać, że w liście do Świętego Mikołaja zamieściłem 5 pozycji a dostałem trzy i to na dodatek nie wszystkie są dokładnie takie jak opisywałem. Kryzys dotyczy także Mikołaja a poza tym widzi on, że w moim domu leży już mnóstwo zabawek i mam się czym bawić :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lip 2009, 11:37

Z tego co widze, to nie tylko my tutaj dyskutujemy na ten temat. Stworzyly sie nawet dwa obozy - krytycy zarzadu i nie krytycy.

Czyli co, mmozemy z gory zakladac, ze zaden crack dodatkowo nie wzmocni naszej ofensywy? Jesli tak to juz moznaby postawic swieczke.

Juz sie chyba tym wszystkim zmeczony robie. Mamy telenowele z Villa, telenowele z Filipe i ... no wlasnie, to wszystko.Grajkow jak Filipe to powinno sie w kilka dni zalatwiac.Villa wrocil z wakacji, spotkal sie z Llorente i co sie okazalo? Ze jego zdanie nic nie znaczy i jest "intransferible". Super. W zeszlym sezonie to juz chyba mielismy wszystkich nowych pilkarzy zakupionych.

Naprawde, mimo iz probuje zachowac optymizm to coraz trudniej mi to przychodzi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lip 2009, 11:50

mistyk pisze:Z tego co widze, to nie tylko my tutaj dyskutujemy na ten temat. Stworzyly sie nawet dwa obozy - krytycy zarzadu i nie krytycy.
Wiem o tym, ale to nie ma nic do rzeczy. Tutaj dyskutujemy my. Ty i ja :P
mistyk pisze:Czyli co, mmozemy z gory zakladac, ze zaden crack dodatkowo nie wzmocni naszej ofensywy?
Dodatkowo znaczy się ewentualnie poza Villą? Moim zdaniem tak. Jeżeli przyjdzie jakiś kozak do ataku to tylko napastnik w miejsce Eto'o jak dobrze pójdzie.
mistyk pisze:Jesli tak to juz moznaby postawic swieczke.
Możesz stawiać aczkolwiek chciałbym, abyś włożył jeszcze odrobinę wysiłku w polemikę i wskazał mi kogo jeszcze oczekujesz i za jakie pieniądze. Tylko proszę o konkretną odpowiedź. Skoro mówimy o crackach to szerokiego pola manewru nie ma więc nie powinieneś mieć trudności.
mistyk pisze:telenowele z Filipe i ... no wlasnie, to wszystko.Grajkow jak Filipe to powinno sie w kilka dni zalatwiac.
Może i powinno, ale z drugiej strony negocjacje to taka forma w której udział biorą dwie strony i od działań obu stron uzależniony jest wynik. Leondrio nie musi się spieszyć a Barcelona nie musi szybko dawać tyle ile on chce bo nie ma różnicy czy Filipe przyjdzie teraz czy za tydzień. Nie ma żadnej różnicy.
mistyk pisze:Villa wrocil z wakacji, spotkal sie z Llorente i co sie okazalo? Ze jego zdanie nic nie znaczy i jest "intransferible". Super.
A to ciekawe. Ja czytałem gdzieś coś o 50 mln euro. Laporta wspominał, że oferta jest bliższa 40 mln niż 50 mln. Na zdrowy rozsądek można pomyśleć, że 40 mln + jakiś grajek i walczyć dalej.

Swoją drogą co Laporta czy tam Txiki ma poradzić na to, że zawodnik chce odejść, ale prezes uważa, że jest 'intransferible' :> Przepłacić? Jeśli tak to jak dużo?
mistyk pisze:W zeszlym sezonie to juz chyba mielismy wszystkich nowych pilkarzy zakupionych.
To prawda. Super było, ale co to ma do rzeczy? Przecież żadnego obcego prezydenta czy agenta nie interesuje to jak szybko chcielibyśmy skompletować kadrę ani jak szybko zrobiliśmy to rok temu. Każde mercato jest inne i naprawdę nie potrzeba tutaj wielkiej wiedzy, aby zauważyć jak specyficzne jest to lato.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 15 lip 2009, 11:56

Póki Llorente siedzi vw Valencii telenowela będzie trwała, co do buntu Villi to Sport czy MD trochę go wyolbrzymiają.Nie wątpię, że Villa chce do FCB ale nie jest to typ człowieka, który będzie chciał odejść za wszelką cenę, za 45 mln Valencia raczej nie sprzeda Davida bo ośmieszyłaby się jeszcze bardziej, podobna oferta Realu została z góry odrzucona, poza tym stracili szansę na Negredo, który miał zastąpić Villę. Telenowela lata potrwa jeszcze trochę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lip 2009, 11:59

Pelart pisze:Nie wątpię, że Villa chce do FCB ale nie jest to typ człowieka, który będzie chciał odejść za wszelką cenę
Też tak uważam. Niby przed rokiem miał obiecane jakieś warunki odejścia czy coś takiego, ale znam szczegółów.

Co nie zmienia faktu, że wielu kibiców Barcelony w ogóle nie zwraca na to uwagi. Zlatan/Ribery/Villa ma przyjść i to najlepiej szybko. Srać na cenę i okoliczności. Jakie to proste...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lip 2009, 12:06

Mentor pisze:
Co nie zmienia faktu, że wielu kibiców Barcelony w ogóle nie zwraca na to uwagi. Zlatan/Ribery/Villa ma przyjść i to najlepiej szybko. Srać na cenę i okoliczności. Jakie to proste...
Przyjsc ma pilkarz, ktory bedzie wzmocnienem - a wzmocnieniem bedzie tylko ktos z najwyzszyj polki. Naprawde, bedzie trzeba sie modlic o brak kontuzji w przyszlym sezonie, bo inaczej bedziemy w dupie, szczegolnie, ze sptokan bedzie wiecej, a nie mniej.

Wszyscy tak jada po Realu, a oni tymczasem tak naprawde to jeden transfer ostro przeplacili - Ronaldo. Kaka jeszcze ujdzie, a Benzema i Albiol to wrecz dobre zakupy.

My tymczasem meczymy sie z zakupem Villi i Valencia, ktora tonie w dlugach.

Robie sobie przerwe, bo rzeczywiscie zle to wszystko na mnie wplywa, ale z tego co widze to w ostatnich dniach nie tylko ja tego doswiadczam.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 15 lip 2009, 12:12

Mentor pisze: Też tak uważam. Niby przed rokiem miał obiecane jakieś warunki odejścia czy coś takiego, ale znam szczegółów.
Tylko obietnicę tą otrzymał od Soriano, teraz u sterów jest Llorente naciskany na dodatek przez nowych inwestorów. Moim zdaniem póki co walka o Villę jest stratą czasu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lip 2009, 12:13

No i tak jak się spodziewałem uniknąłeś konkretnej odpowiedzi na konkretne pytanie i teraz chcesz sobie zrobić przerwę :]

Ponawiam zapytanie:
Mentor pisze:Możesz stawiać aczkolwiek chciałbym, abyś włożył jeszcze odrobinę wysiłku w polemikę i wskazał mi kogo jeszcze oczekujesz i za jakie pieniądze. Tylko proszę o konkretną odpowiedź. Skoro mówimy o crackach to szerokiego pola manewru nie ma więc nie powinieneś mieć trudności.
Skoro tak ciężko Ci idzie to może zadam pytanie pomocnicze. Czy oczekujesz sprowadzenia Francka i Zlatana za minimum 100 mln euro + do tego jeszcze jakichś trzech piłkarzy? Wystarczy mi prosta odpowiedź tak lub nie.
mistyk pisze:Wszyscy tak jada po Realu, a oni tymczasem tak naprawde to jeden transfer ostro przeplacili - Ronaldo. Kaka jeszcze ujdzie, a Benzema i Albiol to wrecz dobre zakupy.
Sytuacja Realu nie przypomina w żadnym razie sytuacji Barcelony. Dostrzegasz to czy nie? Naprawdę muszę to szerzej opisać?
mistyk pisze:My tymczasem meczymy sie z zakupem Villi i Valencia, ktora tonie w dlugach.
:angry2:

Można rzucić 50 mln i się nie męczyć, ale na to bym nie liczył. Chyba nawet bym tego nie chciał. A Ty?

[EDIT]

Wygląda na to, że ja też muszę opuścić stanowisko. Czeka mnie trochę latania po mieście więc pewnie wpadnę dopiero wieczorem. Masz więc wystarczająco dużo czasu na solidną replikę. Wiedz, że ja nie stracę zapału :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lip 2009, 12:24

Jesli mamy dac 50 mln za Ville to juz wole dolozyc 15 i kupic Francka. O pakiecie Frack + Zlatan nie ma co liczyc, skoro nawet jednego nie mozemy sprowadzic. Wychodzi wiec na to, ze juz zadnego cracka nie jestesmy w stanie sprowadzic, bo ceny sa za wysokie :roll: Nie wiem czy smiac sie, czy plakac.

Villa nie jest wart 50 mln.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 15 lip 2009, 12:28

65 mln za Francka? Powiedz to szefostwu Bayernu, przypuszczalną reakcją będzie śmiech

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 lip 2009, 12:38

Skończcie już z tematem transferu Ribery'ego, Hoeness wyraził się ostatnio jasno - ani za 70 mln ani za inną kwotę, Bayern nie sprzeda Ribery'ego. A jeśli ktoś z wielkich klubów zacznie wyjeżdzać z kwestią par. 17 (pr. Webstera), to będzie jazda na całą Europę :]

Ponoć Laporta jedyne co uzyskał w rozmowie z Rummenigge, to zapewnienie, że Bayern zawiadomi Barcę, jeśli zmieni zdanie w kwestii chęci sprzedaży Francuza. Kto wie, co będzie się działo w tym temacie za rok :?:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 lip 2009, 14:25

Pelart pisze:Tylko obietnicę tą otrzymał od Soriano, teraz u sterów jest Llorente naciskany na dodatek przez nowych inwestorów. Moim zdaniem póki co walka o Villę jest stratą czasu.
Dokładnie. ID nawet zagroziło, że jeśli oferta za Villę czy Silvę zostanie zaakceptowana to takiego Llorente czy innego odpowiedzialnego w klubie za sprzedaż zawodnika mogą podać do sądu. Ogólnie jest cyrk. Klub twierdzi, że zespół będzie budowany wokół niego, sam zawodnik chce odejść byle szybciej, a Llorente chce ~50 mln. Znając życie jeśli Villla nie odejdzie to do końca okienka będzie jeszcze zabawniej.

Mnie już osobiście szlag trafia, oferta 35-40 mln + wypożyczenie Caceresa i Keirrisona (btw. o już u was ?) by mnie mimo wszystko zadowalała, tyle że Urugwajczyk po przyjściu 'mega talentu' Dealberta pewnie nie będzie brany pod uwagę :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”